Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Тази снима я видях вече, но за мен е фалшива.
От друга страна, няма как нещо да ме учуди, дори продукта от снимката да се обяви някъде за 10евро!
У нас все още битува срама, как няма да купя на дИтето, аз да не съм за 10лв и т.н. и т.н., та ако все пак е истина залагам 50/50, даже е малко и може да стане още повече, ако има мераклии, а такива винаги ще има.
Онзи ден на летището в Софето, гледам продукт наречен вино, марка Черга на цена 15евро! В магазините този отпадък струва 5евро или само 300%.
В същото време в Испания има не малко читави вина на летището на цени 12-15евро, има и под 10, ама хайде тях няма да ги гледаме. Важното е, че слагат около 50% надценка, не 300% като бай Ганьо.
В кръчма на първа линия на плажа, в градче в Каталуния, цените са това.
Бутилка бяло локално вино 13,50евро, в магазин е 7-8евро същото.
Паея 16-20евро на човек, като за 21-22евро са с омар или октопод.
Намерих едно местенце, където за 25евро на човек дават първо, от два вида миди, скариди на скара и сигалас, това е едно като скарида, но с щипки.
За второ паея по избор от няколко вида.
Това е първото, за 4 човека, може да видите колко голямо е, сложих си ръката за мащаб.
Паея с омар 22евро на човек, тавата е за двама.
За няколко дни каквото и да ядохме и пихме за 5 човека, сметката беше 30-35-40евро на човек, като 40евро беше само един път, с две бутилки вино и бая бири, където ядохме и октопод, тартар от тон и това което писах горе за 25 евро включващо първо и второ за 4ма човека.
За закуска в кафене/пекарна/сладкарница, за трима човека кафе с мляко и по 1 нещо за ядене-правено там, 11евро общо
От друга страна, няма как нещо да ме учуди, дори продукта от снимката да се обяви някъде за 10евро!
У нас все още битува срама, как няма да купя на дИтето, аз да не съм за 10лв и т.н. и т.н., та ако все пак е истина залагам 50/50, даже е малко и може да стане още повече, ако има мераклии, а такива винаги ще има.
Онзи ден на летището в Софето, гледам продукт наречен вино, марка Черга на цена 15евро! В магазините този отпадък струва 5евро или само 300%.
В същото време в Испания има не малко читави вина на летището на цени 12-15евро, има и под 10, ама хайде тях няма да ги гледаме. Важното е, че слагат около 50% надценка, не 300% като бай Ганьо.
В кръчма на първа линия на плажа, в градче в Каталуния, цените са това.
Бутилка бяло локално вино 13,50евро, в магазин е 7-8евро същото.
Паея 16-20евро на човек, като за 21-22евро са с омар или октопод.
Намерих едно местенце, където за 25евро на човек дават първо, от два вида миди, скариди на скара и сигалас, това е едно като скарида, но с щипки.
За второ паея по избор от няколко вида.
Това е първото, за 4 човека, може да видите колко голямо е, сложих си ръката за мащаб.
Паея с омар 22евро на човек, тавата е за двама.
За няколко дни каквото и да ядохме и пихме за 5 човека, сметката беше 30-35-40евро на човек, като 40евро беше само един път, с две бутилки вино и бая бири, където ядохме и октопод, тартар от тон и това което писах горе за 25 евро включващо първо и второ за 4ма човека.
За закуска в кафене/пекарна/сладкарница, за трима човека кафе с мляко и по 1 нещо за ядене-правено там, 11евро общо
Последна промяна alekangg на 03 Сеп 2026, 12:17, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
На селския ни събор имаше памук обаче не съм се сетил да гледам колко струва щото не сме купували. Иначе гофрета със сладоледи, нутела ,орео и некъв дип беше 8 евро. Ама явно не им тръгна бизнеса щото стояха само единия ден и си отидоха
То няма друг начин, не им купуваш нещото и толкова. Утре на Слънчака ше видя как са цените на подобни неша.
Хм,хм...
- empar
- младши ентусиаст

-
- Кара: 2018 G30 540ix
alekangg написа:У нас все още битува срама, как няма да купя на дИтето, аз да не съм за 10лв и т.н. и т.н.
Измежду хората, които купуват захарен памук на децата си може и да битува...
Дъщеря ми много добре знае, че в парка се купува евентуално вода, ако сме забравили да си вземем!
Как ли пък няма да им дам 3-4-5€ на тия мангали с количките за мишлен специалитетите от тип фуражна царевица с маргарин, пуканки с палмово масло, казанлъшки понички, пържени в същото и т.н. Аре у лЕво!
За някакъв 1ви Юни един балон с хелий се пречупх да взема. беше 10лв + 50ст за една гайка М12 да не излети. Още си я пазя...

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Моджо написа:На селския ни събор имаше памук обаче не съм се сетил да гледам колко струва щото не сме купували. Иначе гофрета със сладоледи, нутела ,орео и некъв дип беше 8 евро. Ама явно не им тръгна бизнеса щото стояха само единия ден и си отидоха![]()
![]()
То няма друг начин, не им купуваш нещото и толкова. Утре на Слънчака ше видя как са цените на подобни неша.
Точно така! Това е отговора на разумното население, който винаги работи! Пазарна икономика, трябва и те да го научат...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Все още има и селски номерца. Скоро ми сипаха наливна бира 500мл в чаша от 400мл
Колко па толко стотинки спестиха и колко продадени бири изгубиха
Мисля и с един сладолед ме изцакаха в грамажа. 3 топки бяха почти половин килограм 
Колко па толко стотинки спестиха и колко продадени бири изгубиха
Мисля и с един сладолед ме изцакаха в грамажа. 3 топки бяха почти половин килограм - empar
- младши ентусиаст

-
- Кара: 2018 G30 540ix
TNT написа:Скоро ми сипаха наливна бира 500мл в чаша от 400мл
НРБ-то се завръша с новия вариант на „5 за 4“!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Най-абсурдното нещо, което съм чувал е, в заведение да мешат кафето 80% Лаваца с 20% най-евтиното възможно
Ганчо прави подобни гимнастики не с цел печалба, а за вътрешно удовлетворение, че е прекарал някого. Доста често този някого е самия себе си.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Нищо ново под слънцето !
Май съм споменавал назад, за този случай за познат от първо лице.
Производител на тип бутикови сирена у нас, хванах една баба да й изкупува млякото - биволско на 1,50лв/, преди 10год.
До този момент бабата го е давала където изкупуват за 2-3 пъти по-малко.
Била много щастлива и всичко вървяло добре няколко месеца, докато сирената започнали да не стават добре.
Разбрало се, че бабата започнала да кръщава с вода!
Приключили бизнеса с нея.
Та колкото и да вземе Ганьо , все му става малко след някакво време и се започват цирковете.
Май съм споменавал назад, за този случай за познат от първо лице.
Производител на тип бутикови сирена у нас, хванах една баба да й изкупува млякото - биволско на 1,50лв/, преди 10год.
До този момент бабата го е давала където изкупуват за 2-3 пъти по-малко.
Била много щастлива и всичко вървяло добре няколко месеца, докато сирената започнали да не стават добре.
Разбрало се, че бабата започнала да кръщава с вода!
Приключили бизнеса с нея.
Та колкото и да вземе Ганьо , все му става малко след някакво време и се започват цирковете.