Реална личност ли е Иисус Христос?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Реална личност ли е Иисус Христос?

Мнение от Делян » 18 Сеп 2016, 22:18

Jordana написа:Аз нямам скрупули и предрасъдъци да пиша на който и да било , горделивия и с презрение пишеш ти . Не еднократно заявяваш че хората които не споделят твоята религия са неуки и не разбират нищо . На това отгоре на мнения които не ти допадат отговаряш със цитати за божия гняв , пропадане в ада и подобни библейски наказания . Под нивото ти е един вид , това е ясно но и седемте смъртни гряха са за хора като теб и мен това също . Ти не ми отговаряй като пиша , ако не е на висотата на положението ти . :dunno:

Проявяваш изключителна наглост и говориш пълни глупости без никакви аргументи. Аз нямам моя религия. Вярвам в Бог, в Библията и се опитвам да бъда християнин. Не съм отговарял с цитати с пропадане в ад, най-малкото защото такова нещо не съществува. Не знам и за какви седем смъртни гряха говориш. И никога не съм заявявал, че който не споделя вижданията ми, е неук и не разбира нищо. Можеш спокойно да ме цитираш по всички точки, ако искаш да защитиш клеветите си. Всеки е неук в определена област и няма нищо срамно в това. Аз също съм такъв в много области. Срамно е, когато някой е неук и не разбира нищо в дадена сфера, а изказва твърди заключения, но без аргументи, които същевременно са елементарни и неадекватни. Да приписва думи и твърдения на хора, без те да са ги изрекли. Не общувам с подобни индивиди. Неприятно ми е и е пълна загуба на време, което може да бъде оползотворено по по-добър начин.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Сеп 2016, 23:20

Zagy написа:Друго имах предвид - по библейско време (а и преди него) бог много често е бил предизвикван и е бил поставян на изпитание - всеки път охотно се е явявал в ъгъла си

Въпроса ти изглежда като народа, който го попита:

Йоан 6

30. Тогаз му рекоха: Че ти какво знамение правиш да видим и да поверваме в тебе? Що вършиш?
31. Бащите ни ядоха манна в пустинята, както е писано: "Хлеб от небето им даде да ядат."

Да изпитваш Бога и да го предизвикваш е грях:
Второзаконие 6:16 Да не изпитвате Господа вашия Бог, както го изпитвахте в Маса.

Матей 4-7 Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог".

Никой не може да накара Бог да се яви в ъгъла си или да извършва чудеса.

Матей 16

1. Тогава фарисеите и садукеите дойдоха при Исуса, и, за да Го изпитат, поискаха Му да им покаже знамение от небето.
2. А Той в отговор им рече: Когато се свечери, думате - Времето ще бъде хубаво, защото небето се червенее;
3. а сутрин: Днес времето ще бъде лошо, защото небето се червенее намръщено. Вие знаете да разтълкувате лицето на небето, а знаменията на времената не можете!
4. Зъл и прелюбодеен род иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на (пророка) Иона. И остави ги и си отиде.

Както казах Бог е извършвал, извършва и ще извършва чудеса. Прави го с определени цели и в ситуации, когато той прецени, а не когато ние искаме да ни се доказва. Доста често, те се случват около нас, но ние не ги забелязваме.

Zagy написа:Защо веднъж завинаги не сложи всичко на мястото си?

Това е обещал, че ще го направи. Има пророчества за последното време и в Даниил и в Откровение.
Това ще се случи при второто идване на Исус, когато Даниил 12:2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 19 Сеп 2016, 1:49

Всяка истина не подлежаща на проверка... Няма как да е истина. Истина е това което фактически или теоретично винаги може да издържи проверка.

Който не се съмнява в нищо и не проверява... сигурно живее щастлив и празен от към душевни дразни живот.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Сеп 2016, 9:21

Делян написа:...

ОК - тия цитати са ми ясни, но не отговарят на въпроса ми - давам пример - не помнякой беше пророка, но имаше епизод с това, че го предизвикват - постановката е: две еднакви жертвени клади, от едната страа е Баал (Ваал), от другата - Йехова, идеята е да се запали кладата с огън свише (демек светкавица). Цял билюк баалци се молят и тръшкат на техния си - никакъв ефект. После нашия за всеки случай полива кладата с вода, помолва се на бог и бааам - светкавица отгоре пали кладата и всички ахкат и охкат. Това предизвикателство към Йехова остава без никакви последствия - после се появяват цитатите, които ти пусна - хем не може да го предивзикваме, хем пък няма проблем. Малко двоен стандарт или...?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Сеп 2016, 9:30

Zagy написа:

ОК - тия цитати са ми ясни, но не отговарят на въпроса ми - давам пример - не помнякой беше пророка, но имаше епизод с това, че го предизвикват - постановката е: две еднакви жертвени клади, от едната страа е Баал (Ваал), от другата - Йехова, идеята е да се запали кладата с огън свише (демек светкавица). Цял билюк баалци се молят и тръшкат на техния си - никакъв ефект. После нашия за всеки случай полива кладата с вода, помолва се на бог и бааам - светкавица отгоре пали кладата и всички ахкат и охкат. Това предизвикателство към Йехова остава без никакви последствия - после се появяват цитатите, които ти пусна - хем не може да го предивзикваме, хем пък няма проблем. Малко двоен стандарт или...?

ТОЙ вероятно вече не прави подобни неща, щото много професори се навъдиха напоследък , веднага ще почнат да обясняват как не било чудо, ами в следствие на някакъв природен катаклизъм и комбинация от това и онова, може да се появят и разни "зелени", да обясняват как не било правилно и накрая нещата да отидат в съвсем друга посока.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Сеп 2016, 9:31

Искаш да кажеш, че евроатлантизма и глобализацията му се отразяват и на него ли?
Последна промяна K_Ilkov на 19 Сеп 2016, 10:12, променена общо 2 пъти
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Сеп 2016, 9:55

K_Ilkov написа:Искаш да кажеш, че евроантланизма и глобализацията му се отразяват и на него ли?

Разбира се, както и форумите :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Сеп 2016, 10:11

Взе да ми става виновно ... :confused:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Сеп 2016, 12:46

Zagy написа:

За въпросната случка, участника е Илия. Той е инициатора на събитието, а не вааловите пророци.
3 Царе 18 гл.
19 Сега, прочее, прати та събери при мене целия Израил на планината Кармил, и четиристотин и петдесет Ваалови пророци, и четирите стотин пророци на Ашера, които ядат на Езавелината трапеза.
20 И така, Ахаав прати до всичките израилтяни та събра пророците на планината Кармил.

И той не е направил това, по свое усмотрение или идея, а по поръчка от Бога. За да може Бог да демонстрира славата и силата Си пред народа, който е отстъпил от Него по това време, заради нечестивото управление на Ахаав и жена му Езавел.

36 А в часа на вечерния принос, пророк Илия се приближи и каза: Господи, Боже Авраамов, Исаков и Израилев, нека стане известно днес, че Ти си Бог в Израиля, и аз Твой слуга, и че според Твоето слово аз сторих всички тия неща.

Tук не говорим за изпитване на Бога, а за изпълнение на заповед от Бога. Изпитване на Бога се случи в пустинята, докато евреите обикаляха. Изпитването на Бога всъщност означава неверие в Бога. Това коства на евреите 40 г. обикаляне и смъртта на цялото онова поколение. Това същото е цитирано в Новия Завет, като негативен пример и предупреждение за вярващите, защото Господ е един и същ и Той не се променя. Колкото за днешното време, откъде знаете какво става по света? И тогавашните чудеса на Бога са били концентрирани в относително малка област и за тях не се е знаело много отвъд. Дори Христос когато умира и възкръсва, това не е известно на мнозина, а зад пределите на Израил става известно от това, че учениците Му разнасят тази вест. Това, което един ден всички ще видят и чуят по целият свят, ще е когато се отвори небето и оттам слезе сам Христос. И малко ли чудеса са записани, та ни трябват и нови? Чудесата винаги са вървели заедно с едно нещо. Проповядваното и изявено Божие Слово. Чудесата потвърждават проповядваното Слово, като истина. Когато Моисей отива при фараона, той е наясно че никой няма да му повярва, просто защото си приказва нещо си. Обаче когато неговите думи започват да се сбъдват, тогава хората са изправени пред явна демонстрация на свръхестествена сила, която не могат да контролират и от която не могат да избягат. И избора им е общо взето да се покорят или това да им струва живота. И както се вижда от записаната история, станало е второто. Когато Христос проповядва, чудесата, които се случват не са нищо друго, освен потвърждаване на Неговите думи. Когато апостолите проповядват и разнасят благата вест, случващите се чудеса са резултат от тяхното проповядване. От тези примери се вижда, че чудесата не са самоцелни изяви на Божията сила, нещо като самохвалство на Бога. Те винаги са с определена цел. Те потвърждават думите на пратеника. Дали ще е Моисей, Исус или Петър, принципа е същият. Това Слово, което днес четем, това е потвърдено с чудеса, сиреч изявена Божия сила. То няма нужда повече да бъде потвърждавано, от което следва, че подобни чудеса като описаните може и да не се случват. Разбира се, това е работа на Бога и Когато Той реши, може да извърши каквото поиска. Може би днешното време страда от липсата на хора, които наистина Бог да е изпратил, а повечето са самохвалци, тръгнали по свое желание, главно братята американци. От което следва едно безплодно и естествено християнство, което хората с право сочат с пръст и му се присмиват. Християнският живот, никога не е бил естествен, ограничен до ресурсите и възможностите на този свят. Ако той е такъв, значи има нещо сбъркано. Вижда се как са живели първите християни, те с две думи са живели на свръхестествено ниво.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Сеп 2016, 13:06

Elesar74 написа:Колкото за днешното време, откъде знаете какво става по света? И тогавашните чудеса на Бога са били концентрирани в относително малка област и за тях не се е знаело много отвъд.

концентрирана работа ...
създал света ... ама си работи само в задния двор ...
Може да не е можел да преплува да създаде и северноамериканския свят или австралийския
оставил ги е на самотек и те станали некви индианци аборигени и тем подобни не съвсем човеци
добре, че "повярвалите" после са ги поизклали да не замърсяват картинката

Elesar74 написа:От което следва едно безплодно и естествено християнство, което хората с право сочат с пръст и му се присмиват. Християнският живот, никога не е бил естествен, ограничен до ресурсите и възможностите на този свят. Ако той е такъв, значи има нещо сбъркано. Вижда се как са живели първите християни, те с две думи са живели на свръхестествено ниво.

Изображение
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Сеп 2016, 13:52

K_Ilkov написа:
Elesar74 написа:Колкото за днешното време, откъде знаете какво става по света? И тогавашните чудеса на Бога са били концентрирани в относително малка област и за тях не се е знаело много отвъд.

концентрирана работа ...
създал света ... ама си работи само в задния двор ...
Може да не е можел да преплува да създаде и северноамериканския свят или австралийския
оставил ги е на самотек и те станали некви индианци аборигени и тем подобни не съвсем човеци
добре, че "повярвалите" после са ги поизклали да не замърсяват картинката

Elesar74 написа:От което следва едно безплодно и естествено християнство, което хората с право сочат с пръст и му се присмиват. Християнският живот, никога не е бил естествен, ограничен до ресурсите и възможностите на този свят. Ако той е такъв, значи има нещо сбъркано. Вижда се как са живели първите християни, те с две думи са живели на свръхестествено ниво.

Изображение

А самото творение, Земята, Слънчевата система, Вселената, малко чудо ли е? Това или част от него е всеки ден пред очите ни и дотолкова сме свикнали да го възприемаме като нещо обикновено, че не ни прави впечатление нищо особено. Обаче е писано, че Бог ще държи всеки отговорен само на основание, че не е "видял" в творението Му, изявената Негова сила, мъдрост и знание, а е стигнал до някакви други изводи гледайки всичко това. Колкото до това, което Той е направил в една малка част от света, то Той никога не е възнамерявал това да остане там и виждаме, че вестта за Божиите дела е разнесена по целят свят. Божият план се вижда много добре в историята. Той "взема" един човек - Авраам и го определя за родоначалник на един народ, чрез който да благослови целия свят. На този народ Той да дава определени принципи и закони и го приготвя за неговата мисия, благословението на целият свят. Този народ се проваля няколко пъти в тази цел и решава, че всичко е само за тях. Това става повод за тяхната гордост. После Бог изпраща Сина си, като умилостивение за сторените грехове на Своя народ и за всеки, който повярва. Христос заръчва на учениците Си да занесат тази вест по целият свят. Което с днешна дата малко или много, е изпълнено. Така че, Бог в никой случай не е ограничен в Своите дела, ако и да е избрал да работи по определен начин с хората.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 19 Сеп 2016, 14:03

Elesar74 написа: А самото творение, Земята, Слънчевата система, Вселената, малко чудо ли е? Това или част от него е всеки ден пред очите ни и дотолкова сме свикнали да го възприемаме като нещо обикновено, че не ни прави впечатление нищо особено. Обаче е писано, че Бог ще държи всеки отговорен само на основание, че не е "видял" в творението Му, изявената Негова сила, мъдрост и знание, а е стигнал до някакви други изводи гледайки всичко това. Колкото до това, което Той е направил в една малка част от света, то Той никога не е възнамерявал това да остане там и виждаме, че вестта за Божиите дела е разнесена по целят свят. Божият план се вижда много добре в историята. Той "взема" един човек - Авраам и го определя за родоначалник на един народ, чрез който да благослови целия свят. На този народ Той да дава определени принципи и закони и го приготвя за неговата мисия, благословението на целият свят. Този народ се проваля няколко пъти в тази цел и решава, че всичко е само за тях. Това става повод за тяхната гордост. После Бог изпраща Сина си, като умилостивение за сторените грехове на Своя народ и за всеки, който повярва. Христос заръчва на учениците Си да занесат тази вест по целият свят. Което с днешна дата малко или много, е изпълнено. Така че, Бог в никой случай не е ограничен в Своите дела, ако и да е избрал да работи по определен начин с хората.

Чакай сега. Под целия свят разбираш цялата вселена, или само тази нищожна прашинка, която ние наричаме планета земя?
Следва ли от това, че понеже учениците му не са тръгнали на междугалактичеко пътешествие с "тази вест", то няма интелигентен живот никъде във вселената, а само на Земята?
В такъв случай, защо си е направил труда да създава толкова необятна вселена, като най-важното му творениe (човекът) ще обитава такъв малък процент от създаденото, че на практика все едно не съществува?
Да, знам, не съм аз този който ще пита бог, защо е направил това и онова и че не съм никакъв та да съдя делата му. Ама това не ми дава никакъв отговор...
Последна промяна KoolyO на 19 Сеп 2016, 14:04, променена общо 1 път
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 19 Сеп 2016, 14:04

Elesar74 написа:За въпросната случка, участника е Илия. Той е инициатора на събитието, а не вааловите пророци.
3 Царе 18 гл.
19 Сега, прочее, прати та събери при мене целия Израил на планината Кармил, и четиристотин и петдесет Ваалови пророци, и четирите стотин пророци на Ашера, които ядат на Езавелината трапеза.
20 И така, Ахаав прати до всичките израилтяни та събра пророците на планината Кармил.

И той не е направил това, по свое усмотрение или идея, а по поръчка от Бога. За да може Бог да демонстрира славата и силата Си пред народа, който е отстъпил от Него по това време, заради нечестивото управление на Ахаав и жена му Езавел.

36 А в часа на вечерния принос, пророк Илия се приближи и каза: Господи, Боже Авраамов, Исаков и Израилев, нека стане известно днес, че Ти си Бог в Израиля, и аз Твой слуга, и че според Твоето слово аз сторих всички тия неща.

Tук не говорим за изпитване на Бога, а за изпълнение на заповед от Бога. Изпитване на Бога се случи в пустинята, докато евреите обикаляха. Изпитването на Бога всъщност означава неверие в Бога. Това коства на евреите 40 г. обикаляне и смъртта на цялото онова поколение. Това същото е цитирано в Новия Завет, като негативен пример и предупреждение за вярващите, защото Господ е един и същ и Той не се променя. Колкото за днешното време, откъде знаете какво става по света? И тогавашните чудеса на Бога са били концентрирани в относително малка област и за тях не се е знаело много отвъд. Дори Христос когато умира и възкръсва, това не е известно на мнозина, а зад пределите на Израил става известно от това, че учениците Му разнасят тази вест. Това, което един ден всички ще видят и чуят по целият свят, ще е когато се отвори небето и оттам слезе сам Христос. И малко ли чудеса са записани, та ни трябват и нови? Чудесата винаги са вървели заедно с едно нещо. Проповядваното и изявено Божие Слово. Чудесата потвърждават проповядваното Слово, като истина. Когато Моисей отива при фараона, той е наясно че никой няма да му повярва, просто защото си приказва нещо си. Обаче когато неговите думи започват да се сбъдват, тогава хората са изправени пред явна демонстрация на свръхестествена сила, която не могат да контролират и от която не могат да избягат. И избора им е общо взето да се покорят или това да им струва живота. И както се вижда от записаната история, станало е второто. Когато Христос проповядва, чудесата, които се случват не са нищо друго, освен потвърждаване на Неговите думи. Когато апостолите проповядват и разнасят благата вест, случващите се чудеса са резултат от тяхното проповядване. От тези примери се вижда, че чудесата не са самоцелни изяви на Божията сила, нещо като самохвалство на Бога. Те винаги са с определена цел. Те потвърждават думите на пратеника. Дали ще е Моисей, Исус или Петър, принципа е същият. Това Слово, което днес четем, това е потвърдено с чудеса, сиреч изявена Божия сила. То няма нужда повече да бъде потвърждавано, от което следва, че подобни чудеса като описаните може и да не се случват. Разбира се, това е работа на Бога и Когато Той реши, може да извърши каквото поиска. Може би днешното време страда от липсата на хора, които наистина Бог да е изпратил, а повечето са самохвалци, тръгнали по свое желание, главно братята американци. От което следва едно безплодно и естествено християнство, което хората с право сочат с пръст и му се присмиват. Християнският живот, никога не е бил естествен, ограничен до ресурсите и възможностите на този свят. Ако той е такъв, значи има нещо сбъркано. Вижда се как са живели първите християни, те с две думи са живели на свръхестествено ниво.

ОК - приемам, и все пак това не отговаря на въпроса ми - защо едно време бог е бил повече от щастлив да прави чудеса и да приема предизвикателства, а сега - не? Той тогава ( а и сега) е знаел, че това е най-лесния начин да накараш някой да вярва в теб - както че и на него му е било (и все още му е) ясно, че човек е съмняващо се същество, а съмненията най-лесно се разсейват с доказателства.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Сеп 2016, 14:47

Може би защото днес Бог иска от нас да упражняваме вяра в Неговите чудеса, записани в потвърждение на Словото му. И ако Той реши, може да награди тази вяра с чудеса. Христос каза, че са блажени тези, които без да видят, са повярвали. Колкото до впечатляването с доказателства, Павел казва, че дори ако ангел от небето слезе и ни говори друго благовестие, което не е записаното, то трябва да отхвърлим това послание и пратеника. Също така Бог не държи на всяка цена някой да вярва в Него. Бог има план и знае кой ще повярва и кой не в крайна сметка. Също съществува възможността някой да бъде заличен от книгата на живота, след като вече е записан. Така че, Бог не изпитва липса от който и да е. Дори цялата земя утре да отиде в ада, Бог няма да почувства някаква липса. Няма защо да се ласкаем, че сме нещо ценни за Бога. По-голямата част от света са искрени Негови врагове и се държат като точно такива. Срещу такива е писано, че Бог остри меч. Словото предупреждава също, че дори да си бил приет от Бога, пак можеш да бъдеш изхвърлен вън, ако престанеш да упражняваш вяра.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 19 Сеп 2016, 15:04

Знам, че библията е началото и края, в нея има цялата истина и всичко за света можеш да научиш само от нея (не са мои думи, а думи на всеки теолог и библейски тълкувател от 2016 години насам). Имали са достатъчно време да измислят всякакви възможни оправдания.

Искаш ли да направим един експеримент - забрави библията и всички цитати от нея, погледни безпристрастно на това, което съм написал, и ми отговори с твои думи - искам да знам какво мислиш ТИ, а не религията в теб.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата