България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
dhtj написа:За...
Тия теории от колко години ги слушаме вече, но накрая става караш като гърмян заек и плащаш като поп.
Ето така.

Малко ме изненада, че преди време като го пуснах, никой от тези които твърдят, че карали смело не го знаеше това. Сега с изкуствения интелект ще ви е по-лесно.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Теории няма, от опит говоря.
200 000км без глоба за скорост имам.
Като карам чужда кола без екстри верно съм неспокоен и се оглеждам от къде ли ме дебнат. Дори с мотора понякога ме хващат параноите че няма да видя някоя тринога и ще ме еве в гръб, та сгъвам номера за всеки случай.
С моята кола съм си напълно спокоен. Заповядай ако не вярваш, ще те повозя където искаш.
Само за плащането си прав - пръснах един двигател на бмвто заради тея джамери
200 000км без глоба за скорост имам.
Като карам чужда кола без екстри верно съм неспокоен и се оглеждам от къде ли ме дебнат. Дори с мотора понякога ме хващат параноите че няма да видя някоя тринога и ще ме еве в гръб, та сгъвам номера за всеки случай.
С моята кола съм си напълно спокоен. Заповядай ако не вярваш, ще те повозя където искаш.
Само за плащането си прав - пръснах един двигател на бмвто заради тея джамери
- steeN
- старши ентусиаст
-
Не знам каква ти е идеята, но както казах теории не ми се слушат.
Или караш като гърмян заек с 500 устройства и рано или късно те лепват някъде или караш спокойно с ограниченията и не го мислиш... средно положение в тая игра няма.
Или караш като гърмян заек с 500 устройства и рано или късно те лепват някъде или караш спокойно с ограниченията и не го мислиш... средно положение в тая игра няма.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
Теории са твоите.
Аз си карам всеки ден със 160 и ме боли кора за всичкознанието ти
Кажи поне имал ли си лазерен джамер или говориш наизуст както винаги?
Аз си карам всеки ден със 160 и ме боли кора за всичкознанието ти
Кажи поне имал ли си лазерен джамер или говориш наизуст както винаги?
- steeN
- старши ентусиаст
-
Както казах не знам каква ти е идеята да убеждаваш за някаква дестинация, за където ти си тръгнал, а аз (и много много други хора) отдавна съм бил, видял съм я и съм се върнал
Някои неща човек трябва сам да ги научи.
Някои неща човек трябва сам да ги научи.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Или може би е добре, просто да се съгласиш с човека и да кажеш добре, а не да се обесняваш. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
Добре бе човек, говори с факти, кажи "имах тая марка, тоя модел джамер, не сработи, снимаха ме с еди каква си камера". Всичко друго е бош лаф.
Аз тва го пиша, за да помогна на колеги, които обичат да карат, а ги е страх от снимки, обяснявам им че има начин да не ги снимат. Не се хваля, няма и кво да се хваля с 20 годишно дизелово бмв, не е ново м4...
А ти казах, ако не ми вярваш, идваш, избираш си някоя тринога на Уейза и минаваме със 150 пред нея, нямам грижи.
Аз тва го пиша, за да помогна на колеги, които обичат да карат, а ги е страх от снимки, обяснявам им че има начин да не ги снимат. Не се хваля, няма и кво да се хваля с 20 годишно дизелово бмв, не е ново м4...
А ти казах, ако не ми вярваш, идваш, избираш си някоя тринога на Уейза и минаваме със 150 пред нея, нямам грижи.
Може но триногата да е различна от лазерната....
Щегувам се разбира се и знам за какво говориш....не на една кола имам джамер и добър детектор за другите триноги.
Мой съвет е да се пазиш от старите астри с камерите че доста ги държат в стендбай и гориш.
Друго важно е в дъждовно време и температури под нулата с висока влажност се обледеняват и зацапват сензорите и тогава изгаряш.
Щегувам се разбира се и знам за какво говориш....не на една кола имам джамер и добър детектор за другите триноги.
Мой съвет е да се пазиш от старите астри с камерите че доста ги държат в стендбай и гориш.
Друго важно е в дъждовно време и температури под нулата с висока влажност се обледеняват и зацапват сензорите и тогава изгаряш.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Скоро имах Джамер на една кола, отпред и отзад.
Ами...не можех да му се доверя. Винаги има едно НО в уравнението. Да, тези унгарските триноги ги блокира в 99% от случаите. Останалият 1% е нещо да не сработи самия Джамер точно тогава и да изядеш дървото. При много ниски температури няма да има проблем защото нашите просто махат триногите, може да се уверите следващата зима, че малко да пасне под нула и няма да видите тринога.
Така, мой приятел(този с фиша за средна даже)имаше Джамер на едната М-ка преди време. Даже в пакет ги купуваше и на негови приятели. Аз пари за това нещо не дадох, просто колата, която купих беше с такъв. Няма и да дам. Обяснявам защо. Монтажът. Винаги има опасност някой умник да прецака нещо като го монтира, няма да изпадат в подробности, но не е майтап. После ако продаваш колата пак една хубава сума за демонтаж и монтаж на новата ако искаш. Моят приятел не можел да го накараш вече да купи Джамър и това при условие, че има бол пари и грам не го бъркат и при второ условие, че с Джамъра имаше нула глоби от триноги. Имаше една или две от Астрите, които стоят да берат прах, но ако ги изкарат, Джамъра не те спасява. Не те спасява и от тия новите триноги, които купиха, но лично аз не съм виждал все още от тях, но теоретично ако уцелиш момента Х, ще го издухаш здраво, ама много здраво. Да речем ще прежаля някой глоба 300-400, моят човек пък тотално ще я прежали, част от играта и пак е с педала в тенекията. Но това, което много бърка е да прелетиш някъде с 50 над ограничението и да останеш без книжка.
Лично аз не мога да си го позволя, той повече може, но пак не му в оферта.
Решението за него е Уейз и много дебнене, на познати отсечки знае къде стоят триноги и намаля, където никога не е виждал кара и се кръсти. Както казва Стийнът, оглеждане като гърмян заек. В Гърция нали знаете ако поради някаква много, много, хипер, мега случайност ви хванат, че имат анти-радар какво ще ви се случи?
Ок, ще го спреш, ама съдбата в странно нещо и даже и да докажеш после нещата в своя полза, разправиите могат да са огромни, пази може да докажат те, че ползваш.
Решението за мен...внимавам.
Уейз да, ама в много от случаите аз маркирам първи триногите, а понякога ги крият доста умело, та и това не е 100%.
Единственото 100%-во решение за мен когато ми е кеф и ако искам да поема и менажирам риска е да съм със скрит или фалшив номер. Не съветвам абсолютно никой да прави това нещо ако не знае какво прави. Лично аз знам, как, какво, дали, колко, доколко и мога да кажа на всеки, но не бих го написал във форум защото се чете от всеки и утре ще вземат да променят закона ако много хора почнат да ползват разни тактики. На някой много близък мога да разкажа какво и как се прави, ако някой не ме чувства такъв, нека не ми пише на лични.
Съвет и жокер ако някой все пак реши да прави непрепоръчани от мен неща е да прочете внимателно закона и после да реши кога и дали си струва да предприема подобни маневри. За непознати места не го препоръчвам също, да знаеш кога и къде може да има патрулка си е голям плюс. Тук мога и 300 да вдигна на път с 90, но на непознато място...влизаме в условностите.
Колкото и да не ви е приятно, Стийна е прав и няма връщане назад. Но аз съм за, не може всеки да я кара през просото. Като не знае къде и какво може да заобиколи и не се сеща, значи минимум не може да преценя кога и как да кара бързо, тоест трябва да бъде глобен и да кара в редичката.
Съветът от мен е да не правите глупости и да минете на Моджо съвета - просто си спазвам вика и не ми дреме.
Стийнът казва горе-долу същото.
Мога да ви обясня и по-подробно защо с технически средства има шанс да се преебете, но това ми беше кратката версия, дългата малцина ще я изтраете.
И да, колегата може да мине и още 200000 без снимка. Моят риск/реуорд тук с Джамъра не си струва и не е 100% гаранция.
Имам писано бая в темата за радари и т.н. даже тогава още бях доста за Джамъра.
Да ви кажа само един пример как моя човек го бяха думнали с обикновена Астра з с която имаше детектор защото нали споменахме Джамъра не я лови. Ченгето държи спрян радара с камерата и чака някой да чуе как се приближава бързо зад завоя или ако щеш вече да го вижда през шубрака. Пуска радара и изгаряш. Така си го обяснихме като изгоря тогава, макар според ченгетата, които работеха на смяна на такива да беше нужно малко време да тръгне да засича. А може и детектора да ме е хванал навреме защото изпищял, но късно. Та шанс да се преебеш винаги има.
Така, мой приятел(този с фиша за средна даже)имаше Джамер на едната М-ка преди време. Даже в пакет ги купуваше и на негови приятели. Аз пари за това нещо не дадох, просто колата, която купих беше с такъв. Няма и да дам. Обяснявам защо. Монтажът. Винаги има опасност някой умник да прецака нещо като го монтира, няма да изпадат в подробности, но не е майтап. После ако продаваш колата пак една хубава сума за демонтаж и монтаж на новата ако искаш. Моят приятел не можел да го накараш вече да купи Джамър и това при условие, че има бол пари и грам не го бъркат и при второ условие, че с Джамъра имаше нула глоби от триноги. Имаше една или две от Астрите, които стоят да берат прах, но ако ги изкарат, Джамъра не те спасява. Не те спасява и от тия новите триноги, които купиха, но лично аз не съм виждал все още от тях, но теоретично ако уцелиш момента Х, ще го издухаш здраво, ама много здраво. Да речем ще прежаля някой глоба 300-400, моят човек пък тотално ще я прежали, част от играта и пак е с педала в тенекията. Но това, което много бърка е да прелетиш някъде с 50 над ограничението и да останеш без книжка.
Решението за него е Уейз и много дебнене, на познати отсечки знае къде стоят триноги и намаля, където никога не е виждал кара и се кръсти. Както казва Стийнът, оглеждане като гърмян заек. В Гърция нали знаете ако поради някаква много, много, хипер, мега случайност ви хванат, че имат анти-радар какво ще ви се случи?
Решението за мен...внимавам.
Единственото 100%-во решение за мен когато ми е кеф и ако искам да поема и менажирам риска е да съм със скрит или фалшив номер. Не съветвам абсолютно никой да прави това нещо ако не знае какво прави. Лично аз знам, как, какво, дали, колко, доколко и мога да кажа на всеки, но не бих го написал във форум защото се чете от всеки и утре ще вземат да променят закона ако много хора почнат да ползват разни тактики. На някой много близък мога да разкажа какво и как се прави, ако някой не ме чувства такъв, нека не ми пише на лични.
Съвет и жокер ако някой все пак реши да прави непрепоръчани от мен неща е да прочете внимателно закона и после да реши кога и дали си струва да предприема подобни маневри. За непознати места не го препоръчвам също, да знаеш кога и къде може да има патрулка си е голям плюс. Тук мога и 300 да вдигна на път с 90, но на непознато място...влизаме в условностите.
Колкото и да не ви е приятно, Стийна е прав и няма връщане назад. Но аз съм за, не може всеки да я кара през просото. Като не знае къде и какво може да заобиколи и не се сеща, значи минимум не може да преценя кога и как да кара бързо, тоест трябва да бъде глобен и да кара в редичката.
Съветът от мен е да не правите глупости и да минете на Моджо съвета - просто си спазвам вика и не ми дреме.
Стийнът казва горе-долу същото. Мога да ви обясня и по-подробно защо с технически средства има шанс да се преебете, но това ми беше кратката версия, дългата малцина ще я изтраете.
И да, колегата може да мине и още 200000 без снимка. Моят риск/реуорд тук с Джамъра не си струва и не е 100% гаранция.Имам писано бая в темата за радари и т.н. даже тогава още бях доста за Джамъра.
Да ви кажа само един пример как моя човек го бяха думнали с обикновена Астра з с която имаше детектор защото нали споменахме Джамъра не я лови. Ченгето държи спрян радара с камерата и чака някой да чуе как се приближава бързо зад завоя или ако щеш вече да го вижда през шубрака. Пуска радара и изгаряш. Така си го обяснихме като изгоря тогава, макар според ченгетата, които работеха на смяна на такива да беше нужно малко време да тръгне да засича. А може и детектора да ме е хванал навреме защото изпищял, но късно. Та шанс да се преебеш винаги има.
Последна промяна Top Gun Maverick на 07 Апр 2026, 13:46, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Аз не казвам нещо уникално, това всички го знаят. Просто ме дразни, когато някой се опитва да баламосва. Като ти се кара, може да отидеш да покараш на някой планински път, който го познаваш и има малко трафик, съответно не е във фокуса на ченгетата, защото ако някой е решил да се трепе там си е негова работа... така е в цял свят. И то не да се вживяваш като рали пилот и да ядеш майонезата (както казват американците, въпреки че там е горчица ама все тая
) или да тероризираш другите коли.
Другото е безсмислено и опасно упражнение, което пречи на всички и от време на време убива и невинни хора.
Другото е безсмислено и опасно упражнение, което пречи на всички и от време на време убива и невинни хора.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Недей така защото съм виждал и капан за мотористи дори. Зад завой някъде из Родопите където няма чак много коли, не претендирам да в пуст път, но някакъв ми свети и аз карам и търся тринога, не я виждам. Минавам завоя и по навик гледам вдясно, няма такава за да снима в гръб. В момента в който се отдалечих и погледнах в дясното огледало установих как ушев се е скрил и забол триногата доста назад в храсталака така, че да имаш нулев шанс да я видиш преди да ти удари задния номер.
Не съм сигурен дали нямаше някакво мини пътче назад тип пътечка, обрасло в храсти в което да я беше скрил дърпайки в назад.
Та...винаги едно наум, навсякъде може да са.
Та...винаги едно наум, навсякъде може да са.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Вижда се, че сме на едно мнение, само за мен това с фалшивия номер е прекалено. Не знам как го оправдаваш, може би на местно ниво за теб е ОК, но реално от моя гледна точка по-добре да си платиш глобата от колкото да влизаш в такива излишни филми. Не е и нужно да караш с някакви космически скорости за да опъваш Г-тата по завоите... затова и Миата е толкова популярна кола, въпреки че абсолютно не е моето нещо, но да кажем че им влизам в положението на тези, които имат.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз просто казах какъв е единственият 100%-ов начин да не ти снимат номера.
За твое успокоение не съм го правил от доста години просто защото не съм имал такъв мерак и не бързам за никъде. А не си представях, че преди като съм го правил и съм летял с космически скорости.
Даже веднъж си цъках така от тук до Бургас, масово си намалях, но в Бургас влезнах легален вече.
Последно 2022-ра за една сравнително къса отсечка тук и то колкото да видя да не съм изгубил форма за тия простотии с номерата, даже не карах и бързо, само не съм гледал за камери, ама то пак се оглеждаш за други неща.
Както казах, карайте си без тези глупости.
За Мазда Миата ако говориш съм съгласен.
За твое успокоение не съм го правил от доста години просто защото не съм имал такъв мерак и не бързам за никъде. А не си представях, че преди като съм го правил и съм летял с космически скорости.
Както казах, карайте си без тези глупости.
За Мазда Миата ако говориш съм съгласен.
Последна промяна Top Gun Maverick на 07 Апр 2026, 14:40, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Коньо беше бавно и с бавна кола.
Ама наистина изскочи от храстите, някаква нива имаше отзад...