Цена на петрола и горивата в РБ
Модератор: Общи модератори
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Re: Цена на петрола и горивата в РБ
Ново инфо от Радар БГ:
четвъртък, 21 януари 2010 София
Бензин и дизел поевтиняват от днес, съобщиха от Лукойл. Цената на А-95Н пада с 1,72 на сто до 1851,60 лв./1000 л.
Бензин А-98 поевтинява с 1,64 на сто до 1947,60 лв./1000 л.
Евродизелът ще струва с 1,94 на сто по-малко до 1758,00 лв. за 1000 л.
Газьолът пък поевтинява с 2,04 процента до 1732,80 лв. за 1000 литра.
АСН
четвъртък, 21 януари 2010 София
Бензин и дизел поевтиняват от днес, съобщиха от Лукойл. Цената на А-95Н пада с 1,72 на сто до 1851,60 лв./1000 л.
Бензин А-98 поевтинява с 1,64 на сто до 1947,60 лв./1000 л.
Евродизелът ще струва с 1,94 на сто по-малко до 1758,00 лв. за 1000 л.
Газьолът пък поевтинява с 2,04 процента до 1732,80 лв. за 1000 литра.
АСН
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
И както винаги, поевтиняването е 1-2 дни след като съм си напълнил резервоара!
Ама сега като сметна, 55 литра (от 70) при разлика от 3-4 стотинки на литър след поевтиняването, "далаверата" ми е около ЦЕЛИ 2лв. - май не съм се минал чак толкова!

Ама сега като сметна, 55 литра (от 70) при разлика от 3-4 стотинки на литър след поевтиняването, "далаверата" ми е около ЦЕЛИ 2лв. - май не съм се минал чак толкова!

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
до нас на бенза-петролче,имам чувството ,че си играят по таблата.по принцип не гледам цените,ама сутрин са едни,следобед други.след дни пак ги менкат...
при покачване-веднага се действа,обратното е бавно явление
при покачване-веднага се действа,обратното е бавно явление
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Ми, Павка, ходи на Лукойл. Си бало майката от монополисти и далавераджии в България 

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Сега гледам бензин А95 = 2.10лв/л.........
. Дизела 2.05лв.... Какво става незнам, във време на криза когато повечето хора,респективно и бизнеса са силно затруднени - горивото рязко се покачва..? Като гледам как е тръгнало нищо чудно пак да стане 2.50лв...

- BJ
- Потребител
-
- Кара: 320 COUPE
аз ша пална камиона .как е а??????????????????????
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
vankatagsi написа:Сега гледам бензин А95 = 2.10лв/л.........![]()
![]()
. Дизела 2.05лв.... Какво става незнам, във време на криза когато повечето хора,респективно и бизнеса са силно затруднени - горивото рязко се покачва..? Като гледам как е тръгнало нищо чудно пак да стане 2.50лв...
А причините които изтъкват знаеш ли какви са? Кризата в Гърция!!!!! Щото Лукойл е много зависим от нея!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
в турция е 3лв! спокойно има още накъде...
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
SKISA написа:в турция е 3лв! спокойно има още накъде...
В Турция стандарта е доста по-висок

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Shishmanov написа:SKISA написа:в турция е 3лв! спокойно има още накъде...
В Турция стандарта е доста по-висок
да бе ,добре!! 1лира-1лв. по-висок само за коч холдинг-пълно е с мизерия там! точно па в турция ега не е по-висок! а на сичко отгоре си имат нефт-техен си и що са турили такава цена на горивата направо не вдевам.
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Тез горива верно бая се качиха в последно време
По спомен мисля поне от година не съм зареждал за над 2лв/л...
Иначе ето малко актуална информация за борсите,въпреки че това за наща страна никак не важи
Цените на петрола се понижиха по време на търговията в Азия в ранните часове на четвъртък, което компенсира донякъде поскъпването, последвало решението на ОПЕК да не променя производствените квоти, предаде АФП. Основният фючърс на борсата в Ню Йорк, този за доставка на „Лайт суит крюд” през април, поевтиня с 56 цента до 82,37 долара за барел.
Северноморският „Брент” за доставка през май се продаваше с 60 цента по-ниско до ниво от 81,36 долара за барел. Решението на Организацията на страните износителки обаче ще повиши цените в дългосрочен план, смятат анализаторите, добавяйки, че спадът в четвъртък вероятно ще бъде временен.
На 17 март във Виена ОПЕК взе решение да остави квотите за добив на суров петрол на сегашното им равнище. Общата позиция на петролния картел е, че не е необходима промяна на производствените квоти, които в момента са 24,84 милиона барела дневно, тъй като цените са между 70 и 80 долара, а предлагането до голяма степен отговаря на търсенето.
Все пак водещи фигури в ОПЕК допуснаха, че е възможно през есента организацията да вземе решение за увеличаване на добива.

По спомен мисля поне от година не съм зареждал за над 2лв/л...
Иначе ето малко актуална информация за борсите,въпреки че това за наща страна никак не важи

Цените на петрола се понижиха по време на търговията в Азия в ранните часове на четвъртък, което компенсира донякъде поскъпването, последвало решението на ОПЕК да не променя производствените квоти, предаде АФП. Основният фючърс на борсата в Ню Йорк, този за доставка на „Лайт суит крюд” през април, поевтиня с 56 цента до 82,37 долара за барел.
Северноморският „Брент” за доставка през май се продаваше с 60 цента по-ниско до ниво от 81,36 долара за барел. Решението на Организацията на страните износителки обаче ще повиши цените в дългосрочен план, смятат анализаторите, добавяйки, че спадът в четвъртък вероятно ще бъде временен.
На 17 март във Виена ОПЕК взе решение да остави квотите за добив на суров петрол на сегашното им равнище. Общата позиция на петролния картел е, че не е необходима промяна на производствените квоти, които в момента са 24,84 милиона барела дневно, тъй като цените са между 70 и 80 долара, а предлагането до голяма степен отговаря на търсенето.
Все пак водещи фигури в ОПЕК допуснаха, че е възможно през есента организацията да вземе решение за увеличаване на добива.
В Турция има висок акциз - 0.71 евро цента на литър
В България просто има лакоми търговци и картелни споразумения 

///peter написа:vankatagsi написа:Сега гледам бензин А95 = 2.10лв/л.........![]()
![]()
А причините които изтъкват знаеш ли какви са? Кризата в Гърция!!!!! Щото Лукойл е много зависим от нея!
Ама Гърция като си беше добре, мошениците не свалиха цените по тази причина, нали? Деа и Лукойл-а прост, а още по-прости сме ние, че им пълним гушите без възражения.