Избори 2021

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За кой ще гласувате?

Б. Б.
27
16%
Кор. Ни.
5
3%
Слави
47
27%
Доган
1
1%
Синдбад Мореплавателят
37
21%
Мая + триото (дето май останаха дуо...)
5
3%
Шкембе войвода
0
Няма гласували
Кабеларката + аптеките
1
1%
Агент Гоце
0
Няма гласували
Цвъ. Цвъ.
2
1%
Москов
0
Няма гласували
Възраждане
3
2%
хАтака
1
1%
Божков
11
6%
Няма да гласувам
33
19%

Общо гласове : 173
младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Re: Избори 2021

Мнение от pimpo » 16 Мар 2021, 21:12

alx написа:
pimpo написа:А защо нивото преди 30-40г беше друго? Нали народа беше същия.

ти се шегуваш нали? :)

Посочи кое не е вярно.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Мар 2021, 21:34

pimpo написа:
alx написа:
pimpo написа:А защо нивото преди 30-40г беше друго? Нали народа беше същия.

ти се шегуваш нали? :)

Посочи кое не е вярно.

че народа бил същия...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 16 Мар 2021, 22:03

Ми не беше баш същия си мисля
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 17 Мар 2021, 8:28

Материала беше същия, ама закваската беше друга :)
Това само идва да покаже как се обработват масите за постигане на определени цели. И преди и сега целите са постигнати. И преди и сега, целите и идеалите ни ги внесоха отвън. И това е проблема. Това е всичко, което искам да кажа.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Мар 2021, 9:24

Особено по малките градове, където последното построено нещо е от преди 89-та, още си живеят в "онова време". Баби и дядовци ги оставяме, но има и по-млади. Аз не знам каква промивка на мозъка е бил, че по-голяма част от живота ти да е минал след 89-та, но още да си със соц-мисленето и какво е било тогава. Сигурен съм, че всеки познава някой такъв "фен", просто в големите градове са рядкост, а в малките е масовката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Мар 2021, 9:34

И в големите градове ги има в изобилие. Общо взето всеки неудачник в живота милее за ония времена, щото баба му му е казвала, как хладилника бил пълен винаги и билетчето за трамвая било 2ст

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 17 Мар 2021, 9:48

Да, това наистина е интересен психологичен феномен... И аз съм се чудил на млади хора, които не се отделят от телефона си и са построянно във ФБ, но иначе псуват всички "съвременни боклуци" и знаят, че руската техника е била много яка. Спорил съм дори с младежи, които никога не са и помирисвали армия, но ми обясняват какво велико и недостижимо оръжие е Калашника...

Аз си го обяснявам с разочарованието от действителността. Едно време ние също не харесвахме нашата соц-реалност, затова възхвалявахме всичко западно - техника, музика, кино, литература, абе всичко... И имахме някакви реални причини за това - като сложиш заедно на масата един VEF и едно HITACHI... някак се разколебаваш относно предимствата на социалистическото производство. Особено пък ако имаш късмет да разлистиш някой Некерман...

Сега е същото, но в обратната посока. Ние сме заобиколени със съвременни стоки, които наистина в по-голямата си част са китайски еднодневки. Всичко негативно в живота си свързваме с "наложената ни от запад" демокрация - безработица, платено и неефективно здравеопазване и образование, улична (битова) престъпност, калпаво управление, злоупотреби и кражби навсякъде и т. н. Младите не харесват всичко това, а в същото време дъртаците им обясняват, как по соц-а такива неща не е имало (донякъде реално е така...). Освен това нали е модерно да мразиш всичко западно и особено американско, значи какво ти остава като контратеза? Да хвалиш руското... И се стига до такива куриози хлапета да ми обясняват как УАЗ-ки и Виетнамки имали "всички блокажи" и минавали там, където Хамърът и G-класите затъвали.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 17 Мар 2021, 9:52

Имам собствена теория по въпроса. Според мен, има три РЕАЛНИ причина за носталгията по соц-а. Изброявам ги съвсем накратко:

1. Бяхме по-млади, с всички предимства от това;
2. Бяхме еднакви и нямаше с кого да се сравняваш (та да се почувстваш прецакан);
3. Животът беше по-спокоен и не се налагаше да взимаш важни решения (други ги взимаха вместо теб).

Мога да се аргументирам и по-подробно, но мисля, че схващате идеята в общи линии... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Мар 2021, 10:08

Хвалят, щото в момента няма нормална среда за живот в България. И няма такова място тук, в което да можеш да живееш нормално и спокойно. От центъра на София до селото - няма такова място! И дори да си нормален, да имаш добри доходи и т.н., пак нямаш избор и живееш в помията. Затова мрънкат хората. Да не говорим за липсата на правосъдие, ясни правила и т.н. Животът в БГ е е тотален хаос и няма какво да се лъжем :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Мар 2021, 14:49

Изображение :ok:

И каква беше другата мисъл... "Пандемията се използва за политически цели" :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 17 Мар 2021, 20:22

b_u_b_o написа:Общо взето всеки неудачник в живота милее за ония времена,

:ok:
Кратко, точно и ясно.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Мар 2021, 21:15

Borymeckata написа:Имам собствена теория по въпроса. Според мен, има три РЕАЛНИ причина за носталгията по соц-а. Изброявам ги съвсем накратко:

1. Бяхме по-млади, с всички предимства от това;
2. Бяхме еднакви и нямаше с кого да се сравняваш (та да се почувстваш прецакан);
3. Животът беше по-спокоен и не се налагаше да взимаш важни решения (други ги взимаха вместо теб).

Мога да се аргументирам и по-подробно, но мисля, че схващате идеята в общи линии... :dunno: :dunno:

С т.2 не съм съгласен, имаше равенство в голямата си част, но имаше и едни по-така хора, както и трети успели да работят в чужбина и бяха като господи, а като се влезе в къща/апартамент на такъв човек ти ставаше лошо. И тогава имаше западни коли, нищо, че простосмъртните чакаха 15 год за Лада.
Тия по-така, както и сега се назначаваха за директори, партийни секретари, бяха лизачи на партията, доносници и т.н., влизаха без изпит в ВУЗ-овете и т.н и т.н.
Пак с предимство за всичко бяха семействата на разни набедени активни борци против фашизма и капитализма и т.н., много идиотизма има, не е 1-2-3 или 5

Всеки сънуваше как влиза и купува нещо от Корекома.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Мар 2021, 21:48

Както и да го въртим и сучим, най-голямата група хора с власт в момента (било то политическа или икономическа) са точно поколение, което се е формирало като хора по време на соца... първи 7, училище, университет. Т.е. преди демокрацията да "съсипе всичко". Някакси не се връзват нещата. Честно казано за мен най-обещаващи са Z... zoomers :mhihi: Millennials от които и аз съм част са 3/4 тотална щета и те.
Последна промяна steeN на 17 Мар 2021, 21:50, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Мар 2021, 21:49

Тоблерон. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: Квото може
Мечтае да кара: Katheryn Winnick
Детайли за колата: Талига

Мнение от camino79 » 18 Мар 2021, 4:50

hell's angel написа:Ааааа У офроуда я видЕх, къде да ходИМ ? :mhihi: Пък и нали със стар персонал не ставало ново, забавно-увеселително заведение...
Обаче, след твойто включване, имаме дилема. :arrow: Както видяхме - има добър подход, показва решителност с тази силна заявка, а и не е обвързана с разни други :dunno:

Изображение

И като издуха мафията, ко ше остане?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата