Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?
Модератор: Общи модератори
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: Мерцедес и Ауди кошници / БМВ супер автомобил !?
smg написа:Boyadjiev написа:...
Като не можеш да запомниш поредността на три букви - ми цитирай ника следващия път.
Каква топ конкуренция? Куатрото не само в S и RS сериите. Вижда се колко си вещ след като си мислиш, че куатрото недозавива.
Я раздуй за твоя Не сток мотор...сега как е. Можем да го замерим с голфчето на жена ми и да видиш, че пак е пръчка дето не върви. Можем да замерим и разхода и да поплачеш пак.
За другите ти сравнения, направо ще ме е срам да коментирам. Толкова неориентира потребител, като теб трудно може да се намери. Сравнението на S3 с М3 кърти направо. Можеше направо с А2 да го сравниш.Неволно не си го сравнил с RS4, което е еквивалента на М3....простено ти е, явно просто толкова си можеш.
Колкото до дизелите...1,9тди във варианта си 110кс върви повече от 2.5 тдс и харчи с около 4 литра по-малко. ама нали само в Мюнхен правят коли.ms написа:но докато моя приоритет е карането, а не возенето си предпочитам БМВ
Е тогава що караш Ауди...продавай го, взимай една 316ка да се видиш в спортна кола.
БМВ Е36 318ТДС КОМБИ: 90кс/1665куб 190нютон метра при 2000 об/мин ускорение 0/100 -14.4сек смесен разход 5.9/100
АУДИ А4 ТДИ КОМБИ:90КС/1896куб 182 нютон метра при 2300об/мин ускорение 0/100-15 сек смесен разход 5/100
МЕРЦЕДЕС Ц 220 Т -модел (за успокоение на колегата)Д КОМБИ:95КС/2155куб 150 нютон метра при 3100об/мин ускорение 0/100-16.6 сек смесен разход 7/100
Последна промяна mgate на 12 Май 2011, 22:05, променена общо 1 път
Абе не е турбодизел Мерцедес-а, който си постнал, атмосферен дизел е! Проверявайте си инфото!
не вярвам данните да са точни: ауди комби 5л смесено ....
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
latrel написа:не вярвам данните да са точни: ауди комби 5л смесено ....
баш 5 не е, ама разхода е по-нисък от малкия тдс- проверено е отдавна...
- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Момчета, това си заслужава да го видите
http://www.youtube.com/watch?v=DaZExdTHHjY
http://www.youtube.com/watch?v=9kh5PIThnUo

http://www.youtube.com/watch?v=DaZExdTHHjY
http://www.youtube.com/watch?v=9kh5PIThnUo
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
mgate написа:smg написа:Boyadjiev написа:...
Колкото до дизелите...1,9тди във варианта си 110кс върви повече от 2.5 тдс и харчи с около 4 литра по-малко. ама нали само в Мюнхен правят коли.ms написа:
Като обвиняваш колегата, че пишел глупости, ти прочете ли що за простотия написа?

Я сега първо кажи кое купе на БМВ и аУди сравняваш?Предполагам, че е А4 с 525тдс, което е леко смешно с оглед купетата.Разликата в масата е доста голяма, но да ти кажа Е39 с 2.5тдс ще върви спокойно с 210, докато вземи, кое да е искаш аУди с 1.9 110 коня и ще вдигнеш 200, ама по някоя отвесна скала като го засилиш.Разхода нормално да е в полза на аУди тук, все пак разликата в масата както казах е голяма, но тъпотията за 4 литра е също толкова голяма.Такава разлика може да получиш само ако БМВ-то върви на първа и втора, а аУди-то на 5-та с 1500 оборота по магистралата.Ако искаш да сравним този ти 1.9 тди(който е единствения здрав дизел на народния концерн от тези години) обаче със 130 коня на А6 и 525тдс Е39?Там разликите във вървенето също са доволно за нас и то с мотор пуснат в продажба още в началото на 90-те с тези 143 коня.Ако искаш още малко да ти се посмея може да го сравним и с 525 тдс, ама Е34?

Ако искаш пък да те боли главата, вземи си кой да е модел 2.5тди от тези години и почвай да ревеш.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
ивчо написа:Регнахме се,да ви дразним![]()
Ся,кажи ми честно взимаме три абсолютно стокови коли от всяка една марка ( Е36/В202/8C )
Гледаме примерно да са еднакви мотори/коне ... Примерно
И излиза следното 318 (М43б18), C180 (М111.920/1) и 80 2.0Е (АБК)
От всичките изброени Мерца е най-мощен (122 к.с.),Аудито и БМВ по-слаби (115 коня) !
Мерца губи предимство на старт (заради имитацията на лънч),Баварията отлепя на Аудито и завършват почти равно!
И ся въпроса - с какво 318 е толкова добро?! Разпределението на масата м/у двата моста е по-добро от на Аудито (приблизително 70/30),двигателя на всичките е пълен инжекцион,Мерца и БМВ-то са на независимо задно окачване,Аудито е на греда!
И ся се почва ( тук искам да кажа че съм шофирал всяка една от горепосочените коли,в момента съм си с Аудито) !
Аудито недозавивалоАми според мен даже презавива (по-лека задна ос в сравнение с другите две коли),има по-добро управление при натоварено състояние,отколкото празно! Мерца в това отношение е малко муден заради типът на кормилното управление,леко несигурен в завой! При натоварено състояние се стреми да недозавие! Бимата е по-стабилна в завой,натоварена също се стреми към недозавиване!
И сега почваме със проблемите ... Изпуснал преден/предни амортисьор/и (на всичките три модела)![]()
Почти не се усеща в управлението на Аудито и Мерца,докато предницата на Бимата става доста непокойна (колелата след дупка влизат за много по-дълго в резонанс в сравнение с другите две)
Обслужване - според зависи какво се счупи,но Ауди е с една идея по-евтини части от БМВ,като двете отстъпват сериозно на Мерцедес!
Серийно оборудване - БМВ е далеч от Ауди и Мерц (сериен АБС,airbag/procon,подглавници на задният ред)
Мисълта ми е,че в стоково състояние БМВ не нищо повече от другите две коли!
Опира си до пристрастие на водача ( и разни махленски истории за падането на гащичките на девойките при вида на БМВ,и толкова важното задно,което зимата е фън.... които са си верни,ама който си го влече да си вземе )
И така!
Чакам някой да ме обори!
Нищо лично към никой,няма за цел да се заяждам,само ми споделете с какво едно стоково БМВ е повече от другите две!![]()
Ти виждаш ли се какво написа? Мерцедес недозавивал

Всеки си има своя преценка и наблюдения над съответните коли за които се спори, така че няма какво да спорим всяка кола си е добра според нея си. Безсмислено е да спорим, колкото и да се спори всеки си знае неговата!!!
Само със старите дизели на БМВ не се захвалвайте,че са такова лайно.... 

- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
v_V_v написа:Само със старите дизели на БМВ не се захвалвайте,че са такова лайно....
Кои са тия дизели?
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
v_V_v написа:Само със старите дизели на БМВ не се захвалвайте,че са такова лайно....
На БМВ старите дизели са такова ''лайно'' ... а на Ауди са ''уникални''.. имал съм досег с 2,5ТДИ (и 115 и 140кс), без да обиждам маторя, но не го пожелавам на мойте близки

П.С. Кво се занимавате с глупости ...... ''техното е най-'убаво'' а ''наш'то е уникално''

На БМВ и Мерцедес бих карал всеки един модел, докато на ауди само А8 и allroad другото е кенефче, все пак говорим за коли 90-те и малко отгоре не топ модели от топ геър!
csx написа:v_V_v написа:Само със старите дизели на БМВ не се захвалвайте,че са такова лайно....
Кои са тия дизели?
Да кажем,че неговорим за твоя...
djkita написа:v_V_v написа:Само със старите дизели на БМВ не се захвалвайте,че са такова лайно....
На БМВ старите дизели са такова ''лайно'' ... а на Ауди са ''уникални''.. имал съм досег с 2,5ТДИ (и 115 и 140кс), без да обиждам маторя, но не го пожелавам на мойте близки![]()
П.С. Кво се занимавате с глупости ...... ''техното е най-'убаво'' а ''наш'то е уникално''
Ти хубаво сравняваш 2.5ТДИ С 2.5ТДС.
А с какво ще сравниш:
1.9TDI 90 който е в няколко разновидности.
1.9TDI 110 и той така...
1.9TDI PD 101
1.9TDI PD 115
1.9TDI PD 131
1.9TDI PD 150
1.9SDI

И така като се докосна докосна до 2.5TDI 140(за 115 няма да те питам даже

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
djkita написа:v_V_v написа:Само със старите дизели на БМВ не се захвалвайте,че са такова лайно....
На БМВ старите дизели са такова ''лайно'' ... а на Ауди са ''уникални''.. имал съм досег с 2,5ТДИ (и 115 и 140кс), без да обиждам маторя, но не го пожелавам на мойте близки![]()
О, колега, недей така, че както ауди нямат аналог след 98/99 на commonraila на бмв, така и бмв нямат близък аналог в съответните години с 5цилиндровия 140 коня тди от ауди. Може скоро след него да не са прокопсвали много с 6цилиндрови дизели, но точно този им е много добре:-)

E34, E38
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мда, до 2.5тди "на аУди" никой не може да се докосне.От това по-трошлиф дизел просто няма, няма и да има.Не ги знам как са го правили, но е уникално слаб.
In God we trust, all others we track.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В момента,към 2009-2011 година ,ама и ауди и БМВ са такива буклуци,тея дето се продават в българия са изтеглили късата клечка,малка неравност-айде в сервиза,леко кофти бензин-айде инспекция...