СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от barty » 20 Сеп 2026, 11:15

Много тъжно отпадна волейболният отбор вчера. Но трябва да се признае че швабите са егати и машината.
Мисля че нашият отбор има огромен потенциал. Все пак сме втори в света.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 20 Сеп 2026, 15:42

barty написа:швабите са егати и машината

Не съм съгласен, гледай утре как Поляците ще минат през тях с 3:0 и съм почти сигурен че германците няма да вземат повече от 20 точки в нито един гейм. Както трябваше да направим и ние. Много слаба Германия с 2 силни центъра и нищо повече. На нашите момчета просто не им достигна опит в такива моменти и им подариха мача, като техническа класа и умения определено са в 4ката на това първенство, но са млади.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Сеп 2026, 16:28

alx написа:
Зависи- нашите имаха 20-30км/ч максимална скорост… един модерен парашут има до 60км/ч по спомени… демек ако духа повече от 60км/ч - те снася като есенно листо… а горе 60км вятър е … нищо… 100-120км/ч ветрове- течения са нещо нормално като долу на земята може да е съвсем лек повей… друга тема… усложняващ фактор беше, че отваряхме относително рано, че ако нещо се случи да имаш време да отвориш резервния- на теория имахме 10% шанс да не се отвори главния- на практика беше доста по- често… на мене от 100тина скока не ми се е отварял главния 3 пъти… хем скатавах много прилежно… и това друга тема…

Мисълта ми беше, че може така да духа, че нищо да не може да ти помогне да кацнеш дори приблизително където искаш… а недай си Боже ако уцелиш някой комин със 20-30-40км/ч… ти падаш със 15-20км/ч… може моменто дори да набереш височина… и тогава може да кацнеш… буквално другаде … особено ако си изгубиш визуалните отправни точки …

Дай модела на вашите парашути. Много съм убеден, че вие сте били по-добри от днешните търсачи на силни усещания на Ред Бул.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Сеп 2026, 17:06

alx написа:Хм… и нас така са ни фърляли и от 9 човека веднъж на сборното място бяхме 3ма… останалите бяха по дърветата в един радиус от 2 километра… това от примерно 5000 метра височина… ама си духаше. И после вместо разведка- 6 часа събиране на групата :mhihi: ама с д5/д6- толкоз…

Така че, случва се на всеки :bchug:

Ми аз съм го написал…
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Сеп 2026, 17:37

Написал се за скорост 60км/ч. Я го обясни, зашото старите парашути се оказват със страхотни характеристики. Аз намерих единствено

Код: Избери целия код
Средната скорост на пропадане (вертикална скорост на снижаване) на десантния парашут Д-5 (серия 2) е не повече от 5 m/s
Хоризонтална скорост: Модификациите на Д-5 позволяват средно хоризонтално придвижване напред и назад със скорост около 2,6 m/s.

Аз съм дилетант по въпроса. Ето ме с реклама на новия модел на една марка над "Писта София" ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 20 Сеп 2026, 18:50

b_u_b_o написа:
barty написа:швабите са егати и машината

Не съм съгласен, гледай утре как Поляците ще минат през тях с 3:0 и съм почти сигурен че германците няма да вземат повече от 20 точки в нито един гейм. Както трябваше да направим и ние. Много слаба Германия с 2 силни центъра и нищо повече. На нашите момчета просто не им достигна опит в такива моменти и им подариха мача, като техническа класа и умения определено са в 4ката на това първенство, но са млади.

Не знам, може и така да е. Но факт че немците се мобилизираха и обърнаха мача.
:yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Сеп 2026, 0:06

BMW_POWER написа:Написал се за скорост 60км/ч. Я го обясни, зашото старите парашути се оказват със страхотни характеристики. Аз намерих единствено

Средната скорост на пропадане (вертикална скорост на снижаване) на десантния парашут Д-5 (серия 2) е не повече от 5 m/s
Хоризонтална скорост: Модификациите на Д-5 позволяват средно хоризонтално придвижване напред и назад със скорост около 2,6 m/s.

Аз съм дилетант по въпроса. Ето ме с реклама на новия модел на една марка над "Писта София" ...

Прочети сега внимателно какво съм писал…
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Сеп 2026, 0:27

alx написа:
BMW_POWER написа:Написал се за скорост 60км/ч. Я го обясни, зашото старите парашути се оказват със страхотни характеристики. Аз намерих единствено

Прочети сега внимателно какво съм писал…

Aде сега, влезе във фантазийте. Комин с над 5м/сек може да се уцели много рядко. Обикновено ги има около южни слонове на планини. Сопот, Коновската край Кюстендил. За всичките ми полети от Витоша най-високата ми скорост в комин е била 5.4м/сек според вариото. И то при положение, че парапланерът (макар и стар вече модел) има много по-добро качество от парашута. По-ми е интересно, с тия 5м/сек влезеш в нискодящо с още 5м/сек. Тогава ударът в Земята е като скок от почти трети етаж. По спомен съм влизал в около 9м/сек над последната спирка на трамвай 7-мица преди много години. И това нисходящо беше с доста голям диаметър.

Апропо, къде при десант сте скачали от

alx написа:… това от примерно 5000 метра височина…

На 5000м при нормално време температурата е доста по-ниска, отколкото долу. Пловдив е на едни 165м надморска. Ако там е било 30С (не говоря за зима), то на 5000м нагоре е било май под 0С. На мен са ми мръзнали ушите в облак лятото на към 2600 надморска.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 21 Сеп 2026, 7:36

Забрави да питаш - и какъв е тоя Ан-2 , който може да се покатери на 5000м ? :ok:
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Сеп 2026, 8:32

Какви са тия скоци от 5000 метра , върху враговете се пускат само "Оскар" и "Рупърт"... Истинските паратропъри падат с дървени планери , така няма да нацелят комин и да се ударят лошо в комина падайки като круши .. :dunno:
https://www.youtube.com/watch?v=_tRPAOGDfAQ
Аз съм дилетант по въпроса. Ето ме с реклама на новия модел на една марка над "Писта София" .

Обърнал си снимката наопаки , транспаранта с надпис BMW е наобратно .... :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 21 Сеп 2026, 9:37

Jordana написа:Какви са тия скоци от 5000 метра , върху враговете се пускат…

Ти пък къде се буташ, в морето комини няма :ok:

Ама там е тегаво да освободиш подвесната система и да се освободиш от парашута краката ти като ударят водата, особено нощно време. Представям си Пауара колко е мрънкал колко му е студена водата :mhihi:
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Сеп 2026, 12:07

Ти пък къде се буташ при морските командоси , това не е за кашимеирята работа . За скоци в морето си има обучени и натренирани специални части от скуба дайвинг паратропъри . А не някакви си там скокльовци със тия чаршафи дето вятъра им пречи да кацат ... :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 21 Сеп 2026, 12:43

Така е, не се притеснявай, аз си знам мястото. :ok:
Аз си мислех преди, че плувната ми техника изглежда като Майкъл Фелпс, ама жена ми вика изглеждам все едно се давя :mhihi:
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Сеп 2026, 15:52

enigma написа:Забрави да питаш - и какъв е тоя Ан-2 , който може да се покатери на 5000м ? :ok:

… повечето скокове по разни варшавски учения бяха от ан12, през рампата отзад… още помня колко бях разочарован като се качих на първия и установих че двуцевното оръдие отзад го нямаше и купола беше завит с някакъв брезент примерно… но по принцип да- генерално болшинството от скокове бяха от ан-2 и доста по от ниско.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 21 Сеп 2026, 17:09

alx написа:
… повечето скокове по разни варшавски учения бяха от ан12, през рампата отзад…

Толкова учения, а не успяхте да инфилтрирате Америката да направите някой зулум :ok: Пауара затова се заяжда с тебе :mhihi:
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата