Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от TNT » 15 Май 2026, 11:48

dhtj написа:Недей да търсиш логика, там където я няма.

Т.е. викаш логиката не е "на мен ми е 120 евро застраховката, ама аз ще платя само 2 пъти по 30е , да съм тарикат" ? :dunno: Предвид броя на инциденти с мотористи и ежедневните рискове, които се създават по пътищата от тях... даже ми се струва ниска застраховката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 15 Май 2026, 11:59

Мотористите вредят предимно на себе си, а ГО плаща щети само на потърпевши...
Аз не съм чул скоро моторист да е съборил къща или да е убил пешеходци, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Май 2026, 12:22

А да са се блъснали в коли има ли ? А да разнасят хора по съдилища, щото някой се е движил със 150 градско ? :dunno: Истината е, че е трудно да видиш пистов мотор без видиш и създадено от него ситуация. Пък кой квото ще да обяснява.

За мен исканията са малко като при такситата преди години. Двойна застраховка много била за цял ден на пътя и фул с нарушения. Макар че спокойно мога да кажа, че не е каквото беше преди години и вече карат много по-нормално.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 15 Май 2026, 12:28

TNT написа:А да са се блъснали в коли има ли?

Има, щото колите не ги виждат и обичат да правят ляв/обратен на непрекъсната... :angel:
Тва е най-честата катастрофа с мотор. Другата е самокатастрофирал в мантинелата...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 15 Май 2026, 13:20

Мотористите могат да се организират за блокади и протести ( от които няма да спечелят) , но не могат да се организират за преговори с асоциацията на застрахователите.
Да седнат на една маса и да се опитат да се разберат за някакъв компромисен вариант .
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Май 2026, 13:23

Може и с КАТ. За кво им е регистрация и номера ? Така или иначе половината пистарки са с прикрити на всяко второ излизане с мотора.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Май 2026, 14:02

https://www.segabg.com/category-economy ... tgovornost

Застрахователите съобщават, че от 2020 г. насам Гаранционният фонд е изплатил близо 2 млн. евро по щети, причинени от незастраховани мотоциклети.

Крушката не е като да си няма опашка. Докато изрядните плащат за неизрядните по всякакви различни начини... ще е така.
Това е огромна сума, никога не съм предполагал, че е чак такова мазало с моторите. :shock:
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 15 Май 2026, 14:08

TNT написа:Може и с КАТ. За кво им е регистрация и номера ? Така или иначе половината пистарки са с прикрити на всяко второ излизане с мотора.

Е колкото по-алчни стават, толкова повече ще си крием номерата. :lol:
Както един приятел имаше три хонди, само на една плаща гражданска и само мести номера на мотора, който ще кара днес. :lol:
Евал съм им майките алчни, нали всичките са довчерашни мутри, милион пъти по-големи престъпници от тези, които си крием номерата. И всичките ще отидат при Алексей, чака ги. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Май 2026, 14:13

А по данни на КФН честотата на щетите при тежкотоварните автомобили над 5 тона е около девет пъти по-висока от тази при леките автомобили, а средната щета е приблизително три пъти по-голяма.

ааа ууу ПРОФЕСИОНАЛНИ шофьори. 9 пъти по-голяма честота на катастрофите :kuku: И тия ги субисидираме сигурно.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Май 2026, 14:16

Пробвай ти да спреш като си претоварил тройно камиона, подреден едно към гьотере и с гуми на тел :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Май 2026, 14:20

По-важно ми е да изпреварвам със 104 км/ч, някой който кара със 103 км/ч по Тракия :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 15 Май 2026, 15:00

Рокерите или каращите мотори,ако ги наречем така въобще нямат право да мрънкат и недоволстват по тая тема!Обръщам внимание на следното:това са хора,които дават хиляди,даже десетки хиляди левове за мотоциклети,екипировка,каски,гуми и т.н. с единствената цел да си правят кефа!!Мотор се кара за кеф!!Повтарям:мотор се кара за кеф!!А всеизвестна истина е,че мерак се гаси с пари!!Така че уважаеми мотористи намирам за цинично и нагло вашето мрънкане и недоволство относно това,че законът ви задължава да похарчите 70-100лв. годишно допълнително,за да си правите кефа!!!Ами карайте колело,няма гражданска,няма бензин и 2 гуми струват 40лв.

От ФБ ;)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Май 2026, 16:15

Добре де... Защо в ЕС има държави, в които има 'сезонни' застраховки за МПС-тата, а тук да не може? Онези по-балами ли са? Дори номера им е със специално обозначение в тази връзка! Освен това, в застраховането на моторите в БГ има супер яка уравниловка! Всичко е под един знаменател! Никъде другаде не е така! Само яките пистарки са с голяма застраховка... Разни ендура по 50-60к.с. са с двойно и тройно по-ниски застраховки! Крайно време е някой да им разрита 'кочинката' и на тези боклуци!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Бонус малус от догодина?

Мнение от alekangg » 15 Май 2026, 16:57

ildivvy написа:Добре де... Защо в ЕС има държави, в които има 'сезонни' застраховки за МПС-тата, а тук да не може? Онези по-балами ли са? Дори номера им е със специално обозначение в тази връзка! Освен това, в застраховането на моторите в БГ има супер яка уравниловка! Всичко е под един знаменател! Никъде другаде не е така! Само яките пистарки са с голяма застраховка... Разни ендура по 50-60к.с. са с двойно и тройно по-ниски застраховки! Крайно време е някой да им разрита 'кочинката' и на тези боклуци!
Сега ще гледаме как е навън ли?

Също няма страна в която да плащаш винетка, за да излезеш от селото или града, ама тук има!

Без да коментираме какви са пътищата.

Иначе съм за, направят дневна гражданска, аз както казах не карам всеки ден.
Защо да е само за мотористите ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Май 2026, 17:19

steeN написа:https://www.segabg.com/category-economy/polovinata-motocikletisti-ne-plashtat-grazhdanska-otgovornost

Застрахователите съобщават, че от 2020 г. насам Гаранционният фонд е изплатил близо 2 млн. евро по щети, причинени от незастраховани мотоциклети.

Крушката не е като да си няма опашка. Докато изрядните плащат за неизрядните по всякакви различни начини... ще е така.
Това е огромна сума, никога не съм предполагал, че е чак такова мазало с моторите. :shock:

Това е защото по пътищата ви само майбаси и поршета, нормално да са голяма сума щетите :ok:
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата