Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от BMW_POWER » 03 Май 2019, 22:05

Tenata написа:
BMW_POWER написа:Само лафът, че кадърен ли си, ще успееш и в бг е маааалко грешен.

Смени си дилъра колега, тука с този ред се “оака” до ушите.
Дай дефиниция за “успял”?

Темата не е за ключ, а за триене!

Защо искаш да триеш темата? На мен лично, като неживеещ в бг ми е интересно какво мислят хората. Пък и чета мнения на колеги от цял Свят.

Какво означава да успееш? Аз в бг-то бачкай като вол на три работи последно и беше буквално месец за месец. Тук дълго време бях на две, сега съм само с една работа. Стига ми да си плащам сметките, да си позволявам почивки (където съм и сега), да не се притеснявам ако мине счупи колата или развали печката.
Познавам човек, дошъл тук 95-та. Бил е бакшиш в бг. От 20 години работи гранит и ако си кешира имотите, ще извади около 3-4 милиона лева. От бг насам пари не е карал. Сори, ама с таксито за 20 години не знам колко ще спестил. Кара камион за 80К, имат още две коли и РАВ4 на два месеца. Всяка вечер унищожава шише водка (30$ кръгло) и два пъти в годината ходи за по 3-4 седмици в бг.
Познавам и още много хора с висок стандарт, които едвам са кретали в бг. "Успял" не е само къщи в Бевърли хилс и Хаваите, частен джет и хеликоптер до работата.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Май 2019, 22:15

steeN написа:Не е много ясно, къде съм казал, че е. Нали трябват и пари за машините... нищо лично, ама тия процеси просто не са твоето нещо.
Заплатите са вдигнати колкото да покрият новата минимална, от къф зор ще им вдигат заплатите със всичките спестени пари. Като изначало изобщо е нямало да им ги вдигнат ако държавата не се меси на пазара...

п.с.
Цените не са вдигнати с 40% в walmart, пишеш ми вече пълни тъпотии. Но където не може да се автоматизира е нормално да се повишат и цените. Все пак минималната работна заплата = минимална цена на продуктите.

Аз пиша цифри за моята фирма. Преди две години една тениска с някаква щампа в Уолмарт беше $10. Сега е $15. Бизнесът никога не компенсира загуби от профита си.

Прочети си пак постовете за преразпределението... Какво общо имат машините? Вкарал два скрийна и изгонил двама касиери с по $30 000 годишна заплата. Какво избиваш и какво компенсирал???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 03 Май 2019, 23:43

BMW_POWER написа:
Tenata написа:
BMW_POWER написа:Само лафът, че кадърен ли си, ще успееш и в бг е маааалко грешен.

Смени си дилъра колега, тука с този ред се “оака” до ушите.
Дай дефиниция за “успял”?

Темата не е за ключ, а за триене!

Какво означава да успееш?
...
От 20 години работи гранит и ако си кешира имотите, ще извади около 3-4 милиона лева.
...
Всяка вечер унищожава шише водка (30$ кръгло)...

Еб@@' го... и аз искам така да успея, тц-тц-тц, хората къде са, къде съм аз, та съм се забил в това БГ :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 03 Май 2019, 23:55

Да обобщим . Хората извън България са минимум милионери ... а тези в България само някой .....и то с яко бачкане :mhihi:

BMW_POWER написа:Бил е бакшиш в бг. От 20 години работи гранит и ако си кешира имотите, ще извади около 3-4 милиона лева. От бг насам пари не е карал. Сори, ама с таксито за 20 години не знам колко ще спестил.

И аз познавам един такъв бакшиш ... 2007 до към 2009 стоя в Лондон . После си замина отново за Бг и никога не поиска да чуе повече за излизане от България . Беше много кадърно момче и много неща му се отдаваха . Да ама не .... Бг си е Бг . Сега (вече 9-10г ) си живее в Бг и не иска и да чуя за чужбина .... защо ли ? Намери си читава работа ... работата му работа ... почивката му почивка . Абе гледни точки много ... доходи и разходи различни .... Та монетата има две страни .
Последна промяна AGT на 04 Май 2019, 0:04, променена общо 1 път
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 03 Май 2019, 23:55

Ей тия емигранти, добре че сте вие чеда та да можем ние тук чумавите да съществуваме БЛАГОДАРИМ ВИ. Гледам тука не можело да се спестява. Ми да ви кажа и моята паричка. Септември решихме с жената, че ще закупим 100кв.м. апартамент в Мездра с 20кв.м таванско и 17кв.м. мазе. цена 26к. лв. До февруари събрахме сумата като си имаме и заеми които обслужваме, по-назад написах, че не се и лишаваме от нищо. Вече си закупихме жилището и вече наляхме около 7к. в него без да теглим кредити като пак продължаваме да си харчим като бели хора. Имаме две коли едната върти не повече от 2к км. месечно другата не пада под 5к км. месечно. Да му се невиди как тук се успява да се свърши това? Да питам милионерите емигранти, там карате ли коли и излизате ли след работа както си трябва? Деца имате ли щото и аз ако съм сам мога и милион да събера, ама имам жена и дете. Едно излизане с детето и 30-40лв си заминават, а не го лишавам от нищо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 04 Май 2019, 0:08

Ела да провериш . . Съжалявам ама много смешно ми стана това - " 100кв.м. апартамент в Мездра с 20кв.м таванско и 17кв.м. мазе. цена 26к. лв " за тия пари в Пловдив само гараж мога да купя :mhihi: Иначе ако трябва да съм искрен живота в Бг не бих го заменил за никъде другаде в Европа( не знам как е извън Европа затова ) .
Съвет от КАТ !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 04 Май 2019, 0:13

AGT написа:Ела да провериш . . Съжалявам ама много смешно ми стана това - " 100кв.м. апартамент в Мездра с 20кв.м таванско и 17кв.м. мазе. цена 26к. лв " за тия пари в Пловдив само гараж мога да купя :mhihi: Иначе ако трябва да съм искрен живота в Бг не бих го заменил за никъде другаде в Европа( не знам как е извън Европа затова ) .

Ей гражданите от големите села сте много надменни. Има си причина да е на тези пари, и да за 26к си купих тухла 100м2 не за 70к евро 75м2 панел ама в големио град. Всичко може да направи човек желание и мерак му требат. Поста беше подтикнат от един коментар как в чужбина се спестява, а тук не. Та за това го написах как успяхме да съберем неговите 10к евро ама за 8 месеца и то в БГ ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 04 Май 2019, 0:17

Ходи се гръмни някъде .... поне комплексите да ти избият ! Ако щеш в Холивуд наследи апартамент не ми дреме ясно ли ти е смешник ?!!!!!
Съвет от КАТ !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 04 Май 2019, 0:19

AGT написа:Ходи се гръмни някъде .... поне комплексите да ти избият ! Ако щеш в Холивуд наследи апартамент не ми дреме ясно ли ти е смешник ?!!!!!

Пич комплекси нямам, усмихнат и ведър човек съм. Ама като се смееш трябва да можеш да носиш и ти. Ама гледам ти е малък носа. Бъди жив и здрав.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от AGT » 04 Май 2019, 0:26

И ти бъди жив и здрав . :bchug: България има нужда от такива като теб да държат фронта ( дано удържат ) . Извинявам се ако съм те обидил , но ме провокира . Ако не беше детето отдавна да съм се прибрал , но когато носиш отговорност не само за себе .... си мислиш по друг начин ... и ти го знаеш също много добре . България е чудесна страна ...... с УЖАСНИ УПРАВЛЯВАЩИ за съжаление ...... и не се вижда светлина в тунела .
Съвет от КАТ !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Май 2019, 0:38

Малко се разкарвах из Студентски одеве и ги гледам студентите - кой от кой с по-бетер Е-шеесе дЖизел, та по-дЖизел, ремапи, ужаси, Восени джанток от туркиш брадърс, страшна ра'лта! С-класи, ламбота, чак Макларън видях 8) Та заключих, че поне нашото студент гони да е мЕльеонерче - ми-ни-мум! Средно го сметнAх 16789лв. средна месечна заплата имат тез, така като ги разминавах по манджа стрийт, нали, не съм ги питал, че ми е неудобно :dunno: Ако ги бях питал сигурно щяха да ми кажат, че 21 хиляди 'зимат, а под 28к няма пръста да си мръднат да сменят. Къде го има това из Европата - никъде! Поне по туй ги бийм :ok: Деб@ та не съм студент сега :roll: Явно това е схемата - първо си студент в БГ и си мЕльеонер и после 'зимаш тапия и беж у Европата, Кенъда и т.н. и пак си мЕльеонер след има-няма 20 години. Тъй не падаш по гръб и си тЕрикат от'сЕкъде :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Май 2019, 4:05

Nickelback написа:Еб@@' го... и аз искам така да успея, тц-тц-тц, хората къде са, къде съм аз, та съм се забил в това БГ :ok:

Защо не се държиш като възрастен човек? Има хора с пари които една бира не са си купили. Има и такива, които не се лишават от нищо. Първият не са.ми критерии за нищо.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Май 2019, 7:34

Колегата кумчо ми се струва, че не разбра колегата agt. Последният просто искаше да каже колко нереално хубаво му изглежда това за Пловдив и не мисля, че вложи лош умисъл и никаква надменност. След грешното разбиране последва другото. И в нашия Казанлък искат сега някакви ненормални 400-450 евро квадрата за съмнително ново строителство(само до шпакловка и го водят това до ключ)тая цена е още на зелено. :kuku: За София не ми се мисли, а и темата с имотите е друга, макар да са тясно свързани. Иначе има бол къщи по близките села(на по 5-12 км.)но и там хубавите вече са цифри. В градовете излизат оферти за добри, но с бая ремонт.

За живота, човек наистина навсякъде може да го живее, еволюцията го доказва. Къде се чувства най-добре е най-важно, както и мисълта за децата . Следва да се отбележи, че избирайки пътя на имиграцията,(не гурбетчийството, а трайната имиграция) поколението се е жертвало за следващото, понеже колкото и добре да му тръгне на човек в Америка, той не тръгва с равен старт с Американците, дори със ЗК да отиде. Той отива в една нова среда и способността му да се адаптира ще бъде решаваща. Той поема първия удар за да може неговото поколение после да тръгне с равен старт, макар понякога децата да са по-големи и също адаптацията им да отнеме време. Затова всички успели там заслужават адмирации, понеже един Американец ако го сложиш в нашата среда по-скоро ще потъне ако не дойде с финансово обезпечение от там. Напоследък има доста заселници от всякакви държави тук, които говорят едно и също - вие не знаете какъв рай притежавате в тая държава. Е, всичките са финансово осигурени де. :ok:

Което казва Канадата за парите с бакшиша и тировете не е нещо невероятно. Специално в сферата на транспорта имам доста познати или роднини из САЩ и Европа и мога до утре да пиша с подробности.
Имам познати с история на бакшиши тук и после в Лондон, които уж са добре, единия изплащат къща с жена си за 170 000 паунда, кара на ония ретро кабовете сега, но с другия са там от 12-13 години и първите няколко бяха на обикновените и пак бяха доволни де.

Истории на забогатели тираджии в САЩ има не една, но аз освен тях и имам и повече в които тираджиите си живеят просто добре без да си дават много зор(не много за тираджия защото все пак това си е кофти професия ако си семеен)и изкарват колкото да не са в мизерия.
Единият с камион за 20+ години с жена си(тя бачка на летището нещо по посрещанията)стигна до един апартамент и то купен през кризата като сега може да му вземе повече пари, дъщеря им изкара колеж за полицайка и си бачка това в Чикаго, има добра визия и е на 25 да речем, но това я влече. Идват си веднъж годишно, понякога поотделно.

Друга история на син, който майка му от куп години женена за Американец първо живя в Денвър, после в Сан Антонио и постоянно му пращаше пари тука, той лай из лайф коли и т.н. но над 10 години чакаше петиция за да му дадат право да иде и той там най-сетне, дори туристическа виза не му даваха през това време защото е потенциален емигрант, тя си идва няколко пъти за тоя период. Сега той там кара тир от 10 години, отиде с идеята да покара няколко години, да купи два-три камиона и да лежи по гръб, още не я реализирал, но си живее финансово добре.

На мой колега сина му караше и той такси тук, ходеше даже да кара летата из Несебър през 2000-та до към 2005-та, падна му се ЗК, отиде там, кара такси в Чикаго, не му хареса, мина на тир за някой, не му хареса, взе си свой, но втора ръка и баща му ми обясняваше оплаквайки се как други успявали, а той не, но това било защото изгубил година-две по почивки из Вегас, после трудно намираше изгодни курсове за камиона защото като е твой вече не всичко е свързано с каране, почнал и да се чупи, вярно не взема само по $4-5 на месец, може и $10-15 да стигне, ама всичко е чного относително и често 2+2 може да е равно не на 4, ами на 1. Баща му все не спира да ми обяснява как на мен не ми трябвало Америка(аз все си пускам ЗК, че по едно време голям мерак ми беше)и как сина му тук щял да е по-добре.

Имам братовчедка в Чикаго, мъжа и с камион, не си бе плащал осигуровки в началото(и те 20 години там са)хвана го кръста и айде на лечение тук, все чувам как искат да се връщат само и да не ходят там, но финансово явно все ги спира нещо, не са прокопсали особено според форумските разбирания, но живеят добре. Знам други обаче, които наистина се върнаха след 20 години и не искат да се връщат, но има такива, които го казват, а после пак се връщат.

Друго семейство продаваха дюнери тука още в зората на демокрацията когато не знаеха хората какво е това, заминаха и продадоха апартамента като купиха такъв на Слънчев бряг, там правят също това всяко лято, а през останалото време са в Тампа, мъжа хич не му се стои там и понякога през по-голямата част от годината си е тук, изкарват пари за нормален живот.

На майка братовчедка мъжа и с тир в Чикаго обясняваха как е трудно да купиш нова кола на щерката и си цъка със стара бангия, 20+ години са там.

Тираджии отишли там за по година, две познавам бол, повечето се върнаха и не искат да ходят пак, някои се връщат де, на кой му взели книжката за алкохол във Вегас и му излезнало $60 за 6 месеца не работа, кой просто не му се живее по пътищата, абе всякакви случаи.

Братовчедка ми е треньор по баскетбол на деца в Сидни 20+ години, живее нормално.

На друга братовчедка мъжа и караше ТИР за Немска фирма 2 години, цъка после малко борса и взе да кара такси тук, не иска да чуе за камион повече макар и за 2-2.5 евро на месец чисти пари тогава.

Има и истории на доста финансово успели хора, но зад тях се крие много повече от това да идеш някъде и да се пробваш. Много, много лишения, късмет и работа.
Нямам нищо против абсолютно всеки успял зад граница, било то финансово или просто да намери своя душевен мир. Но не ми е ОК да седне някой до мен и да почна с пъшкане, офкане и вайкане да подмята как се чуди тук как сме оцелявали, как сме луди и как той живее в ебати рая някъде навън. Първо ако някой е успял финансово и най-вече е намерил своя душевен мир по никакъв повод няма да седне да ти говори колко си зле ти едва ли не и колко е зле в България. Второ от това си вадиш изводите, че тоя човек е от онзи тип, които дори като плъхове да живеят, пак ще ти казват колко са супер и най-много да живее някакъв средностатистически имигрантски живот, но в никакъв случай като на средностатистически Германец, Англичанин или Американец, макар при последните условията за успех да са най-добри. Трето просто преставаш да го слушаш. И не мислете, че успели кореняци западняци са го направили само защото са родени там. Те също са научени да работят. Тия месеци един чичка Холандец се засели в моя работен район и всеки ден го виждам пред къщата му в селцето, която купиха с жена му Българка. Ами освен когато разхожда кучето не го виждам да бездейства, имаше си работници първоначално като оправяха къщата, но тия дни един трактор събра големите строителни отпадъци, малките той си ги извозва постоянно с ръчна количка.
Последна промяна Top Gun Maverick на 04 Май 2019, 10:18, променена общо 2 пъти
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Май 2019, 8:48

BMW_POWER написа:Бизнесът никога не компенсира загуби от профита си.

В общия случай, да. Точно това съм написал още в първия пост за МакДоналдс и стотици пъти в темата за соца, другата плява дето си избълвал не ме вълнува. Обаче се радвам, че си достигнал до това съществено заключение, някой ден може и да се светнеш, защо принудителното увеличаване на минималната работна заплата със закон не води до просперитет...

Ще го повторя, щото с тебе става по-трудно... но все пак има надежда.

Примера с МакДоналдс съм го дал точно за това - Намалени са работниците, уволнените са заменени с машини, увеличили са се ресторантите, печалбата на МакДоналдс не е паднала. Тези, които са останали на работа са им увеличили заплатата за сметка на уволнените. Това прави и увеличението на минималната работна заплата в общия случай. Част от хората им се увеличава заплатата, част от хората остават безработни...

И по-директно мога да го кажа, който иска увеличение на минималната работна заплата, иска да вдигне заплатите на една група от хора, като направи друга група безработна и/или да повиши цените на това, което тези хора останали на работа произвеждат...

Същото правят и синдикатите по малко по-различен начин... синдиката пречи членовете му да бъдат уволнявани като рекетира работодателя (синдикатите участват в писането на законите в България... 3членката :mhihi: )... но синдиката НЕ ПОМАГА на безработните. Напротив дори, пречи безработните да бъдат наети и да конкурират членовете на синдиката, като поставя различни бариери за това.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 04 Май 2019, 10:07

Момчета, темата е хубава, нека не се попилява. Пак за Пловдив, около мен повечето хора може и да взимат 4 цифрени суми, но дали повечето от тях се осигуряват на тях. Шофьор от градския транспорт работи по 12 часа смяна, взима 100 лв надница, дали е осигурен на толкова. Продавачка в големите хипермаркети пак така. Търговчетата на бързооборотни стоки и те малко над 1000 и процент, ама са на 540 по картата и другото на ръка. Сега хората които работят по заводите на смяна не взимат и толкова ама се натискат и бачкат. Всички тези хора утре ще се пенсионират да са живи и здрави и дали ще попаднат в графата с пенсионерите по горе в темата.
Не всички пловдивчани са хелпдеск или сервиз клиантел, парадокса е пълен. Строителството тука е в голям възход, строи се на ишлеме и се купува. Че хората не село не им се гледат животни и работят в големия град. Междудругото повечето пари за новите жилища не са от ипотеки, а от вън или от препродажба на земи,гори или друго имущество.
И работодателя пак казва, че няма кадри и читавите хора ги няма.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата