СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от dankata » 24 Фев 2026, 23:53

Аз май ще си продавам моята, гледам ги събираш....
Моята е само 4 нюанса сиво, включае и оригиналното :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 24 Фев 2026, 23:54

Jordana написа:Баси и цените :shock: За 200-300лв материали 4000лв труд ...тия съвсем не познават парите вече . Айде ясно че има и допълинтелни разходи ток вода миене кит шкурки тук там али бали разин ама това са безумни цени само за една боя . 1л боя е примерно 40 евро 1.5л лак лак ти е 50 евро . Айде 500 евра да са със супер маркови материали , ама за цяло демонтираш едни брони и преден капак евентуално не е чак такъв къртовски труд . Вече ако има кърпене и тенекеджийска работа е според зависи ама едва ли за такова иде реч .

Ся , че главата ти е като акустична китара е ясно отдавна, ма що продължаваш да се изхождаш по теми ,от които хал-хабер си нямаш ?
На Дрифтито преди време му предложих да дойде да си смени праговете при мен, под мое ръководство и след това да си оцени труда...отказа ;)
Само информативно да питам: един климатик за колко време се слага и каква е цената ?
п.п. Палячо :dummy:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 25 Фев 2026, 0:15

Всеки сам определя цената на труда си.
И всеки друг имащ нужда от същият този труд определя дали тази цена го устройва или не.
Като не се срещнат...не става.Като при много не става...цената се коригира нагоре/надолу.
Аз лично масово смятам,че за много дейности се прекалява с цените за труд.
Не са всички в бранша,но докато има кой да плаща ще има и цени тип...алеле майко.
Последният път един комшия ми обяви 6000лв за кърпене на 1 праг и две вежди на субару.
Това,че колата не струва тия пари си е проблем на собственика.
Оставете го нали.Но как се сметна тази цена.
Времето за работа щяло да е 1 месец.И за да му излезнала сметката толкова по толкова..толкова.Да излезе надника.
В случая...Съжалявам.Така сметки не се дават и правят.
Не че труда може да не струва толкова,но тая работа не е за тази часовка като време,че цената да е толкова.
А че майстора по му се пият бирички...проблема си е на майстора.
И пак.Това не са всички.
Но понеже на същия му бяха броили 10000лв за кърпене и боядисване на е36 малко преди това(кой ли идиот ги плати тия пари),човека се пробва.
Там може и повече да е била работата и да е било оправдано.Не коментирам...ама не може всички с големия аршин да ги мериш.
Та така. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 25 Фев 2026, 0:28

Exclusive89 написа:https://youtu.be/_CIfKIUNEN8?t=36
Тази 39ка не зная какъв цвят е..

Dravit Gray.

Т'ва ми е от топ цветовете за доста БМВ-та 8)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 25 Фев 2026, 0:46

slatanic написа:Всеки сам определя цената на труда си.
И всеки друг имащ нужда от същият този труд определя дали тази цена го устройва или не.

Това е така, да !
Само че лично мен много ме дразни ,когато някой започне да ми прави сметка на вземанията , па колко било това , колко онова и да ми смята колко съм изкарал..
Обичайно тая сметка я правят глупави хора , които ми гледат само вземанията, а не и даванията. И разбира се им се посочва вратата , деликатно и учтиво , но ако "клиентът" заслужава може и по друг начин :mhihi:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Фев 2026, 0:48

dankata написа:Аз май ще си продавам моята, гледам ги събираш....
Моята е само 4 нюанса сиво, включае и оригиналното :)

Хахаха! Туринга замина, трябва да актуализирам профила. :angel:

немо написа:
Jordana написа:На Дрифтито преди време му предложих да дойде да си смени праговете при мен, под мое ръководство и след това да си оцени труда...отказа ;)

И в крайна сметка си ги правихме у дома в гаража.
Ляв праг - 7 дни от срязването до напълно затворен праг + изграждане изцяло на задна стойка на крик и усилване на предна и ремонт на вътрешния праг.
Десен праг - 10 дни, като тук кърпихме и пода отзад, както и отпред, също задна стойка от нулата и усилване на предната.

Отделно вече обработвах вътре кърпеното или увреденето от цо-то, грундирах отвън и мазах всички шевове с покритие /боди 999/, както и пълних праговете с восък. Там време не съм смятал, но отиде някой друг ден и за тия процедури.

Не е лесно. :bchug:

Messenger_creation_C42108C6-A605-4AD3-B21D-6522005AB25E.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата