X5,X6,Q7,Cayenne,Touareg - БАНИЧАРКИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 25 Авг 2009, 9:07

flame написа:И аз не се стърпях да пейстна нещо:
Вуйчо Ваньо написа:Все едно е писано точно за един съфорумец. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
4." Адвокатът (на дявола) – той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие – съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден."

Да обобщя: да плащаш всички данъци в пълен размер когато има законен начин за преференции е висша форма на интелект, който вирее във всички духовни средища, наречени селски кръчми! Да хулиш някой пък тайничко да се надяваш да си на негово място (или поне да имаш неговите придобивки) е изключително доблестно
качество. Абе изобщо който е под нас в йерархията е беден и прост нещастник, а който е над нас е боклук и престъпник във всички случаи! Който има кола, по-хубава от нашата тя със сигурност е придобита с престъпление и подлежи на конфискация в полза на държавата (ако не може в наша полза)! Нека всички по-богати и по-предприемчиви да бъдат вкарани в затвора - и тогава ние ще сме на върха без да е нужен особен интелект!

Да живее комунизма, но ние да можем да си я караме по капиталистически!
Да живее вуйчованьовизма и всички наши сънародници, които
използват интелектуалния си капацитет на максимум!

:mhihi: :mhihi: Флеймеее, не така с лошо бе, човек :mhihi:
Законните начини да ИЗБЕГНЕШ плащане са Ок, обаче това не е законно. Прочети темата от началото и ще видиш, че става въпрос за коли на които се свалят седалките при регистрацията, а след това се връщат в оригиналния си вид. Сто пъти се повтори това, ама кой да чете? И да те помоля, ако е удобно, когато нямаш какво да кажеш или не ти стигат нерви, недей да ме интерпретираш толкова криво като с комунизма. Ставаш смешен.
И още нещо, имаме си конкретна тема за дискусия. Проява на лош вкус и липса на елементарно възпитание е да си позволяваш да коментираш нечйи интелектуален капацитет, поради липса на аргументи по темата. Жалка картина е ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 25 Авг 2009, 9:26

flame написа:Да обобщя: да плащаш всички данъци в пълен размер когато има законен начин за преференции е висша форма на интелект, който вирее във всички духовни средища, наречени селски кръчми! Да хулиш някой пък тайничко да се надяваш да си на негово място (или поне да имаш неговите придобивки) е изключително доблестно качество. Абе изобщо който е под нас в йерархията е беден и прост нещастник, а който е над нас е боклук и престъпник във всички случаи! Който има кола, по-хубава от нашата тя със сигурност е придобита с престъпление и подлежи на конфискация в полза на държавата (ако не може в наша полза)! Нека всички по-богати и по-предприемчиви да бъдат вкарани в затвора - и тогава ние ще сме на върха без да е нужен особен интелект!

Да живее комунизма, но ние да можем да си я караме по капиталистически!
Да живее вуйчованьовизма и всички наши сънародници, които използват интелектуалния си капацитет на максимум!

Значи продължаваш да твърдиш, че това, което се разисква тук в темата е законен начин да имаш преференции?! :roll:
Докога ще извъртате и ще се правите на 3 и 1/2? :banghead:

П.П.
Уффф, то Вуйчо Ваньо го е написал, ама не видях, че има още една страница... :uups:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 25 Авг 2009, 10:03

Абе вие сте страшни в тоя форум.
Единия чинно си платил Г55 АМГ-то и Х5 4.8 и кво да прави си наливал по 3000 лева бензинче на месец,щот бил пекан и обичал държавата.Другите се хванаха за гръмката сензация на някой журналистче че видите ли Х5,Кайени,Туарези били обявявани за работни автомобили.Еми да ви светна ли че същата система се ползва и при покупка на Рав4,Хуйдай Сантафе,Туран,и дори самите дилъри предлагат на клиентите си да стане по тоя начин и съдействат и пред КАТ.Е да ама с тея марки автомобили не е интересно да го напишеш,къде по-интересно е да споменеш само лачените и скъпи висши представители на тоя клас автомобили и да събудиш овчедушната завист на масата народ които не могат да си ги купят.В друга тема пък се оплЮ ауди Р8 и се изкара едва ли не продукт на мокър сън на дизайнерите на VAG group.
Потърсете помощ от личния си лекар за лекуване на избили комплекси.Почти всяка втора тема е богат извор на такива.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 25 Авг 2009, 10:19

Е аз не знам луд ли тряа да си или болен от нещо, че да дадеш доброволно на държавата едни 30-50 бона, ей така, за нищо, при положение, че можеш да си ги спестиш :)
А и още повече - наказанието в случая - при констатиране на злоупотреба имаш право доброволно да си внесеш съответната сума и въпроса е приключен. Та в най-лошия случай ползваш безлихвен заем от държавата ... Та като видя някой от вас, ревностни защитници на реда и закона да извади 30-50-100 хил и да ги даде на държавата, при положение, че никой не му е опрял ножа до кокала, тогава може и да ви се извиня :winky:
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Авг 2009, 10:23

Абе, колеги, сега ще го повторя - никога не съм твърдял, че КОНКРЕТНО казуса с БГ "баничарите" е законен. Напротив - споменах, че ако има престъпление прокурорите са на ход. ПРИНЦИПНАТА ми позиция е, че неплащането на данъци е престъпление, а спестяването им по законен начин - майсторлък ;)

И да отбележа, че не съм коментирал ничий интелект. Възпитанието не ми позволява да коментирам някой, който не познавам лично. Та се чудя как Вуйчо се вкара в такъв филм. Или гузен негонен бяга? :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 25 Авг 2009, 10:23

jordanpar написа:Абе вие сте страшни в тоя форум.
Единия чинно си платил Г55 АМГ-то и Х5 4.8 и кво да прави си наливал по 3000 лева бензинче на месец,щот бил пекан и обичал държавата.Другите се хванаха за гръмката сензация на някой журналистче че видите ли Х5,Кайени,Туарези били обявявани за работни автомобили.Еми да ви светна ли че същата система се ползва и при покупка на Рав4,Хуйдай Сантафе,Туран,и дори самите дилъри предлагат на клиентите си да стане по тоя начин и съдействат и пред КАТ.Е да ама с тея марки автомобили не е интересно да го напишеш,къде по-интересно е да споменеш само лачените и скъпи висши представители на тоя клас автомобили и да събудиш овчедушната завист на масата народ които не могат да си ги купят.В друга тема пък се оплЮ ауди Р8 и се изкара едва ли не продукт на мокър сън на дизайнерите на VAG group.
Потърсете помощ от личния си лекар за лекуване на избили комплекси.Почти всяка втора тема е богат извор на такива.

Tи нали преди няколко поста тръбеше, че няма "малък" и "голям" крадец, пък сега какво става?
"Ама вижте ги тези с Hyundai-те и те правят така"
"Малкото" престъпление не оправдава "голямото" такова, както и разпространеността на престъплението също не го прави ненаказуемо.

Толкова ли защитниците на далавераджиите не можете да разберете, че ние, които ви опонираме, не го правим от завист, ами от това, че трябва всеки да си плаща каквото дължи, ако искаме всички да живеем в едно по-добро място.

Все ми е тая, дали някой е регистрирал ново Х6 или Skoda комби на 10 години като товарен автомобил и после не ги ползват като такива.

Искам обаче и двамата, и този с Х6, и този със Skoda-та, да си платят каквото се полага, както и да бъдат санкционирани с предвидените в закона наказания за това нарушение.

ЕЛЕМЕНТАРНО! :!:
eraziel написа:Е аз не знам луд ли тряа да си или болен от нещо, че да дадеш доброволно на държавата едни 30-50 бона, ей така, за нищо, при положение, че можеш да си ги спестиш :)
А и още повече - наказанието в случая - при констатиране на злоупотреба имаш право доброволно да си внесеш съответната сума и въпроса е приключен. Та в най-лошия случай ползваш безлихвен заем от държавата ... Та като видя някой от вас, ревностни защитници на реда и закона да извади 30-50-100 хил и да ги даде на държавата, при положение, че никой не му е опрял ножа до кокала, тогава може и да ви се извиня :winky:

Извинение не е нужно, освен може би за това, че ни набеждавате за завистници. ;)
Проблемът е почти изцяло в държавата - скапана е.
Тези, които "спестяват" от данъци, в нормалните държави много бързо виждат "дебелия край на тоягата" и бързо-бързо се научават да спазват правилата. :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 25 Авг 2009, 10:31

flame написа:Абе, колеги, сега ще го повторя - никога не съм твърдял, че КОНКРЕТНО казуса с БГ "баничарите" е законен. Напротив - споменах, че ако има престъпление прокурорите са на ход. ПРИНЦИПНАТА ми позиция е, че неплащането на данъци е престъпление, а спестяването им по законен начин - майсторлък ;)

И да отбележа, че не съм коментирал ничий интелект. Възпитанието не ми позволява да коментирам някой, който не познавам лично. Та се чудя как Вуйчо се вкара в такъв филм. Или гузен негонен бяга? :winky:

Бе ти си сценариста на филмите май ;) комунизъм, хитлерофашизъм, конфискацйи, това ти го вкара в играта не аз :mhihi:
А твоята принципна позиция какво общо с темата има? Тя разглежда конкретен казус.

Аватар

Мнение от jordanpar » 25 Авг 2009, 10:35

Fear написа:Tи нали преди няколко поста тръбеше, че няма "малък" и "голям" крадец, пък сега какво става?

Ако правилно си прочел постовете ми ще разбереш че аз не критикувам далавераджиите на дребно или едро,а изтъквам че в тоя форум и по-специално в тая тема има двойнствен стандарт.
За мен човек,който има възможност да спести пари чрез законово уредени норми и ползвайки необходимите Юридически познания е просто човек използвал правото си на финанссово облекчение.
И ако съм в състояние да си купя 3-4 такива автомобила и със спестените пари да си купя и един апартамент,ей така дошъл от върнато ДДС,от това печели пак държавата,защото има още един данъкоплатец на имот.
абе разберете че на всички ни е ясно че не е добре да си бедничък и да си си купил колата,каквато и да е със заем,кредит или нещо от сорта.Но не означава че трябва да се завижда злобно на имащите.Такъв е живота,не сте ли свикнали пишещите в тая тема,или годинките са ви малко все още????За едни елементарното притежание на едно нещо е лукс за други.Батето обичаше да казва на журналистките ´´Абе моето момиче,на мен само пурите до обяд са ми 100 лева´´.Такъв е живота.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Вуйчо Ваньо » 25 Авг 2009, 10:44

jordanpar написа:
Fear написа:Tи нали преди няколко поста тръбеше, че няма "малък" и "голям" крадец, пък сега какво става?

Ако правилно си прочел постовете ми ще разбереш че аз не критикувам далавераджиите на дребно или едро,а изтъквам че в тоя форум и по-специално в тая тема има двойнствен стандарт.
За мен човек,който има възможност да спести пари чрез законово уредени норми и ползвайки необходимите Юридически познания е просто човек използвал правото си на финанссово облекчение.
И ако съм в състояние да си купя 3-4 такива автомобила и със спестените пари да си купя и един апартамент,ей така дошъл от върнато ДДС,от това печели пак държавата,защото има още един данъкоплатец на имот.
абе разберете че на всички ни е ясно че не е добре да си бедничък и да си си купил колата,каквато и да е със заем,кредит или нещо от сорта.Но не означава че трябва да се завижда злобно на имащите.Такъв е живота,не сте ли свикнали пишещите в тая тема,или годинките са ви малко все още????За едни елементарното притежание на едно нещо е лукс за други.Батето обичаше да казва на журналистките ´´Абе моето момиче,на мен само пурите до обяд са ми 100 лева´´.Такъв е живота.

Ми супер, ако намериш законов начин го направи. Ама тоя не е :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 25 Авг 2009, 10:45

jordanpar написа:

Добре, виждам че има напредък. :)
Остава и да признаеш, че "Аферата баничарка" не е заобикаляне на закона, а нарушение и ще можем да си стиснем ръцете. :bchug:
Иначе не мога да разбера, защо продължаваш да ми лепиш етикета "завистливец" - нито ме познаваш, нито нищо. ;)
Бахти, ако завиждам на тези с "джипките", сигурно би трябвало отдавна да съм експлодирал от завист, сещайки се за Султана на Бруней например. Копелето има 10-ина McLaren-а, а съм убеден, че не е карал даже нито един от тях. :D :D :D
Пък и данъци сигурно не е плащал, нали той ги прибира. :mhihi:

Аз умея да се радвам на това, което имам. ;)
Обаче това не ми пречи да виждам несправедливостта и да искам наказания за нарушителите, защото ми писна, да има хора които са над закона, това е.
Затова и пиша все още в тази тема, защото ми се струва, че има и други като мен. :)

Аватар

Мнение от jordanpar » 25 Авг 2009, 10:57

Пак си чел по диагоналната система и нищо не ти е влязло в главата.
Сития на гладния вяра няма,това е истината.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 25 Авг 2009, 11:10

jordanpar написа:Пак си чел по диагоналната система и нищо не ти е влязло в главата.
Сития на гладния вяра няма,това е истината.

Напротив!
Ти си този, който цикли едно и също:
jordanpar написа:Сития на гладния вяра няма,това е истината.

Значи съм гладен и не вярвам? На кого и за какво не вярвам, че нещо не ми е ясно? На теб ли? На закона? На ФАКТА, че има нарушение на този закон? На кое? :roll:
Аз ти казвам, че нито съм гладен, нито завиждам, пък ти ако искаш вярвай. ;)

Спестилият 30000лв. от Х6 и спестилият 2-3 хиляди от акциз, слагайки М50В25 в 316i за мен са еднакво виновни, еднакви престъпници, ако щеш.
Искам и двамата да си понесат съответните последствия, предвидени в закона за тези деяния. ЕЛЕМЕНТАРНО И ЯСНО! :!: :!: :!:

Аватар

Мнение от jordanpar » 25 Авг 2009, 12:39

Искай си каквото си пожелаеш.
Това че едно нещо принципно може да ти се струва нередно на теб,не означава че законово и Юридически не е правилно,нали така.
И Православната църква иска забрана на концертите на Мадона щот разбираш ли били неморални,но не така смятат феновете и.
И Максим Ставински според много хора трябва да бъде обесен пред народното Събрание,но ето че законово се намери начин той да излезе чист от ситуацията и да се разхожда на свобода.
И Митьо Очите би трябвало да му резнат зелката ако бяхме Китай,но ето че ще проспи само 2 години и някакви си месеци в затвора.
Та мисълта ми е че докато държавата сама дава начини за измъкване от всякакви наудобни моменти и ситуации и законово всичко е обосновано,такива църкала като тебе за ред и справедливост просто нямат тежест.Ако нещо не ти отърва мятай наметалото на Зоро или Батман и отивай да биеш държавната бЮрокрация и съдебна и Юридическа система.
И сигурно ако последното написано мнение в тая тема не е все твое не можеш заспа тая вечер,нали???Разбери,че има моменти когато не си прав и това е един от тях,остави субективизма настрани и погледни малко по-неутрално на нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 25 Авг 2009, 13:10

Ъхъ, аз съм църкало, а на такива като теб, все държавата им е виновна. :roll:
Ама нямат никакво желание например, да спрат да си хвърлят фасовете през прозореца на колата. Защото и за това им е виновна държавата, че не е осигурила пепелници на всеки светофар. :D

Нещата по темата са стигнали до прокурор, ама не, "на мен ми се струвало, че е нередно". :clap:
Какъв субективизъм ви гони? :help:

И понеже вече дори и аз се убедих, че няма смисъл да се спори с дървени философи, ще ви пожелая приятен ден.
А когато някой като Максимчо убие ваш близък, пак си кажете, че е заради законовата уредба и че всичко е в реда на нещата.

Чао! Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Авг 2009, 13:14

jordanpar написа:Искай си каквото си пожелаеш.
Това че едно нещо принципно може да ти се струва нередно на теб,не означава че законово и Юридически не е правилно,нали така.

Колега, обясних го като за малките деца. В случая това което се прави не е юридически издържано (btw законово и юридически две различни неща ли са?)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата