България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
vicho написа:Тоя му върза на куче, па не знам...
Тая мантинела убиец съвсем спокойно можеше да влезе в колата и да направи на руска салата всичко вътре
Да не говорим, че джипчето за малко не прескочи да изтрепе хората в насрещното![]()
![]()
![]()
Общо взето, ЛУД КЪСМЕТ!!! ЛУД!!!
п.с. според мен караше по-бързичко от нужното, ама локвата (езерото) е факт...актът ще е "несъобразена с пътните условия скорост"
![]()
Абсолютно. Приятел преди няколко години така се удари в мантинела и тя мина през колата, за щастие през задните седалки, на които нямаше пътници и той се измъкна без поражения.
Като падне малко дъжд и винаги става някакъв сакатлък.. Този си караше бързичко.

- Petrolhead
- Потребител
-
още един водач, който не знае, че българските магистрали са лошо направени, лошо поддържани и населени с нагли същества.
нищо де, утре като види, че вали ще си кара в дясно зад камионите.
нищо де, утре като види, че вали ще си кара в дясно зад камионите.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Преди 15-тина години в един дъжд на Тракия малко след изхода от София някакъв чичо с Пежо беше подпрял мантинелата, която беше влязла в колата и му беше отрязала крака.
Имаше и един случай с младо момче с S класа някъде около тунелите. Мисля, че беше починал.
Тия ако направят един читав одит на мантинелите навсякъде не знам с колко стотин милиона ще трябва да се бръкнем за нови.
Имаше и един случай с младо момче с S класа някъде около тунелите. Мисля, че беше починал.
Тия ако направят един читав одит на мантинелите навсякъде не знам с колко стотин милиона ще трябва да се бръкнем за нови.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Petrolhead написа:нищо де, утре като види, че вали ще си кара в дясно зад камионите.
Там е работата, че в тоя сезон може да я има тая локва, а ти да не си видял и капка преди това. Просто докато се е изсипало там ти си бил на 5км и 40° и изобщо не подозираш, че може да има езеро на пътя пред теб. И да знам какво ще кажат всички - пътя е скапан. Това е факт и прави още по-глупав риска да караш бързо по него като знаеш, че проблемите само чакат да се опитат да те убият...
- Petrolhead
- Потребител
-
някъде видях шофьора на камиона, който снима, че обяснява, че е валяло и спирало няколко пъти, докато е карал и че асфалта е бил супер хлъзгав през цялото време. мисля че повечето знаете, каква пързалка става, като лятото капне малко дъжд и вдигне прахоляка.
та, тези които имат глави на раменете си не са били изненадани от локвата
та, тези които имат глави на раменете си не са били изненадани от локвата
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Пътя е мокър и преди да влезе в локвата. Щом е мокро може да очакваш да има локви на места, отделно че това езеро си се виждаше от далеч, че е там...при тази скорост няма много значение с какви гуми е, но все пак би било интересно да се видят
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Като се блъскат камиони в тия мантинели от тенеке , АПИ излизат и обясняват как не било за камиони било само за коли мантинелите и под малък ъгъл да удрят ...Ама те и тротинетка не могат да удържат тия вестници ....баси краденето и мърлявщината . И за това им плащаме винетка 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз, като ви разправях за мантинелите, предавайки пряко думите на бивш мениджър, работил в една от фирмите, не ми вярвахте
....
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Коя локва му е виновна на този с Б категорията бе хора? Че той като пълен дебил си лети в ЯВНО мокро време и колкото и да е тъп или неадекватен шофьор, чува водата по подкалниците. Като чуваш водата, къде летиш? Много ясно, че е възможно да има локва в някакъв участък от пътя, ама с тази скорост ти докато я видиш и натиснеш спирачки...късмета му не беше, че мантинелата не влезе вътре, а че можеше тира да е три секунди напред и този примат като се удари да влезе под него.
Винаги съм се чудел на хора, които като падне дъжд и почват да се чувстват като Сена и Шумахер на пистата. Имам един познат така понякога в дъжда си кара 200-240. Ама уж знае локвите и гледа, уж като е валяло силно и е измило мизерията. Не знам, аз дори да карам бърза кола в някакъв случай и бързо, като леко се намокри пътя дори, веднага връщам газта. Дори да няма хубаво мокро, първоначално филма от мръсотията е много коварен. То с бърза кола в мокрото си е наказание да караш, първо не може да и ползваш потенциала, второ широката гума яко я дърпат коловозите и имаш чувството, че танцува на някои места. Не мога да гадая къде има коловози и къде не. Свалям на 90-100 и ако ще в язовир да влезна, шанса да се ударя е сведен почти до нула.
Тирът кара с 90 по ГПС, Тоест 97 някъде по километраж, тоя индивид с колко прелетя според вас?
И после локвата му била виновна. Ами следващият път след като за щастие оживя, няма да му е виновна локвата защото ще кара съобразено и да, сега ще го ушият за несъобразена скорост. Аз то това по-ясен пример за несъобразена скорост, трудно мога да се сетя. Да не говорим, че вижда ярко слънце, тоест не е нужно да си Айнщайн за да се сетиш, че щом е мокро така доволно и има слънце, значи е минало бързо на облак и има голям шанс да е валяло силно, тоест още една причина за локви.
Ако всеки един такъв се оправдава с локвата, за каква култура на каране говорим? Тоя след него като си караше с не чак толкова по-ниска скорост и също изпреварва тира, защо не се удари? Или тоя чак толкова изплиска локвата, че за него не остана вода?
Лети без да има криле, нормално да се ушие.
Нещо за украинецът, който се блъснал в скат и съборил скалата в Кресненското дефиле, затваряйки пътя няма ли да кажете?
https://btvnovinite.bg/bulgaria/skalna- ... adali.html
Винаги съм се чудел на хора, които като падне дъжд и почват да се чувстват като Сена и Шумахер на пистата. Имам един познат така понякога в дъжда си кара 200-240. Ама уж знае локвите и гледа, уж като е валяло силно и е измило мизерията. Не знам, аз дори да карам бърза кола в някакъв случай и бързо, като леко се намокри пътя дори, веднага връщам газта. Дори да няма хубаво мокро, първоначално филма от мръсотията е много коварен. То с бърза кола в мокрото си е наказание да караш, първо не може да и ползваш потенциала, второ широката гума яко я дърпат коловозите и имаш чувството, че танцува на някои места. Не мога да гадая къде има коловози и къде не. Свалям на 90-100 и ако ще в язовир да влезна, шанса да се ударя е сведен почти до нула.
Тирът кара с 90 по ГПС, Тоест 97 някъде по километраж, тоя индивид с колко прелетя според вас?
И после локвата му била виновна. Ами следващият път след като за щастие оживя, няма да му е виновна локвата защото ще кара съобразено и да, сега ще го ушият за несъобразена скорост. Аз то това по-ясен пример за несъобразена скорост, трудно мога да се сетя. Да не говорим, че вижда ярко слънце, тоест не е нужно да си Айнщайн за да се сетиш, че щом е мокро така доволно и има слънце, значи е минало бързо на облак и има голям шанс да е валяло силно, тоест още една причина за локви.Ако всеки един такъв се оправдава с локвата, за каква култура на каране говорим? Тоя след него като си караше с не чак толкова по-ниска скорост и също изпреварва тира, защо не се удари? Или тоя чак толкова изплиска локвата, че за него не остана вода?
Лети без да има криле, нормално да се ушие.
Нещо за украинецът, който се блъснал в скат и съборил скалата в Кресненското дефиле, затваряйки пътя няма ли да кажете?
https://btvnovinite.bg/bulgaria/skalna- ... adali.html
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.