Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Здравословен живот, или...
Верно каква е тая лимонада с 4 съставки ? Обикновено слагат само 2 - вода и лимонада ?
Ако говорим за печалби в момента пък и не само в момента , най много се печели от вода . Цената е със 80% нагоре без да добавят лимонада , литър вода винаги е по скъп от литър лимонада ..

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Jordana написа:Верно каква е тая лимонада с 4 съставки ? Обикновено слагат само 2 - вода и лимонада ?
Значи основната съставка на лимонадата е лимонада? Тука ще влезем в някаква безкрайна рекурсия подозирам

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Амиии...сигурен съм че едната съставка е лимонада, едно време продаваха в бакалията едни пакетчета със лимонада на прах . Струваха 2стотинки , слагаш 1 пакетче в чаша с вода и воала ....пиеш лимонада . Ако си изсипеш пакетчето в устата без вода , почва да ти излиза пяна от устата и езика става жълт. Тоест едната съставка на лимонадата е вода , другата е лимонада ....елементарна логика ! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Тоест едната съставка на лимонадата е вода , другата е лимонада ....елементарна логика !
Т.е. Можеш да докажеш, че P=NP ?

https://nauka.offnews.bg/matematika/ako ... 27534.html
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Здравословен живот, или...
Значи, преди да намеря къде да я правя говорих с един от Южна България, известен производител.Jordana написа:Верно каква е тая лимонада с 4 съставки ? Обикновено слагат само 2 - вода и лимонада ?Ако говорим за печалби в момента пък и не само в момента , най много се печели от вода . Цената е със 80% нагоре без да добавят лимонада , литър вода винаги е по скъп от литър лимонада ..
Викам му - ще ти пратя подсладителите, казвам ти рецептата и ти слагаш само лимона да правим тест.
А оня казва - аз лимон нямам.

Та да, лимонадата често не е от лимон, шоколада може да не е от какао и така..
Това е една от причините да не е лесно да се правят някои неща както трябва. Малко хора разбират и то просто няма смисъл. Всички викат - нащо топ качество, независимо какво има вътре. Потребителя като няма ценза да отсъди нали се сещаш?
Иначе да - лимонадата трябва да е вода, захар и лимон. Нашата е вода, 2 вида подсладител - стевия и отвара от монашески плод и сок. Затова са 4 съставки

- Jordana
- старши ентусиаст
-
В такъв случай може би тябва да вдигнете цената яко , и в името да няма "лимонада" ...
https://www.youtube.com/watch?v=jJX3-7AZU1A
Това е ентропията във вселената , край и началото . Защо да доказвам нещо което е неизбежно ...??!!

https://www.youtube.com/watch?v=jJX3-7AZU1A
Т.е. Можеш да докажеш, че P=NP ?
Това е ентропията във вселената , край и началото . Защо да доказвам нещо което е неизбежно ...??!!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Цената могат да в вдигат тия горе. Аз нямам тоя лукс.
Събрали се разни хора, които са добри в съвсем различни неща и са решили да направят напитки, защото имат аудитория на която да ги продадат.
Голямата ми дъщеря ми извади душата за една от тия, защото там обяснили колко здравословна е. А ние не им позволяваме подобни неща по принцип. И въпреки всичко се наложи с дни да я убеждавам, че това е страшен сбиртак от най различна химия, консерванти, оцветители и синтетични витамини, които по-скоро вредят, ако и да имат същата химична формула като естествените. (всъщност така се и роди идеята за нашата лимонада, защото фетиша да пиеш нещо от кенче или бутилка с готин етикет при децата явно е непреодолимо силен).
В същото време аз, който от десетки години се интересувам от подобни неща и знам на практика милиони неща за храненето и това вече с течение на възрастта става все по-видно, защото тези, които 20 години ми обясняват колко съм тъп вече приличат на чичо ми сравнено с мен трябва да се обяснявам и да съм доволен, че продавам 0,1% от техните обеми.
Събрали се разни хора, които са добри в съвсем различни неща и са решили да направят напитки, защото имат аудитория на която да ги продадат.
Голямата ми дъщеря ми извади душата за една от тия, защото там обяснили колко здравословна е. А ние не им позволяваме подобни неща по принцип. И въпреки всичко се наложи с дни да я убеждавам, че това е страшен сбиртак от най различна химия, консерванти, оцветители и синтетични витамини, които по-скоро вредят, ако и да имат същата химична формула като естествените. (всъщност така се и роди идеята за нашата лимонада, защото фетиша да пиеш нещо от кенче или бутилка с готин етикет при децата явно е непреодолимо силен).
В същото време аз, който от десетки години се интересувам от подобни неща и знам на практика милиони неща за храненето и това вече с течение на възрастта става все по-видно, защото тези, които 20 години ми обясняват колко съм тъп вече приличат на чичо ми сравнено с мен трябва да се обяснявам и да съм доволен, че продавам 0,1% от техните обеми.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Разбирам ти проблемите, така е с всичко особено у нас, изредил си защо, особено хранителни неща или за пиене, не е като два телефона или два лаптопа или дори две коли.
Тук по презумпция цената нищо не значи, даже много често нещо х2 е като другото. Какво пише и какво говори продавача нищо не значи, а дори понякога да е добре, след Х време става неузнаваемо..
Има единици като теб, но те са погълнати от плявата, няма как друго да е.
И накрая едно бързо сравнение на факти.
На г-н Маджаров кашкавалите, овче примерно е около 50лв/кг вече по магазините.
Кашкавал номер 2 в света, официално на world cheese awards 2024, правен от краве, козе и овче мляко и зрял не знам си къде в Испания е 40лв/кг. За 2-3кг даже цената е леко надолу.
Изводи за вас
Тук по презумпция цената нищо не значи, даже много често нещо х2 е като другото. Какво пише и какво говори продавача нищо не значи, а дори понякога да е добре, след Х време става неузнаваемо..
Има единици като теб, но те са погълнати от плявата, няма как друго да е.
И накрая едно бързо сравнение на факти.
На г-н Маджаров кашкавалите, овче примерно е около 50лв/кг вече по магазините.
Кашкавал номер 2 в света, официално на world cheese awards 2024, правен от краве, козе и овче мляко и зрял не знам си къде в Испания е 40лв/кг. За 2-3кг даже цената е леко надолу.
Изводи за вас
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Изстрадах го това вече и все по-малко ми пука. Светът е такъв какъвто е в крайна сметка и аз не съм от тия, които имат капацитета да променя нещо. В крайна сметка от всичко, което знам аз съм взел максимума за себе си и семейството си, което е най-важното. От там нататък и да не може да ми остане като занимание и източник на препитание все ще го преживея някак си.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
това е много хубав магнезий...ама трудно се намира
съдържа само бисглицинат, никакви други говна.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Това сигурно ли е ?никакви други говна.
Искам само да Ви напомня господа , че няма хапче което да не съдържа освен активното вещество още няколко тривиални компонента като микро целулоза ,избелител ,стабилизатор, подобрител на вкуса ,захар и разни неща които подобряват усвояването или го забавят , намаляват дразненето на стомаха и т.н . Неща които не са толкова съществени и не са проблем щото са в милиграми .
Основни съставки
Магнезий (от магнезиев бисглицинат хелат)
Други съставки
стеаринова киселина, Микрокристална целулоза, натриева кроскармелоза, Вегетарианско покритие на таблетката (хипромелоза, микрокристална целулоза, Стеаринова киселина), магнезиев стеарат, силициев диоксид.
Обаче както се видя по напред Стина не одобрява това

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Jordana написа:Това сигурно ли е ?никакви други говна.
не ща да го рекламирам обаче тва е на капсули, не на таблетки и освен самата капсула и глицината друго вътре няма. виж в таблетките без магариите вътре не може щото няма как да стане апчето, за тва ако се взимат такива неща хубаво е да са в капсули

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Jordana написа:Това сигурно ли е ?никакви други говна.
Искам само да Ви напомня господа , че няма хапче което да не съдържа освен активното вещество още няколко тривиални компонента като микро целулоза ,избелител ,стабилизатор, подобрител на вкуса ,захар и разни неща които подобряват усвояването или го забавят , намаляват дразненето на стомаха и т.н . Неща които не са толкова съществени и не са проблем щото са в милиграми .Основни съставки
Магнезий (от магнезиев бисглицинат хелат)
Други съставки
стеаринова киселина, Микрокристална целулоза, натриева кроскармелоза, Вегетарианско покритие на таблетката (хипромелоза, микрокристална целулоза, Стеаринова киселина), магнезиев стеарат, силициев диоксид.
Обаче както се видя по напред Стина не одобрява това
Уж нямаш проблеми със стреса, пък си много загрижен за магнезия.

Не може ли просто да набиваш бадеми и авокадо, или си падат плодове на империализма?

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
enigma написа:Уж нямаш проблеми със стреса, пък си много загрижен за магнезия.![]()
Дали ? Кисненето нон-стоп във БМВ форума, постоянното гуглиране, за да се изкажеш компетентно по всяка тема, дискусиите ( ако има такива) със Стинката си е бая стресиращо , според мен

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....