ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11

Мнение от flame » 13 Май 2011, 13:51

spacepl написа:Точно, че трябва да свършим нещо, да им наритаме задниците, че да се сетят да поработят малко и те.

Колега, мислиш ли, че заучените фрази и клишета ще помогнат? Или най-вероятно не си се замислял и само повтаряш?
Мислиш ли, че някое корумпирано оядено говедо като го освиркваш или нариташ дори - че ще се промени?!
Единственият начин е на мястото на "говедата" да дойдат по-честни, работливи и способни политици :idea:
А как става това - ако всички чоплим семки на жълтите павета и псуваме правителството - кой от нас, "семкаджиите", ще е достоен да седне на тяхното място?
Ако вместо обаче да се занимаваме с това си седнем на гъзовете и се усъвършенстваме - като цяло нацията ще е по-добре, а ще изкласят и нови по-добри и способни лидери :idea:

spacepl написа:Германия е хубав пример - от купчините са я построили наново, но има ли там такова беззаконие?
...
Имат ли нашия манталитет, както гражданите така и управляващите.

Колега, особено голяма грешка правиш като омесваш Германия тогава и сега :idea:
И мога да ти кажа, че тогава при тях е било най-голямото беззаконие на света - и те са имали най-голямо основание да се оплакват!
Обаче не са се оплаквали, а са хванали вкупом кирките и лопатите - въпреки лидерите им, довели ги до национална катастрофа.
А това, което имат СЕГА са го постигнали и изградили във времето сами - не им го е дала дъжавата наготово.
Или най-просто казано - те са построили от руините държавата, а сега тя им се "отблагодарява" за усърдието.
А може би наистина манталитетът е една от причините - и германците предпочитат да действат, вместо да се плюнчат.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 13 Май 2011, 14:15

flame написа:
spacepl написа:Според мен, както ние се стараем и даваме всичко от себе си за да съществуваме, така и държавата трябва да направи нещо по въпроса.

Така е, колега, така - за пореден път го казвам! Но въпросът е като не го прави държавата - дали е по-добпе да плюеме или да свършим нещо :idea:

spacepl написа:България е от малкото страни в които има работещи бедняци, в нормалния свят ако работиш, не си беден.

Много обичам да давам за пример Германия, която е руини след втората световна война - но се съвзема, защото хората са работели, вместо да обвиняват някой за националната катастрофа...

Тука няма да се съглася, защото цяла западна Европа получава финансова помощ от САЩ, за да се възстанови / САЩ го правят, за да има кой да им купува пък тяхната стока и така колелото да се върти/, да не забравяме че след ВСВ Германия е разделена на 2 - Западна и Източна. Западна Германия прави бум на икономиката си, докато Източна Германия я дърпа надолу, тъй като е под крилото на СССР.
Германия /обединена/ винаги е била заплаха на Европа и САЩ, защото има много силна икономика. Вярно е, че западна Европа се съвзема след ВСВ, но ако и Източна беше получила такава финансова помощ, и ние сме щели да сме добре.
Но като цяло - всичко се получава с труд.
България получи и продължава да получава страшно много пари от ЕС, и? Точно тука е целия проблем, че голяма част от тия пари не са отишли по предназначение, а ако бяха - много неща щяха да са различни, най-вече за малкия и средния бизнес.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Май 2011, 14:27

((:BuKcu:)) написа:Тука няма да се съглася, защото цяла западна Европа получава финансова помощ от САЩ, за да се възстанови / САЩ го правят, за да има кой да им купува пък тяхната стока и така колелото да се върти/, да не забравяме че след ВСВ Германия е разделена на 2 - Западна и Източна. Западна Германия прави бум на икономиката си, докато Източна Германия я дърпа надолу, тъй като е под крилото на СССР.
Германия /обединена/ винаги е била заплаха на Европа и САЩ, защото има много силна икономика. Вярно е, че западна Европа се съвзема след ВСВ, но ако и Източна беше получила такава финансова помощ, и ние сме щели да сме добре.

Моята номинация за бъдещ финансов министър :ok: Наистина много добър поглед върху нещата имаш :yes:
Капиталистическа западна Германия дърпа, щото хората работят за себе си и трупайки капитал за себе си дърпат държавата напред.
А комунистическа източна Германия затъва, щото всички са равни, няма бедни и държавата се грижи за всичко.
И аз много се чудя някои колеги връщането на комунизма ли искат...

((:BuKcu:)) написа:България получи и продължава да получава страшно много пари от ЕС, и? Точно тука е целия проблем, че голяма част от тия пари не са отишли по предназначение, а ако бяха - много неща щяха да са различни, най-вече за малкия и средния бизнес.

:yes: Което доказва казаното от теб, че само с пари не става - трябва и трудолюбие.
И добре, че е ЕС да ни подгони за измамите по еврофондовете, че докато свят светува едни щяха да се гушат без да работят - а други да протестират (пак вместо да работят) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 13 Май 2011, 14:29

flame написа:Моята номинация за бъдещ финансов министър :ok: Наистина много добър поглед върху нещата имаш :yes:
:

Значи все пак има шанс да си изкарам изпитите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 13 Май 2011, 14:34

Абе ревете вие, ама за немеца няма форуми в работно време.
Оно работи, не като 98% от българите, къде само се оплакват :nono:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: m5

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 14:44

((:BuKcu:)) написа:
flame написа:
spacepl написа:Според мен, както ние се стараем и даваме всичко от себе си за да съществуваме, така и държавата трябва да направи нещо по въпроса.

Така е, колега, така - за пореден път го казвам! Но въпросът е като не го прави държавата - дали е по-добпе да плюеме или да свършим нещо :idea:

spacepl написа:България е от малкото страни в които има работещи бедняци, в нормалния свят ако работиш, не си беден.

Много обичам да давам за пример Германия, която е руини след втората световна война - но се съвзема, защото хората са работели, вместо да обвиняват някой за националната катастрофа...

Тука няма да се съглася, защото цяла западна Европа получава финансова помощ от САЩ, за да се възстанови / САЩ го правят, за да има кой да им купува пък тяхната стока и така колелото да се върти/, да не забравяме че след ВСВ Германия е разделена на 2 - Западна и Източна. Западна Германия прави бум на икономиката си, докато Източна Германия я дърпа надолу, тъй като е под крилото на СССР.
България получи и продължава да получава страшно много пари от ЕС, и? Точно тука е целия проблем, че голяма част от тия пари не са отишли по предназначение, а ако бяха - много неща щяха да са различни, най-вече за малкия и средния бизнес.

Точно за това "Ревеме" , искаме тези пари да се използват по предназначение! Да има контрол върху всяко нещо!
Да е ясно на народа какво се случва, как се случва и защо!
НИЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА ДА МОЖЕ НАРОДА ДА ДАВА ЗА ДЪРЖАВАТА СИ , НО И ДЪРЖАВАТА ДА ДАВА ЗА НАРОДА!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 16:48

ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!!! КОЙТО ОБИЧА ОТЕЧЕСТВОТО СИ !!!! ДА СЕ СЧИТА ПОКАНЕН – НИЕ ИЗЛИЗАМЕ ЗА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ !!!! ОТ ВСИЧКИ КОИТО ЯВНО НЕ Я ОБИЧАТ ,ОТ ВСИЧКИ КОИТО СА СЕ ОТДАЛИ В ПОЛЗА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ,ОТ ВСИЧКИ КОИТО НЕ РАБОТЯТ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ !!!! СТИГА СМЕ КОМЕНТИРАЛИ !!!!! ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЯ !!!! НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА БАРИКАДИТЕ!!!
СТИГА СМЕ МРЪНКАЛИ ВРЕМЕ Е ДА ИЗРЕВЕМ !!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Май 2011, 16:53

((:BuKcu:)) написа:
flame написа:Моята номинация за бъдещ финансов министър :ok: Наистина много добър поглед върху нещата имаш :yes:

Значи все пак има шанс да си изкарам изпитите :mhihi:

Ама фнимавай, че у чужбина нема шменти-капели :)

Royal написа:Точно за това "Ревеме" , искаме тези пари да се използват по предназначение! Да има контрол върху всяко нещо!
Да е ясно на народа какво се случва, как се случва и защо!
НИЕ ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА ДА МОЖЕ НАРОДА ДА ДАВА ЗА ДЪРЖАВАТА СИ , НО И ДЪРЖАВАТА ДА ДАВА ЗА НАРОДА!!!

Ох, колега, колега... С тия заучени фрази нищо не се постига - единствено някой може да ви употреби да личните си цели и след това да ви захвърли! :idea:

Иначе това за тоталния контрол е практически невъзможно!
Аз примерно, за да разбера "какво, как и защо" само по отношение на 1 малка брънка от държавния бюджет - ще ми трябват дни или седмици!
Ако бях финансов контрольор това щеше да ми е работата - но не съм и затова се осведомявам за държавните дела и бюджета "отгоре-отгоре".
Противното би означавало всеки българин, вместо да работи - да започне да се рови, за да си отговори на въпроса "какво, как и защо"...
А човек да разбира от всичко (като се започне от футбол и жени, та чак до държавни финанси и геополитика) е невъзможно и смешно :idea:
Затова ми се струва като по-добра идея всеки да впрегне усилията си максимално в областта, в която е специалист, а не да се плюнчи за всичко.
Ама той колегата Doberman_vas по-точно не можеше да го каже:
Doberman_vas написа:Абе ревете вие, ама за немеца няма форуми в работно време.
Оно работи, не като 98% от българите, къде само се оплакват :nono:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 13 Май 2011, 16:58

Royal написа:ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!!! КОЙТО ОБИЧА ОТЕЧЕСТВОТО СИ !!!! ДА СЕ СЧИТА ПОКАНЕН – НИЕ ИЗЛИЗАМЕ ЗА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ !!!! ОТ ВСИЧКИ КОИТО ЯВНО НЕ Я ОБИЧАТ ,ОТ ВСИЧКИ КОИТО СА СЕ ОТДАЛИ В ПОЛЗА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ,ОТ ВСИЧКИ КОИТО НЕ РАБОТЯТ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ !!!! СТИГА СМЕ КОМЕНТИРАЛИ !!!!! ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЯ !!!! НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА БАРИКАДИТЕ!!!
СТИГА СМЕ МРЪНКАЛИ ВРЕМЕ Е ДА ИЗРЕВЕМ !!!!

Колега, аз обичам родината си, но не виждам как ще й помогна с реване :idea:
И ако ми обясниш как точно ще спасите България - може и аз да се присъединя към вас.
Но някакви абстрактни популистки лозунги не означават нищо - те са конвертируами само в предизборни времена...
И на барикади се ходи не само с плам в сърцето, но задължително и с мисъл в главата - за да не стане "Опукахме патроните - сега пушката в гъза" :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 13 Май 2011, 20:01

Който си бачка и си е кадърен не чака държавата да му даде нещо.Той си го взима сам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 22:27

bavarec написа:Който си бачка и си е кадърен не чака държавата да му даде нещо.Той си го взима сам.

Какво искаш да ми кажеш колега ,че съм некадърен ли???
Аз съм на 23 години и съм "начални цех" в едно предприятие,заплатата ми е 1500лв, уча в ТУ София,
живея под наем - 400лв, тока за един месец през зимата ми беше 490лв само за един климатик + бойлер...което е крайно невъзможно! И та тези пари колега въпреки усилията ми и въпреки всичко, не ми стигат за нищо............имало е месеци в които съм се чудел дали да си купя някоя дреха или храна, пък камо ли да си позволя да се забавлявам по дискотеките като млад човек!!!Второ имам приятелка която от 1 година неможе да си намери работа защото няма трудов стаж!!! - на над 300 интервюта е ходила за каквато длъжност си помислиш само и само да взима някой лев............
Така че колега не ми казвай дали съм кадърен или не, мисля че за годините си съм постигнал доста и взимам що годе добра заплата! Лошото е ,че държавата ме мачка по всякакви възможни начини и немога да живея нормално! Аз не искам богатство, ИСКАМ ПРОСТО ДА ЖИВЕЯ НОРМАЛНО ТУК И СЕГА, А НЕ В ЧУЖБИНА!!!
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 13 Май 2011, 22:45

Royal написа:Не! На ниските доходи и високите цени!
Не! На монопола!
Не! На обслужването на чужди интереси!
Не! На потъпкването на правата ни!
Не! На лошото образование!
Не! На неадекватната здравна система!
Не! На корупцията!
Не! На неефективната държавна администрация!
Не! На празните обещания!

Гражданско общество на България Ви призовава да кажем СТИГА!!!

НИЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО!!!

НЕКА ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ИЗЛЕЗЕМ НА 15 МАЙ!!!

1.София-Час 13:00 - 16:00 на пл. Ал.Невски
2.РУСЕ-Час 13:00 - 16:00 Русе - площада пред Пантеона
3.ШУМЕН-Час 10:00 - 20:00 пред входа на градската градина (откъм кръговото)
4.БУРГАС-Час 13:00 - 22:00 Площад Тройката до дома Лук Ойл
5.СЛИВЕН-Час 13:00 - 16:00 Градската градина
6.Пловдив-Час 13:30 - 18:00 Пред общината на центъра
7.ПЛЕВЕН-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
8.СТАРАЗА ЗАГОРА-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
9.КЮСТЕНДИЛ-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
10.ЯМБОЛ-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
11.ПАЗАРДЖИК-Час 11:00 - 19:00 Мястото все още не е определено

Коли,пеша... кой с каквото може!!!

Ще ни подкрепите ли на протеста?!
http://www.gorivo.net

тебе братле от коя партия те пратиха тука
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Май 2011, 22:48

Royal написа:... ИСКАМ ПРОСТО ДА ЖИВЕЯ НОРМАЛНО ТУК И СЕГА, А НЕ В ЧУЖБИНА!!!

да не те отчайвам, ама горното няма да стане скоро... надявай се децата ти като станат на 40 да живеят нормално...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 23:04

Huku написа:
Royal написа:Не! На ниските доходи и високите цени!
Не! На монопола!
Не! На обслужването на чужди интереси!
Не! На потъпкването на правата ни!
Не! На лошото образование!
Не! На неадекватната здравна система!
Не! На корупцията!
Не! На неефективната държавна администрация!
Не! На празните обещания!

Гражданско общество на България Ви призовава да кажем СТИГА!!!

НИЕ ИМАМЕ ПРАВО ДА ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО!!!

НЕКА ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ИЗЛЕЗЕМ НА 15 МАЙ!!!

1.София-Час 13:00 - 16:00 на пл. Ал.Невски
2.РУСЕ-Час 13:00 - 16:00 Русе - площада пред Пантеона
3.ШУМЕН-Час 10:00 - 20:00 пред входа на градската градина (откъм кръговото)
4.БУРГАС-Час 13:00 - 22:00 Площад Тройката до дома Лук Ойл
5.СЛИВЕН-Час 13:00 - 16:00 Градската градина
6.Пловдив-Час 13:30 - 18:00 Пред общината на центъра
7.ПЛЕВЕН-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
8.СТАРАЗА ЗАГОРА-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
9.КЮСТЕНДИЛ-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
10.ЯМБОЛ-Час 13:00 - 16:00 Мястото все още не е определено
11.ПАЗАРДЖИК-Час 11:00 - 19:00 Мястото все още не е определено

Коли,пеша... кой с каквото може!!!

Ще ни подкрепите ли на протеста?!
http://www.gorivo.net

тебе братле от коя партия те пратиха тука

братле от никоя партия не съм ти не четеш ли??????

Аз съм на 23 години и съм "начални цех" в едно предприятие,заплатата ми е 1500лв, уча в ТУ София,
живея под наем - 400лв, тока за един месец през зимата ми беше 490лв само за един климатик + бойлер...което е крайно невъзможно! И та тези пари колега въпреки усилията ми и въпреки всичко, не ми стигат за нищо............имало е месеци в които съм се чудел дали да си купя някоя дреха или храна, пък камо ли да си позволя да се забавлявам по дискотеките като млад човек!!!Второ имам приятелка която от 1 година неможе да си намери работа защото няма трудов стаж!!! - на над 300 интервюта е ходила за каквато длъжност си помислиш само и само да взима някой лев............
Така че колега не ми казвай дали съм кадърен или не, мисля че за годините си съм постигнал доста и взимам що годе добра заплата! Лошото е ,че държавата ме мачка по всякакви възможни начини и немога да живея нормално! Аз не искам богатство, ИСКАМ ПРОСТО ДА ЖИВЕЯ НОРМАЛНО ТУК И СЕГА, А НЕ В ЧУЖБИНА!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 13 Май 2011, 23:05

ms написа:
Royal написа:... ИСКАМ ПРОСТО ДА ЖИВЕЯ НОРМАЛНО ТУК И СЕГА, А НЕ В ЧУЖБИНА!!!

да не те отчайвам, ама горното няма да стане скоро... надявай се децата ти като станат на 40 да живеят нормално...

Ами да борим се ако не ние поне децата ни да живеят нормално!
Но ако продължаваме да търпим, нещата няма да се оправят а ще стане по зле.............
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата