Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от sub_eleven » 10 Юли 2021, 7:33

Снощи срещам един познат и се заговорихме за това онова. По едно време го питам дали кара колелото, вика след ковида внимавам още с натоварването. Как го хвана? Бих си файзер и след 3-4 дена ме тръшна, бях си умрял направо. Жена ми и дъщерята не си биха и го изкараха на крак, аз 5 дена бълнувах в болницата. Говорих си с извънземни, не знаех къде се намирам. Сега всички органи са ми увредени.

Трябваше да се разделяме набързо и всъщност с това последното изречение се разделихме. Ваксинирал се, че трябвало да участва на миналите изборите за нещо...

Някои се увреждат от ковид, други от ваксините срещу ковид. Може да се окаже, че са потенциално едни и същи хора, които генетично са изтеглили късата клечка и с ваксина, без ваксина - същия резултат.

Но все пак ваксините са полезни. Дори да са с пласибо ефект, важното е, че успокояват и карат хората да се върнат към нормалния живот, а не само да се крият. Макар и увредени.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Юли 2021, 8:37

Израел , нагледно доказателство че ваксините не са толкова ефективни колкото се представят по телевизора . 4000 болни в момента , 400 нови случая на ден при 63% от населението ваксинирано . Заразяват се както не ваксинирани така и ваксинирани . По малко тежки случаи и по малко хоспитализации но вируса си върви през популацията макар с по бавни темпове . Тези които не са изкарали вируса ще го изкарат пак било то и ваксинирани . Тези които са го изкарали преди време могат да се ваксинират и така получават по добър имунитет от само ваксинираните :mrgreen:
https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/israel/
https://www.businessinsider.com/vaccina ... ata-2021-6
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ognian2002 » 10 Юли 2021, 15:10

Spunky написа:Нито една ваксина не промотира 100% защита от заразяване, но защита от смърт е почти толкова. Опасни сте, като маса. Индивидуално е опасно за теб.

Да уточня първо, че не съм против вируса и неговите фенове. Съгласен съм, че индивидуално е опасно за мен и за всички останали.
Масата неваксинирани е опасна за масата ваксинирани точно толкова, колкото и обратното. Знамето на ковид-пропагандата " Ваксина или Смърт" май нещо се прокъса и увисна. Последната новина е , че за мутациите на вируса са виновни неваксинираните :kuku:
Както и да е, друго исках да кажа.
Макар и с фалшива дузпа Англия се добра до финала. Това го чакаха от 55 години. Всички видяхме неистовата радост на отбора, треньорите и 60000 човека на стадиона, и се прегръщаха, и се целуваха хората, и пяха , и скачаха и въобще - истински неща от истинския, живия живот. И тук идва тоталния контраст с емисията новини веднага след края на мача. Водещият с много сериозно изражение и гробовен тон , все едно, че някой току що е умрял в студиото, започва да съобщава ковид- цифрите , умрели, заразени, мутации, ограничения за неваксинираните и т.н.
Е те така работи ковид-пропагандата вече година и половина :bang:
За това по-малко телевизия и повече :bchug: между масата на ваксинираните и масата на неваксинираните.
На един и същи купон сме :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 12 Юли 2021, 11:07

Малко инифомрациа относно доброволните ваксини

Изображение
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 12 Юли 2021, 18:36

А да ме хванат за .... В тежко здравословно състояние съм ,имунната ми система е слаба. Чакам ред за трансплантация. Ваксина на този етап е апсурд да си сложа . И какво ? Детето ми няма да може да посещава градина ?!? Що не си е... М.... тия идиоти

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ognian2002 » 12 Юли 2021, 21:20

DaGa написа:А да ме хванат за .... В тежко здравословно състояние съм ,имунната ми система е слаба. Чакам ред за трансплантация. Ваксина на този етап е апсурд да си сложа . И какво ? Детето ми няма да може да посещава градина ?!? Що не си е... М.... тия идиоти

Газят конституцията нагло и безпардонно. Никъде не е посочено, както в нашата, така и във всички конституции по света, че възползвалите се от правата си хора, дадени от същата тази конституция, подлежат на санкции :bang:
Големият проблем е разделението между нас, което политиците успяха да постигнат. Много хора не разбират, че докато изпитват болно удоволствие да наблюдават как се отнемат свободите и правата на нежелаещите , или неможещите да се ваксинират, всъщност това е удар срещу цялото общество и , че следващите може да са те.
Любопитно ми е, ако тръгнат протести на неваксинираните срещу правителството, заради ограниченията, дали ще се включат масово и ваксинираните, осъзнавайки, че така трябва да реагира едно общество, когато свободата му е застрашена.
Той отговора е ясен и звучи така :
- Кво ме интересуват отворковците, дето се правят на много умни и не искат да се ваксинират. Аз нали съм ваксиниран, аз проблем нямам . Ще си зарежа аз масата, ракийката и мача, че да ходя да ги подкрепям по протести? Таа нема да стане, еб@л съм ги!!!

Трагична работа всъщност. Както и да е.
Колега, пожелавам ти най-сърдечно успешна и навременна операция и бързо да оздравееш :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Юли 2021, 20:12

Доста сериозен брой ваксини и в момента са задължителни за да си водиш детето на детска градина. Каква конституция, какви 5 лв. Тва е така от бай Тошево време още.

ognian2002 написа:Последната новина е , че за мутациите на вируса са виновни неваксинираните :kuku:

Това е научен факт, който важи за всички вируси. Не знам как откриването на топлата вода е някаква новина.
Колкото повече "приемници" има, в които вируса да се размножава, толкова повече мутации ще има.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 13 Юли 2021, 20:47

В момента изискват задължителните ваксини на детето , не на родителите . Има разлика

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ognian2002 » 14 Юли 2021, 0:56

Да сравняваш ваксините от бай Тошово време, че и от Вълко Червенковото ако щеш със Ковид ваксините сега е грешно. Както ако сравниш ненадминатите , доказали се вече в продължение на десетилетия модели като е 36 ,е30, е34 произведени от инженери с мисълта за здравина, трайност и ремонтопригодност и съвременните бмв-та произвеждани под натиска на еко-нормите и жестоката конкуренция , които се трошат далеч преди да навъртят 200000 км .
Ако това за мутациите е вярно, в какво ли чудовище- мутант се е превърнал вируса на СПИН, срещу който вече 35 години няма нито ваксина, нито лечение?
А иначе ковид-ваксината я направиха за 5 месеца, щото медицината е много напреднала?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 14 Юли 2021, 9:42

Има и едни други хора, които от самото начало обесняват, че масова ваксинационна кампания не се провежда по време на пандемия, защото именно това води до по-агресивно мутиране.

Да, лошо е да оставиш вируса да циркулира в популацията, но още по-лошо е да го оставиш да циркулира в една част от популацията докато тества защитата на друга част.

Същите тия хора обесняват някакви неща за Ивермектин, но упорито биват заглушавани.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 14 Юли 2021, 11:49

И двете неща са грешни просто. Да не забравяме, че преди ивермектин беше хлорхинин.
Сега нито дума за това магическо лекарство... нищо ново под слънцето.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 14 Юли 2021, 12:28

Няма нищо общо с хлорохина.

Тук основното е превенцията, а не лечението.

Вече има няколко публикации по темата минали peer review.

Ето последния анализ: https://journals.lww.com/americantherap ... _of.7.aspx

Мен това което ме дразни е, че когато учени и лекари говорят по тема подкрепена с публикации минали peer review - биват цензурирани(основно в социалните мрежи). По мейнстриима изобщо не ги показват.

П.С. Майка ми, баща ми и жена ми "се върнаха" от респираторите благодарение на лечение с хлорохин. Така че за мен хлорохина си е напълно валидно лекарство. :dunno:
Дали за всички ще подейства - едва ли. Но далеч не е изоставено като път за лечение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 14 Юли 2021, 13:14

Нещата са много по-сложни от това. Има страшно много публикувани неща с ниско качество.
Нормално е да се търси някакво магическо лекарство.

https://www.merck.com/news/merck-statem ... -pandemic/

Merck си режат от хляба според теб като са го публикували това :lol:
Аз мисля, че те дори и нямат ваксина срещу ковид...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 14 Юли 2021, 13:27

Връзват си гащите срещу съдебни процеси с това кратко изявление(от Февруари 2021). Все пак в момента има хора пиещи конски дози Ивермектин.

И няма да го променят преди регулаторните ограни да са им зад гърба.

На своя глава няма да добавят "превенция и лечение на Ковид" без значение какви изследвания излизат.

Аз далеч не съм убеден, че ивермектина е лекарството чудо. Анализа който пуснах(от Юни 2021) също говори със степени на вероятност. А само заради подобни анализи да започнеш да пиеш в пъти по-високи от предписаните дози ивермектин си е рулетка. Четох изявления на лекари, които го правят, но....

Дразнещото за мен е, че регулаторните органи и СЗО са all in на ваксините, а не се проучва настоятелно варианта с ивермектин.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 14 Юли 2021, 21:17

Даряваме над 170 хиляди дози Astra Zeneca на Бутан

https://offnews.bg/zdrave/dariavame-nad ... G13uEQTrxA

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата