Какво правите като ви застига моторист ?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво правите като ви застига моторист ?
Един познат развиваше теория как по магистралата на завой не трябва да се изпреварва, че може да дойде мотор с 300 зад тебе и да го засечеш да се пребие
. После ходи ги пази.

Пилев написа:Един познат развиваше теория как по магистралата на завой не трябва да се изпреварва, че може да дойде мотор с 300 зад тебе и да го засечеш да се пребие. После ходи ги пази.
Ми то по магистралата понякога не е много здравословно да се изпреварва на завой. К'во да пра'я кат' ме 'стигне?!? Карам си нормално, не се правя на майстор, абе както и когато си карам без мотористи около себе си. Не разбирам защо трябва да пра'я изключения за тях - да не са нещо повече от мене, два чифта м*де ли имат??? 'Щот ако е така, евала, ще се дърпам отдалеч. Извън града обикновено те ми правят предпоставките за ПТП, но хубавото им е, че минават бързо(в повечето случай). 'Ми то е същото и ако аз задам въпрос в моторджийския форум: "Бегате ли у десно като ви изпреварва автомобил?!?" Обаче там ще има изказвания от рода на "те трябва да ме пазят" и други подобни. Повечето мотористи не се дръпват. А на магистралата с колко ще ме застигне си е лично негов проблем - той ще стане на кьопоолу, не аз!
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ryapoff написа:Пилев написа:Един познат развиваше теория как по магистралата на завой не трябва да се изпреварва, че може да дойде мотор с 300 зад тебе и да го засечеш да се пребие. После ходи ги пази.
Ми то по магистралата понякога не е много здравословно да се изпреварва на завой. К'во да пра'я кат' ме 'стигне?!? Карам си нормално, не се правя на майстор, абе както и когато си карам без мотористи около себе си. Не разбирам защо трябва да пра'я изключения за тях - да не са нещо повече от мене, два чифта м*де ли имат??? 'Щот ако е така, евала, ще се дърпам отдалеч. Извън града обикновено те ми правят предпоставките за ПТП, но хубавото им е, че минават бързо(в повечето случай). 'Ми то е същото и ако аз задам въпрос в моторджийския форум: "Бегате ли у десно като ви изпреварва автомобил?!?" Обаче там ще има изказвания от рода на "те трябва да ме пазят" и други подобни. Повечето мотористи не се дръпват. А на магистралата с колко ще ме застигне си е лично негов проблем - той ще стане на кьопоолу, не аз!

Въпреки, че на служебната кола имам стикер "Пазете мотористите", понякога се чудя кой агитират тези надписи и има ли смисъл след като те не се пазят, ама грам, даже предизвикват повечето инциденти свързани със самите тях!?Длъжни ли сме да ги пазим и точно по кой начин да го направим.По принцип гледам в огледалата може би 60% докато карам.Аз ги забелязвам само като се мушкат на светофарите и им правя път да минат най-отпред, но като ми направи тройно изпреварване с 200+ докато аз изпреварвам....

Пресен случай от вчера, заради който за пръв път се почувствах толкова виновен

Бях втора кола на светофар, колата пред мен тръгва и рязко чуква вдясно избягвайки хлътнала шахта.Аз инстиктивно вдясно виждайки дупката и в този момент за част от секундата не знам как го видях в мъртвата си зона отдясно-моторист, щеше да се метне по бордюрите....той бил спрял до задния ми десен калник и тръгнал заедно с мен!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Когато видя моторист в огледалото ,винаги ако мога му правя място да мине.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Вие сте много интересни-пак всички под общ знаменател.Ами те и тези с БМВ-та се правят на играчи ама всички ли сме еднакви.Повечето с Е30-ки си мислят че карат състезателни коли,ами дай нарочно да им пречим да се избият(без да се обиждат колегите с 30-ки
)!
Вярно е че има много ненормалници но ако стане нещо познай без жокер в повечето случай кой е виновен?

Вярно е че има много ненормалници но ако стане нещо познай без жокер в повечето случай кой е виновен?
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
Казвам си.......айде още 1 пътник и го оставям да премине за да го премачка някои 100-200 метра по надолу... 

- samuil_m3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: sl 63 amg black series
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Аз не правя нищо щото повечето така карат че не мога и да ги видя

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
Sivako написа:Аз не правя нищо щото повечето така карат че не мога и да ги видя![]()
![]()
Най-добре да не правиш нищо,че както карат ще стане някоя беля.По-добре ги остави да те минат по живо по здраво

Re:
SKISA написа:а кво правя като ме застигне подводница....!!??? що трябва да е различно за моторите-същото ,квото и като ме настигне кола: карам си ,ако изпреварвам си изпреварвам и се прибирам,ако съм си в дясната лента си карам,както си карам....!!!що-тия с моторите да не са от марс!?!? ако им се пребива може да не ме изчака да се прибера и да пробва по тревата до мантинелата да мине,но мое и да не мине....!!!на мене багажника ми е дълъг...

- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Аз като съм и от двете страни на барикадата смятам, че е най добре да си се кара нормално без да се предприема друго. Караш си все едно те застига 4 колесно мпс. Той или аз да си прави сметката как ще изпредварва. Според мен призива "Пази моториста" идва от друго. Мен много често ме засичат като си карам в дясната лента ( да дясната в града си карам нормално) и от някоя пресечка без предимство излезне някой автомобил. Огледа се виждаме и въпреки всичко не ме брой за участник и излиза смело. Е заради такива идиоти колко често съм бил на косъм да му влезна във вратите. 

horhef написа:Аз като съм и от двете страни на барикадата смятам, че е най добре да си се кара нормално без да се предприема друго. Караш си все едно те застига 4 колесно мпс. Той или аз да си прави сметката как ще изпредварва. Според мен призива "Пази моториста" идва от друго. Мен много често ме засичат като си карам в дясната лента ( да дясната в града си карам нормално) и от някоя пресечка без предимство излезне някой автомобил. Огледа се виждаме и въпреки всичко не ме брой за участник и излиза смело. Е заради такива идиоти колко често съм бил на косъм да му влезна във вратите.
Ти на косъм аз в заден ляв калник и багажника!

Оказаха се четирима младежи на по 18 години с на бащата на един от тях мерцедеса.
Колко се влачих след това не е истина,а ония в първият момент даже и не разбраха,че са ме засекли моля ти се.Малоумна работа.После дойде една бабка докато си лежах най-чинно на асфалта да ми каже цитирам:
-Ще се утрепеш бе момче!

А аз и отговорих:
-Късно е бабе,вече го направих!

Та по темата пак съм казвал и пак ще кажа.
Ако го видя му правя винаги място да мине колкото мога повече,особенно ако съм с бус или друга по-голяма машина.Знам как засмукват тировете при по-голяма скорост към тях и е неприятно.
Ако не го видя той да си прецени как ще постъпи все пак живота си е негов.
Но винаги имам едно на ум да поглеждам в огледалата.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Принципно отстъпвам,ама много ме дразнат тея дето карат без номера
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Е.Димитров написа:Принципно отстъпвам,ама много ме дразнат тея дето карат без номера
Е как пък може да те дразнят