ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!
Модератор: Общи модератори
Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11
Тук нещо не се разбрахме,щото никъде не съм те назовал/с име,ник/.Royal написа:bavarec написа:Който си бачка и си е кадърен не чака държавата да му даде нещо.Той си го взима сам.
Какво искаш да ми кажеш колега ,че съм некадърен ли???
Ама нищо/не си се усетил/не ми отговаряй.
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: m5
За пореден път го казвам - На който му харесва живота в България или не вижда смисъл в протестите, защото има други идеи как да се оправят нещата или просто не му пука , нека си седи вкъщи!
Направил съм тази тема за хората които имат желание да се включат!
Днес с едни приятели раздавахме листовки на хората прибиращи се с метрото, най жалкото което видяхме беше ,че 99% от хората изглеждаха като зомбита....всички бяха толкова отегчени от живота......това е най жалкото и ние искаме то да се промени по някакъв начин......но докато народа не направи нещо , а продължава да си трае и да търпи да го тъпче държавата ще е все така! Някои хора казват "Нищо няма да се промени" .... всъщност не е така, нещата ще стават все по лоши, защо ли?! Защото най- лесно се манипулира отегчен народ, народ без капка вяра за нещо по добро!
Направил съм тази тема за хората които имат желание да се включат!
Днес с едни приятели раздавахме листовки на хората прибиращи се с метрото, най жалкото което видяхме беше ,че 99% от хората изглеждаха като зомбита....всички бяха толкова отегчени от живота......това е най жалкото и ние искаме то да се промени по някакъв начин......но докато народа не направи нещо , а продължава да си трае и да търпи да го тъпче държавата ще е все така! Някои хора казват "Нищо няма да се промени" .... всъщност не е така, нещата ще стават все по лоши, защо ли?! Защото най- лесно се манипулира отегчен народ, народ без капка вяра за нещо по добро!
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Royal написа:bavarec написа:Който си бачка и си е кадърен не чака държавата да му даде нещо.Той си го взима сам.
Какво искаш да ми кажеш колега ,че съм некадърен ли???
Аз съм на 23 години и съм "начални цех" в едно предприятие,заплатата ми е 1500лв, уча в ТУ София,
живея под наем - 400лв, тока за един месец през зимата ми беше 490лв само за един климатик + бойлер...което е крайно невъзможно! И та тези пари колега въпреки усилията ми и въпреки всичко, не ми стигат за нищо............имало е месеци в които съм се чудел дали да си купя някоя дреха или храна, пък камо ли да си позволя да се забавлявам по дискотеките като млад човек!!!Второ имам приятелка която от 1 година неможе да си намери работа защото няма трудов стаж!!! - на над 300 интервюта е ходила за каквато длъжност си помислиш само и само да взима някой лев............
Така че колега не ми казвай дали съм кадърен или не, мисля че за годините си съм постигнал доста и взимам що годе добра заплата! Лошото е ,че държавата ме мачка по всякакви възможни начини и немога да живея нормално! Аз не искам богатство, ИСКАМ ПРОСТО ДА ЖИВЕЯ НОРМАЛНО ТУК И СЕГА, А НЕ В ЧУЖБИНА!!!
Aма тебе хем те сърби хем те боли мъжки. Значи хем не ти стигат парите, обаче не се лишаваш и от лукса? Е няма как да стане мой, ти си малко като едни индивиди дето взимат по 500-600лв на месец, буквално нямат пари да се обръснат обаче са с телефон за 1000лв. И аз като си търсех квартира навсякъде ми казваха ""Аааа ма няма такова нещо, двустаен минимум 500лв, едностаен 300", обаче точно за 2 дена си намерих двустаен за 300. Е да нямам клима, дограма и пр., да панелка е, ама две стаи са си две стаи, в крайна сметка няма да живея вечно тук. Взимам повече от теб, но не плащам 500лв. за клима+бойлер и т.н. Най-голямата сметка за парно, ток и вода беше зимата единия месец 130-140лв., разхождал съм се вътре по фланелка с къс ръкав. Не знам и кви толкова други разходи имаш. Аз съм 115-120 кила и на месец давам по около 200-250лв. за ядене. Въобще както и да го въртиш има начин да живееш нормално с 1500 на месец 2-ма човека. Тва, че ти не съумяваш да си разпределиш парите е друг въпрос. Комшиите ми цели семейства гледат с твоя, че и даже по-малък бюджет, но никой не пуска теми да реве, че не му стигат кинтите. Така, че въобще недей да ревеш, че само като ти гледам писанията, няма да се учудя, ако кажеш ае вижте ся искам и аз Х5-ца като Ханс, щото по другите държави е така и искам и на мен да ми е широко на гъза. Няма как да стане пич, тук е BG, тук всичко е много по-различно от останалия свят....в лошия смисъл. Не знам ти кво очакваш - на 23 да вземаш 5 бона ли? Ча'й малко е, кой си ти закво се бориш, където се казва? Колко години стаж имаш, че ревеш за повече е? Аз на 23 почнах на 600лв. е пич, едва сега на 25 вече взимам...повече от теб да го кажа. Естествено и след някоя друга годинка ще взимам доста повече от сега, тва е реалния поток на нещата просто. То иначе всеки иска повече и повече, аз на 23 си виках еееех да взимах сега 1000лв. нямаше да искам нищо повече, сега взимам доста повече, но пак си викам ееех сега да взимах по 5-6к нямаше да искам повече и съм 100% сигурен, като я стигна тая бариера ще си казвам еееех да взимах сега 10-на бонки...и т.н.
Не му се сърди на колегата, който ти каза, че човек ако е кадърен се оправя, ВЯРНО Е. Изпробвал съм го лично на мой гръб.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Много противоположни мнения чета напоследък за стандарта и заплатите. На повечето не им стигат, без значение колко взимат, но ми прави впечатление, че половината форум на 25 години взимат по 2000лв средно.Гледам на колегата са му вдигнали за две годни, три пъти заплатата! Такова нещо не съм чувал никъде, но явно в БГ може всичко. Не знам какво работят, дали всички са гении и програмисти, но като чета виждам много добри заплащания. Просто се вижда огромен контраст в заплатите.
Кой колкото вади, с кеф да си ги харчи.
Кой колкото вади, с кеф да си ги харчи.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Истината е,че аз в БГ се оправям по-трудно с повече пари отколкото в чужбина с по-малко...
Не знам дали защото живея в Сф ,но факт...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Royal
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Истината е,че аз в БГ се оправям по-трудно с повече пари отколкото в чужбина с по-малко...![]()

Royal написа:На нас ни трябва Вашата подкрепа не само на улицата ,а и навсякъде където Вие можете да помогнете всички които ОБИЧАТЕ БЪЛГАРИЯ ,защото тя не е само наша и Ваша тя е на всички . И ако ние ,всеки един от нас заработи за идеята да станем по – силни и по – добри един към друг ,бързо ще дойде промяната . Какво искаме от всеки от Вас ли ?
Нека всеки който има идеи и искания ни пише ,нека всеки даде своите предложения и решения ,нека всеки покани другия да помисли с какво може да помогне за Каузата .
Ние на 15.05 .2011 год. /неделя / пак ще сме на улицата , ако Вие обичате България помислете как да помогнете за Каузата.Нашата Идея е за Доброто на България ,ние обичаме родината си , ние искаме нашите деца да израстнат не в очакване на нещо по- добро , а да живеят в по – добра среда!!!
Бате, що ми звучиш като от младежкото БСП

- Royal
- кандидат ентусиаст
-
george45 написа:Royal написа:На нас ни трябва Вашата подкрепа не само на улицата ,а и навсякъде където Вие можете да помогнете всички които ОБИЧАТЕ БЪЛГАРИЯ ,защото тя не е само наша и Ваша тя е на всички . И ако ние ,всеки един от нас заработи за идеята да станем по – силни и по – добри един към друг ,бързо ще дойде промяната . Какво искаме от всеки от Вас ли ?
Нека всеки който има идеи и искания ни пише ,нека всеки даде своите предложения и решения ,нека всеки покани другия да помисли с какво може да помогне за Каузата .
Ние на 15.05 .2011 год. /неделя / пак ще сме на улицата , ако Вие обичате България помислете как да помогнете за Каузата.Нашата Идея е за Доброто на България ,ние обичаме родината си , ние искаме нашите деца да израстнат не в очакване на нещо по- добро , а да живеят в по – добра среда!!!
Бате, що ми звучиш като от младежкото БСП.Хората те питаха 100 пъти какви алтернативи предлагаш освен лозунгите, ама нищо
.Аз поне не разбрах каква е "Каузата"
Батенце не ми говори от кое БСП съм, щот си ми смешен...............
Все още няма алтернативи, просто искаме хората от правителството, които ние сме си ги избрали да работят за народа, а не само за себе си!!! Ние сме техните работодатели!
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
george45 написа:Бате, що ми звучиш като от младежкото БСП.Хората те питаха 100 пъти какви алтернативи предлагаш освен лозунгите, ама нищо
Е как да разбереш, като си овчица

Yanko Petrov написа:george45 написа:Бате, що ми звучиш като от младежкото БСП.Хората те питаха 100 пъти какви алтернативи предлагаш освен лозунгите, ама нищо
Е как да разбереш, като си овчицаКогато се сблъскаш с проблемите лице в лице, тогава ще разбереш каква е каузата
Дотогава Ще блееш
Едно само ми е интересно дали се осмелява6 да нари4а6 овце или ов4ици ж о4ите на хората .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
00Cool написа:Yanko Petrov написа:george45 написа:Бате, що ми звучиш като от младежкото БСП.Хората те питаха 100 пъти какви алтернативи предлагаш освен лозунгите, ама нищо
Е как да разбереш, като си овчицаКогато се сблъскаш с проблемите лице в лице, тогава ще разбереш каква е каузата
Дотогава Ще блееш
Едно само ми е интересно дали се осмелява6 да нари4а6 овце или ов4ици ж о4ите на хората .
Да, в очите на човек, който ми каже горецитираното - ДА! Смея, защо се съмняваш???
ПП: Научи се да пишеш първо и тогава задавай въпроси, че някъде може и да не те разберат

^ съмнявам се сериозно . 

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
00Cool написа:^ съмнявам се сериозно .
И? Какво, като се съмняваш? Трябва да те убеждавам ли?!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе всичко хубаво,ама поне да не обясняват покачването на цените с оправданието "Щото така е в европа",за това е всичко,за това са такива цените,защото така било в европа и така казали от европа,не може да се качват цените на базата на имагинерни обясняния че в европа са такива цените,и аз получвам добра заплата,карам чисто нов автомобил (служебен),обаче по време на предишни правителства имаше значително повече работа,с по-малко пари се живееше,че даже се успяваше да се спести някой лев (взех си и кола на лизинг 2005 година),а сега с горното обяснение и "кризата" се вдигат цените,къде по време на криза са се вдигнали толкова цените,през месец енергиините дружества искат покачзване на цените поради...инфлацията,която е 2-3 % за 2 месеца или искат покачване защото "толко било в европа",ми да продават в европа като не им отърва,а правителството позволява покачването,преди години ми стигаха парите,давах и на майка ми и баща ми,а те даже спестяваха и направиха ремонт на жилището дето живеят,имам и брат и сестра,сега не само че не ми стигат на мен,давам на майка ми и баща ми,те пък дават тея пари за лекства,за качествена храна ме може да се говори,баща ми вече не си кара колата (за която пък сега даже ще му искат винетка,а стои в гараж),сетра ми чака да и платят сума ти фирми с които работи,наложи се да си сменят офиса в който бяха 15 години (произвеждат реклами-заснемат,за да добиете представа-последната е на кока кола с едни кукли на конци),чакат да си вземат парите от уж големи компании,а и те нямат пари,за брат ми-занимава се с недвижими имоти,няма да обаснявам какво е в тоя сектор,в момента в българия само енергиини дружества са добре,лукойл и булгаргаз,всичко друго се дърпа от държавата да плащат данъци за да си оправяли бюджета...Мръсни буклуци,не разчитам на държавата разбира се,разчитам на мене си,обаче държавата ми пречи с покачване на всички цени,данъци и прочие,така че измислени герои като един оптимист дето тука само говори глупости как бил баси позитивния и как трябвало да се работи здраво за себе си и тн. глупави социалистически лозунги-да земе да се лекува,особенно смешно ми стана как некакъв онуфри се върнал от англия,дето чак и апартамент ли цял да си купи или си купил,па му липсвало тука мизерията та се върнал...Тея дето пишат че са добре,да земат и да почнат да дават некой лев на родителите си да ги издържат,да дават и некой лев за домове за сираци и стари хора,че тогава като надмогнат егоизма си да си живеят сами с парите дето изкарват,тогава да обясняват "колко сме добре"!!!