Избор на кола до 15000 лв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Избор на кола до 15000 лв

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Яну 2019, 20:04

4.4 е възможно с чакане защото малко хора търсят и трудно се продава. Това за чакането всеки го знае. Като можеш чакай. Обаче тройка дизел забрави да намериш както 4.4-то ти. :mhihi: 90%-та са на половин милион вече. Автоматът е проблемен.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Яну 2019, 20:15

Мда малко ябълки с круши тва с 4.4 и 3.0д фейс
Ама карай де, ше чакаме да се похвали човека :yes:
dynalias написа:ПС: както казва Филип от бричка:Има и хубави, ще си ги търсите и подбирате, няма да се хвърлята като въстаници на първата срещната.

:mhihi:
Мани, мани страшен съвет
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 13 Яну 2019, 21:29

Добре, може би е редно да споделя какво търся, като екстри и състояние, за да е по-лесно да получа съвет.

Екстри - това, което ми е важно е климатроник, темпомат и панорамен покрив - всичко друго дали го има или не, не ме интересува. Печка би била хубава екстра, но и без нея се оправям.
Джанти - най-малките, които мога да нахлузя на апаратите - искам да ме вози меко и грам не ме интересува кой какво мисли за визията на колата с по-малки джанти.

Съсотяние
а.салонът трябва да е без никакв изабележки, както визуално така и функционално - убедил съм се, че тези проблеми са мноооого досадни и пипкави за остраняване, а при колите с повечко мозък трябва и кодиране на доста от нещата
б. Технически - двигател и окачване се правят и ако купето не е посукано неме притеснява кой зне колко, да- бих се радвал да не се налагт ремонти, но и да има нещо не е страшно.
В. Каросерия - не трябва да има и точица ръжда :!:

Цвят - никакво значение, сивото е готино, че носи мръсотия и не му личи както на черното, бялото е хубаво, че лятото по-малко се напича.

Честно казано сегашната ми е39 си ми върши чудесна работа през 10 месеца от годината, но зимата не мога да издрапам, независимо от гуми, блокаж и т.н, пък и детската количка заема почти целия багажника на седана. Затова съм се насочил към SUV и бих се радвал да е от любимата марка.
Разгледах в германското mobile какво има, но за да взема кола от там трябва да се разходя, да ги видя на място, което е едно допълнително време(седмица в най-добрия случай), което в иднитие 5-6 месеца не мога да отделя.

До колегата с иновативните коли - всеки си има мнение, моята 39-ка е от първите(05.1996) но реално има всичко, което ми трябва в една кола и си ми служи вярно откакто съм я взел, просто смених квартала и сега ми трябва 4х4 с просвет.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 13 Яну 2019, 22:02

Колега, избор има много. Като цяло, ако това 4х4 ще го позлваш само в градска среда, така наречените компактни кросоувъри също ти вършат работа. Може и да е някой по- мъничък СУВ като Тойота Рав4, БМВ Х3, Хонда ЦРВ. Между другото, страшно много мои колеги и познати притежават ЦРВ и досега не съм чул лоши отзиви. Малко по- напред в темата се обсъждаше Рейндж Ровър, но моят съвет е да не купуваш подобна машина втора употреба, ако ще я ползваш само в града. Повярвай ми, в нито една градска ситуация няма да ти потрябват блокажи, бързи бавни и др. подобни. Сега се досетих и че може да видиш някое Субару. По принцип съм чувал добри отзиви за тях и вече поддръжката им не е нещо баснословно като цена.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 13 Яну 2019, 22:13

за RAV4 и аз се замислих, но отвътре ми е малко културен шок дизайна. Иначе range rover не ми е минавал през акъла, чудех се за Discovery 3, но ме разубедиха бързо.
Ще го карам предимно по пътища, но повече междурадско(ходя на работа с градски транспорт или колело и нямам причина това да се промения скоро) и ми е важно да вози добре и да е тихо в купето.
Subaro Forester - един колега си взе преди няколко години 2,5 боксерче 2010....до момента е дал над 10к за ремонти(двигателя изпуши мощно, чукна я леко и за 1 фар даде 800+лв и т.н.) а вътре е доста по-шумно отколкото в 39-ката ми, така че отпада.
Таблото на B9 Tribeca e гротескно поне за моя вкус.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Яну 2019, 23:05

Май пак трябва да се пусне линк към темата за средната класа тук. БМВ не е кола за хора средна класа. Никой нормален западняк (и американец) не вкарва една-две или повече годишни заплати в кола втора употреба.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 13 Яну 2019, 23:57

Cyberloner написа:До колегата с иновативните коли - всеки си има мнение, моята 39-ка е от първите(05.1996) но реално има всичко, което ми трябва в една кола и си ми служи вярно откакто съм я взел, просто смених квартала и сега ми трябва 4х4 с просвет.

Само да поясня, че иновациите не са екстри. Иновациите ги измислят там едни инженери за да е по сполучлива колата във всяко едно отношение от предишният модел като стабилност,проходимост,издръжливост и каквото там се сетиш.

Не каза как ти се вижда Гранд Витара III понеже аз ги заглеждам и мисля,че предлагат доста от това което търсиш. Имат блокаж на раздатката и бавни. На мен моторите им не ми харесват, но може да погледнеш и тях стига да не търсиш спортист на пътя.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Яну 2019, 9:17

dynalias написа:Имат блокаж на раздатката и бавни.

За кво му е тоя блокаж и бавни?

Съвсем конкретно си е написал човека кво му трябва:
Cyberloner написа:сега ми трябва 4х4 с просвет

Ама зор да предложим нещо дето не е БМВ :mhihi: Все пак БМВто не е за всеки :mhihi:

Аз лично като БМВ фен бих търсил неБМВ сув само ако се търси:

- Рама (ама тука отиваме в офроуд/камионджийска посока)
- Парт тайм 4х4, което напрактика сваля доста безопасността
- Някаква кубатура и мощност, която в БМВ е осезаемо по-скъпа или липсва изобщо

Ся, ако ви трябва 4х4 курник и не ви интересува поведението му на пътя през 90% от времето избор има голям :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 14 Яну 2019, 11:13

BMW_POWER написа:Май пак трябва да се пусне линк към темата за средната класа тук. БМВ не е кола за хора средна класа. Никой нормален западняк (и американец) не вкарва една-две или повече годишни заплати в кола втора употреба.

Много ми е интересно колко годишни заплата вкарват в колите си, защото колегите ми от Германия твърдят, че там хората работят 3 месеца в годината, за се придвижват с кола (това включва абсолютно всички разходи по притежанието на колата).
Също така ми е интересно за коя класа точно са БМВтата с възраст над 10 години?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Яну 2019, 11:31

K_Ilkov написа:Ся, ако ви трябва 4х4 курник и не ви интересува поведението му на пътя през 90% от времето избор има голям :ok:

Сузуки SX4 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lalala: :lalala: :lalala:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 14 Яну 2019, 12:42

Grand vitara III я гледах, но багажника е малък, иначе би свършила работа

Някой да сподели нещо за lexus Rx?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 14 Яну 2019, 13:51

Cyberloner написа:за RAV4 и аз се замислих, но отвътре ми е малко културен шок дизайна. Иначе range rover не ми е минавал през акъла, чудех се за Discovery 3, но ме разубедиха бързо.
Таблото на B9 Tribeca e гротескно поне за моя вкус.

Колега незнам какви представи имаш и дали наистина си виждаш въпросните коли, за които пишеш но ето една бърза справка
Discovery 3 - кола която уж ти е харесала, но после те разубедиха тук поради технически проблеми
Изображение

Toyota RAV4 - дизайн тип "културен шок" :dunno: :dunno: :dunno:
Изображение

От толкова много предложения или аз не мога да схвана какво точно търсиш или просто си драскаме по клавиатурите :dunno: :dunno:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Яну 2019, 14:14

vicho написа:
K_Ilkov написа:Ся, ако ви трябва 4х4 курник и не ви интересува поведението му на пътя през 90% от времето избор има голям :ok:

Сузуки SX4 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lalala: :lalala: :lalala:

чи комуй?
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Cyberloner » 14 Яну 2019, 14:58

don_gori написа:...:

Явно съм гледал предходното поколение на тойотата:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 14 Яну 2019, 15:54

Незнам дали си гледал Mitsubishi Outlander , само че фейслифт модела след 2010 година, също много здрава и добра кола. Външния вид е що годе модерен и интериора е много добре подреден като за японец :mhihi:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9g3fs4

Като жокер има 2.4 бензонови мотори, които без проблем се газифицират :winky:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата