Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
bum_bum написа:Това е просто общ плантарен дигитален нерв, но не съм чувал да го наричат "централен".
Потърсих сега що е то невромата на Мортън и за нея се твърди, че по-често засяга нерва между 3-тия и 4-тия пръст, а не между 2-рия и 3-тия и там риска е по-скоро от хронична компресия и дразнене, включително и от тесни обувки, а не толкова от механична травма.
От всичко може да се възпали там тоя възел . Диабетиците също често го получават това от увреждането на периферните нерви в следствие диабета .
То е същото като да вземеш последен модел айфон пък си на социалка .....разликата е само че тИлифоня го барваш веднага и почваш да се фукаш пред другите квартални олигарси . А Ф16 ги плащаш и не можеш да се фукаш щото ги нема .А аз мислех, че нашите Ф16 ги взехме скъпо.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:... https://www.facebook.com/share/1Dpo2BiC ... tid=wwXIfr
Тия показности, че и отзад с емблемите почти обидни ми изглеждат, гарнирани и с показност за Обич.
Завалията. Ако не беше се напънал за тоя телефон, жена му щеше да му обясни, че не е истински мъж
И той ... кво да прай
немо написа: ... щото селската маса беше тройна на моята, ама....приоритети
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Don_Diego написа:..
В Белград има страшно голям избор и цените са си народни. Милото взе прекрасна рокля, с много хубава кройка и някакъв модерен плат за 170€...последно в София беше взимала нещо далеч по-семпло и просто за 200+
Темата добре се е развила гледам
Диего, дай някакъв жокер къде да ги търся тея магазини, че в Белград знам само 2 места и те са кръчми

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Защо ?TNT написа:Същата простотия, даже в някои нюанси и по-голяма.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Преки наблюдения. Аз съм родом от малък град, макар и да не съм живял там, имам останали някакви роднини още там. Майка ми също, та и там имам роднини. Жената си е от малък град. Там простотията започва от ниво детска градина кое дете имало солети в раницата и каква марка били солетите
Та цялостно си е същата простотия, но предвид ниските доходи на населението... още по-комични ситуации с подаръци на изплащане и т.н. Още повече има "ти знаеш ли кой съм аз и ква ми била заплатата"
Ква да е - трицифрена
Децата цялостно са по-лигави, щото за бонус има и много баби покрай тях. Всички майки обясняват как са малки да ги пускат на детска градина, т.е. не им се работи
Антиваксърството е на голяма почит, масово нямат ваксини. Публична градска тайна е при коя лекарка може и да не поставяш и т.н. За задължителни говоря. Същите неща ги има в София, Пловдив и т.н., но в по-малка степен. В малкия град е същото, ама засилено 
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
kiko написа:Don_Diego написа:..
В Белград има страшно голям избор и цените са си народни. Милото взе прекрасна рокля, с много хубава кройка и някакъв модерен плат за 170€...последно в София беше взимала нещо далеч по-семпло и просто за 200+
Темата добре се е развила гледам![]()
Диего, дай някакъв жокер къде да ги търся тея магазини, че в Белград знам само 2 места и те са кръчмиа не е като да е малък град
Кръчмите са ясни
https://maps.app.goo.gl/ZfLcBgBzLwFQTTv89
Това е скрито в един безистен...4-5 магазина има за рокли вътре доста богат избор, отделно и мъжка мода има няколко с много хубави неща
https://maps.app.goo.gl/WMgaj9Y2MDiTb2Xi7
Тук на последния етаж имаше два хубави магазина - единия си беше haute couture, другия изцяло със сръбски дизайнерки дето правят рокли: супер стилни неща имаше, но и цените стават високи
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа: Там простотията започва от ниво детска градина кое дете имало солети в раницата и каква марка били солетите![]()
![]()
![]()
С това ме хвърли зад тъча като се казва.
Виждал съм, да питам дъщеря ми, преди 8-9 години, като беше 1-2 клас(тогава само идвахме на разходка до Бълагария), каква марка й била шапката или нещо друго, на което тя отговаряше, че не знае, но да се надпреварват със солети в наши дни, не вярвах, че е възможно.
Чета за училищата и се хващам за главата... Иначе от надпревара няма много смисъл, но понякога няма как. С определени хора нямаш и шанс (накрая идват арабите с нефта
).
В Свети Георги в София примерно съм чувал, че на тези след 7-8 ми клас им се подиграват ако техните ги карат, а не шофьора на баща им
За инфлацията ще спомена за последното ми излизане по центъра - в Уго - 2 салати с бира, вино и вода (малка вода 3 евро, добре беше
) - с лек бакшиш -> 50 евро.
После в ларгото 2 коктейла и 1 наргиле -> пак 50 евро.
Добре, че съм се наживял по заведенията едно време, че си е...
В Свети Георги в София примерно съм чувал, че на тези след 7-8 ми клас им се подиграват ако техните ги карат, а не шофьора на баща им
За инфлацията ще спомена за последното ми излизане по центъра - в Уго - 2 салати с бира, вино и вода (малка вода 3 евро, добре беше
После в ларгото 2 коктейла и 1 наргиле -> пак 50 евро.
Добре, че съм се наживял по заведенията едно време, че си е...

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Don_Diego написа:
https://maps.app.goo.gl/WMgaj9Y2MDiTb2Xi7
Тук на последния етаж имаше два хубави магазина - единия си беше haute couture, другия изцяло със сръбски дизайнерки дето правят рокли: супер стилни неща имаше, но и цените стават високи
Мерси! Тоя мол го знам.Беше близко до едната кръчма
много добро място!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Rainbow написа:За инфлацията ще спомена за последното ми излизане по центъра - в Уго - 2 салати с бира, вино и вода (малка вода 3 евро, добре беше) - с лек бакшиш -> 50 евро.
Повечето по-млади хора няма как да го усетят, но преди примерно 25 години работех там в центъра и целия офис ядеше основно в Уго или Дивака.
1-2 пъти в седмицата не беше проблем и да излезеш, да вечеряш, да идеш на дискотека.
Като в същото време плащаш и наем, аз живеех в триОстаен в центъра на центъра сет се вика.
Не сме били голямата фирма с извънземните заплати. Прилични нали, но не и нещо страшно.
Но нямаше никакъв проблем да живееш като бял човек с нормална офисна заплата.
Леко полеко, година след година с рекордно ниска инфлация и нещата май вече не изглеждат така за всички.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Сега живея в близост до училището, където бях 1 клас. Тогава една баничка в училище беше 0,25лв или 0,13 цента. Сега най-близките банички са 1,80еур 
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Аз тъкмо си заредих бутилката с СО, че живота без кето лимонада не е същия
8 Евро за 2кг. Предното зареждане беше 6, няколко месеца по-рано беше 4, а преди окооо 2 години като започнах там да я пълня беше 4лв.
2евро преди 2 години = 8 Евро днес.
Но всички, които се противяха на еврото бяха тъпи ганьовци, според умните и красивите.
И въпреки, че има достатъчно опит от страните приели го преди нас, аз лично никога не съм вярвал, че левовите цени ще се превърнат в Евро.
Но ей го на, при някои стоки и услуги излиза, че трябва да сме щастливи ако увеличението се задържи в рамките на 100%.
Надявам се поне тези, които скачаха с 2 ръце за еврото с мотивът, че щели да спестят от превалутиране при пътувания в чужбина и пазаруване от там да са щастливи и да спестяват достатъчно много.
8 Евро за 2кг. Предното зареждане беше 6, няколко месеца по-рано беше 4, а преди окооо 2 години като започнах там да я пълня беше 4лв.
2евро преди 2 години = 8 Евро днес.
Но всички, които се противяха на еврото бяха тъпи ганьовци, според умните и красивите.
И въпреки, че има достатъчно опит от страните приели го преди нас, аз лично никога не съм вярвал, че левовите цени ще се превърнат в Евро.
Но ей го на, при някои стоки и услуги излиза, че трябва да сме щастливи ако увеличението се задържи в рамките на 100%.
Надявам се поне тези, които скачаха с 2 ръце за еврото с мотивът, че щели да спестят от превалутиране при пътувания в чужбина и пазаруване от там да са щастливи и да спестяват достатъчно много.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Къде го пълниш на тия цени. Че моите бутилки от 425грама преди бяха по 12лв, сега са 7 евро. А си вървят... 
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
TNT написа:Сега живея в близост до училището, където бях 1 клас. Тогава една баничка в училище беше 0,25лв или 0,13 цента. Сега най-близките банички са 1,80еур
Вчера се мотах по витошка да оглеждам за слънчеви очила (да си харесам модел, който да поръчам онлайн разбира се) и видях, че почти навсякъде пицата на парче е 2+€
... парче пица дето и куче не би я яло, но опашките са големи- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Над Ташев по Климент Охрисдски нагоре към мола в дясно. Една барака за по пожарогасители до баничарницата, но не могат да пълнят малките.b_u_b_o написа:Къде го пълниш на тия цени. Че моите бутилки от 425грама преди бяха по 12лв, сега са 7 евро. А си вървят...
Тия малките са ташак и искат ебаси парите, щото са си купили преходник с който могат да ги пълнят за 60 цента от Тему.
Вземи си по-голяма, аз даже бих взел поне 5 кила сега.