Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Надявам се не си мислите, че цените са х2 заради самото евро? В бг както всичко останало нещата са осрани и по нашенски извратено! Като добавим разните му там войни, протоци и най вече пословичната лакомия на бг търговците в комплект с 0 мерките за контрол на цените от страна на държавата...тъжната картинка е налице
А като гледам и последните избори, простия народ айде да се е подлъгал за поредната месия, че ще го спаси с вълшебна пръчица ок. но вече над 100 дни всеки ден простотия след простотия и на никой не му пука, площадите са празни...тишина! Явно си ни е в манталитета да ни стрижат до кожа, даже на някой имам чусвтвото че им е кеф
А като гледам и последните избори, простия народ айде да се е подлъгал за поредната месия, че ще го спаси с вълшебна пръчица ок. но вече над 100 дни всеки ден простотия след простотия и на никой не му пука, площадите са празни...тишина! Явно си ни е в манталитета да ни стрижат до кожа, даже на някой имам чусвтвото че им е кеф
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе някои хора бая забравиха каква беше инфлацията след пандемията
Я дайте тая графика https://tradingeconomics.com/bulgaria/h ... mer-prices на 10 години и кажете пак "ако си бяхме с лева, всичко щеше да е прекрасно".
Я дайте тая графика https://tradingeconomics.com/bulgaria/h ... mer-prices на 10 години и кажете пак "ако си бяхме с лева, всичко щеше да е прекрасно".- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
След пандемията не знам , ама преди еврото беше нищожна дори нулева инфлация според управляващите . Дори ходиха да питат в Брюксел дали ще ни вземат с 0 инфлация , и те казаха "идвайте , без вас закъде сме ..." ..
Сега цените са х2 заради еврото плюс инфлацията върху цената х2
Къде ги виждате тия инфлации преди еврото ??!! Нали покривахме там всички критерии за ниска инфлация , стабилни бяхме и еврото щеше да ни направи олигарси ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Едно просто обяснение, на настъпилата вакханалия и адекватно, научно-икономическо обяснение на извършителя.
Познат, от сферата на строителните услуги , (интелигентен човек, хм рано или късно, всички се пречупват) - : "е_ал съм му майката, всички вдигат и аз ще
вдигам"...

Познат, от сферата на строителните услуги , (интелигентен човек, хм рано или късно, всички се пречупват) - : "е_ал съм му майката, всички вдигат и аз ще
вдигам"...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
На познат ходещ от 10 год на същия майстор за смяна на някакви консумативи за труд му казал цитирам
Ами то преди беше 300лв, сега значи 300€.
Разбира се това се спомена след като са сменени, ама дали ще отиде пак там?
Що да не вдигат, като може.
Даже догодина още 25-30%, че нали инфлация.
Разбира се това се спомена след като са сменени, ама дали ще отиде пак там?
Що да не вдигат, като може.
Даже догодина още 25-30%, че нали инфлация.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
alekangg написа:На познат ходещ от 10 год на същия майстор за смяна на някакви консумативи за труд му казал цитирам
Такъв чукундур бих го разнесъл навсякъде и да отказвам всеки, който познавам да ходи при него да си прави колата.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
За всички цени огромна 'вина' има и клиента! Щом ги плаща, защо да не му ги вземат
? Дават ли ти - взимай! Гонят ли те - бягай! Стара българска поговорка..
? Дават ли ти - взимай! Гонят ли те - бягай! Стара българска поговорка..Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тъкмо по телевизията едни обесняват, че инфлацията и вдигането на цените идва от цените на горивата... Аз пък, съм склонен да вярвам повече на сметката на 'бум-бум-а ...
Ex: 96' BMW318ti

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Днес чух във фитнеса две жени, едната тунингована, как се възмущаваха, защото някаква тренировка била 75€.
Не можах да разбера каква е, но няколко пъти казаха цената и смятаха, че над 500€ на месец било.
Аз поне, не мога да си представя каква е тая тренировка и по какво, но каквато и да е, явно все някои ходят.
Страната на невероятните цени ставаме.
Наскоро чух за фитил в спукана гума 25€, без демонтажи и баланс.
Не можах да разбера каква е, но няколко пъти казаха цената и смятаха, че над 500€ на месец било.
Аз поне, не мога да си представя каква е тая тренировка и по какво, но каквато и да е, явно все някои ходят.
Страната на невероятните цени ставаме.
Наскоро чух за фитил в спукана гума 25€, без демонтажи и баланс.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Явно има и други секти , не само тази в Пловдив където им давали гъби .... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
bum_bum написа:Аз тъкмо си заредих бутилката с СО, че живота без кето лимонада не е същия![]()
8 Евро за 2кг. Предното зареждане беше 6, няколко месеца по-рано беше 4, а преди окооо 2 години като започнах там да я пълня беше 4лв.
2евро преди 2 години = 8 Евро днес.
Но всички, които се противяха на еврото бяха тъпи ганьовци, според умните и красивите.
И въпреки, че има достатъчно опит от страните приели го преди нас, аз лично никога не съм вярвал, че левовите цени ще се превърнат в Евро.
Но ей го на, при някои стоки и услуги излиза, че трябва да сме щастливи ако увеличението се задържи в рамките на 100%.
Надявам се поне тези, които скачаха с 2 ръце за еврото с мотивът, че щели да спестят от превалутиране при пътувания в чужбина и пазаруване от там да са щастливи и да спестяват достатъчно много.
Преди 15 години по 3-4000лв взимаха само програмисти и мениджъри и то само в София.
Сега 1.5-2000 евро можеш да взимаш на 19 години стартово като милиционер в поликраище или касиер в лидл попово...
Цените растат, заплатите растат също. Може би заплатите растат по-бавно, но все пак си растат. Помня колко много хора ходеха да бачкат в гърция, испания, чехия... сега в БГ се изкарват същите пари.
Плюса е, че немските бемвета си стоят на немските цени, не се вдигат осморно като българските банички, та в момента е поне осем пъти по-лесно да си купиш ново бмв от магазина, отколкото през 2006-та...