Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Море 2023г.?!...
Явно в началото на сезона (след 15.06) по южното Черноморие е много прилично.
Първо, няма толкова хора (малко след Созопол), водата е вече топла, паркингите празни и още с ниски цени, има свободни места на всяка линия на чадърите.
Цените на плажните и не само плажните заведения са направили сериозен скок на горе а обстановка, обслужване и вкус са си огромен скок на долу, колкото и невероятно да звучи, след като си си мислил, че няма на къде повече на долу.
Първо, няма толкова хора (малко след Созопол), водата е вече топла, паркингите празни и още с ниски цени, има свободни места на всяка линия на чадърите.
Цените на плажните и не само плажните заведения са направили сериозен скок на горе а обстановка, обслужване и вкус са си огромен скок на долу, колкото и невероятно да звучи, след като си си мислил, че няма на къде повече на долу.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Годината е доста слаба. Навсякъде е празно все още. Иначе Поморие винаги е било "по-нормално" от други места по черноморието. Там има голям % хора, които живеят целогодишно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
don_gori написа:Колеги препоръчайте някакви готини плажове около Вурвуру (2я ръкав на Халкидики), ще се ходи с кола, 4 членно семесйтво - https://goo.gl/maps/YEkCspgvLY415q5x5
За момента съм си набелязал Armenistis и ми хареса на близкия остров Диапорос отсреща. Идеята е единия ден да си наемем лодка и да обикаляме по плажовете на острова, предполагам се предлага подобна услуга там.
Като цяло съм отворен за всякаква информация, понеже ще ми е 1во ходене там (5 нощувки) - местенца за хапване, разходки, плажове и т.н.
С лодка е супер. Буквално около самото Вурвуру има супер много места и ще се изкарате страхотно.
На Armenistis още преди години имаше супер много хора. И сега вероятно ще е така.
Ние обичаме да ходим на този, като сме там, щото е по-спокойно - https://www.google.com/maps/@40.2508443,23.7228613,3a,75y,183.44h,79.77t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipOrcOZvP0K2pLLFZCMBBlgppy-QNldW3AhTvkAq!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOrcOZvP0K2pLLFZCMBBlgppy-QNldW3AhTvkAq%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya6.363403-ro-0-fo100!7i8192!8i4096?entry=ttu
Не е нещо особено, но е просторно, а малките плажове през сезона са блъскани с народ

Ама в разгара на сезона навсякъде е лудница.
Може да пробвате и от Никиди надолу, има приятни места

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
В Ормос Панагиас, на празен плаж с 3 шезлонга заети (все от нашенци), ми поискаха €10/човек + задължителна консумация
И там са почнали да шмъркат, явно. Или са го взели да го въртят българи, както беше с прехваления marble beach на Тасос, дето е ебаси ташака.

И там са почнали да шмъркат, явно. Или са го взели да го въртят българи, както беше с прехваления marble beach на Тасос, дето е ебаси ташака.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
vixx написа:Или са го взели да го въртят българи, както беше с прехваления marble beach на Тасос, дето е ебаси ташака.
Това не го препоръчвам на никой да си го причинява, особено пътя до там

vixx написа:В Ормос Панагиас, на празен плаж с 3 шезлонга заети (все от нашенци), ми поискаха €10/човек + задължителна консумация![]()
Да не е било тук?

- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
zAcK написа:Да не е било тук?![]()
Точно на този бийЦ бар (Le Mantri) доста често ходихме и ние, когато бяхме на Вурвуру (2017та). Доколкото си спомням нямаше такси тогава, освен ако не искаш да ползваш разните там беседко-люлко-лежанки и подобни инстаграм глупости. Иначе шезлонгите си бяха без пари. Като цяло на Ормос Панагияс наистина е много дълъг плажа и все ще си намериш някой бар, който те кефи.
Иначе на Вурвуру класиката си е Кариди Бийч ама може да стане доста претъпкано.
Аз тази година открих морския сезон на Плая дел Кармен, Мексико (50 км южно от Канкун). Карибско море си е "бате бате, како како", много качи летвата за сравнение с други почивки. Ако някой го интересува информация/съвет за пътуването може да драсне на лично.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Lagonisi май се казваше плажа с готините цени. А за марбъл бийч - изобщо не знам как успях да си тръгна с 255-ците. То и някакви наноси имаше, таблото на елха стана.
ПП. За лодка на Вурвуру препоръчвам да се напълни кутията с бири и гироси, и после котва ето тука: https://goo.gl/maps/JJndviPAwhBeZ4gr8
ПП. За лодка на Вурвуру препоръчвам да се напълни кутията с бири и гироси, и после котва ето тука: https://goo.gl/maps/JJndviPAwhBeZ4gr8
Благодаря за съветите колеги , записвам си
Някой има ли си на идея за колко време горе долу се обикаля островчето с лодка, понеже съм отделил 1 ден там и не ми се иска повечето време да прекарам в каране. Искам да си набележа 2 максимум 3 готини местенца на които да прекараме деня. Също така чета че не се изисква кетап за управление на лодката, което ми звучи доста странно
И другото което ме интересува има ли достатъчно място за паркиране до тези малки плажове, които са достъпни с кола
Все се надявам че началото на Юли няма да е толкова голяма тъпканица и все ще се намерят свободни и спокойни местенца

Някой има ли си на идея за колко време горе долу се обикаля островчето с лодка, понеже съм отделил 1 ден там и не ми се иска повечето време да прекарам в каране. Искам да си набележа 2 максимум 3 готини местенца на които да прекараме деня. Също така чета че не се изисква кетап за управление на лодката, което ми звучи доста странно

И другото което ме интересува има ли достатъчно място за паркиране до тези малки плажове, които са достъпни с кола

Все се надявам че началото на Юли няма да е толкова голяма тъпканица и все ще се намерят свободни и спокойни местенца

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
don_gori написа:Някой има ли си на идея за колко време горе долу се обикаля островчето с лодка, понеже съм отделил 1 ден там и не ми се иска повечето време да прекарам в каране.
Ако питаш за Диспорос, сигурно ще го обиколиш за 2 часа дори и гребане

Но пък там е супер яко, та 1000% ще си имате занимание за целия ден

За най-надъханите, виждам там винаги групи с каяци, да обикалят около островчетата

Само да не нацелите някой такъв момент

https://www.google.com/maps/@40.2225286,23.7883942,3a,75y,36.66h,102.79t/data=!3m8!1e1!3m6!1sAF1QipP-orDmE9BDNhHZueOxPgNXLVMH2Bk9nk-o6yZ1!2e10!3e11!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipP-orDmE9BDNhHZueOxPgNXLVMH2Bk9nk-o6yZ1%3Dw203-h100-k-no-pi-0-ya172.40977-ro-0-fo100!7i8704!8i4352?entry=ttu

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Лодка си резервирайте предварително , юли - август особено . Щото или няма когато поискаш , или цената няма да е тази дето си чувал. Лодките са лиценз фрии
, ама и к.с. дето ги пише на мАтора са фрии изчезнали
И си гледайте горивото в резервоара 

mr_petroff написа:Лодка си резервирайте предварително , юли - август особено . Щото или няма когато поискаш , или цената няма да е тази дето си чувал. Лодките са лиценз фрии, ама и к.с. дето ги пише на мАтора са фрии изчезнали
И си гледайте горивото в резервоара
Днеска разпитах на няколко места - цените варират в малък марж 80-100евро/ден + гориво. Има ли смисъл да търся на място с цел да се намери нещо по-евтино или да си запазя и да ми е мирна главата

Супер красиви плажове има около това островче Диапорос .. даже се чудя дали за 2 дена да не букна лодка

80-100 евро на ден си е направо евтино, по-евтино едва ли ще намериш. Преди 4 години запазвахме една за 180 евро (за повече хора е), след месец отново ще я наемем и е 220евро.
kasho написа:Аз тази година открих морския сезон на Плая дел Кармен, Мексико (50 км южно от Канкун). Карибско море си е "бате бате, како како", много качи летвата за сравнение с други почивки. Ако някой го интересува информация/съвет за пътуването може да драсне на лично.
Ма юг от Канкун е хубаво. Ривиера Майа също не е зле. Чак до Бахия Принципен Коба, Толум и Акомал. Стига трансферът ти да е включен. Можеш да си плащаш в USD навсякъде. Само бъди внимателен, ако излизаш извън ризорта.
Кофтито е, че поне при мен цените за там се меко казано почти утроиха от 2019г насам. Но това се отнася май за Карибите като цяло. В момента в Куба е празно. Поне в Кайо Коко.
За Куба. Сервизът се е задържал. Храната е типичната за тук. За първи път няма никакви зеленчуци. Такова нещо никога не е било.
И комари, комари, комари... Пръскат, но вечер е страшно. Снощи гледахме шоуто с дълги крачоли. Малки, но зли. Химията не помага.
Кутия пурети Монте Кристо, $5, пурите и те по толкова за бройка.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
don_gori написа:Има ли смисъл да търся на място с цел да се намери нещо по-евтино или да си запазя и да ми е мирна главата
Супер красиви плажове има около това островче Диапорос .. даже се чудя дали за 2 дена да не букна лодка
При YOLO беше 120 еврака миналата година, без да резервираме, но беше началото на Септември. Лодките са Compass 150cc и на мен ми се стори доста бързичка. Мисля тая година пак да ги ползваме, макар че туко-що резервирахме Тунис и не знам кога ще остане време за Гърция. Плажчетата на Диапорос са толкова приятни, че и 5 дни да я запазиш лодката няма да съжаляваш, според мен. Но е малък остров и може да ви стане скучно на втория ден, освен ако не си харесате някое скътано плажче на което искате да се върнете.
М/у другото, освен ако не се пънеш като глист на ламарина, не виждам как ще успеех да изгориш цял резервоар. Ние обиколихме острова 1.5 пъти и се върнахме с около половин резервоар пълен.
Запазих си от тук - https://boatsvour.gr/en/
Лесно се разбрахме с човека сутринта от 8:30 до 18:00 (който период варира, но тук е май най-голям) за 90евро + горивото. Обеща да ми покаже на кои плажчета е хубаво да отидем
Лесно се разбрахме с човека сутринта от 8:30 до 18:00 (който период варира, но тук е май най-голям) за 90евро + горивото. Обеща да ми покаже на кои плажчета е хубаво да отидем