България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Доста съм афектиран от шофирането в събота по Тракия. Беше дъждовно, на моменти имаше мъгла, на моменти реки.
Това, че всички са си пуснали допълнителната светлина за мъгла е страхотно, ма ****** като няма мъгла може да я спрете.
Waze сигнализира, че пътя е наводнен, намялям естествено скоростта на около 80, вече се вижда, че минава река през магистралата. Отзад се свири, минават ме като спрял и ги виждам как колите тръгват настрани.
През целия път си мислих, какво трябва да се направи. Според мен държавата трябва да започне масова кампания по радиата, всички, абс всички, примерно всеки ден от 11:00 до 10:15 да говорят всеки ден по едно и също нещо цял месец. Следващия месец друга тема и така.
Примерно - Като има мъгла пуснете си фаровете и допълнителна стоп светлина, като спре мъглата - изгасете я. Като има вода на пътя намалете и те така.
Четох за случая от една група. Абсурдна ситуация е тази как се завъртя.
Това, че всички са си пуснали допълнителната светлина за мъгла е страхотно, ма ****** като няма мъгла може да я спрете.
Waze сигнализира, че пътя е наводнен, намялям естествено скоростта на около 80, вече се вижда, че минава река през магистралата. Отзад се свири, минават ме като спрял и ги виждам как колите тръгват настрани.
През целия път си мислих, какво трябва да се направи. Според мен държавата трябва да започне масова кампания по радиата, всички, абс всички, примерно всеки ден от 11:00 до 10:15 да говорят всеки ден по едно и също нещо цял месец. Следващия месец друга тема и така.
Примерно - Като има мъгла пуснете си фаровете и допълнителна стоп светлина, като спре мъглата - изгасете я. Като има вода на пътя намалете и те така.

TNT написа:...
Четох за случая от една група. Абсурдна ситуация е тази как се завъртя.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Kroki написа:Доста съм афектиран от шофирането в събота по Тракия. Беше дъждовно, на моменти имаше мъгла, на моменти реки.
Това, че всички са си пуснали допълнителната светлина за мъгла е страхотно, ма ****** като няма мъгла може да я спрете.![]()
Waze сигнализира, че пътя е наводнен, намялям естествено скоростта на около 80, вече се вижда, че минава река през магистралата. Отзад се свири, минават ме като спрял и ги виждам как колите тръгват настрани.![]()
И аз в събота карах по Тракия, възможно е да съм те разминал като спрял, защото хич не ми се стоеше много време с толкова много кретени по пътищата, не си гледат в огледалата, тръгват да изпреварват --> оправяй се и т.н. и т.н. В своя защита ще кажа, че нито веднъж не ми е светкала лампата за тракшъна
зимният унироял е чудесен за такива условия
, но на сняг още не съм карал с него предложението за ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБУЧЕНИЕ (по радио и тв) е много добра
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Решението е просто, ако поне 30% от щата на МВР си вършеха служебните задължения картинката щеше да е друга. Имам чувството че толкова сме затънали в калта, че прибягваме до някакви маймунски методи с цел да направим живота си просто нормален 

- TNT
- младши ентусиаст

-
- Мечтае да кара: 911
А пък пътя вероятно можеше да не е наводнен, ако беше построен както трябва. За тва днеска 18:00ч по площадите 

Да вземат да им пуснат и някоя джигитска програма по тва радио да им обяснят някой неща че и там незнаят кво правят
Преди 1-2 седмици една патка се забила на 2 метра зад мен на двулентов тесен път( кола до кола и в двете посоки) и ми пресвятква като бясна. Тя даже беше толкова близо зад мен че сигурно е святкала 5 минути докато я видя въобще. Отвори се пролука да ме мине и се заби зад следващия естествено на 1 метър от капака му и взе да му святка да я пуска. Да вземе аджеба на тая проста селянка някой да и обясни къде се правят тея цигании че явно е слушала че така се прави ама не е доразбрала къде 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
gromovich написа:Exclusive89 написа:https://dnes.dir.bg/intsidenti/tezhka-katastrofa-e-stanala-kray-trebichПолицай загина в опит да обезопаси катастрофа с убит пешеходец на Околовръстното на София
И пак драги читатели главният герой е управлявал БМВ.
Не виждам такова нещо в статията, а по новините видях бял Мерцедес, мисля Ц или Е класа. Ама може да е била някаква друга кола спряла там защото я даваха отзад и не личеше как е отпред, но все си мисля, че при такъв удар и при изглед отзад трябваше да си личи, че има щети отпред.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тези, без Wase, как разбират предварително, че пътя е наводнен?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
ildivvy написа:Тези, без Wase, как разбират предварително, че пътя е наводнен?
Спират встрани и поглеждат темата в бенве форума
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- TNT
- младши ентусиаст

-
- Мечтае да кара: 911
ildivvy написа:Тези, без Wase, как разбират предварително, че пътя е наводнен?
Не разбират, аз за тва не карам без, ако ще съм за повече от 15-20мин.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Мъж на 33-годишна възраст е арестуван от автопатрул на Районното управление в Димитровград, след отчетени 3,29 промила алкохол в издишания въздух, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.
Пробата му с дрегер е направена в 11:30 часа в понеделник на улица „Хеброс“, след сигнал за удар на автомобила му в пътен знак, уточниха от полицията.
тоя в 11:30 сутринта с 3.3 промила
аз наистина не мога да разбера, няма ли начин да се справим с шофьорите които пият и карат... колите вземат, у затвора лежаха част от тях и това продължава до безкрай!
ако им чупят по един крак периодично сигурно и това няма да ги спре

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Проблема с алкохола си е в нас като общество - прага на търпимост към алкохола е изключително висок. Буквално се приема за нормално да се пие в работно време, по държавните предприятия знам, че си е направо задължително да се пие на обяд
По улиците младежите не носят вода или Кока Кола в ръка, а бира...в междучасията също се пие масово бира (имам няколко училища в близост до офиса, та имам наблюдения)
Докато тези неща се приемат за нещо нормално, а пиенето на голямо количество алкохол "без да ти личи" е повод за гордост - положението с каране след употреба на алкохол няма да се оправи
По улиците младежите не носят вода или Кока Кола в ръка, а бира...в междучасията също се пие масово бира (имам няколко училища в близост до офиса, та имам наблюдения)
Докато тези неща се приемат за нещо нормално, а пиенето на голямо количество алкохол "без да ти личи" е повод за гордост - положението с каране след употреба на алкохол няма да се оправи

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
vicho написа:тоя в 11:30 сутринта с 3.3 промила![]()
Знам за двама, които след вечерна почерпка , спане и уж всичко точно на сутринта изгоряха , е не със 3.3 , но над 0.5.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- empar
- младши ентусиаст

-
- Кара: 2018 G30 540ix
Диего, по-добре бира, отколкото Кола! Това е сигурно!
А справяне с пияните зад волана НЯМА! Разправял съм и друг път за един съсед, които лежа година в Казичене и още на втората вечер след като излезе се заби в автомивката с левчетата в махалата с над 1 промил. Акт, висящо дело, година по-късно ОТНОВО го хванаха и сега се чака да го вкарат за поне 3 години. Познайте дали му дреме?
А справяне с пияните зад волана НЯМА! Разправял съм и друг път за един съсед, които лежа година в Казичене и още на втората вечер след като излезе се заби в автомивката с левчетата в махалата с над 1 промил. Акт, висящо дело, година по-късно ОТНОВО го хванаха и сега се чака да го вкарат за поне 3 години. Познайте дали му дреме?
- vicho
- старши ентусиаст
-
empar написа:Диего, по-добре бира, отколкото Кола! Това е сигурно!
значи трябват по-крути мерки, конфискация на кола, а ако има и имот, остава бездомен и да се направи така че да не припарва до автомобил...
винаги можеш да смажеш едно бясно животно (явно тоя е точно това, а не човек), ама нали не е хуманно

- empar
- младши ентусиаст

-
- Кара: 2018 G30 540ix
Конфискация, ако има нещо на негово име. 
Запор, ако има заплата "на светло".
Запор, ако има заплата "на светло".