Formula 1 сезон 2016
Модератор: Общи модератори
Re: Formula 1 сезон 2016
Розгерг сякаш има някакъв вроден страх от Хамилтън , ако е с комфортна преднина от 8-10+ сек няма проблем кара си без грешка , води състезанието както трябва. Покаже ли се обаче черньото в огледалата и на Розберг сякаш му се разтреперват мартинките и прави куп грешки или директно удря Хамилтън
Последните 2 състезания ги спечели точно заради това , че Хам беше на 2-3 коли зад него.
Добре кара Розберг тоя сезон , но според мен ще е на късмет ако стане шампион. Хамилтън е този , който показва по-добрата скорост , повече се бори и т.н. Розберг ми изглежда че се е пуснал по течението , ако мине номера добре ако не 2ро място и чака следващото състезание или направо последното дето шанса е х2

Добре кара Розберг тоя сезон , но според мен ще е на късмет ако стане шампион. Хамилтън е този , който показва по-добрата скорост , повече се бори и т.н. Розберг ми изглежда че се е пуснал по течението , ако мине номера добре ако не 2ро място и чака следващото състезание или направо последното дето шанса е х2

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Тоя малоумен екип на Ферари, начело с Маурицио Аривабене, кога най-после ще влезнат в час и ще направят поне една печеливша стратегия...

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
ZLATIST написа:Тоя малоумен екип на Ферари, начело с Маурицио Аривабене, кога най-после ще влезнат в час и ще направят поне една печеливша стратегия...![]()
Никога! От годни са кръгла нула.
Няма хора в екипа на Ферари , вижда се че всяко по-завързано състезание издишат откъм стратегия или се провалят напълно. Незнам кой им развива шасито , но догодина с новите правила най-много да гризнат дръвцето окончателно.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Догодина борбата ще е в челото между Мерцедес и Лимонадите и отзад Ферари и Маковете, ако вървят все така добре с развитието.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Преди отпадането на Верстапен беше интересно, но после беше само скучно возене като изключим края...
Жалко, че Верстапен не блъсна Розбер преди да отпадне щеше да стане интересно.
Тия в бокса на Ферари тотално му преебаха състезанието на Кими!
Много се радвам за Грожан, че взе точка, браво на него и на Хаас.
Супер, че Хамилтън победи! Все още има някъв шянс за титлата.

Тия в бокса на Ферари тотално му преебаха състезанието на Кими!

Супер, че Хамилтън победи! Все още има някъв шянс за титлата.

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Тоя пъпчивец нещастен Верстапен е много нагъл и си проси боя вече! Има късмет, че Фетел само го храни, а не го и преби! А това, че наказват Фетел е голяма простотия!
За състезанието мисля, че не беше лошо, защото имаше интрига. Хамилтън съкрати разликата на 19 точки след победата вчера и ще е бъде интересно в последните две състезания какво ще се случи
За състезанието мисля, че не беше лошо, защото имаше интрига. Хамилтън съкрати разликата на 19 точки след победата вчера и ще е бъде интересно в последните две състезания какво ще се случи

Поредното лансиране към Мерцедесите , наказаха Верстапен че премина през тревата и Фетел че се защити , а с лека ръка подминаха как Хамилтънката блокира гумите още на 1я завой и си мина по-напряко през тревата
Супер смешна история ама супер смешна , даже започвам да си мисля че всичко до сега беше някакъв цирк нагласен от тея дрищльовци с моторите отпаданията и т.н. просто да запазят интригата до края , а не като миналата година да станат формални последните състезания
P.S> и като стана дума за Верстапен , добре че е той да гледаме по-интересни състезания , верно повечето му маневри са с голяма доза агресия , но нали затова седим пред телевизорите да зяпаме , а не да гледаме борбата за 15 и 16то като най-интересна

Супер смешна история ама супер смешна , даже започвам да си мисля че всичко до сега беше някакъв цирк нагласен от тея дрищльовци с моторите отпаданията и т.н. просто да запазят интригата до края , а не като миналата година да станат формални последните състезания

P.S> и като стана дума за Верстапен , добре че е той да гледаме по-интересни състезания , верно повечето му маневри са с голяма доза агресия , но нали затова седим пред телевизорите да зяпаме , а не да гледаме борбата за 15 и 16то като най-интересна

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Значи според мене трябва да има възрастово ограничение за каране във Формула 1. Верстапен просто прекалява. То бива младост и такова, ама това вече минава всякакви граници... Изнерви всички звезди в шампионата, кара спокоен човек като Фетел, който през всичките години в които беше шампион не му се чу гласа /даже го мислех за безхарактерен по едно време/ да псува Чарли Уайтинг като каруцар, застрашава живота буквално на всеки втори пилот с който спори за позиция при скорости от над 200++ км... Казват му да пропусне колата зад себе си, той не го бърка чуйек ... Поредното богаташко дете е тва... Нагло, невъзпитано и мислещо си, че целия моторспорт свят се върти около него! И накрая след всички заповеди от бокса, табели, жестове от Фетел към него той отива и си спира на третата позиция, направо ако бях на Себ, отивам и такъв тупаник му бия, че ша му 'ареса... Баси малкия келеш. Звезда бил, не знам си кво бил. Има адски много млади таланти които ако ги сложиш в редбула ще дават сходни времена, но не е там работата. Опит трябва. Тва не е картинг, не е шега - тука се лети със 370 км на правите. Следващия път ще убие някого...
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Мерцедес е най - добрата кола в колоната, но Хамилтън не е най-добрия пилот. А ФИА изобщо няма нужда от коментар, те скоро нещо правилно не са направили. Чакаме промените догодина и дано да има повече равнопоставеност във всяко отношение .
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Бла, бла, бла...
Сори, ама много глупости се говоря тук.
Хамилтън заслужаваше наказание за първия завой. Дори непосветен на спорта човек би заключил, че се печели предимство с това минаване през тревата. То по тая логика и Розберг трябваше да мине, щото Макс го натисна. Ветел също си заслужава наказанието, защото маневрата му бе опасна и по-неспособен от Рикардо пилот можеше да доведе до отпадане и на двамата. Наказанието на Макс си е адекватно. Само че умаловажавате способностите на момчето и забравяте колко агресивен беше Хамилтън 2007ма година, като дебютира. Ще минат 4-5 години и ще го гледаме в друга светлина, както сега гледаме и Грожан.
Общо взето моралния победител е Розберг според мен. Назад нещата са ок след последвалите наказания. Бих споменал и супер спасяването от Алонсо, която бих нарекъл "грас рикавъри манювър"
. Чакаме с нетърпение последните 2 старта, защото тая година има някаква интрига.

Хамилтън заслужаваше наказание за първия завой. Дори непосветен на спорта човек би заключил, че се печели предимство с това минаване през тревата. То по тая логика и Розберг трябваше да мине, щото Макс го натисна. Ветел също си заслужава наказанието, защото маневрата му бе опасна и по-неспособен от Рикардо пилот можеше да доведе до отпадане и на двамата. Наказанието на Макс си е адекватно. Само че умаловажавате способностите на момчето и забравяте колко агресивен беше Хамилтън 2007ма година, като дебютира. Ще минат 4-5 години и ще го гледаме в друга светлина, както сега гледаме и Грожан.
Общо взето моралния победител е Розберг според мен. Назад нещата са ок след последвалите наказания. Бих споменал и супер спасяването от Алонсо, която бих нарекъл "грас рикавъри манювър"

Е и защо трябваше да отстъпва място , просто заложи да види какво ще решат стюардите , а не си даде мястото без бой
Макс за мен дава друга светлина в бъдещия шампионат , определено другите отбори ще берат доста ядове с него , което е супер за зрителите

Макс за мен дава друга светлина в бъдещия шампионат , определено другите отбори ще берат доста ядове с него , което е супер за зрителите

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Защото характера му е такъв. Като натрупа повече опит ще видите как ще почне да кара по-трезво.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Гледам Формула 1 от 95-та година без да съм пропускал нито едно състезание. Винаги съм намирал начин да я гледам без значение дали съм теглил от торенти или от съм гледал онлайн стрийм или по ТВ. Като Верстапен съм ги виждал много. И Хил беше агресивен когато спореха със Шуми, и Шумахер самия беше агресивен, и Алонсо беше агресивен при защита на позицията си и Хамилтън, но има една разлика. Това са били инцидентни случаи. Верстапен във всяко състезание се проявява. Има и друго... Когато другите горепоменати пилоти са ги правили тия изпълнения целия свят гръмваше - "как може", "опасно е..." и бла бла. Тука отношението е друго. Може би щото света се промени - искат да има зрелище, драма, емоции и Макс им ги дава всичките тия неща. Нали все ви е скучна Формула 1. Те не му трият сол на главата, а напротив - той става все по-известен след всяко състезание и това го подхранва да продължава с неподчинението и простотиите. Май забравихте как се бяхме умълчали всички когато Кубица се удари в стената? Най-важното нещо във всеки един моторспорт е пилотите да са живи и здрави! Не казвам, че не трябва да има двубои и битки, но да блокираш на права със скорост от 300 км/ч болида за тебе е игра и с твоя живот и с живота на другия. Тука много хора карате на писта и знаете кво е усещането да се блъснеш с висока скорост, как една седмица след това ви боли всичко. И сте се удряли с колко? 100-150? Представете си 300 кво е... Може ли да прецени тоя малкия пич при скорост от 300 км дали колата зад него е на 3 метра или на 2,50, че да блокира толкова агресивно. Няма лошо да си агресивен на пистата в някакви граници, но аз уважавам чистата битка. Изпреварва те пилота зад тебе, окей - имаш още 10 обиколки ве пич - изпревари го ти.
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Щото Ветел не блокира Даниел по не по-малко тъп начин...