Цена на горивата
Модератор: Общи модератори
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Re: Цена на горивата
Сондьора написа:Аз съм за протест, ама не така...както си казах мнението и в другата, тема.
Кой ще разбере в петък в18:30 - 20:30ше палиме бензиностанцията ли, кво ли?
Ще си го преметнат от единия в другия..Тва ако не се затворят големи кръстовища в пикови часове, е само разход на тунджа и време. А ако на някой му се влиза в новините е друг въпрос.
Моето искане, по принцип, знам за ЕС, ама е 50% надолу акциза, и без тва никой не ти казва къде отиват 4 000 000 000 лв събран акциз от горива, щом не се знае къде отива, спокойно може да не се знае и за 2 млрд лв.
Избери си кръстовище- прати едно писмо на кмета, че еди кога си в еди колко си часа ще има протест и готово !
Кажи кога и ще дойдем...

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
То ще се разбере и без в колко часа и писмо до кмета 

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
да, ама лошото е че ако няма одобрение от кмета- същият ще прати от неговите хора- зелените човечета и ще развалят работата..
Mitko195 написа:да, ама лошото е че ако няма одобрение от кмета- същият ще прати от неговите хора- зелените човечета и ще развалят работата..
Той пък 'щото ще го одобри

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
pkaramitev написа:Аз съм за протест,където и да е,писна ми да ме правят на глупак!
Който е чуства че може да сипва още на тези цени,при тези -заплати,да си седи у дома!
Аз излизам на вън!
АЗ съм БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН,И КАТО ТАКЪВ ИСКАМ МОЯТ ГЛАД/С ДА БЪДЕ ЧУТ!
Не забравяйте думите на АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ!
"ВРЕМЕТО Е В НАС,И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО-ТО НАС НИ ОБРЪЩА,НО И НИЕ НЕГО!!!
Разбрал , недоразбал и аз да се изкажа - СРЕЩУ КАКВО ТОЧНО СЕ ПРОТЕСТИРА ???
Ако срещу самото поскъпване е малоумно - веднага ще се оправдаят с цената на петрола .
Навярно ако се засегне ценообразуването , може и да има смисъл да се борим !
- Alpina_fanatic
-
-
acho.rs написа:Разбрал , недоразбал и аз да се изкажа - СРЕЩУ КАКВО ТОЧНО СЕ ПРОТЕСТИРА ???
Ако срещу самото поскъпване е малоумно - веднага ще се оправдаят с цената на петрола .
Навярно ако се засегне ценообразуването , може и да има смисъл да се борим !
Ачко, пак не си разбрал!

Няма да се протестира!
Ще се прави благодарствено шествие!
Благодарим на ЛукОйл, Петрол....

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Викаш това шествие , не е един вид протест ?
И мен все още не ми е ясно , какво ще се постигне така - казват петрола се качва , качваме и ние и какво ??? Май трябва да има някакво реално предложение , не само да ходи да се "бие клаксон" ...
И мен все още не ми е ясно , какво ще се постигне така - казват петрола се качва , качваме и ние и какво ??? Май трябва да има някакво реално предложение , не само да ходи да се "бие клаксон" ...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
E убаво бе,нефта се качва,горивата също,това е обяснението на качвателите на цената и изглеждаха толкова нещастни че видиш ли световната конюктура била такава и не зависело от тях,обаче като ги попитаха що нафтата е по-скъпа от бензина-опаа,ми туй било пазарен прицип и те така!!!
Абе като се почне от правителството дето качи януари месец с 10 % акциза на горивата и после сами се оплита правителството и производителите,разправят че поскъпнало щото пресекли нелегалният внос,е как така преди лукойл си е продавал горивото по-евтино и като спрели нелегалният внос ,горивото поскъпна,означава че правителството "ляга" на монополистите за да може да реализират по-големи печалби,те за това е протеста,не само към производителите ами и към правителството,не може ония ден да ми излизат и да ми обясняват че не можели да влиаят на банките с лихвите,щото било "пазарна икономика" обаче на бакшишите ще правят цените,качват акцизите с 10% и после се чудят що поскъпват нещата,това има медицински термин,това си е шизофрения,просто в никакъв случай не защитават интересите на гражданите,ето сега и енергиините дружества,трябвало тока да поскъпне щото требвало да инвестирали в мрежата,че ние да не сме съдружници в тея ерп та,и естествено правителството ще разреши покачването на цените...
Абе като се почне от правителството дето качи януари месец с 10 % акциза на горивата и после сами се оплита правителството и производителите,разправят че поскъпнало щото пресекли нелегалният внос,е как така преди лукойл си е продавал горивото по-евтино и като спрели нелегалният внос ,горивото поскъпна,означава че правителството "ляга" на монополистите за да може да реализират по-големи печалби,те за това е протеста,не само към производителите ами и към правителството,не може ония ден да ми излизат и да ми обясняват че не можели да влиаят на банките с лихвите,щото било "пазарна икономика" обаче на бакшишите ще правят цените,качват акцизите с 10% и после се чудят що поскъпват нещата,това има медицински термин,това си е шизофрения,просто в никакъв случай не защитават интересите на гражданите,ето сега и енергиините дружества,трябвало тока да поскъпне щото требвало да инвестирали в мрежата,че ние да не сме съдружници в тея ерп та,и естествено правителството ще разреши покачването на цените...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Абе като се почне от правителството дето качи януари месец с 10 % акциза на горивата
Това вече е основа .
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Основа на нищо не е това! Всички раздържавени компании ни таксуват, заради обновяването на мрежите и мощностите си! Наместо за модернизация да отива част от печалбата им, те искат да си запазят добре издоените от нас парички, че и да ни надцакат, за да могат да продължават доенето!
Голям абсурд! Все едно един автосервиз да си вдигне цените, защото си купил нови интрументи...Да, ама не!
Престъпници, покровителствени от престъпната държава!
Голям абсурд! Все едно един автосервиз да си вдигне цените, защото си купил нови интрументи...Да, ама не!
Престъпници, покровителствени от престъпната държава!
Без страх, без спирачка!
- Alpina_fanatic
-
-
MatriX_Fucked написа:...Голям абсурд! Все едно един автосервиз да си вдигне цените, защото си купил нови интрументи...
Е, че кое е абсурдното! Ако сервизът е монополист ще му плащаш инструментите и пушък ще се вдига!

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Ама сервиза не е един, бе, пич!
Нали за това имаме държва - да не позволява да има монопол!
За туй не трябва да се протестира пред някакво си ОМВ, боли ги фара! Нямало картел - да бе, да! Всички вземат от едно място и продават на едни цени...
Протеста трябва да е точно пред министерския съвет и пред народното събрание, защото тези престъпници позволяват това да се случва!
Какво може да се направи спорд мен? Да се намали акзица с 10%, да се задължат бензиностанциите да си плащат нововъведенията от собствената печалба, да се изпоуволнят всички, които подават неверни данни към ЕС, да се изготви ВЯРНА статистика за цените на горивата и да се наложат забрани за шоково вдигане на цените, без ясна причина! Да се актуализират цифрите и да се види каква е реалната надценка на бензиностанциите, тук комисията по защита на конкуренцията трябва да бъде изпоуволнена, защото позволява картелни договорености между различните вериги.
И още, и още! Лаик съм в областа - давам просто мнение!

За туй не трябва да се протестира пред някакво си ОМВ, боли ги фара! Нямало картел - да бе, да! Всички вземат от едно място и продават на едни цени...

Протеста трябва да е точно пред министерския съвет и пред народното събрание, защото тези престъпници позволяват това да се случва!
Какво може да се направи спорд мен? Да се намали акзица с 10%, да се задължат бензиностанциите да си плащат нововъведенията от собствената печалба, да се изпоуволнят всички, които подават неверни данни към ЕС, да се изготви ВЯРНА статистика за цените на горивата и да се наложат забрани за шоково вдигане на цените, без ясна причина! Да се актуализират цифрите и да се види каква е реалната надценка на бензиностанциите, тук комисията по защита на конкуренцията трябва да бъде изпоуволнена, защото позволява картелни договорености между различните вериги.
И още, и още! Лаик съм в областа - давам просто мнение!
Без страх, без спирачка!
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
MatriX_Fucked написа:
Да де, ама точно там е забранено да се протестира

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Кво го дигат тоя бензин през 2 дена с по 2-3стотинки ... Да го направят 5 лева да се види кои са тарикатите и това е ! Баси дерзанието !
I'm slowly drifting

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Yanko Petrov написа:MatriX_Fucked написа:
Да де, ама точно там е забранено да се протестира
В тоя ред на мисли, боко нали искаше да забрани протестите пред тия сгради, забраниха ли и пред парламента??
Май легални протести некъде по ливадите...
10% намаляване на акциз е малко, ама и тия 10% от началото на годината са по изискване на ЕС...аз по принцип съм и срещу ЕС де

Монополи и картели, няма от къде другаде да се купува освен от Лукойл, да не мислите че другите вериги бензиностанции, няма да купуват от Румъния, Гърция или Сърбия, ако там е по евтин продукта.
Лукойл винаги може да държи най-ниски цени, както и сега де, та дори и с 1 цент, ама пак е по ниска от другите....така, че е трудно да им кажеш да си намалят цените, щото ще ти кажат ми ок купи си от Румънците.
Просто по стандарта на живот в България, този акциз ни е висок. А и събраните пари да ги инвестираха поне някъде /ама да се знае къде и за кво отиват/, другите държави по света директно ги инвестират в алтернативни източници, търсене и проучване за нефт и газ и т.н. А наще кво правят с парите от акциза, че те за 3г ще изплатят Белене, и ще е 100% наш.