BMW срещу Porsche

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: BMW срещу Porsche

Мнение от K_Ilkov » 09 Яну 2018, 14:56

То избора на Поршета на нашия пазар е меко казано никакъв ...

Разцъкай из де-то :yes: Може и да споделиш ако съм сбъркал нещо :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 09 Яну 2018, 15:41

K_Ilkov написа:E кажи го де, няма да го чакаме да отиде на работа сЯ :mhihi: :

Ето(да се гледа подписа) :mhihi:
ПС: нищо не съм споменал в темата, без модератори :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 09 Яну 2018, 17:43

K_Ilkov написа:То избора на Поршета на нашия пазар е меко казано никакъв ...

Разцъкай из де-то :yes: Може и да споделиш ако съм сбъркал нещо :dunno:

Наистина там има повече 996ци, отколкото М3 Е46 :shock: Иначе цените на 911 са си едни 4-8000 евро отгоре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 09 Яну 2018, 17:46

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Яну 2018, 18:00

Vra4anin написа:Ясно. Значи... да караш на пръв поглед непрактична кола те прави парвеню и че се изхвъргаш като чикия на пЕсък (т.е. нямаш пари и не е за теб тая кола). По тая логика, дали обратното е валидно - че щом караш практична кола си пич заслужаващ аплодисменти ? Например ако караш една такава:

:ok:

Не бе човек, купуват се с различна цел искам да кажа. Няма как да кажеш тва е по-добро от другото. Това имам предвид. Аз не мога да си представя лично да се колебая между двете.
БМВ-тата ми харесват, защото са супер практични за това, което предлагат като поведение на пътя. Поршетата очевидно не са проектирани с цел практичност, а просто за каране.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Яну 2018, 18:04

steeN написа:
Vra4anin написа:Ясно. Значи... да караш на пръв поглед непрактична кола те прави парвеню и че се изхвъргаш като чикия на пЕсък (т.е. нямаш пари и не е за теб тая кола). По тая логика, дали обратното е валидно - че щом караш практична кола си пич заслужаващ аплодисменти ? Например ако караш една такава:

:ok:

Не бе човек, купуват се с различна цел искам да кажа. Няма как да кажеш тва е по-добро от другото. Това имам предвид. Аз не мога да си представя лично да се колебая между двете.
БМВ-тата ми харесват, защото са супер практични за това, което предлагат като поведение на пътя. Поршетата очевидно не са проектирани с цел практичност, а просто за каране.

моля, моля. предния багажник на модерното 911 събира пазара за цяла седмица (ако се натъпче добре и с желание) :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Яну 2018, 18:12

С желание всичко може. :ok:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 09 Яну 2018, 18:32

alx написа:моля, моля. предния багажник на модерното 911 събира пазара за цяла седмица (ако се натъпче добре и с желание) :ok:

защото е станало голямо, колкото е34-ка :shock: :driving:

туч!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 09 Яну 2018, 18:33

Бе ари махайте тази тъпа тема, и 2-те коли са мега лудници . :D

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Яну 2018, 19:58

host написа:https://youtu.be/mzXEI7PyY9o

Директно сравнение... Ябълки с портокали

И още едно
https://youtu.be/sCMXCIHipms

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Сериозно ли сега сравняваме старта на задвижването на БМВ на задно и този на Порш? :shock: Добре де, като ще я караме като гоУфаджии, ето ти нещо да помислиш тогава:
https://www.youtube.com/watch?v=Ao3CzlsG9IY
Значи почти същата работата, до 200 там някъде уж ги дават, за след това трябваше бинокъл, но го няма като екстра в Порша. :mhihi: Та сещай се ако си карат по пътя и тръгнат от 60 з акакво иде реч. :mhihi: А Ако колата не е Гран дебело купе, а М6 малко по-малко дебело купе или М5 къде ще е разликата. Та като се сравняват двете марки, ще е добре да се изтъкват на едните плюсовете и на другите, а не като това горе "ами на 400 метра от 0 Порша лети, значи БМВ-то не става. Не е редно. Да, М4 не е ултра колата, затова има куп модели в куп марки, но обединява доста, доста много неща. Гледал съм Кристиан Менцел по Автомотор и спорт чанела като тестваше М4. Той харесва БМВ по принцип, но е дълги години пилот на Порше и те са му в кръвната група, ГТ3 и т.н.
Та той каза за М4, че БМВ са направили точно това, което са искали и колата обединява много, много качества, може да я караш всеки ден до магазина и да я изкараш на пистата без тя да има претенции дори за пистова кола. Но пък ако толкова искаш да е пистова кола, вземаш си GTS-a и готово. И пак ще е само на задно и ще го има онзи специфичен кеф.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Яну 2018, 20:16

vicho написа:
alx написа:моля, моля. предния багажник на модерното 911 събира пазара за цяла седмица (ако се натъпче добре и с желание) :ok:

туч!

Понеже спомена дъртата скрап, само да кажа, че след малко четене почна пак да се пука на старото място :mhihi:
ама с елементи от едно от първоначално зададените в темата :ok: ама лонг търм де ... като стана голям :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Яну 2018, 20:27

K_Ilkov написа:
vicho написа:

туч!

Понеже спомена дъртата скрап, само да кажа, че след малко четене почна пак да се пука на старото място :mhihi:
ама с елементи от едно от първоначално зададените в темата :ok: ама лонг търм де ... като стана голям :mhihi:

Всеки любител на спортното каране шофьор трябва поне веднъж през живота си да изпита усещането на 911 турбо на излизане от завоя със всичката газ и (липса :mhihi: ) на талант ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Яну 2018, 20:37

Не се съмнявам, че си заслужава :mhihi: ще трябва да прежаля някъде пари за наем и застраховка,
че не мога да си позволя да потроша лично 911 турбо :mhihi:

Порше мечтите си остават, може и да ми се получи някой ден ...
За момента ше си натискам по е30 проектите докато не се е разпаднала наличната в автопарка скрап :mhihi:
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 09 Яну 2018, 20:55

Vra4anin написа::mhihi: Няма, обещавам да не я споменавам. От сега нататък ще я наричам "оная марка" :ok:

Мисълта ми беше друга. Всеки луд с номера си :) и съответно желание да кара каквото му душа иска. Щом има пари за непрактична, екзотична и спортна кола като порше, ферари, GTR или нещо от сорта и иска да го кара винаги (в студ, пек, дъжд, снЕг), нека си го кара. Аз не разсъждавам, че щом някой отива да натовари две торби багаж (били те с пачки с пари, кренвирши и салам камчия или пълнещ и изпразващ механизъм за казанче :mhihi: ) и понеже няма къде да го сложи (няма багажник) го слага на пасажерската седалка... не разсъждавам, че този е смотаняк и се прави на такъв, какъвто не е, че тази кола не му отива. Щом има пари да купи такъв тип кола, значи най-вероятно има пари и за друга, по-практична, която очевидно не му е толкова приятно да я кара и затова е решил, да иде на илиянци с 997-цата (примерно). Кеф му е да си кара поршето бе, защо да пали 'жибката, лимузината или буса, като точно днес му се кара поршето и реално му върши работа ? :dunno: Ама дали е заради управлението/кефа от шофиране, дали защото му е удобна седалката на гърба или просто иска да се изфука и всички да го гледат като център на вниманието - няма значение. Има я колата, кара си я, точка. Аз самия съм имам малка, ужасно тясна и непрактична двуместна кола и ми е било голям кеф да си я карам дори и в ситуации (превозване на някакъв багаж), които може да са изглеждали комично отстрани, но така ми е било кеф. Дреме ми кой какво си мисли и как му изглеждам в очите.

По тая логика всички е30-каджии трябва да бъдат обсъждани ала "защо този идиот кара тази барака на 30+ години и набива пари в това старо желязо, като за тия пари може да си купе е шеасе" (примерно) :ok: Различни хора, различни желания.

Имам познати... единия има 997 GT2 и е пазарувал от магазин всичко по левче и се пазари като циганин за 20лв, ама буквално се пазари до последно. Друг е с бентли е ял мазна пица на парче, сложена на предния капак... и се получава нещо като тази идилия:

Изображение

Какво, понеже имат пари и могат да си позволят изчанчени и скъпи коли, те не ходят то тоалетната ? Не могат да пазаруват от Метро или Илиянци и да си наредят софтата на предния капак :dunno: Айде стига, това само ние българите го имаме като забележка, да одумваме някой заради външния му вид. Най-вероятно не им е проблем да ядат в най-скъпия гурме ресторант или да си плащат всичко да им бъде доставяно на крак (а не да ходят/шофират и да пазаруват), ама така им е кеф, затова го правят.

Или казано иначе в БГ каква е ситуацията:

-караш скъпа кола - ти си цървул, който се правиш на тарикат, това не ти отива и не е за теб;
-караш 'жиб - правиш се на мутра;
-караш стар кенеф за 1000лв (но имаш пари за по-нова и скъпа кола) - ти си идиот, който си мисли, че ще живееш с орлите;
-не караш кола въобще (ала Хавиер Бардем и Жан Виденов) - бати балъка си (да не кажем пе'ерас) :mrgreen: ;
-караш мотор - долен самоубиец, създаващ само предпостави за ПТП по пътищата;
-каращ бмв - простак и/или циганин.

И т.н. етикети слагани само от единия пръв поглед. Много е лошо да се съди по външния вид кой какъв бил. :|

Умишлено ти цитирах целия пост.
Има ли шанс да знаеш какво означава "парвеню" ?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Яну 2018, 21:09

Това ме подсеща на какво станах свидетел онзи ден.

Е така я беше заебал за сума време на средата на пътя и ходи на майната си с едно тубе за малко нафта.

Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата