България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
46%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
13
4%
Всички тези неща
116
36%

Общо гласове : 319
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от drifty » 24 Авг 2026, 17:07

vicho написа:Тоя му върза на куче, па не знам...

Тая мантинела убиец съвсем спокойно можеше да влезе в колата и да направи на руска салата всичко вътре

Да не говорим, че джипчето за малко не прескочи да изтрепе хората в насрещното :shock: :shock: :shock:

Общо взето, ЛУД КЪСМЕТ!!! ЛУД!!!

п.с. според мен караше по-бързичко от нужното, ама локвата (езерото) е факт... :dunno: актът ще е "несъобразена с пътните условия скорост" :ranting: :censored:

Абсолютно. Приятел преди няколко години така се удари в мантинела и тя мина през колата, за щастие през задните седалки, на които нямаше пътници и той се измъкна без поражения.

Като падне малко дъжд и винаги става някакъв сакатлък.. Този си караше бързичко.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 24 Авг 2026, 17:11

още един водач, който не знае, че българските магистрали са лошо направени, лошо поддържани и населени с нагли същества.
нищо де, утре като види, че вали ще си кара в дясно зад камионите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Авг 2026, 17:20

Преди 15-тина години в един дъжд на Тракия малко след изхода от София някакъв чичо с Пежо беше подпрял мантинелата, която беше влязла в колата и му беше отрязала крака.

Имаше и един случай с младо момче с S класа някъде около тунелите. Мисля, че беше починал.

Тия ако направят един читав одит на мантинелите навсякъде не знам с колко стотин милиона ще трябва да се бръкнем за нови.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Авг 2026, 17:25

Petrolhead написа:нищо де, утре като види, че вали ще си кара в дясно зад камионите.

Там е работата, че в тоя сезон може да я има тая локва, а ти да не си видял и капка преди това. Просто докато се е изсипало там ти си бил на 5км и 40° и изобщо не подозираш, че може да има езеро на пътя пред теб. И да знам какво ще кажат всички - пътя е скапан. Това е факт и прави още по-глупав риска да караш бързо по него като знаеш, че проблемите само чакат да се опитат да те убият...

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 24 Авг 2026, 17:30

някъде видях шофьора на камиона, който снима, че обяснява, че е валяло и спирало няколко пъти, докато е карал и че асфалта е бил супер хлъзгав през цялото време. мисля че повечето знаете, каква пързалка става, като лятото капне малко дъжд и вдигне прахоляка.

та, тези които имат глави на раменете си не са били изненадани от локвата

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Авг 2026, 17:33

Пътя е мокър и преди да влезе в локвата. Щом е мокро може да очакваш да има локви на места, отделно че това езеро си се виждаше от далеч, че е там...при тази скорост няма много значение с какви гуми е, но все пак би било интересно да се видят
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Авг 2026, 19:34

Като се блъскат камиони в тия мантинели от тенеке , АПИ излизат и обясняват как не било за камиони било само за коли мантинелите и под малък ъгъл да удрят ...Ама те и тротинетка не могат да удържат тия вестници ....баси краденето и мърлявщината . И за това им плащаме винетка :kuku:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 24 Авг 2026, 20:09

Аз, като ви разправях за мантинелите, предавайки пряко думите на бивш мениджър, работил в една от фирмите, не ми вярвахте :mhihi: :mhihi: ....
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Авг 2026, 21:02

Коя локва му е виновна на този с Б категорията бе хора? Че той като пълен дебил си лети в ЯВНО мокро време и колкото и да е тъп или неадекватен шофьор, чува водата по подкалниците. Като чуваш водата, къде летиш? Много ясно, че е възможно да има локва в някакъв участък от пътя, ама с тази скорост ти докато я видиш и натиснеш спирачки...късмета му не беше, че мантинелата не влезе вътре, а че можеше тира да е три секунди напред и този примат като се удари да влезе под него.
Винаги съм се чудел на хора, които като падне дъжд и почват да се чувстват като Сена и Шумахер на пистата. Имам един познат така понякога в дъжда си кара 200-240. Ама уж знае локвите и гледа, уж като е валяло силно и е измило мизерията. Не знам, аз дори да карам бърза кола в някакъв случай и бързо, като леко се намокри пътя дори, веднага връщам газта. Дори да няма хубаво мокро, първоначално филма от мръсотията е много коварен. То с бърза кола в мокрото си е наказание да караш, първо не може да и ползваш потенциала, второ широката гума яко я дърпат коловозите и имаш чувството, че танцува на някои места. Не мога да гадая къде има коловози и къде не. Свалям на 90-100 и ако ще в язовир да влезна, шанса да се ударя е сведен почти до нула.
Тирът кара с 90 по ГПС, Тоест 97 някъде по километраж, тоя индивид с колко прелетя според вас? :kuku: И после локвата му била виновна. Ами следващият път след като за щастие оживя, няма да му е виновна локвата защото ще кара съобразено и да, сега ще го ушият за несъобразена скорост. Аз то това по-ясен пример за несъобразена скорост, трудно мога да се сетя. Да не говорим, че вижда ярко слънце, тоест не е нужно да си Айнщайн за да се сетиш, че щом е мокро така доволно и има слънце, значи е минало бързо на облак и има голям шанс да е валяло силно, тоест още една причина за локви.
Ако всеки един такъв се оправдава с локвата, за каква култура на каране говорим? Тоя след него като си караше с не чак толкова по-ниска скорост и също изпреварва тира, защо не се удари? Или тоя чак толкова изплиска локвата, че за него не остана вода? :mhihi:
Лети без да има криле, нормално да се ушие.

Нещо за украинецът, който се блъснал в скат и съборил скалата в Кресненското дефиле, затваряйки пътя няма ли да кажете? :mhihi:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/skalna- ... adali.html
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Предишна

Назад към Извън Темата