България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от max- » 12 Ное 2025, 16:03

barabqga написа: Все се чудя ей такива изпълнения дали от цивилни ръбове или от тези дето трябва да са за пример не нацелят някой с по-голям камион, поне не съм чул, да и малко справедливост поне, че ако чакаме на нашата Темида.

Случвало се е - https://www.pbnovini.com/gradat/2022/ka ... ev-snimki/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 12 Ное 2025, 16:03

Епа шумно им било :mhihi: Да приемем че снимащия кара зад някой бус и няма видимост напред. Буса се отмества в дясно в последния момент, а тоя отзад се челосва щото нито ги е чул нито ги е видял :dunno: На тея ламбите тряя непременно да се направят да работят заедно със сирените и да носят отговорност ако летят по този начин без едно от двете.

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 12 Ное 2025, 16:16

Звуков сигнал се чува, но само от Ленд Крузерите. Поне на мен така ми звучи от видеото.
Лудия.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Ное 2025, 16:18

vicho написа:
Don_Diego написа:Не, още ме държи от абитуриентския бал :drinking: :have one:

личи ти... лошо... много лошо...

махнал си се от тая осрана до ушите структура, ама манталитета си го запазил

Никога не съм бил част от тази структура, въпреки че са ме канили не един път :oops:
Просто работата ми изискваше да работя много с тях и с цел да не им бъркам тяхната работа съм ходил на безброй курсове и обучения и имам някаква представа кое-кога-как се прави при различни ситуации, за разлика от повечето тук (това с риск да обидя някой :angel: )

Цялата ситуация си я създаде режисьора, нямам какво повече да кажа :bchug:

Ето как би трябвало да се чисти пътя в подобна ситуация и как да реагират шофьорите:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Ное 2025, 16:25

Ако трябва да направим паралел... щото нямаме мотористи, избутваме хората от пътя :dunno: А пък това, че графика изоставал и се наваксвало при пътуванията - това не е сериозен аргумент. Такива неща се случват постоянно с НСО, скоро се обсъждаха и дистанционните за светофарите :no:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 12 Ное 2025, 16:31

Диего аз не виждам нито един паралел между твоето видео и ситуацията на Карловско шосе. :dunno:

Пак да попитам, наистина ли 'Rules of engagement' са: Ако колата не отбие и спре в банкета разминавайки се с пилотната кола на МВР, е потенциална заплаха и се третира като такава без изключение!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Ное 2025, 16:46

Don_Diego написа:Никога не съм бил част от тази структура, въпреки че са ме канили не един път :oops:
Просто работата ми изискваше да работя много с тях и с цел да не им бъркам тяхната работа съм ходил на безброй курсове и обучения и имам някаква представа кое-кога-как се прави при различни ситуации, за разлика от повечето тук (това с риск да обидя някой :angel: )

Именно като професионалист трябва да пазиш другите хора, а не да разчиташ, че те ще направят каквото очакваш (да отбиват да мине краля Слънце)... не знам, защо дори това трябва да го обяснявам, нито има нужда, нито искаш да признаеш (хем знаеш, че е така).

п.с. не обиждаш никой (само себе си), т'ва, че караш или си карал като абсолютен тупан по публичната мрежа не значи, че можеш да караш :idea: ;) тоя дет може да кара не създава ситуации, еле па, ако е в 2.5-3 тона неадекватна тоалетна (демек защитен... донякъде... щот има/ме 16 тонни (празни камиони))
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 12 Ное 2025, 17:25

vicho написа:
Don_Diego написа:Никога не съм бил част от тази структура, въпреки че са ме канили не един път :oops:

Именно като професионалист трябва да пазиш другите хора, а не да разчиташ, че те ще направят каквото очакваш (да отбиват да мине краля Слънце)... не знам, защо дори това трябва да го обяснявам, нито има нужда, нито искаш да признаеш (хем знаеш, че е така).

п.с. не обиждаш никой (само себе си), т'ва, че караш или си карал като абсолютен тупан по публичната мрежа не значи, че можеш да караш :idea: ;) тоя дет може да кара не създава ситуации, еле па, ако е в 2.5-3 тона неадекватна тоалетна (демек защитен... донякъде... щот има/ме 16 тонни (празни камиони))

Те в системата са така, мислят се за велики и в извън работно време, даже и след като са извън нея. Преди някой да каже, че много знам имам роднини по непряка линия - нагледал съм се.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Ное 2025, 17:35

TNT написа:Секвоята не е пикап, пикапа e Тундра, а това мисля е Ленд Круизър J200 :driving: Ако не бяха толкова скъпи тея Тойоти, можеше и да им науча моделите.

А въпроса кво пазят така и колко спазват протоколите е релевантен. А президента на Ливан май е имал работа в Арсенал. https://www.zakazanlak.bg/slider-18/pre ... ciya-18806 Пък може и музея да е разглеждал, знам ли :mhihi:

Возя един тука началник, иначе има и кой да питам, ама едва ли е важно. Между другото ми направи впечатление на познат пейзаж, викам или е точно до нас тая права или на едно място на подбалканския, ама викам може да е съвпадение.
Иначе аз казах Секвоя защото от клипа просто видях голяма Тойота и викам все тая, ама наистина прилича на онези особени модели Ленд Крузър нещо си и в стойката си приличат, а на клипа нямаше как да се взирам в подробности. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 12 Ное 2025, 17:42

Don_Diego написа:
Ето как би трябвало да се чисти пътя в подобна ситуация и как да реагират шофьорите:

Искам да го видя тоя как разперва така ръце в насрещното докато лети с 180 по Карловско :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 12 Ное 2025, 18:28

Petrolhead написа:както се казва, всеки сам си преценя

я коментирайте вие как бихте постъпили в тази ситуация.
бихте ли умрели за държавата си?

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Smrazyavashti-kadri-Avtomobili-sus-sini-burkani-mutreyat-na-putya-2781942

:mhihi:
Показах го на приятел който е ...с дебел врат и Г класи и той също се движи с охрани, каза че натиска педала на Г класата до край и гледа да удари централно за да може да пострадат колкото може повече от тях :mhihi: ,а каквото не отнесе той другите му охранители със същите автомобили ще ударят :mhihi:
Естествен подбор сър!
Та ще попаднат на него или подобните му някой път и ще променят начина си на действие.

Мега малумно е , ще убият някоя изплашена женица ей така от нищото......

Дон Диего, виждам се напрягаш, ако в тази кола стоеше баща ти , или жена ти сама, и приемем че реакциите им са по-бавни и последва удар, как би се почувствал, не ми отговаряй, на себе си отговори.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 12 Ное 2025, 18:46

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 12 Ное 2025, 19:33

А дали не е време да се променят протоколите за опазване на защитени субекти?

Едно мое чудене - защо няма подобни клипове от Холандия, Белгия или Германия?
Лично съм заставал между автомобили на немското НСО (за момент си помислих, че са бай Хой с лампи, като в Гълъбово преди години), "цепейки" кордонът им - ясно ми показаха, че не е окей да го правя, но без да ми застрашават живота и сигурността.

П.П.: Случва се и обратното - на никого не пожелавам подобна развръзка, просто тия протоколи са останали по мое мнение от 80те, а вече за жалост на "отговорните институции" живеем в демокрация и човешкият живот има някакво значение, дори и да не е на "охраняван субект".
https://www.marica.bg/plovdiv/krimi/izv ... do-plovdiv

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Ное 2025, 19:38

Едва ли бих се напрегнал за нещо подобно... по-скоро ме шокира факта, че никой тук не мисли и едва ли не се оправдават действията на режисьора :lol:

Гледайте видеото и вижте дали натискат по някакъв начин колите, които са дали път :ok:

Колкото до близките ми - пари слагам, че всички с книжка в родата, до един ще реагират по-адекватно на специален режим от 99% от тук пишещите :ok:

TheDriver написа:Диего аз не виждам нито един паралел между твоето видео и ситуацията на Карловско шосе. :dunno:

Пак да попитам, наистина ли 'Rules of engagement' са: Ако колата не отбие и спре в банкета разминавайки се с пилотната кола на МВР, е потенциална заплаха и се третира като такава без изключение!

Видно от видеото - да! Едната оперативна се позиционира така, че да може да реагира на потенциална заплаха.
Отвъд океанските делегации са още по-сериозни: там не допускат да застане нещо между колите в кортежа. Ако се случи да излезе човек, куче или друго - газиш и продължаваш, без да спираш :driving: . Пък нека тук са аборигени нашите
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 12 Ное 2025, 19:49

правете си изводите господа.
това си мисли за вас номенклатурата и слугинажа й.

или се покланяш се като ги видиш или си смъртоносна заплаха.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата