Ще се вдига ли долара?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Ще поскъпва ли Щатския долар?

Мнение от steeN » 05 Фев 2015, 1:51

САЩ не могат да я спасят, само Саудитска Арабия може. (изводи няма да правя от това :) )
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 05 Фев 2015, 4:46

Не че само няма да я спасяват, а най-вероятно те с арабелите ще продължават да мътят водата.
Путин направи големи дивотии, показва няколко пъти че мнението на "запада" му е на оная работа и може си прави квото си иска.. а те му показаха че това си има цена ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Фев 2015, 6:56

Имам чувството, че много хора приемат всичко по телевизията за чиста монета. Отстрани погледнато е така:

Изображение

Eто инфо на руски:

Ето и на български:

http://grigorsimov.blog.bg/politika/201 ... ta.1100424

Путин е първия руски полтик от 1985г насам, който започна да мисли за страната си. И това на оня шебек и кликата му не им харесва. Горбачов предаде СССР без един изстрел. Елцин беше пиянде и по негово време стана както беше и в бг през 90-те. От 2000г насам Русия се засилва и започна да поема икономически. А това плаши.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Фев 2015, 9:50

Да, силна Русия плаши. Обаче силата вкарва известна лудост във владетеля и започва да се изживява като император. Не могат да го оставят да се вихри свободно и за няма нова студена война, го удрят икономически. Това са игрите на големите, които никога няма да престанат, само ще увличат различни гругове около себе си. Не ми харесва американската политика по света, но не си мислете, че руснаците нямаше да правят същите неща, ако целия свят си държеше резервите в рубли...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 05 Фев 2015, 12:38

УСА не само ще спаси рублата,ами и петролчето ще накарат да се вдигне пак на 100 по-скоро от предвиденото.Иначе ги чака холандската болест.
И що си мислите че на някоя от световните сили,ЕУ или НАТО им пука за справедливост и равновесия в световния ред?????????Едните мислели за хората,а Русия била лошия диктатор. :) :) :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Фев 2015, 13:09

Да видим... според мен тези цени ще се задържат много по-дълго от колкото всички очакват... поне до края на тази година.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 05 Фев 2015, 18:15

BMW_POWER написа:Имам чувството, че много хора приемат всичко по телевизията за чиста монета. Отстрани погледнато е така:

Путин е първия руски полтик от 1985г насам, който започна да мисли за страната си. И това на оня шебек и кликата му не им харесва. Горбачов предаде СССР без един изстрел. Елцин беше пиянде и по негово време стана както беше и в бг през 90-те. От 2000г насам Русия се засилва и започна да поема икономически. А това плаши.

Не всички гледат телевизия, аз лично телевизор дори нямам вкъщи, ако си взема ще е само за филми от лаптоп-а ;)
Мейнстрийм медията е манипулативна по цял свят, какво остава за у нас.

Путин мисли за его-ти си, ако мислеше за Русия нямаше да се заобиколи с олигархи, а щеше да направи тотална реформа в съдебната им система за да не са в топ-а по корупция..
Света щеше да е по-добро място ако Русия беше модерна развита и правова държава на нивото на сащ/ес.. а реалността е "газоколонка" въоръжена до зъби с държавник който го гони див нациолнализъм и още си живее в 19-ти век. Как Крим и войната която се случва в Донбас помага на Русия? Никак. И на запад са притеснени че най-голямата държава в света с може би най-големият военен потенциал се управлява от нихилистичен и ирационален човек.. Вече над 5000 украйнски и руски граждани са избити, щото украйнците поискаха да се откачат от Русия, евем ти "мисленето за страната", 2015г сме.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 05 Фев 2015, 18:35

acer написа:
BMW_POWER написа:Имам чувството, че много хора приемат всичко по телевизията за чиста монета. Отстрани погледнато е така:

Не всички гледат телевизия, аз лично телевизор дори нямам вкъщи, ако си взема ще е само за филми от лаптоп-а ;)
Мейнстрийм медията е манипулативна по цял свят, какво остава за у нас.

Путин мисли за его-ти си, ако мислеше за Русия нямаше да се заобиколи с олигархи, а щеше да направи тотална реформа в съдебната им система за да не са в топ-а по корупция..
Света щеше да е по-добро място ако Русия беше модерна развита и правова държава на нивото на сащ/ес.. а реалността е "газоколонка" въоръжена до зъби с държавник който го гони див нациолнализъм и още си живее в 19-ти век. Как Крим и войната която се случва в Донбас помага на Русия? Никак. И на запад са притеснени че най-голямата държава в света с може би най-големият военен потенциал се управлява от нихилистичен и ирационален човек.. Вече над 5000 украйнски и руски граждани са избити, щото украйнците поискаха да се откачат от Русия, евем ти "мисленето за страната", 2015г сме.

П.С Не Украйна иска да се откъсне,а САЩ и ЕС искат да откъснат Украйна от Русия :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 05 Фев 2015, 19:01

Иди го кажи това в западна Украйна и ще си идеш насинен :mhihi:

Украйна е 45 млн и да се твърди че всичките искат ЕС или Русия е наивно, има си про-западно настроени и про-източни настроени.. прави се референдум и каквото сабя покаже , но от тука ти казвам че про-западните ще надделеят и то значително, украинците са 32 милиона, руснаците 7 ;)

В крайна сметка ако украинците искат ЕС това си е единствено тяхно право и Русия няма право да решава вместо тях.. но го прави, затова и сащ/ес се намесиха и резултата от игрите на големите се виждат.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Фев 2015, 22:48

ГЛедайте кво ще стане с датската крона :)
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Фев 2015, 23:48

Някой си играе на spread betting тука ми се струва :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 06 Фев 2015, 0:14

На много от пишещите тук им се иска да са поданици на "мада Раша" :mhihi: :mhihi: :mhihi: Като не ви харесва България- ходете си на изток, току-виж се окажете в странта на мечтите си :mhihi: :mhihi: :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Фев 2015, 10:52

steeN написа:Някой си играе на spread betting тука ми се струва :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ми с шв. франк и с долара ми се получи много добре, та сега съм се запънал с тая крона... :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 09 Фев 2015, 18:41

Zagy написа:
steeN написа:Някой си играе на spread betting тука ми се струва :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ми с шв. франк и с долара ми се получи много добре, та сега съм се запънал с тая крона... :mrgreen:

Малко малоумен въпрос, но все пак да питам... При положение, че петрола почва пак да катери стълбичката не би ли следвало рублата пак да почне да връща позиции?
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 09 Фев 2015, 20:22

Не е задължително.Ако всички други фактори останат непроменени ще трябва да е налице стaбилно задържане на цени над ХХ долара за барел - незнам колко им трябваха, за да си балансират бюджета.За да почне да връща позиции, при това ще ги връща много по-бавно отколкото ги губеше.

Реалността обаче е друга и не само петрола оказва влияние, а останалите фактори които я натискат все още са налице.
Като добавим и сериозната вероятност да се въведат нови санкции март месец, не виждам вариант рублата скоро стабилно да връща позиции.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата