Избори 2021

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За кой ще гласувате?

Б. Б.
27
16%
Кор. Ни.
5
3%
Слави
47
27%
Доган
1
1%
Синдбад Мореплавателят
37
21%
Мая + триото (дето май останаха дуо...)
5
3%
Шкембе войвода
0
Няма гласували
Кабеларката + аптеките
1
1%
Агент Гоце
0
Няма гласували
Цвъ. Цвъ.
2
1%
Москов
0
Няма гласували
Възраждане
3
2%
хАтака
1
1%
Божков
11
6%
Няма да гласувам
33
19%

Общо гласове : 173
Потребител
Аватар
Кара: Квото може
Мечтае да кара: Katheryn Winnick
Детайли за колата: Талига

Re: Избори 2021

Мнение от camino79 » 18 Мар 2021, 5:04

Borymeckata написа:Имам собствена теория по въпроса. Според мен, има три РЕАЛНИ причина за носталгията по соц-а. Изброявам ги съвсем накратко:

1. Бяхме по-млади, с всички предимства от това;
2. Бяхме еднакви и нямаше с кого да се сравняваш (та да се почувстваш прецакан);
3. Животът беше по-спокоен и не се налагаше да взимаш важни решения (други ги взимаха вместо теб).

Мога да се аргументирам и по-подробно, но мисля, че схващате идеята в общи линии... :dunno: :dunno:

В общи линии след изчерпването на т.1 другото се обезсмисля.

Или с други думи едва ли някой ще предпочете да е на 55 в ЕС класа пред това да е на 17 в Трабант.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 18 Мар 2021, 7:00

т.3, Боримечко, и то разширена.
Това е според мен главната причина. Прост , сигурен, предвидим, спокоен живот. В тая си част и аз съм носталгик по соца, мхм. Все си мисля, че качеството не живот не се нери с имане на оредмети, ма мое и да бъркам. В днешната реалност, в БГ, тази точка е непостижима.
Друг е въпроса дали някой иска това наистина заради тая причина или щото можеше да се правиш че работиш и пак да получваш достатъчно. Не че и сега не може. Ухааааа.... Може и още как :))
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 18 Мар 2021, 8:13

alekangg написа:С т.2 не съм съгласен, имаше равенство в голямата си част, но имаше и едни по-така хора, ...

Това е (беше) точно така, имаше много ясно изразена номенклатура и... обикновени хора без привилегии, народ. Ония (от номенклатурата) си живееха отделно, имаха (имали са) редица привилегии, дори специално снабдяване и специално здравеопазване за тях. Аз лично не познавам такъв и чак сега, след години разбирам как са живяли. Като казвам, че нямаше на кого да завидиш - имам предвид хората от същата среда, колегите ти от завода, съседите от блока. Гледахме еднакви телевизори, караха се еднакви коли, носеха се еднакви дрехи... Е, някой намерил някакви "връзки" и си купил нещо от кореком-а - това беше.

А сега? Комшията си купил OLED 2 метра диагонал, колегата ти паркирал ново БМВ до 20-годишния ти Опел или колежката разправя как изкарала две седмици в Гърция на ол инклузив. И жената си разболява направо - ама защо ние не ходим никъде, ама как те си го позволяват?!? И ето ти проблем... :mhihi: :mhihi:

drago_pavlov написа:
b_u_b_o написа:Общо взето всеки неудачник в живота милее за ония времена,

:ok:
Кратко, точно и ясно.

Вижте, не е точно така. Не всички хора могат (и искат) да се състезават в "скоростната лента". Не всички са амбициозни и решени на всяка цена "да пробият". Не всички са алчни и лакоми да лапнат целия свят... Има хора по-глупави и мързеливи, хора без таланти и конкурентен дух, по-неорганизирани, или просто по-скромни. Те какво - да умират, щото са неудачници?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 18 Мар 2021, 10:07

Познавам доста хора, които "жалят" за онова време. Предполагам, че и аз така изглеждам във вашите очи :) Нито един от тях НЕ е неудачник. И никой не гледа едностранно на нещата. Нито идеализират онова, нито сатанизират днешното време. Всеки строй си има силните и слабите страни и те трябва да се познават, а не да се отричат. Ако някой сега ми изреди 10 хубави неща от соца, аз ще му напиша 10 лоши. И обратното! Нужна ни е трезва обективна оценка, а не емоционален изблик в едната или другата крайност!
В живота и политиката, емоциите не помагат за правилни решения. Вярвам, че всеки се е убедил в това от опит. А ние (като общество) от върли комунисти, за една нощ се превърнахме в бясни капиталисти. От едната - та на другата крайност.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 18 Мар 2021, 13:32

Дай да видим 10-те хубави неща, без да си бил партиен секретар.
Сега ще ми се обясни, че е нямало престъпност, всичко е било безплатно и т.н.
Лошите неща са десетки пъти повече, като някои да абсурдно лоши.
Малко като на каца с лайна да сложиш малко мед.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 18 Мар 2021, 14:16

alekangg написа:Дай да видим 10-те хубави неща, без да си бил партиен секретар.

Tи пА откъде знаеш кое как е било,като си минавал прав под масата тогава?
Или понежа - хората така казват- че викаш и ти да дадеш мнение.Не казвай на хора коита са живели по това време как е било,от това какво са ти казали на теб или си прочел някъде си

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 18 Мар 2021, 14:29

Тоя спор сме го водили много пъти в различни теми, и винаги без резултат. А резултат не може и да има, защото тук няма една обективна, а много субективни истини. Демек - всеки оценява предимствата / недостатъците на соц-а / демокрацията според собствените си критерии и приоритети.

Аз ще назова само едно "хубаво нещо" от соц-а, но според мен то тежи за 10 - образованието. Беше достъпно и качествено. Сега го няма. Не казвам, че сега е скъпо и некачествено, просто... нямаме образование. Ще кажете - какво толкова? Aми това, че младите излизат от училище неграмотни и ограничени, без обща култура и с някаква извратена ценностна система. Ама иначе са лакоми за всичко... В резултат - ето ти безработица, ето ти престъпност, ето ти бедност и скапана икономика, ето ти емиграция, ето ти корупция, абе... пълна програма.

Много отдавна е казано: "Прост народ - слаба държава". Не аз съм го измислил... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 18 Мар 2021, 15:08

Неудачници вика :mhihi: , другия пък му крепи мъдите , и вика - точно и ясно било :mhihi:
99% от "удачниците" , днеска са такива щото са намазали от соца или щото мама или тате са намазали от соца.
0.1% е постигнал нещо самостоятелно , без наследства , и без някой някъде да го е побутнал и подпрел ;)
Едно е да си роден в центъра на столицата , и да си отсят (дет се вика) още в детската градина , друго е да си от Ямбол , примерно.
Единия стартира от 3то стъпало , другия от под земята - тоя от 3тото стъпало обаче вика , че тоя от под земята бил неодачник :mhihi:
Само на играчите(ако изобщо са) едно да им кажа - ако не е бил соц режима , днеска щяхте да муате кренвирши и да си шиете чорапите!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Квото може
Мечтае да кара: Katheryn Winnick
Детайли за колата: Талига

Мнение от camino79 » 18 Мар 2021, 15:38

Borymeckata написа:А сега? Комшията си купил OLED 2 метра диагонал, колегата ти паркирал ново БМВ до 20-годишния ти Опел или колежката разправя как изкарала две седмици в Гърция на ол инклузив. И жената си разболява направо - ама защо ние не ходим никъде, ама как те си го позволяват?!? И ето ти проблем... :mhihi: :mhihi:

Не всички хора могат (и искат) да се състезават в "скоростната лента". Не всички са амбициозни и решени на всяка цена "да пробият". Не всички са алчни и лакоми да лапнат целия свят... Има хора по-глупави и мързеливи, хора без таланти и конкурентен дух, по-неорганизирани, или просто по-скромни. Те какво - да умират, щото са неудачници?

Тия изяснения с жената трябва са се изговорят май.

Един начин да се сравнят времената е са се види в кой строй правилата на играта са били еднакви за най-голям брой хора. Друго важно нещо са самите правила - в кой строй са по-умерени и по-смислени.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Мар 2021, 15:42

От вчера официално ДПС купуват гласове тука по 50 камъка на глас. Една ми се хвали, че взела парите, но щяла да гласува за който и падне. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 18 Мар 2021, 15:48

На Марешки договора по-оферта изглежда :mhihi:
Изображение
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 18 Мар 2021, 15:50

Охохо наскачаха пак цоц носталгиците :mhihi: И още един избЕгал при капиталистите реве колко било добре...любимите ми :mhihi:

Borymeckata написа:Вижте, не е точно така. Не всички хора могат (и искат) да се състезават в "скоростната лента". Не всички са амбициозни и решени на всяка цена "да пробият". Не всички са алчни и лакоми да лапнат целия свят... Има хора по-глупави и мързеливи, хора без таланти и конкурентен дух, по-неорганизирани, или просто по-скромни. Те какво - да умират, щото са неудачници?

Абсолютно не трябва да умират, това при нас наистина е кофти че ниско-квалифицирания труд е прекалено подценен като заплащане и мизерства. Обаче аз визирам тази част от нисковалифицираните/псевдо квалифицираните които си мислят, че трябва по-подразбиране да получават колкото хората напънали се да постигнат нещо в живота. Хората не са равни, и всеки който вярва в това приравняване което е в основите на оная идеология за мен е или глупав, че не вижда проблема или иска да лежи на чужд гръб. :bchug:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Мар 2021, 15:55

Моля заповядайте, че да не заключат тази за изборите:
viewtopic.php?f=4&t=437071&p=4566546#p4566546
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 18 Мар 2021, 16:34

Добре, а как да си намеря някой да ми даде парички да гласувам ? Преди сами ме търсеха, сега никой не откликва :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 18 Мар 2021, 17:39

ivoo написа:
alekangg написа:Дай да видим 10-те хубави неща, без да си бил партиен секретар.

Tи пА откъде знаеш кое как е било,като си минавал прав под масата тогава?
Или понежа - хората така казват- че викаш и ти да дадеш мнение.Не казвай на хора коита са живели по това време как е било,от това какво са ти казали на теб или си прочел някъде си

Брей, всичко знаеш ти, как пък не позна, даже не съм бил роден. Защо размишляваш кой какво е видял и дали правилно мисли?

Само не разбрах твоето мнение какво е, било е лошо, но не си видял или си го видял.
Било е хубаво, видял си го, но сега си при гнилите капиталисти, вместо в Русия.

Или само си чешеш клавиатурата пак?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата