Часовници

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 M5

Re: Часовници

Мнение от Dalgia666 » 25 Сеп 2016, 12:43

Здравейте колеги. Харесал съм си този часовник http://heritorwatches.com/product.php?id=111747&currency=GBP. Някакви мнения за тази марка? Благодаря ви

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Сеп 2016, 9:15

+
skeleton - виждаш механизма
стъкло и отзад

-
абсолютно куча марка, щом в http://forums.watchuseek.com няма нито едно мнение за нея
няма сапфирено стъкло, има някакво псевдо сапфирено покритие
отзад е минерално, значи като го свалиш вечер ще се драска от веригата
няма 100м водоустойчивост
антирефлексно покритие също не виждам

за тези пари (1500 EUR обявена цена) можеш да си вземеш някой звяр от доказана марка със всички подобаващи екстри и хубав, доказал се механизъм
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Часовници

Мнение от alekangg » 26 Сеп 2016, 12:33

Трябва да си луд да дадеш такива пари. Е тука са ги намалили с 89%, белким някой клъвне..
https://www.groupon.es/deals/gg-groupon ... b-h-2605-9
Май линка не стана, ето снимка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 26 Сеп 2016, 17:01

k.milanov написа:Гледах го в един магазин до халите. Наистина ми хвана окото особено чисто черния само със зелена стрелка беше супер!
Малко е лек по мое мнение за механичен часовник. Да кажеш как се държи и колко кара без да се носи, че и аз обмислям такъв.

Здравей колега , часовничето пристигна на следващия ден та вече го нося почти 10 дена. Нямам преки впечатления за механичните часовници , защото стария ми е пак Ориент но кварцов и го нося основно вечер по официални излизания. Този го взех уж за всекидневен , затова и си избрах механичен , пък и ми беше интересно :)
Та за 10 дена като гледам е напреднал с около 15 секунди , пасна ми изключително добре на китката и вече свикнах. Къпя се с него , плувах 1-2 пъти пак няма ядове. Максимално което съм го оставял без да се носи е от 3 часа следобед до 9 часа сутринта на следващия ден(18часа общо). Часовникаря дето ми прави верижката каза , че им дават уж 12-16ч без да се носят. Ако те интересува още нещо питай ще давам съвети :yes:

Поздрави !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 29 Сеп 2016, 20:34

Изображение

Ето го часовничето. За сега съм доста доволен.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от NextPleas3 » 01 Окт 2016, 8:51

Здравейте колеги!

По принцип съм леко глуповат и дори не чета правилата на форума преди да пиша в него.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 08 Окт 2016, 18:39

Здравейте,

Едно време счупих на чичо ми оригинален Сейко 5 и сега съм решил да му купя такъв за подарък. Може ли да ми кажете дали някъде се продава още тази серия или е много стара вече?

Благодаря, :bchug:

п.с. Преди време в един МОЛ гледах някакви модели, но бяха все нови серии. :dunno:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Окт 2016, 19:13

nqmam_bmw написа:Здравейте,

Едно време счупих на чичо ми оригинален Сейко 5 и сега съм решил да му купя такъв за подарък. Може ли да ми кажете дали някъде се продава още тази серия или е много стара вече?

Благодаря, :bchug:

п.с. Преди време в един МОЛ гледах някакви модели, но бяха все нови серии. :dunno:

пробвай стрелки.инфо
там има инфо за всичко, даже мисля и в продажба има точно сейко 5

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 08 Окт 2016, 20:47

Искам да купя часовник за подарък на един тийнейджър някъде в ценовия диапазон около 200-300 лв. Какво ще ми препоръчате?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Окт 2016, 22:47

Някой G-shock от по-ниските серии, в момента почти всяки второ хлапе е с такова на ръката. Друг вариант е някой хубав дайвър на Сейко, Ориент или Ситизен :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 08 Окт 2016, 22:53

Don_Diego написа:Някой G-shock от по-ниските серии, в момента почти всяки второ хлапе е с такова на ръката. Друг вариант е някой хубав дайвър на Сейко, Ориент или Ситизен :yes:

Какво е "дайвър"?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Окт 2016, 8:21

Хах така се наричат часовниците с масивна каса, висока водоустойчивост, силна подсветка и други шукарии свързани с водни спортове. Като пример погледни Ориент Мако/Мако XL, Seiko Monster, Barbos Nautilus (немски микробранд е това дето прави дайвъри със сертификат за 1000м и автоматична хелиева клапа, която изглежда готино) и руските Восток Амфибия имат готини попадения с много винтидж излъчване. Хубавото е, че повечето са с механични механизми и може да запалиш младежа по часовниците така :yes:
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 09 Окт 2016, 8:37

Мисля, че ще е механичен, смятам, че има достатъчно електронни неща около един тийнейджър, не вярвам нещо механично да му навреди чак толкова :mhihi:
Благодаря за инфото.

Аватар

Мнение от Хаос » 09 Окт 2016, 9:43

дайвър - часовник с голяма водоустойчивост - 200-1000 метра, обикновено има масивна каса и малък циферблат
милитъри - напомня индикаторите със стрелки на самолетите/вертолетите
дрес - без луминисцентно покритие, изчистен дизайн, подхожда на официално облекло

кварц - с батерия и моторче, точността се осигурява от трептенията на кварца
механичен - с механизъм, задвижван от пружина, навива се ръчно
автоматик - механичен с махало, което навива пружината при движение на ръката

скелетон - през циферблата се вижда механизма на часовника
хронограф - позволява засичане на време

сапфир - сапфирено стъкло, практически не се драска, уж е по-крехък при сериозен удар
керамика - не се драска, също като сапфира, уж по-крехка при сериозен удар
стомана - корозионно устойчива, хубав метален блясък, подлежи на полиране като се надраска
титан - лек, но се драска лесно и не се полира

меш/верига - стоманена каишка от звена
нато - текстилна каишка, обикновено едноцветна
кожа - кожена каишка
гума - гумена/силиконова каишка

бъкъл - закопчалка

Аватар

Мнение от efren » 09 Окт 2016, 13:24

Хаос написа:дайвър - часовник с голяма водоустойчивост - 200-1000 метра, обикновено има масивна каса и малък циферблат
милитъри - напомня индикаторите със стрелки на самолетите/вертолетите
дрес - без луминисцентно покритие, изчистен дизайн, подхожда на официално облекло

кварц - с батерия и моторче, точността се осигурява от трептенията на кварца
механичен - с механизъм, задвижван от пружина, навива се ръчно
автоматик - механичен с махало, което навива пружината при движение на ръката

скелетон - през циферблата се вижда механизма на часовника
хронограф - позволява засичане на време

сапфир - сапфирено стъкло, практически не се драска, уж е по-крехък при сериозен удар
керамика - не се драска, също като сапфира, уж по-крехка при сериозен удар
стомана - корозионно устойчива, хубав метален блясък, подлежи на полиране като се надраска
титан - лек, но се драска лесно и не се полира

меш/верига - стоманена каишка от звена
нато - текстилна каишка, обикновено едноцветна
кожа - кожена каишка
гума - гумена/силиконова каишка

бъкъл - закопчалка

Благодаря за кратката лекция. :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата