.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против тютюнопушенето на обществени места?

За, тютюнопушенето на обществени места.
54
29%
Против, омръзна ми да се умирисвам на цигари!
111
60%
Не ми пука.
19
10%

Общо гласове : 184
младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Re: Тютюнопушене на обществени места

Мнение от ME4KY » 22 Фев 2010, 21:35

До началото на 2011 г. може да бъде забавено въвеждането на забрана за пушене на обществени места, заяви в предаването „Денят" на Дарик финансовият министър Симеон Дянков. Отстъпването от решението за забрана от 1 юни е временно, категоричен бе министърът. По думите му - със забавянето на мярката ще се помогне на ресторантьорския и хотелиерския бранш да излязат по-бързо от кризата.

„Доколкото аз разбирам, това е само едно забавяне на мярката с цел по-бързо излизане от излизане от кризата в този бранш - ресторанти, хотели, които печелят от това. Аз се надявам, че това ще е временно забавяне и мярката ще влезе в сила в България, защото в Европа, а и не само в Европа, а във всички развити държави тенденцията е такава - да се забранява изцяло пушенето на обществени места.

Смятали ли сте колко ще са загубите на бизнеса от въвеждането на една такава мярка от 1-ви юни, каквато беше първоначалната идея?

Във финансовото министерство такива разчети не са правени, може би са правени в самата комисия в парламента.

Докога ще бъде това положение?

Не мога да кажа, Моето разбиране беше, че така ще излезем от кризата. Понеже ние всячески се стараем в следващите няколко месеца да излезем да излезем навън. Може би до края на годината да излезем от кризата, т.е. началото на следващата година ще стане реалност.

Неговите думи сега звучат крачка назад от крачката?

Не, не бих казал, просто по време на криза се налага да се правят неща, които ако не беше криза, може би нямаше да са необходими. Смятам че депутатите са направили правилно решение.

Междувременно в коментар на последното изследване на „Алфа Рисърч" според, което Симеон Дянков е един от най-малко харесваните министри от българите, в „Денят" на Дарик той обясни, че не се интересува от личните си рейтинги. За Дянков по важните са реформите, които се правят, и които след време ще дадат положителни резултати за икономиката, финансите и обществото като цяло.

Вицепремиерът оцени работата си до момента с много добър 5 по шестобалната система, а спадът в доверието към него, партия ГЕРБ и премиера Борисов обясни така: „Аз съм убеден, че ако се сравни неговия рейтинг в момента ще бъде най-висок сравнен с всички останали. Сравнете неговия рейтинг с този на Никола Саркози, Барак Обама... Президентът Обама в момента има рейтинг 42%, Саркози - има 37%. Бойко Борисов се справя по-добре и от френския президент, и от американския. Каква по-добра оценка. А кабинетът се движи най-вече от неговия лидер", каза още Дянков.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Фев 2010, 1:15

Смятали ли сте колко ще са загубите на бизнеса от въвеждането на една такава мярка от 1-ви юни, каквато беше първоначалната идея?

Не не сме - я кажи , ти колко загуби ще донесе , забраната за пушене :?: На кого загуби - на производителите ? Като се забрани пушене по ресторатни , просто се спира пушенето - никой няма да се откаже от обществени места , само защото не може да пали цигара вътре - или няма да ходи 1 месец , докат му падне егото и пак ще си ходи - справка - белия свят :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 23 Фев 2010, 12:25

В цяла европа не се пуши в заведенията, включително в Италия, Испания и Португалия.
Заведенията са също толкова пълни, както и в България.
То бива популизъм, бива лобизъм, но тези действия на депутатите, които ние си избрахме определено не ни доближават до Европа.
Touring & windsurf club

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 23 Фев 2010, 14:21

acho.rs написа:

Не не сме - я кажи , ти колко загуби ще донесе , забраната за пушене :?: На кого загуби - на производителите ? Като се забрани пушене по ресторатни , просто се спира пушенето - никой няма да се откаже от обществени места , само защото не може да пали цигара вътре - или няма да ходи 1 месец , докат му падне егото и пак ще си ходи - справка - белия свят :evil:

абе човек ти пушиш ли? пушил ли си някога насериозно??? как разбра че тази забрана няма да откаже хората от заведенията? мен примерно ще ме откаже! няма да спра да хода естествено но определено ще намалеят визите ми :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Фев 2010, 14:43

Ogi написа:
acho.rs написа:

абе човек ти пушиш ли? пушил ли си някога насериозно??? как разбра че тази забрана няма да откаже хората от заведенията? мен примерно ще ме откаже! няма да спра да хода естествено но определено ще намалеят визите ми :smoke:

Ами ще е така в началото - после , ще започнеш пак , да ходиш , но ще дърпаш бърза цигара отвън .
Както казах в темата , имам наблюдения върху места където е забранено пушенето от години и са си пълни и кръчми и ресторанти и никой дори не се оплаква , че не повдига въпроса за пушенето ;)
Мисля и на теб не ти е приятно да седнеш в ресторант да вечеряш и гълташ кълбета с дим - с колкото пушачи съм говорил , всички мразят да им пуши някой докато се хранят ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 23 Фев 2010, 14:57

Ачо стига бе кака само в Англия и Ирландия има пълни рестрикции за пушенето .В другите държави са с два вида заведения -за :smoke: и за не :smoke: :winky:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Фев 2010, 15:01

Bella написа:Ачо стига бе кака само в Англия и Ирландия има пълни рестрикции за пушенето .В другите държави са с два вида заведения -за :smoke: и за не :smoke: :winky:

Кака е ами то това само стъпка , към пълната забрана , така че гледам в преспектива :lol:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Фев 2010, 15:22

Пълна забрана?
В България?
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 23 Фев 2010, 15:35

Аз па мразим много някой да ми яде докато пушим :mhihi: :mhihi:

То се някой пречи на някого, но явно най-дразнещите твари в Булгаристан са пушачите, голфаджиите, перничаните, циганите.... :kuku:

Абе най-добре ни съберете пушачите на един стадион и ни избийте с камъни, изгорете живи на клади, разстреляйте ни или си направете кефа по избран от вас начин....така де, да перифразирам чичко Сталин - Има пушачи - има проблем! Няма пушачи - няма проблем! :ok:
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 23 Фев 2010, 15:50

ITK написа:Абе най-добре ни съберете пушачите на един стадион и ни избийте с камъни, изгорете живи на клади, разстреляйте ни или си направете кефа по избран от вас начин....така де, да перифразирам чичко Сталин - Има пушачи - има проблем! Няма пушачи - няма проблем! :ok:

Aз съм "ЗА", хем и трафикът ще намалее. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Фев 2010, 16:12

Само после ми е интересно,за кого ще произвеждат тютюнопроизводителите...
Очертава се някакъв дефицит от акцизите и ддс то на цигарите на стойност горе долу милиард левчета,безработни над 100000 заети в тая сфера,горе долу още сума ти с малки бутчици и магазинчета...иначе нищо особенно не е :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 23 Фев 2010, 16:16

ITK написа:Аз па мразим много някой да ми яде докато пушим :mhihi: :mhihi:

То се някой пречи на някого, но явно най-дразнещите твари в Булгаристан са пушачите, голфаджиите, перничаните, циганите.... :kuku:

Абе най-добре ни съберете пушачите на един стадион и ни избийте с камъни, изгорете живи на клади, разстреляйте ни или си направете кефа по избран от вас начин....така де, да перифразирам чичко Сталин - Има пушачи - има проблем! Няма пушачи - няма проблем! :ok:

Само не разбрах , защо приемаш , това да не тровиш себе си и околните , за час - два в деня , като нарушаване на човешките ти права и едва ли не отнемане на най-изконното ти нещо :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 23 Фев 2010, 19:57

Бе няма проблем да си пушите - вкъщи, в колата, в кенефа, на открито...
В затворено помещение дима е общ за пушачи и за непушачи - първите се тровят по свое желание, вторите - заради чужда прищявка. Аз не съм длъжен някой да ми пуши около мен - навсякъде мога да се дръпна да не се вмирисвам на дим, но просто в някое кафене не става. Зали за пушачи и непушачи е решението според мен. А колко ще са спестените пари от здравеопазване, образи?

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 23 Фев 2010, 20:05

ITK написа:Аз па мразим много някой да ми яде докато пушим :mhihi: :mhihi:

:

Ми и аз тва им обяснявам ,особено ако мляска кат свиня . :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 24 Фев 2010, 11:35

снощи по новините на нова тв. даваха че във интернет имало голямо обсъждане на този закон... за кой ли форум стаа на въпрос :mhihi:
казаха че ще дадат по обширен репортаж през уикенда ( не съм сигурен събота или неделя ) в "Темата на нова" тъй че бъдете готови да си прочетете мненията по нацинала :winky: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата