Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Море 2023г.?!...

Мнение от TNT » 18 Юли 2023, 12:20

mr_petroff написа:Прибрах се от Бяла - много добре

Преди 3 години бях и беше пълна трагедия с храната. За 4 дни буквално не ядохме нищо свестно, всичко тежко замразено плюс повръщания имаше. Хотела беше добре, беше с хубава гледка към морето, че и евтин. Водата беше много чиста, чадърите евтини. Но факта, че нямаше свестно ядене на нито едно заведение - няма да стъпя там повече.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Юли 2023, 12:54

ildivvy написа:Доколкото знам, мястото е тяхно притежание. Купено е! Иначе си прав - запазено е без бетон! Ако това се промени, ще се промени и типа на летуващите там!

Да, купили са земята, построили са всичко и т.н. Но има натиск от страна на ДБ(Ивайло Мирчев мисля) да им се отнеме/национализира по линия на санкциите срещу Русия. Нещо като замръзяването и конфискацията на активи на запад и даването им на Украйна. Комплексът там е собственост на правителството на Моксва и те се опитват да го приравнят към руска държавна собственост и да го прилапат.
На мен ми звъннаха преди няколко седмици и ме предупредиха, че имат "технически проблеми" с комуналните услуги и има шанс резервацията да се отмени. Неофициално хора, които работят там ми казаха, че има натиск и руснаците прекратяват дейност. Явно им е писнало и замръзяват всичко, то така или иначе миналата година много малка част от целия комплекс работеше. :banghead: Все се надявах, че богатите собственици на вили в комплекса ще имат достатъчно силно лоби, за да го задържат работещ, но уви.

Иначе лично за мен там беше едно от малкото останали райски кътчета - къщички сред борова гора, отдалечени една от друга, в същото време парк, детски площадки, басейн с бар. Ресторант на плажа, атракционни за децата и т.н....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Юли 2023, 12:55

В петък е едно заведение на морето правя поръчка и питам "препечени филийки имате ли и ако може 2 броя" и момичето ми вика "ще проверя".
Върна се и каза, че само на обяд имало.
Викам "Ок, дайте пърленка"
Идва по-късно в сметката се мъдрят 2 броя филия хляб, освен разбира се пърленката :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 18 Юли 2023, 14:54

Типично.... :mhihi:
Сетих се за едно узо 200 ml в Гърция дето бяха забравили да го пишат в сметката. Като му казах на сервитьора собственик /около 60-65 годишен/, с най широката усмивка отвърна, че който не внимава - черпи ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 18 Юли 2023, 15:06

И мен ме черпиха едно патронче, понеже се забави сувлакито. Забави забави... 30-35мин, просто всичко останало беше дошло доста по-бързо. В България само веднъж са ме черпили една малка бира, понеже чаках пица близо 2 часа :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 18 Юли 2023, 16:55

Аз добре, че не питах имат ли калкан, че има/няма, був във сметката :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 18 Юли 2023, 22:33

Последно ни черпиха узо и безплатни салати в Ла Катедрале на Градина след като им свършиха доматите и краставиците и не можаха да направят гръцки салати.

И тук, и в Гърция са ме черпили няколко пъти узо и шотове, но там обикновено е значително по-лесно да се случи.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 19 Юли 2023, 9:40

Тази години последно в Гърция подариха на малката в една семейна таверна буркан с мед от техния, че бързахме да станем и не искахме сладко!
Собственикът, един супер як дядо вика "Неее, чакайте". Отиде до къщата и донесе един буркан мед :mhihi: :ok:

Много обичам такива семейни таверни. В нея работеха жена му в кухнята, дъщеря и син като сервитьори и т.н. и той посрещаше гостите :bowdown:
И обслужването е като в 5-звезден хотел. Супер усмихнати, отзивчиви и т.н. :bowdown:

Писал съм тук и за една таверна в едно селце на границата с България, на 130 км. от морето :mhihi:
Когато и да отида в нея виждам коли от Хасково, Стара Загора, Пловдив, Турция и т.н. :shock: :bowdown: :ok:
На този чичак е :mhihi:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Юли 2023, 9:44

Ей, как хвалите чуждото само!
Все едно никога не са ви правили жестове в България.
На мен пък последният ден пък ми се обади собственика на наетият от мен апартамент на морето, за който плащах и ми предложи да остана още един ден безплатно, защото следващите гости щели да дойдат по-късно.
Това включваше и безплатно да ползвам паркинга.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Юли 2023, 10:04

Е.Димитров написа:Ей, как хвалите чуждото само!

тия неща бързо се забравят, друго си е вънка като те черпят
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 19 Юли 2023, 10:53

Ами честно да си кажа тук в България никъде не са ме черпили, въпреки объркани/забавени поръчки или други проблеми от сорта които буквално ти развалят вечета.
Сега като бях в Гърция всяка вечер имахме комплемнти от заведенията в които хапвахме - диня , техните баклави, сладоледи, грозде :dunno: А като за начало винаги ни чакаше бутилка студена вода, а след това питки които така и не намирах в сметките :mhihi:
За отношението на сервитьорите и изобщо целия персонал пък няма да говоря.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 19 Юли 2023, 11:01

В България ресторантьори са ме черпили десерт - любим ресторант в родния град, същият ресторант го има и в Гърция.
Случвало ми се е в Гърция като уцеля преди сиеста в малко кафене до плажа, както и типичната вода и хляб.
В България за сметка на това са ми обърквали поръчката при изрично уточнение, че махаме гъби заради алергия, и после сервитьорът ме пита "ще я ядете ли или да я сменям" - в щастливецът...
За сметка на това съм получавал мега яко обслужване и посрещане в Чилингира, както и храната беше повече от чудесна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 19 Юли 2023, 11:18

На мен пък един път в Гърция ми объркаха сметката с такава, на друг клиент.
Ако не бях по-внимателен и не обърнах внимание, разликата беше около 35 евро.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 19 Юли 2023, 11:28

Е.Димитров написа:Ей, как хвалите чуждото само!

Аз написах по-горе. Една малка бира за всичките проблеми през всичките години. Две смучещи бонбончета със сметката нали не ги броим за десерт или подарък ? :dunno:

Скоро в ресторант. 1ч30мин чакане. Водата свърши на 15 юли ? За едното отказано ястие (което близо 2 часа не идваше), беше в сметката. Чакахме да "питат шефа" дали може да го махнат. Подаръци ? Отстъпка в сметката ? Извинение ? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

2 седмици преди това. На съседната маса на жена донесли айрян с някаква плуваща мръсотия с него ? Сервитьорката "няма проблем, няма проблем, ще го махнем от сметката". Къв проблем бе, жената ли е виновна за боклуците в айряна :banghead:

А после... хвали се чуждото ? Еми нормално.
Последна промяна TNT на 19 Юли 2023, 11:43, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2023г.?!...

Мнение от alekangg » 19 Юли 2023, 11:35

У нас при грешка в сметката обикновено се разсърдват или се казва, ами може..

Не съм чувал за извинения или подаръци по никакъв повод.

Дори накрая, ако няма бакшиш след часове чакане, носене на салата спед като съм изял основното или за десерт и други гафове се сърдят още повече.

Добре, че ходя 5 пъти в годината на родни кръчми и нямам никакви очаквания.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата