Покупка на климатик????
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Покупка на климатик????
Всеки много го хвали Нокрията ама явно е прекомерно неоразмерен при мен и просто изнемогва като падне около нулата температурата. Заедно с един Fujitsu ASYG 12LE топлят 190 кубика, което е явно прекомерно.
Бих се възползвал от някаква препоръка ако имате за подов, който да ги допълни тия двата за да могат да работят нормално. Парите не са проблем, приоритетен е по-високия СОР.
Бих се възползвал от някаква препоръка ако имате за подов, който да ги допълни тия двата за да могат да работят нормално. Парите не са проблем, приоритетен е по-високия СОР.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Най-качественото и същевременно изключително икономично е хиперинвертор със СОР 6.0.
Това получих като съвет.
Такъв СОР обикновено имат Тошиба Дайсейкай хиперинвертор и цената му за спалня е 2300 лв. за хол - стандартан над 3300 лв....
доооста години ще минат като се купят два такива докато си избият парите в сравнение със стандартен сплит Панасоник от 600 лв.
Хубавато е и че хиперинверторите - оригинално японските от над 2200 лв. нагоре бичат перфектно и на минус 25 градуса и бълват горещ въздух!
Докато стандартния инвертор Панасоник Чайна от 1000 лв. почва да пуфка на минус 15 градуса като стар локомотив и духа студено по 20 минути на всеки час!
Това получих като съвет.
Такъв СОР обикновено имат Тошиба Дайсейкай хиперинвертор и цената му за спалня е 2300 лв. за хол - стандартан над 3300 лв....
доооста години ще минат като се купят два такива докато си избият парите в сравнение със стандартен сплит Панасоник от 600 лв.
Хубавато е и че хиперинверторите - оригинално японските от над 2200 лв. нагоре бичат перфектно и на минус 25 градуса и бълват горещ въздух!
Докато стандартния инвертор Панасоник Чайна от 1000 лв. почва да пуфка на минус 15 градуса като стар локомотив и духа студено по 20 минути на всеки час!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Този например на Дайкин нексура FVXG35K или ако ти идва скъпо стария вариант FVXS35F. И двата са страхотни климатици с доказана перфектна и непретенциозна работа към условията.С два броя FVXS25F се отопляват без проблем около 130-140м3 помещение.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
FTXS35K например но той е само стенен . Чистото сравняване само на параметри е малко подвеждащо според мен .Особено сега като смениха пак маркировките за енергийна ефективност - стана на сезонна енергийна ефективност и всеки лепи етикети каквито му стиска.
Високия клас инвертори на Дайкин са доказани с времето че работят добре и са икономични .Специално във този вид подово изпълнение избора не е голям при всички марки.
Незнам какви са ти плановете но в твоя случай бих сложил два стенни 14ки да кажем това фуджитсу и един дайкин като горнияFTXS42K а малката 12ка ще сложа някъде другаде в подходящо място.
Така ще имаш един читав климатик в повече а въпросното помещение си става както трябва с 2бр отговарящи по капацитет.
Иначе остават 3 климатика в едно помещение което ми идва малко в повече за мойте си разбирания
Високия клас инвертори на Дайкин са доказани с времето че работят добре и са икономични .Специално във този вид подово изпълнение избора не е голям при всички марки.
Незнам какви са ти плановете но в твоя случай бих сложил два стенни 14ки да кажем това фуджитсу и един дайкин като горнияFTXS42K а малката 12ка ще сложа някъде другаде в подходящо място.
Така ще имаш един читав климатик в повече а въпросното помещение си става както трябва с 2бр отговарящи по капацитет.
Иначе остават 3 климатика в едно помещение което ми идва малко в повече за мойте си разбирания

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Значи имам около 130 кубика помещение + стълби в което е сложена Нокрията. Там ще е и втория климатик. Предпочитам подовия, щото единственото място на което може да е е над бюрото ми и не искам да ми духа по цял ден в главата. Бюрото няма вариант да се мести на др място също. Иначе нямам абсолютно никакъв друг зор да купувам подов при положение, че за същите пари ще взема много по-добър стенен.
После имам около още 60 кубика стълби и коридори, които ще се топлят от 12-ката Fujitsu ASYG 12LE. Като цяло топлото както е логично бяга нагоре и Нокрията вижда повече зор, а на малкия му е леко. Силно се надявам, че с едни 3.5 или може би още по-добре 4.5 киловата долу нещата ще се подобрят значително.
Не знам дали има вариант ако се сложи по-мощен над компютъра заедно с Нокрията да формират достатъчно отоплителна мощност тъй че да работят на по-лек режим и да не ми духа яко в главата като седна там.
После имам около още 60 кубика стълби и коридори, които ще се топлят от 12-ката Fujitsu ASYG 12LE. Като цяло топлото както е логично бяга нагоре и Нокрията вижда повече зор, а на малкия му е леко. Силно се надявам, че с едни 3.5 или може би още по-добре 4.5 киловата долу нещата ще се подобрят значително.
Не знам дали има вариант ако се сложи по-мощен над компютъра заедно с Нокрията да формират достатъчно отоплителна мощност тъй че да работят на по-лек режим и да не ми духа яко в главата като седна там.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
бум-бум, намери място за още един стенен/ например Mitsubishi MSZ-FH35VE/, а Nocria -та я премести така, че под нея да няма нищо за да може въздушния поток на отопление да е насочен право надолу и да се стели по пода. Ако пък искаш да си още по-подсигурен сложи Mitsubishi MSZ-FH50VE /5.2 kW na -15градуса/- 18000 Btu... около 3000 лв. е .
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
bum_bum написа:А няма ли някой с такива параметри който да е с по-висок СОР?
Има http://www.powerclima.com/index.php?page=details&id=33

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Нямам за съжаление друго място за стенен климатик. Пак ми е проблем, че ще останат дупки и вътре и вън по стената, които ще трябва да запълвам ама друго място за вътрешно тяло няма. Иначе знам, че е най-добре да е такова.
Даже си мислех тоя да го оставя и да взема още една Нокрия ама не знам дали единия, който е далеч от мен ще може да работи на макс степен на вентилатора, а другия на много нисък докато седя на компютъра.
Даже си мислех тоя да го оставя и да взема още една Нокрия ама не знам дали единия, който е далеч от мен ще може да работи на макс степен на вентилатора, а другия на много нисък докато седя на компютъра.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Е със сигурност може единия да работи на max a другия на low, само трябва да са на на ръчни настройки на FAN , а не на AUTO.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
По принцип най-оптимално работи климатика като е на ауто...ама като няма вариант го правиш или на най -ниска степен перката или ако има нещо от сорта като на дайкина (нощем режим)или нещо подобно....дет се вика само да полъхва...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз миналата зима го държах на ауто ама като идваха тия от Ви-Макс ми казаха да го държа на по-висока степен на вентилатора.
Иначе си има сайлънт мод, но не знам дали ако се наложи да седя 4-5 часа под него няма да е проблем дори и така, а и едва ли ще успява да топли ако седи постоянно на ниски настройки.
Явно ще трябва да се примиря с дупките по стените и да мисля как да ги оправям и да гледам към подовия.
Иначе си има сайлънт мод, но не знам дали ако се наложи да седя 4-5 часа под него няма да е проблем дори и така, а и едва ли ще успява да топли ако седи постоянно на ниски настройки.
Явно ще трябва да се примиря с дупките по стените и да мисля как да ги оправям и да гледам към подовия.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Ами да ти кажа ще има проблем...пак се усеща като е директно....аз цяло лято го оставях на нощен режим,когато спим насочен бе към мен иначе духа към жена ми или към кошарата на детето....Обикновено към 4-5 сутринта вече ми пречи и на мен и се чудех как да го правя,че не се диша от жега ако го спра....Вярно,че при мен е на охлаждане,ама и да е на отопление,така или иначе не духа постоянно топло...има моменти когато върти само въздуха с турбинката,а външното е спряло....
А за това дали да е ауто или на по високо...аз мисля и съм чел,че си работи най-добре на ауто...Те са си му задали в завода кво да си прави и как да се справя със задачите си...
А за това дали да е ауто или на по високо...аз мисля и съм чел,че си работи най-добре на ауто...Те са си му задали в завода кво да си прави и как да се справя със задачите си...
Последна промяна кичоне на 19 Сеп 2013, 21:28, променена общо 1 път

- bum_bum
- старши ентусиаст
-