Да поговорим за покер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Re: Да поговорим за покер

Мнение от Ogi » 07 Яну 2011, 16:58

vicho написа:
Ogi написа:аз насериозно ще ви предложа на събора да се съберем и да развъртим един качествен покер :mhihi:

миналата година си бях взел чиповете, ама нямаше организация... :paranoid:

е аз дойдох за няколко часа само на миналия събор...

п.п. сега съм в некав сит&гоу турнир... заложил съм $2.20 награда за 1-во място е $108... стискайте палци ако хвана нещо ще почерпя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Яну 2011, 18:25

SpUd3r написа:Вичка не си казал, не сме ги развъртяли :D

усещам, че за следващия ще има турнир! :mhihi:

може да врътнеме нещо на 5/10ст. да има за биричка после :smoke:

продължавам с ръцете

44,55,66 не мога изиграя като хората, особено когато на масата има хипер агресивен играч (а той е неизменна част от нашата компания)

обикновено пре-флоп само плащам на покет малък чифт и вече на флопа, като нямам сет и ми рейзнат, изчезвам доста бързо

вие как ги играете? :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Яну 2011, 18:51

+1 за покер на събора, може с 10/20ст. чиповете

Аз чифтовете като AA KK QQ JJ ги играя като рейзвам много на префлопа, след което на флопа пак рейзвам с толкова амо няма карти по-високи от 10 и няма поне две поредни или през една, ако има карта по висока от 10 (включително 10) и поредни карти или през една рейзвам х2 реиза на префлопа, на търна и ривъра различно зависи от това с кой играя.
От високите чифтове най-обичам 1010 понеже 10тка излиза най-често.
Не обичам да ми влиза АА, много е трудно да я хвърлиш, а пък доста често губи.

А каква е най-интересната ви врътка? (противника ви е имал нещо доста силно обаче вие сте имали по-силно)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от morfy » 08 Яну 2011, 8:55

vicho написа:
SpUd3r написа:Вичка не си казал, не сме ги развъртяли :D

усещам, че за следващия ще има турнир! :mhihi:

може да врътнеме нещо на 5/10ст. да има за биричка после :smoke:

продължавам с ръцете

44,55,66 не мога изиграя като хората, особено когато на масата има хипер агресивен играч (а той е неизменна част от нашата компания)

обикновено пре-флоп само плащам на покет малък чифт и вече на флопа, като нямам сет и ми рейзнат, изчезвам доста бързо

вие как ги играете? :dunno:

От огромно значение е броя на хората които са седнали на масата.
Ако е шорт хенд до 6 човека и няма рейз преди теб,рейзваш всички чифтове след това си правиш континейшън бет-а.Ако лошия ти плати на флопа и не си уцелил нищо вече мислиш за отказване.А ако си уцелил сета си правиш стратегия как да си вкараш целия стак до ривъра !
На маса с 10 човека е добре само да се лимпне ако си от ранна позиция и на всеки нормален рейз долащаш.
Имаите внапредвид ,че е мега оферта да палтиш рейз с чифтовете ако и двамата имате големи стакове.

п.с.п Аз така като гледам повечето колеги тук се познавате аз съм нов във форума,обичам си BMW-то,не разбирам много от коли,но покера е друго нещо смея да кажа ,че имам доста опит :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 08 Яну 2011, 13:13

Абе бахти събора той е след 100 години и е само 1 път. Дайте да се съберем 1-2 пъти, ако ни хареса - по-често. Ше почнем със символични суми. Аз играя с приятели с 2 лева вход и обикновено 1вия взима всичко. Все пак тея 2 лева за нас са достатъчно да играем по-сериозно и не много за да се караме или някой да таи злоба поосле :)

Само ни трябва място. Това е проблема :)

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 08 Яну 2011, 14:06

Еми тогава някой с голям и свободен хол да ни покани да играем :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 08 Яну 2011, 15:13

Моя хол става за 5-6 човека само, ама съседите са мега ташак...
Нека да видим дали има и други желаещи и дали случайно няма някой с помещение. Шото аз и гараж имам, ама вътре тряя всеки да си носи климатик с него хаха :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от morfy » 11 Яну 2011, 18:35

Момчета днес и утре в унибет има Freeroll
Победителят от всеки фрийрол ще получи билет за всекидневния €25+€2.50 фрийзаут сателит, който се провежда от 21:00 наше време и води към супер сателита във вторник. Вторият ще получи билет за €11+€1 сателит, който се провежда всеки ден и води към дневния €55+€5 сателит. Третият ще получи билет за €4+€0.40 сателита от 18:30 и 22:30.

11.01- 20:30ч Igrach UO Freeroll
12.01- 20:30ч Igrach UO Freeroll

Freeroll-ите са частни и за да ги играете трябва да сте регистрирани през линк на igrach.com
повече подробности http://www.igrach.com/pokerroom/Uni_Bet ... ation.aspx

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Яну 2011, 20:20

Ся аз да питам нещо ... на чифт в ръката (особено от 10 нагоре) много обичам да слагам солидна купчина .

Ако приемем че имам JJ вдигам жестоко, плащат ми и на масата след това излиза 9 K A - кво да правя в случая, щото още преди да са се отворили картите съм дал пари, реално погледнато чифта си е чифт, ама някой едно асо/поп да има в ръката ме зима :dunno:

Та да хвърлям ли, да плащам ли, да ол инвам ли ? :kuku:

Другото, което е че имам една що-годе разработена стратегия да си видя картите, да платя за да видя кво ще излезе на флопа и там вече се решава всичко - добре ли е да се играе така ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 11 Яну 2011, 20:37

ogata написа:Ся аз да питам нещо ... на чифт в ръката (особено от 10 нагоре) много обичам да слагам солидна купчина .

Ако приемем че имам JJ вдигам жестоко, плащат ми и на масата след това излиза 9 K A - кво да правя в случая, щото още преди да са се отворили картите съм дал пари, реално погледнато чифта си е чифт, ама някой едно асо/поп да има в ръката ме зима :dunno:

Другото, което е че имам една що-годе разработена стратегия да си видя картите, да платя за да видя кво ще излезе на флопа и там вече се решава всичко - добре ли е да се играе така ?

За чифтовете - ако си в точно тази ситуация, която описваш, най-добре да си кротуваш (чек) и ако не е голям залога да колнеш, за да видиш търна дали ще ти изкара вале. Не си в позиция да влизаш ол-ин или да рейзваш, защото нямаш топ пеър!
Относно това, че обичаш да виждаш флопа - не е много добре за банката ти. Дали ще фолднеш префлоп или ще рейзнеш зависи от 2-те карти, които имаш. Има таблица за началните ръце и е добре да я следваш (донякъде). Има ръце, които си е чисто набутване да ги играеш (или ако ти върже ще е чист късмет). Иначе си прав де - на флопа се решава дали ще продължиш или не...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Яну 2011, 20:40

Ся и тая таблица ако ми я изкопаеш като схемата на бушоните ... :bchug: :bchug: :mhihi:

ПП. Иначе понякога съм си ламя де :smoke: Мотото ми е "Eй ся мое да дойде, чувствам го ! " :mhihi: = -$20 ЛИЧНИ в покерстарс :dummy:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 11 Яну 2011, 20:51

ogata написа:Ся и тая таблица ако ми я изкопаеш като схемата на бушоните ... :bchug: :bchug: :mhihi:

Баце да ти я дам ама не е една.... значи има таблица за начинаещи, на напреднали и т.н. Регистрирай се в bg.pokerstrategy.com и ги разгледай, ще ти е от полза :yes:
Аз съм взел от таблиците най-важното иначе си играя както преценя. Примерно таблицата казва да не играя А6s в ранна позиция, а аз го играя независимо в каква позиция съм и на флопа се решава. Но поне научих кои ръце не се играят и защо!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Яну 2011, 21:03

При тази ситуация е важен стака ти както и стака на тези с който играеш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 11 Яну 2011, 21:25

Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Потребител
Аватар

Мнение от morfy » 11 Яну 2011, 21:52

ogata написа:Ся аз да питам нещо ... на чифт в ръката (особено от 10 нагоре) много обичам да слагам солидна купчина .

Точно в тази ситуация можеш да пробваш с един залог на флопа,но ако лошия плати трябва да мислиш за отказване :)

Незнам колко жестоко вдигаш,но по-принцип ако го правиш само когато имаш високи чифтове ще те усетят.

Ако няма преди теб рейз отваряш си нормално 3 пъти блайнда.
Ако има рейз преди теб е добре да направиш рирейз(така наречения 3 бет)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата