Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Море 2017-та?!...
Наздраве на работещите

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Прати мно'о поздрави на Зафирка Костова(bubsa) написа:В момента съм на градина

Ubi dubium, ibi libertas
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На градина си е екстра. Ако в събота сме притеснили някой с 2-та стека бира, 2-те менти, музиката и лигавенето, извинявам се.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Снощи се прибрах от Созопол и си беше екстра. Вярно, пак са вдигнали цените, но това вече е неизбежно. И двете вечери ядохме чудна храна и персонала беше бял
Плажът също си беше чуден, но Смокиня си е винаги така.

Плажът също си беше чуден, но Смокиня си е винаги така.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
streetz написа:TNT написа:Като прочетох темата и ми се приходи в ГърцияОбаче за цените чувам много различни мнения. Единствено за кръчми и дискотеки са еднакви - много скъпо
Нещо по-конкретно да споделите ? "Малко по-скъпо от Черноморието" какво ще рече ? Същото, ама в евро
На Тасос двама души се хранят за 20-25 евро, спахме в едни вили - излезе по 42 евро на стая за една нощувка, два шезлонга + чадър бяха по 7 евро, а някъде безплатно ако си поръчаш от близкото заведение. В Лефкада беше малко нагоре - около 30-35 на хранене, нощувка със закуска беше 75 евро (ама можеше и по-евтино, ние бяхме на първа линия, гледка към морето ... няма смисъл от тия работи при положение, че цял ден си по плажовете). Във Фанари тристаен апартамент (2 спални и холокухня) излезе 60 евро на вечер целия, храната пак около 20-30 евро за двама, шезлонгите и чадърите пак бяха аванта ако си поръчаш нещо (2-3 евро консумация на човек, ще рече едно фрапе или сок + кафе). По дискотеките не знам как е, не съм ходил.
Това кои месеци е било, защо
защото цените са ниски.
Предполагам юни?
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Току що се прбирам от Созопол.
Такаам, еми повръщахме
Дали от вирус, дали от една салата с катък и печени чушки
Малко съм раздвоен, но пък летния вирус да ни удари с приятелката ми точно в 02:30 през нощта, абсолютно едновременно
по - скоро си мисля за натряване с кофти храна / изтекъл срок.
Трета година сме там, впечатление ни направи, че всичко е поскъпнало осезаемо. Минаталата година ( 2ра ) имаше лека разлика в цените с предходната, беше приемливо до 1 лев да кажем, но тази година доста скъпо ми се стори - 4лв час паркинг, 14-15лв за 24 часа
. Една вечеря по еднат салата и още нещо, най - малко 30тина лв, че и нагоре. Разбира се предпоалгам има и по - евтини заведения, но избягвахме евтинат храна с цел да не повръщаме или другото отдолу, но уви и това ни застигна. Водата беше много чиста и топла, ходихме и до Приморско ( Перла ) там също беше добре. Квартирите все още са адекватни, хотела в който ходихме предходните години го бяхавдигнали с много - 75лв за двойна стая, не особено близо до плажовете без дори закуска. Намерихме много прилична квартира за 35лв с климатик, тераса, телевизор, хладилник и тн.
Такаам, еми повръщахме

Трета година сме там, впечатление ни направи, че всичко е поскъпнало осезаемо. Минаталата година ( 2ра ) имаше лека разлика в цените с предходната, беше приемливо до 1 лев да кажем, но тази година доста скъпо ми се стори - 4лв час паркинг, 14-15лв за 24 часа

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Ебаа го, аз на кой Созопол съм ходил бре?! Две години подред ходя и водата е по-гнусна от всякога?
Плажа е мръсен?
Не си питал, не съм ти казал. В Созопол има точно две заведения, в които готвят вкусно и прясно. Единствените две заведения, пред които няма някой суек, който да ти ходи пред краката и да ти се моли да влезнеш там. Т'ва са Механа Българи и Баракуда. Всичко друго е тотал.
А т'ва за цените си прав. Един обяд с една салата и две ястия, 1-2 бири и 1-2 сока - 25-30лв.

Не си питал, не съм ти казал. В Созопол има точно две заведения, в които готвят вкусно и прясно. Единствените две заведения, пред които няма някой суек, който да ти ходи пред краката и да ти се моли да влезнеш там. Т'ва са Механа Българи и Баракуда. Всичко друго е тотал.

А т'ва за цените си прав. Един обяд с една салата и две ястия, 1-2 бири и 1-2 сока - 25-30лв.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
По-миналата седмица реших да водя малката на море в Гърция, предвидливо ѝ извадих паспорт и започнах разглеждане. Някой написа, че по на юг било по-готино и аз реших да поразгледам остров/полуостров Евия. Харесах си един хотел в Едипсо и тръгнахме, едвам успях да хвана ферибоота Глифа/Агиокампос, щото последният е в 19:00. Стигнах до хотела четири звезди - обикновен хотел на брега на морето. Казва се Over Sea Rooms and Villas. Само не разбрах къде са му звездите, но карай да върви. Апартаментчето беше добро, напълно обзаведено и с кухня, имаше дори посуда. Плажът е точно пред хотела, дължината му е около целия остров, ширината му е от нула до десетина метра най-много. Пясък почти няма, само камъни и плочи от изстинала лава. Препоръчвам аква обувки, защото има много морски таралежи, а и камънака е остър някъде. Приливът вечер е много висок и понякога залива плажа. Водата е бистра като в езеро, доста солена, но много чиста. Пълно е с риби, които по незнайна причина много ме харесват и постоянно обикалят около краката ми, без да искам настъпих една и я убих. Понеже жена ми е кучка и галено ѝ викам майката на кучетата, тя започна да ми вика майката на рибите. За петте дни там видях само едни българи туристи - кисел гъзар с дъг фейс приятелката си и огромното им ауди. За сметка на това по таверните е пълно с българки, женени за гърци и работещи там. Имаше и няколко германци и сърби, всичко останало бяха многобройни гърци, предимно възрастни хора. Явно попаднах в пенсионерския курорт на Гърция. Хората са изключително добронамерени, карат лошо, засичат се, не спазват предимство, но много спокойни, дори не свирят и не се псуват, някак неземно спрямо нас. Полицията липсва напълно, вечер централната улица се затваря и става пешеходна зона, но никой не спазва и колите и папакитата се ръчкат в тълпите типично по средиземноморски/арабски. Има топли минерални извори с бани и бабите се събират там като пеят разни гръцки песни и хората спират да слушат. Таверните са страхотни, предлагат само прясна риба, цаца няма, но има от по-едрия ѝ събрат гаврос. Яденето е просто много добро. Никоя таверна не ме разочарова. Разбира се има много комари вечер. Започнах да си припомням езика и завързах познанства, даже покарах едно папаки, много го обичам тия Хонда Инова със 17 цоловите си капли и спици. Морето е пълно с лодки и ги дават евтино за разходка. Много спокойно място. По брега няма никъде спасители, а малаките влизат много навътре, може би заради солената вода не може да потъне тялото, няколко пъти се отпусках, вълни няма никакви, морето е като езеро, може би защото острова го заобикаля почти. Като си тръгвахме се запознах с един едър петдесет и няколко годишен германец, който с туристически мотоциклет обикаля из Гърция всяко лято и си почива, разказа ми как чака всяка година лятото, за да дойде и да обикаля, а есента не му се връща в Германия. Гледах го на ферибоота как си закрепи фотоапарата на едно място и с телефона си започна да го наглася и командва и да се снима, досега не бях виждал такова нещо. Навсякъде продават плодове и зеленчуци и всякакви сладкиши. Едва ли пак ще отида там, но който иска може да го пробва.
На връщане потърсих плажовете на Катерини и Дион, имах спомен, че там беше пясък, но и там се оказаха камъчета, вярно доста ситни, но не и като нашето черноморие. На Халкидики никога не съм бил, минавал съм през Аспровалта и помня, че там имаше ситен пясък. Някой от вас бил ли е на ситен пясък някъде по гръцко? Кои плажове са ви направили добро впечатление?
На връщане потърсих плажовете на Катерини и Дион, имах спомен, че там беше пясък, но и там се оказаха камъчета, вярно доста ситни, но не и като нашето черноморие. На Халкидики никога не съм бил, минавал съм през Аспровалта и помня, че там имаше ситен пясък. Някой от вас бил ли е на ситен пясък някъде по гръцко? Кои плажове са ви направили добро впечатление?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
На Халкидики каменен плаж е по-скоро изключение. Не че съм обиколил цяла Гърция, но там е най-доброто съотношение - цена/качество за мен.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
vvasilev1 написа:streetz написа:На Тасос двама души се хранят за 20-25 евро, спахме в едни вили - излезе по 42 евро на стая за една нощувка, два шезлонга + чадър бяха по 7 евро, а някъде безплатно ако си поръчаш от близкото заведение. В Лефкада беше малко нагоре - около 30-35 на хранене, нощувка със закуска беше 75 евро (ама можеше и по-евтино, ние бяхме на първа линия, гледка към морето ... няма смисъл от тия работи при положение, че цял ден си по плажовете). Във Фанари тристаен апартамент (2 спални и холокухня) излезе 60 евро на вечер целия, храната пак около 20-30 евро за двама, шезлонгите и чадърите пак бяха аванта ако си поръчаш нещо (2-3 евро консумация на човек, ще рече едно фрапе или сок + кафе). По дискотеките не знам как е, не съм ходил.
Това кои месеци е било, защо
защото цените са ниски.
Предполагам юни?
В Тасос и Фанари - средата на юни, в Лефкада - началото на септември. Вилите в Тасос май бяха на една цена целогодишно, но честно казано не съм се и интересувал много какви са разликите силен/слаб сезон. Избирам първо датите и тогава сравнявам цените и местата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Колега, на Тасос как са плажовете и морето, в смисъл пясък или камънак и откъде взимаш ферибоот? Предваритвлно ти благодаря за отговора.
На Лефкада съм ходил пак едно време, даже и по островите съм карал дървени въглища и помня, че плажовете бяха само камънак и все си кълцах краката. Тогава туризма им беше много слабо развит и си беше дивотия, а по таверни не съм ходил, щото печалбата ми от курса беше колкото две ястия навремето.
На Лефкада съм ходил пак едно време, даже и по островите съм карал дървени въглища и помня, че плажовете бяха само камънак и все си кълцах краката. Тогава туризма им беше много слабо развит и си беше дивотия, а по таверни не съм ходил, щото печалбата ми от курса беше колкото две ястия навремето.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
randity написа:Ебаа го, аз на кой Созопол съм ходил бре?! Две години подред ходя и водата е по-гнусна от всякога?Плажа е мръсен?
![]()
Баракудата е ясна там обядвахме почти всеки ден. Вечеря в стария град по морето 1-2 заведения и на още 1-2 места пица / паста. Само едната вечер решихме да седнем в едно заведение малко по надолу от Баракудата, не му казвам името 'Родопски специалитети', но го казвам и на другия ден си седяхме в стаята

За водата ние като отидохме имаше 2 дни с много много силни вълни и вятът. Не се влизаше в морето и явно доста се изчисти.

Последна промяна k.milanov на 25 Юли 2017, 9:43, променена общо 1 път
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ако сте яли калмари по родопски....

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Ами точно от притеснение за хигиена, качеството и срокове ядохме най - баналното ( не сме и големи месари ) по две кюфтенца с пържени картофи и си взехме салата с катък и печени чушки - залагам, че фала стана от тая салата. Едно цедено мляко е 1,50лв, а ни разказаха играта с него