Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от whisky_touch » 03 Апр 2014, 12:25

аз се колебая между:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... L32E6E-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... 08K-3D-LED
http://www.technomarket.bg/products/091 ... -40l7335dg
изключваме самсунг, тъй като моят човек не иска и да чуе за тая марка.
3Д по принцип не ми трябва, искам да е 100херца,ако може реални
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Апр 2014, 12:51

И на мен ми дойде времето за теУевизор. Разлеждах и си харесах един модел на LG 40"ка 200Hz - продавача ми ги похвали много. Интересува ме да може да плейва филми мазно и гладко и да мога да го връзвам към лаптопа. Телевизия почти не гледам и едва ли ще прогледам тепърва.

Продавача каза, че до края на месеца щели да излизат новите модели и евентуално на старите ще им паднац цените, та към края на месеца пак ще огледам пазара.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 03 Апр 2014, 15:50

Те цените падат, но шанса да вземеш мостра или събирани бройки от страната също е по-голям, така че не отлагай за последния момент :) а и няма да паднат кой знае колко.
:bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 03 Апр 2014, 16:14

Zagy написа:И на мен ми дойде времето за теУевизор. Разлеждах и си харесах един модел на LG 40"ка 200Hz - продавача ми ги похвали много. Интересува ме да може да плейва филми мазно и гладко и да мога да го връзвам към лаптопа. Телевизия почти не гледам и едва ли ще прогледам тепърва.

Продавача каза, че до края на месеца щели да излизат новите модели и евентуално на старите ще им паднац цените, та към края на месеца пак ще огледам пазара.

Съмнявам се да има "40 ЛГ -200херца , така че по-скоро са те метнали ....Генерално,консултантите препоръчват марките на които имат най-голям марж!

За трилемата на другият колега,Тошибата е класа над другите два избора по отношение на картината,обаче смарт функциите е възможно да отстъпват.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 11 Апр 2014, 10:57

Скапа ми се телевизора в кухнята, искам нещо 32 инчово и тънко като за стена. Какво ще кажете за Samsung UE-32F5300 или Philips 32PFL4258H. И двата са около 550лв в момента. Не виждам крещящи разлики в картината, но то и за тия пари едва ли мога да имам претенции за нещо кой знае какво.
Only dead fish follow the stream...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 11 Апр 2014, 12:25

Аз съм с тая гад
http://ele.bg/archive/tvs-philips-4000- ... 40pfl4528h

И съм доволен. Като го взех бях се хванал за един самсунг и една тошиба, но филипса ми хареса повече. Само дето нямам време да го разцъкам качествено, за да споделя за бъгове и т.н., но за тези пари беше оферта, при положение, че ми дадоха два чифта очила и камера с него.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 11 Апр 2014, 20:04

MadChicken написа:Скапа ми се телевизора в кухнята, искам нещо 32 инчово и тънко като за стена. Какво ще кажете за Samsung UE-32F5300 или Philips 32PFL4258H. И двата са около 550лв в момента. Не виждам крещящи разлики в картината, но то и за тия пари едва ли мога да имам претенции за нещо кой знае какво.

Техномаркета чисти модели този уикенд,вземи преди да са свършили Ф5500 или ЛГ 577,ако са изчерпани аз бих взел Ф5300.Разлика в дисплеите няма,единствено по смарт функциите.Всичките ТВ са на 549лв.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 14 Апр 2014, 18:49

Дали има смисъл да се купува плазмен телевизор?
Знам, че годината е 2014 и че повечето производители от догодина се отказват от тази технология.
Не държа на Смарт функции и 3Д. Намислил съм покупката да стане след СП в Бразилия.
Доставчик на кабелна ТВ е НЕТ1. Помещението може да бъде затъмнявано през деня. На ТВ няма да се играят игри или да се ползва браузър.
Бюджетът ми е 1500-1800лв. Възможно ли е за тези пари да се вземе нещо сносно, което да е от 50 инча на горе?

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 14 Апр 2014, 22:54

Разбира се,че има смисъл.Плазмата има в пъти по-добра картина от аналогичните лед дисплеи.Единствената причина за умирането на тази технология е доста по-скъпият процес при изработването на дисплея в сравнение с ЛЕД(над 50%).И двете технологии нямат бъдеще,затова Панасоник преоборудва плазма заводите за производство на ОЛЕД.Купуваш единствено Панасоник плазма,които вече спряха производството им,но ще се продават до края на годината.Гледай средните и високи класове,последният моделен индекс е 60.

Х60<UT60<ST60<VT60<ZT60

Следи Технополис промоциите,те са официален вносител и никой не може да предложи по-добри цени от тях !
Последна промяна stankata777 на 15 Апр 2014, 20:57, променена общо 1 път
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 15 Апр 2014, 6:26

stankata777, благодаря за съветите! :bchug:

Ако правилно разбирам PANASONIC TX-P55ST50E 3D PLASMA е среден клас от предпоследен модел на производителя. Така ли е? Има ли опасност да се мина ако взема ТВ, който не е последен модел?
Преди да реша дали да купувам ТВ (става дума не за мострата) смятам да поискам дистанционното управление зада разгледам менютата и да настроя ТВ на контраст, баланс и цвят, които се препоръчват при всекидневата употреба на конкретния модел. По някакъв начин ще трябва да се убедя и че ТВ не е бил мостра.
Има ли още нещо, което трябва да проверя?
Правилно ли разбирам, че не е препоръчително да се купува LG или Samsung?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 15 Апр 2014, 9:08

Всъщност официален вносител на Панасоник е Техномаркет :winky: Колега, много се вторачваш, няма да остарееш с този ТВ. Телевизорите от един клас вече са толкова изравнени, че трябват специални усилия да видиш разлика... 24'' ТВ, произведени в Турция вече вадят перфектна картина като им пуснеш приличен сигнал. По принцип като купуваш висок клас не е драма, че не е последен модел. Технологията при плазмите достигна апогея си и няма какво да пропуснеш. Разгледай менютата дали ти вършат работа и има ли функции, които ползваш и действай.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 15 Апр 2014, 14:13

Дори и да нямаш намерение да остаряваш с тоя телевизор, все пак не е много приятно да дадеш 1000+ лева за телевизор, който месеци наред е бачкал непрекъснато като мостра и огромна част от ресурса му се е изчерпал. Така че наистина, ако някой може да даде съвети как може да се ориентираме дали даден телевизор е бачкал като мостра, това би било полезна информация. :) Мен също ме интересува тоя въпрос. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 15 Апр 2014, 14:38

Panasonic ST60 за цената си просто е подарък , говоря за 42 и 50 инча моделите. Картината която дава е доста нива над конкуренцията в същия ценови диапазон , че даже отгоре. Според мен един 50ST60 е супер вариант откъм цена/качество.
Разбира се най-добре е да вземеш телевизор , който не е мостра , но малко си закъснял вече. Промоциите бяха около Коледа , когато имаше и много количества. Сега незнам как е ситуацията по полисите , но спокойно можеш да кажеш че искаш ТВ , който не е седял като мостра :yes:
Ето информация как да проверите работните часове на последните за съжаление плазми на Panasonic хххх60 :(
http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5% ... -a-38.html

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 15 Апр 2014, 19:32

Техномаркет не продават Панасоник ТВ,така че не ми е много ясно как ги внасят...
Съмнявам се,че има ТВ в БГ от моделна година 2012 с обозначение 50 за Панасоник да не е мостра :!: В картината едва ли има голяма разлика,но в смарт функциите е със сигурност осезаема.

Най-лесно можете да разберете дали е бил мостра и е работил по следното:
- батериите са винаги в дистанционното ако е бил мостра. И плика с инструкциите е разкъсан за да извадят батериите от там.
- като видите кашона от който го вадят - гледайте да няма двойно тиксо (т.е. да е бил ваден, а после прибиран обратно)
- по стойката му - дали има следи от пръсти, бърсано с парцалче, а такива винаги остават при мострите,
- при първо подкарване на ТВ в началото има настройка в която му се задава страна и ПИН!!! (ако не я видитe, сещайте се)
Някои по разумни консултанти ползват едно и също дистанционно за всички мостри - настройват телевизора от бутоните на него и така не ползват дистанционото - или друго дистанционно извадено от предходен модел. Поради това плика остава неразпечатан.
- с проверка в сервизното меню на телевизора, но това може да напхравите само у дома си. На консултантите е забранено да го правят.

п.п.за малко и аз да купя ST60,но съм толкова доволен от старата ми плазма,че реших да изчакам VT60 да падне на по-достъпна цена(ако това изобщо се случи).Флагманът и НАЙ–ДОБЪР ТВ за последните няколко години -серията ZT , се съмнявам да се появи в по-малък размер от 65" и цена под 6-7к лв

п.п.2 ЛГ и Самсунг при плазмите не са на нивото на Панасоник
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 16 Май 2014, 22:47

Колеги.....не е много по темата.....
Но:
Някой ще ми даде ли решение на проблема с това,че не мога да уголемя субтитрите на панасоника TX-L42ET60...ползвам vierasrt ама тя само ги прави да не са на маймуница на плейъра на тв-то....четох доста и пробвах доста програми ама явно не мога да се оправя с тях.......
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата