Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши ентусиаст
Аватар

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от vladobate » 06 Юли 2021, 23:17

Стандартни са ти глупостите. Много добре си спомням ваксинациите .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Anthony_J » 06 Юли 2021, 23:25

steeN написа:Спори със CDC. Имат си контакти на страницата, едва ли ще имаш затруднения да им пишеш.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... s/faq.html

No. People with COVID-19 who have symptoms should wait to be vaccinated until they have recovered from their illness and have met the criteria for discontinuing isolation; those without symptoms should also wait until they meet the criteria before getting vaccinated. This guidance also applies to people who get COVID-19 before getting their second dose of vaccine.
Най-добре ти да им пишеш, професоре. Препоръката е болните и със симптоми да не се ваксинират не защото ще им навреди, а за да не поставят в риск ваксинационните екипи, медицинските служители и въобще населението. Затова трябва да си седят в карантина докато им минат симптомите, а не че ваксината ще им влоши състоянието.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юли 2021, 23:42

Аз не съм казал, че ще им влоши състоянието, това ти го пишеш. Казах, че не е ОК.
Това дето си написал е причина за ковид, но има и други по-съществени причини свързани с имунния отговор отнасящи се за абсолютно всички ваксини.
Успех със споренето със себе си, тука сте специалисти в тази дисциплина :D Това дето си щял да го изкараш по-леко конкурира на джорданката простотиите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 07 Юли 2021, 0:19

Интересно ми е антиваксърите що скачате така против ковид ваксините, при положение, че не са задължителни? И двете групи, се предполага, че калкулират риска и свързаните неудобства и ползи и взимат образовано решение - има достатъчно информация. Не е, да кажеш, че се притесняват за здравето, сигурността и финансите на другите, понеже тогава щяха да вземат рационалното в случая решение, базирано на съществуващата информация и дефиниран риск фактор и да се ваксинират.

Аз мисля, че заради оставащите до някаква степен ограничения за неимунизираните и олабването за останалите има насъбиране на злоба и завист и става малко “хем им се иска, хем не им стиска”. Шофьорска книжка и гражданска отговорност също не са задължителни, стига да не искаш да караш по публични пътища. Като член на обществото, е нужно да спазваш някакви мерки за ограничаване на риска спрямо останалите участници в играта.

Избора е индивидуален и свободен. Какъвто и да е, както казват чужденците, own it.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 07 Юли 2021, 14:21

То едно време членството в БКП също не беше задължително. Нито пък да си агент на ДС. Въбще всяко слово на бай Тошо се натриваше "свободата, свободата". нищо не беше задължително.Нали?
Ама идва момент в който сам решеваш да го направиш, притиснат от обстоятелствата. Не от здравна гледна точка, а от прагматична. Примерно за да работиш. В крайна сметка, не е задължително да работиш нали ? Ама ако искаш - първо иглата!
Сещам се за един виц, където някой хванал крадец в бараката си и му хванал топките на менгемето.
- И кво сега, ще ги режеш ли?
- Не, сам ще си ги отрежеш, като запаля бараката!

Та толкоз по въпроса за задължителните ваксини.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ognian2002 » 07 Юли 2021, 21:26

pimpo написа:То едно време членството в БКП също не беше задължително. Нито пък да си агент на ДС. Въбще всяко слово на бай Тошо се натриваше "свободата, свободата". нищо не беше задължително.Нали?
Ама идва момент в който сам решеваш да го направиш, притиснат от обстоятелствата. Не от здравна гледна точка, а от прагматична. Примерно за да работиш. В крайна сметка, не е задължително да работиш нали ? Ама ако искаш - първо иглата!
Сещам се за един виц, където някой хванал крадец в бараката си и му хванал топките на менгемето.
- И кво сега, ще ги режеш ли?
- Не, сам ще си ги отрежеш, като запаля бараката!

Та толкоз по въпроса за задължителните ваксини.

:clap:
Да допълня нещо, за колегата по-горе. Колега, няма злоба тук, нито завист , и няма как да има, защото всички сме прецакани. Когато властимащите нагло не спазват конституцията и ограничават свободата на хората, това касае всички. Имаме от Бога дадено право и от Конституцията също, да не се ваксинираме с експериментални, не проверени във времето ваксини.! И това не ни прави опасни, едва ли не врагове за другите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 07 Юли 2021, 22:42

Следващата стъпка в положителна насока е лекарство. Предполагам, че до 6-7 месеца ще има такова. Stat tuned :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 08 Юли 2021, 10:02

Я по-спокойно де, тук да не е циганската маАла... :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 08 Юли 2021, 11:25

sub_eleven написа:
Spunky написа:Аз мисля, че заради оставащите до някаква степен ограничения за неимунизираните и олабването за останалите има насъбиране на злоба и завист и става малко “хем им се иска, хем не им стиска”. Шофьорска книжка и гражданска отговорност също не са задължителни, стига да не искаш да караш по публични пътища. Като член на обществото, е нужно да спазваш някакви мерки за ограничаване на риска спрямо останалите участници в играта.

Точно ваксинираните са тези, които имат очаквания към останалите. От там и злоба, когато другите не правят като тях. Каква злоба в неваксинираните? По-скоро пренебрежение. Ебали сме ви майките, бодете се със спринцовки, хуйове и каквото друго сметнете за добре. Абсолютно ни е все тая. Няма да се учудя утре някой педал(нямам нищо и против тях де)да седне да ми обяснява, че трябва да поема х** вместо някоя жена, че да контролираме световната популация и да спасим света.

Така казват и пияните зад волана, какво преча на другите...нали аз ще катастрофирам :help:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Юли 2021, 12:05

Аналогиите ви с гражданската отговорност и пияниците не са ок.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 08 Юли 2021, 17:52

Аз от месец и половина съм с втора доза. Нищо ми няма и на мен, и на жена ми, и на приятелите с които се ваксинирахме. В офиса никой не е споделил за проблеми също.

От една страна разбирам повечето притеснения, особено предвид малкото време , изминало от създаването на ваксините. Но от друга страна, масово хората ядат всякакви боклуци от магазините, които изобщо не се тестват много често, а на случаен принцип доста рядко. Ядат от топлите точки, ядат дюнери на Попа, ядат някое го*но по морето. Карат коли със 140 по магистралата, които не са виждали и 10к КМ тест в реални условия от производителя (ако изобщо са купени от тях нови, щото мойта например си е вече доста стара). А ако са в София, дишат и това прашно ла*но, което наричаме въздух. И тия неща ги правят съвсем съзнателно, но скапаната ваксина някак си избирателно им е огромен страх, крие невероятен риск, а другите неща са ОК или просто е прието да са си така. :banghead:

Локдауни ще има още доста, според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ognian2002 » 08 Юли 2021, 22:01

vixx написа:Аз от месец и половина съм с втора доза. Нищо ми няма и на мен, и на жена ми, и на приятелите с които се ваксинирахме. В офиса никой не е споделил за проблеми също.

От една страна разбирам повечето притеснения, особено предвид малкото време , изминало от създаването на ваксините. Но от друга страна, масово хората ядат всякакви боклуци от магазините, които изобщо не се тестват много често, а на случаен принцип доста рядко. Ядат от топлите точки, ядат дюнери на Попа, ядат някое го*но по морето. Карат коли със 140 по магистралата, които не са виждали и 10к КМ тест в реални условия от производителя (ако изобщо са купени от тях нови, щото мойта например си е вече доста стара). А ако са в София, дишат и това прашно ла*но, което наричаме въздух. И тия неща ги правят съвсем съзнателно, но скапаната ваксина някак си избирателно им е огромен страх, крие невероятен риск, а другите неща са ОК или просто е прието да са си така. :banghead:

Супер прозрение, особенно ако го завъртим на 180° градуса :clap:
Точно хората, които си описал по-горе изобщо не ги е страх от скапаната ваксина. Но виж другите , които не карат със 140 , внимават какво купуват в супермаркета, а най-вече си готвят храната с нормални продукти от село и избягват да ядат бърза храна по дюнери и други капанчета , почти не гледат скапаната телевизия, а предпочитат да отворят книга или да разговарят със семейството си или с приятелите си и т.н . Та тези хора ги е шубе от ваксината и колко още локдауна ще има заради тях- мале,мале! :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 08 Юли 2021, 22:44

ognian2002 написа:
vixx написа:Аз от месец и половина съм с втора доза. Нищо ми няма и на мен, и на жена ми, и на приятелите с които се ваксинирахме. В офиса никой не е споделил за проблеми също.

Супер прозрение, особенно ако го завъртим на 180° градуса :clap:
Точно хората, които си описал по-горе изобщо не ги е страх от скапаната ваксина. Но виж другите , които не карат със 140 , внимават какво купуват в супермаркета, а най-вече си готвят храната с нормални продукти от село и избягват да ядат бърза храна по дюнери и други капанчета , почти не гледат скапаната телевизия, а предпочитат да отворят книга или да разговарят със семейството си или с приятелите си и т.н . Та тези хора ги е шубе от ваксината и колко още локдауна ще има заради тях- мале,мале! :bang:

Това са хората, които бих разбрал и подкрепил. Само, че аз почти не познавам такива.
И не ме разбирай грешно, твърдо ЗА съм ваксината да бъде избор и съм твърдо против да има разделение м/у ваксинирани и неваксинирани. Но доста хора се правят на луди за всякакви други неща, а като стане дума за ваксина веднага им напират едни такива крайни мисли и идеали.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Юли 2021, 0:28

Аз съм "за" ваксините по принцип, с случая обаче съм на Мангъров на мнението - нямаше достатъчно време за изпитания и тестване. Не знам дали всички знаете, но дори за хапчета периодът може да стигне 10-на години, преди да влязат в продажба..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 09 Юли 2021, 0:55

steeN написа:

и ваксинацията е пожелателна дори на новородените в момента. Малко се усещайте.

Бе то пожелателна, но днес в новините изтърсиха,че при нова вълна нямало да приемат деца в яслите и градините на не ваксинирани родители . Та пожелателно ,ама видиш ли - нямаш ли ваксина ,детето ти чао от градината или яслата.

Да де ама аз съм със сериозно заболяване , водят ме рискова груба и ваксина и да искам не мога да си сложа... Кво правим в тоя случай ?!? Малоумници

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата