България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
TNT написа:Очевидно влиза с поне 120 в локвата.
масимум със 100 караше румънеца

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Несъобразена скорост , в локва на магистрала !!! 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Данчо, ти като си намокриш ръцете пипаш ли много като правиш климатиците или нещо го съобразяваш все пак?
Разбира се, масово румънСите са така, винаги съобразителни и всичко съобразяват. Убеден съм, че ако беше заледено щяха да се вадят теории как може да е хлъзгаво след като следва да е опесъчено. За онези, които правят верижни по магистралите в мъгла вероятно има оправдание от сорта, че няма лампи отгоре които да разсейват малко от малко тая лоша мъгла, че да може пилотите да карат спокойно.
Като гледам бая колеги сме на мнение, че този си носи основната вина за катастрофата, а другото са просто спомагателни неща, но да кажем, че не трябва и дупка да има, ама има, нали?
Ти локва в западна държава мислиш, че е невъзможно да съществува ли? Обикалял си и нагоре предполагам, та може да си видял нещо извън Германия и Австрия. Няма смисъл да обясняваме, че там отичането няма нищо общо с нашето, нито настилката, но айде да се залъгваме, че всичко е идеално все едно някой е подготвил писта за каране. То в стартове от Ф1 съм виждал локва на пистата, тука обаче се претендира за някаква паралелна Вселена ако може и с други физични закони.
Добре де, тоя зад него питах защо не се удари, ок, да кажем другите 10 преди него, които са минали през гарантирано по-голямо количество вода в тази локва защо не са се ударили или всички са карали вероятно с 50?
Аз колкото и да гледам клипа, дори не ми се вижда от наистина сериозните локви(може преди това да е била с повече вода)които съм срещал на пътя. Колкото и да гледам клипа, аз виждам вината в този автомобилен неграмотник.
Иначе да, не бива да има локва и бива мантинелата да издържа тир, ама...
П.п: Сега като се замисля МихаелескУ ШумахереН има и някакво подобие на знаци там, които отрази...никак. Явно трябваше да му направят водопад, че да допусне как може да има вода на мокрия път. Сетих се, другият изпреварва по-бързо тира за да може да кривне рязко вдясно и да избегне локвата.
vicho написа:TNT написа:Очевидно влиза с поне 120 в локвата.
масимум със 100 караше румънеца==> локвата е виновна
Разбира се, масово румънСите са така, винаги съобразителни и всичко съобразяват. Убеден съм, че ако беше заледено щяха да се вадят теории как може да е хлъзгаво след като следва да е опесъчено. За онези, които правят верижни по магистралите в мъгла вероятно има оправдание от сорта, че няма лампи отгоре които да разсейват малко от малко тая лоша мъгла, че да може пилотите да карат спокойно.
Kroki написа:Top Gun Maverick написа: Много ясно, че е възможно да има локва в някакъв участък от пътя, а
Не приятел, не трябва да има локва. Тва е МАГИСТРАЛА, не е междуселски път и не мантинелата не трябва да мине през колата, и точно там се вижда, че вече е имало удар по временните поставени колчета. Знаеш ли от колко време седи?![]()
![]()
![]()
Като гледам бая колеги сме на мнение, че този си носи основната вина за катастрофата, а другото са просто спомагателни неща, но да кажем, че не трябва и дупка да има, ама има, нали?
Добре де, тоя зад него питах защо не се удари, ок, да кажем другите 10 преди него, които са минали през гарантирано по-голямо количество вода в тази локва защо не са се ударили или всички са карали вероятно с 50?
Аз колкото и да гледам клипа, дори не ми се вижда от наистина сериозните локви(може преди това да е била с повече вода)които съм срещал на пътя. Колкото и да гледам клипа, аз виждам вината в този автомобилен неграмотник.
Иначе да, не бива да има локва и бива мантинелата да издържа тир, ама...
П.п: Сега като се замисля МихаелескУ ШумахереН има и някакво подобие на знаци там, които отрази...никак. Явно трябваше да му направят водопад, че да допусне как може да има вода на мокрия път. Сетих се, другият изпреварва по-бързо тира за да може да кривне рязко вдясно и да избегне локвата.

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
....Лошо отводняване: Съгласно нормите за проектиране и поддържане на пътищата, асфалтът трябва да има правилен надлъжен и напречен наклони, а отводнителните системи (шахти и оттоци) трябва да поемат дъждовната вода.Отговорна институция: Стопанинът на републиканската пътна мрежа (в зависимост от магистралата – Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) или съответният концесионер) е длъжен да поддържа пътя в безопасно за движение състояние и да отстранява дефекти като образуване на водни лехи.Какво да направитеПодайте официален сигнал към АПИ на денонощния им телефон 0700 130 20 или през техния уебсайт, за да се вземат спешни мерки или да се постави предупредителен знак.Ако водата е причинила катастрофа или повреда на автомобила, имате право да предявите иск за обезщетение срещу стопанина на пътя.....
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Тоест освен цитати на закони за поставяне на знаци и предявяване на иск ти ми казваш, че като поправяш климатика пускаш тока и оставяш душа да тече върху вас. 
In God we trust, all others we track.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
Казвам че ако няма локва и направиш аквапланинг ще си виновен щого караш с несъобразена скорост пък била тя и 40км . Но ако има локва и се фърлиш в мантинелата от картон , АПИ си носи отговорност ...