ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ЗА или ПРОТИВ АЕЦ "Белене"

Мнение от bavarec » 03 Май 2011, 15:58

Elesar74 написа: За пример мога да посоча скл. с английската банка HSBC договор за консултация по проекта. В него има клауза, за определено възнаграждение. Но има и клауза, според което, ако банката консултира проекта в положителна посока, демек строителство, възнаграждението се увеличава драстично.

Има ли го публикувано някъде това ?

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 03 Май 2011, 16:02

bavarec написа:Има ли го публикувано някъде това ?

Кое? :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Antonii » 03 Май 2011, 19:47

Да се изкажа и аз по тази тема, че леко е свързано с професионалната ми ангажираност.
Първо от икономическа гледно точка ако централата се окаже не рентабилна, то ние ще сме уникален случай в света.
Второ ако не се построи и след 10тина години се спре Козлодуй, цената на тока няма да скочи с проценти, а в пъти. Между другото май лиценза на останалите два блока в Козлодуй е до 2017година, а с темповете с които се строи Белене до тогава може и да пуснем един блок.
Трето отностно цената на проекта, не си мислете, че ако беше Американски или Френски, щеше да е по-евтин.
Четвърто горивото не е задължително да се взема от Русия, но за нещастие само тя предлага преработка на отработеното гориво след това.
И на края тези които публично "ритат" срещу нея, НЕ СА българи, а платени чуждестранни марионетки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 03 Май 2011, 20:43

Аз не мога да разбера защо има по-развити държави от нас в които няма АЕЦ а и не съм чул да се напъват да имат.
Иначе и аз съм на мнение че е по-добре да имаме Белене.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 03 Май 2011, 21:09

bavarec написа:Иначе и аз съм на мнение че е по-добре да имаме Белене.

Защо си на това мнение ? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 03 Май 2011, 21:18

Alpina_fanatic написа:
bavarec написа:Иначе и аз съм на мнение че е по-добре да имаме Белене.

Защо си на това мнение ? :roll:

Щото си е богатство.
Същото е като да си имаме петрол,газ,злато,диаманти.

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 03 Май 2011, 21:24

bavarec написа:Щото си е богатство.
Същото е като да си имаме петрол,газ,злато,диаманти.

Искренно се надявам да не го мислиш това :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 03 Май 2011, 21:26

Що бе ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Май 2011, 10:17

Antonii написа:ако не се построи и след 10тина години се спре Козлодуй, цената на тока няма да скочи с проценти, а в пъти
...
горивото не е задължително да се взема от Русия, но за нещастие само тя предлага преработка на отработеното гориво след това

:yes: Ей тва са 2-та най-големи проблема, които накланят везните към "За"

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 10:34

flame написа:
Antonii написа:ако не се построи и след 10тина години се спре Козлодуй, цената на тока няма да скочи с проценти, а в пъти
...
горивото не е задължително да се взема от Русия, но за нещастие само тя предлага преработка на отработеното гориво след това

:yes: Ей тва са 2-та най-големи проблема, които накланят везните към "За"

И двата "проблема" са глупости :bang:

1.Никой не е казал, че след като спре Козлодуй цената на тока ще е "х", а само разни предположения... :lalala:
2.Горивото за руските централи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се купува от Русия ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Май 2011, 10:37

Alpina_fanatic написа:Никой не е казал, че след като спре Козлодуй цената на тока ще е "х", а само разни предположения... :lalala:

Викаш такива прогнози са ала-бала :winky:
Трябва да изчакаме първо да спре Козлодуй, пък след това да видим ко ши праим :ok:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 10:44

flame написа:
Alpina_fanatic написа:Никой не е казал, че след като спре Козлодуй цената на тока ще е "х", а само разни предположения... :lalala:

Викаш такива прогнози са ала-бала :winky:
Трябва да изчакаме първо да спре Козлодуй, пък след това да видим ко ши праим :ok:

:wave:
Ти как си формира позицията те питам? Цената на тока скачала? Как? Колко? Кой ти го каза? Ама щом спира Козлодуй и цената ската и туй то :lalala: По-сериозно флейм :clap:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Май 2011, 10:49

Alpina_fanatic написа:Ти как си формира позицията те питам? Цената на тока скачала? Как? Колко? Кой ти го каза?

Чел съм прогнози от различни източници и ВСИЧКИ сочат повишаване на цената на тока при закриването на Козлодуй ;)
Освен това от доста отдавна е известно, че атомната енергия е най-евтина в сравнение с останалите (поне у нас) ;)
Та по гореописания начин, без да съм специалист по атомно-енергийно счетоводство, си направих изводите :winky:

Аватар

Мнение от Alpina_fanatic » 04 Май 2011, 10:57

flame написа:Чел съм прогнози от различни източници и ВСИЧКИ сочат повишаване на цената на тока при закриването на Козлодуй ;)
Освен това от доста отдавна е известно, че атомната енергия е най-евтина в сравнение с останалите (поне у нас) ;)
Та по гореописания начин, без да съм специалист по атомно-енергийно счетоводство, си направих изводите :winky:

Радвам се, че вярваш на празни приказки 8) А е факт, че нито една сериозна институция не е направила анализ и да е излезнала с конкретно становище. Да разни "експерти" си дават тежката дума ей така " по принцип" :roll: , но това е несериозно. Ти ако си мислещ човек е редно да си изградиш собствена позиция, която да е подплатена с факти...Факти тук няма, а "по принцип" не е валидно, защото принципите си имат изключения :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Май 2011, 11:03

Alpina_fanatic написа:Радвам се, че вярваш на празни приказки 8) А е факт, че нито една сериозна институция не е направила анализ и да е излезнала с конкретна позиция. Да разни "експерти" си дават тежката дума ей така " по принцип" :roll: , но това е несериозно. Ти ако си мислещ човек е редно да си изградиш собствена позиция, която да е подплатена с факти...Факти тук няма, а "по принцип" не е валидно, защото принципите си имат изключения :bchug:

Аха - и като отида на доктор и той ми предпише нещо - аз не му вервам на празните приказки, а си изграждам собствена позиция :winky:
Когато не съм тесен специалист по нещо - съставям си мнението от становищата на специалистите, без да им вярвам безусловно разбира се ;)
Та ти ако си експерт ще се радвам да чуя и твоето мнение - освен ако мнението ти не е "Каквото и да говорят - винаги има изключения" :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата