Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Да, карам винаги в лявата лента
9
6%
Да, ако няма коли зад мен
31
20%
Ако има кола зад мен минавам в дясната
27
18%
Не, карам си в дясно
41
27%
Изпреварвам само от лявата
15
10%
Ще си карам как си искам, ленти-мленти
21
14%
Аз ги изпреварвам от дясната лента
10
6%

Общо гласове : 154
старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?

Мнение от KPETEH » 18 Яну 2016, 15:30

Ае стига празни приказки. Единични случаи са тия дето карат с 50 в лява лента.... На едни им пречат тия отпреде, на други тия отзаде... Аз ши карам направо, мързи ме да въртя геврека и толко. Ти кат си карач, все ще измислиш начин да ме земеш и не би требвало това да те натоварва, щото си карач нали?! Ае у лево всички и толко... Баси спора малоумен...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 18 Яну 2016, 15:32

(bubsa) написа:
zazomazo написа:
(bubsa) написа:
pampo написа:Само да питам, за кои булеварди по-точно говорите, че е правилно да се освобождава лявата лента, защото аз освен околовръснтното и цариградско не се сещам за нито едно друго място в София, дето няма леви завои през 2 км. Какво правите като наближите тея, които са спрели на светофара за ляв завой в "бързата" лява лента?

Ботевградско и 202-ра примерно :D ...

Ботевградско от Джъмбо до гара Подуене е около 9 километра.
За това разстояние имаш 4 светофара, две пешеходни пътеки и три участъка, дето колите от насрещното могат да пресичат през твоето платно /на Маргел, на караулката и между тях/
За 9 км имаш 9 места, на които трябва или да намалиш или да спреш... ти линейка на сирени ли караш, че да трябва винаги да е чисто пред теб?

Не изопачавай нещата само за да де разпишеш в темата!Ти там с колко караш?Не казвай само,че няча да те издразни некой заспал в ляво с 50.

Да добавим към горния списък и

бул. „Пейо К. Яворов (ТВ Кула)
бул. „Никола Й. Вапцаров (след ТВ Кула)
бул. България също.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 18 Яну 2016, 15:33

(bubsa) написа:
Не изопачавай нещата само за да де разпишеш в темата!Ти там с колко караш?Не казвай само,че няча да те издразни некой заспал в ляво с 50.

Ми то разрешената скорост там почти в целия участък е толкова :ok:
Трябва ли да ме дразнят хората, спазващи ЗДвП?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 18 Яну 2016, 15:49

В София няма как да спазваш точно ЗДвП щото т'ва значи да караш като учебен, а ти не го правиш както и 95% от трафика в София. Другите 5% са учебни :mhihi:
Движиш се според движението и в зависимост колко е натоварен трафика, т'ва е иначе излиза,че нарочно се влачиш и правиш дебилщини по пътищата.
Друг е въпроса,че ЗДвП не е променян от времето когато са се карали лади, жигули и трабанти и е има 2000 коли в София.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Яну 2016, 15:51

Nedko Anev написа:Друг е въпроса,че ЗДвП не е променян от времето когато са се карали лади, жигули и трабанти и е има 2000 коли в София.

Aсфалта и маркировката също ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 18 Яну 2016, 16:04

zazomazo написа:
(bubsa) написа:

И ти я спазваш стриктно :mhihi: Там си се кара с 80 перфектно.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Яну 2016, 16:28

Това, което аз смятам за правилно и това, което правя е следното:

- Когато съм в лявата лента и видя, че някой ме пресира зад мен, ако няма да завивам следващите метри, дясната лента е свободна и не трябва да се завирам между коли каращи с ниска скорост, му правя път да заминава.

- Когато бързам и в лявата лента има някой, който ме бави, правя намек с приближаване, ако не се дръпне, просто го изпреварвам отдясно, без рискови маневри, без свирене и светкане. Ако пред него има други коли е ясно, че няма как да кара по-бързо и си спазвам дистанция без да нервнича.

Не мога да разбера хората, които съзнателно, на инат пречат на останалите, осланяйки се на това, че закона е на тяхна страна. Ами ако бързащата кола, не е поредния тарикат, а мъж каращ жена си към родилното? Или в колата има пострадал? Макар шанса да е малък, няма как да го знаем. Не мога да разбера и тези, които се залепят на задната ти броня и светкат, когато пред теб има колона от коли, каращи с постоянна скорост и от дясно е същото, само че карат по-бавно. Явно се смятат за нещо повече от останалите и трябва да им се прави път, докато ги видят. Повечето от този тип неадекватници, са тези с "лъскави" возила.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 18 Яну 2016, 16:31

(bubsa) написа:
zazomazo написа:
(bubsa) написа:

И ти я спазваш стриктно :mhihi: Там си се кара с 80 перфектно.

Не твърдя, че я спазвам- обикновено карам с 10 над ограниченията.
Но ако застигна някой спазващ я не му се яздя на задния капак с фарове и клаксони, а заобикалям през свободна лента.
Впрочем и там както и на околовръстното най-дясната лента е почти винаги свободна и съответно най-бърза.

А ти стискай палци карайки с 80 по ботевградско да не качиш на капака някой от пешеходците дето пресичат където им е удобно, че ще те гледаме по новините :winky:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Яну 2016, 16:33

И тия малоумни пътеки там.. за такъв път си трябва надлез.....
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 18 Яну 2016, 16:43

Kroki написа:И тия малоумни пътеки там.. за такъв път си трябва надлез.....

Като каза малоумни пътеки се сетих за тези на излизане от 4-ти КМ. където никога не спирам. Буквално в кръговото трябва да спра за да минат хората.. по скоро всеки път съм пас.. освен ако някой пешаходец не е супер нагъл, никога не ги пускам, да бяха ги мръднали тия пътеки 10 метра нагоре, там всеки ден като мина ако не са се ударили две коли е постижение.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Яну 2016, 17:15

Nedko Anev написа:
Kroki написа:И тия малоумни пътеки там.. за такъв път си трябва надлез.....

Като каза малоумни пътеки се сетих за тези на излизане от 4-ти КМ. където никога не спирам. Буквално в кръговото трябва да спра за да минат хората.. по скоро всеки път съм пас.. освен ако някой пешаходец не е супер нагъл, никога не ги пускам, да бяха ги мръднали тия пътеки 10 метра нагоре, там всеки ден като мина ако не са се ударили две коли е постижение.

Според мен в случая ти си наглия. Щом са я сложили там, пешеходецът не е виновен. Както има правила за теб и трябва да ги спазваш, така е и за него. Много се дразня като карам в лява летна и спра на пешеходна и от дясна някой профучи, докато пред мен минават някакви деца. :ranting:

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 18 Яну 2016, 17:25

Говоря за конкретна пешаходна пътека където ежедневно гледам как някой спира и друг му го набива отзад просто щото са малоумно измислени пешаходните аз вина нямам и няма да спра да съм нагъл (щом така ме наричаш) предпочитам да не ме удрят, за съжаление още не хвърлям боб за да знам дали тоя зад мене гледа изобщо, но в повечето случай не.
Почни да минаваш всеки ден от арена Армеец посока Г.М Димитров и после пак ще си говорим.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Яну 2016, 17:27

Nedko Anev написа:Почни да минаваш всеки ден от арена Армеец посока Г.М Димитров и после пак ще си говорим.

А що реши, че не го правя?

В интерес на инстината дори и на не пешеходни пътеки имам чувството, че никой не гледа и може да ме надъни. Така че опасност винаги има.
Последна промяна Dextuar на 18 Яну 2016, 17:42, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 18 Яну 2016, 17:33

Защото си защитник на малоумните пешаходни пътеки там, които според мен са най малоумно измислените и не мога да разбера какво пречи да са изнесени 10 метра нагоре за да може да се съберат 3-4 коли, а не да спират в кръговото :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Яну 2016, 18:32

Пешеходните пътеки на входа и изхода на кръговите са супер опасни и според мен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата