Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
Модератор: Общи модератори
Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
steeN написа:...
Отново словоблудство с цел замазване на "преразпределението".
Пак за колегата с "успелите в чужбина". С малки изключения всички идват с едно сакче багаж. За някои това е успех. За други лъскавата кола е предостатъчна, за сметка на празната и скапана квартира в кофти квартал. За трети хубавото жилище и нормалния живот. За четвърти високият статус, шестцифрени доходи, лодката, къщата, деца в престижен университет и т.н и т.н
Въпрос на гледна точка и приоритети.
Маверик, познатият ми е бил таксиджия в бг. Тук се занимава с обработка на гранит. Не давам пример с местни таксиджии.
alekangg написа:BaDxBoY написа:И аз като се замисля, за 2 години каквото събрах в Германия, го изхарчих в България ..
А да дам пример за последните ви дискусий с мен.
2 години работих на заплата от 1100 до 1500 евро, плащах наем 400 евро всичко и събрах 10 000 евро без да се лишавам от нищо. В България за 2 години не мога да спестя и 2000лв с над 1500лв заплата.
Е това е за градските легенди вече!
Да, но това става най-вече понеже си сменяш начина на живот и харчовете!
Иначе е абсурдно да стане, особено, ако си нямал наем в България. Доказателство за това са цифрите, които ти си написал.
Излиза, че в Германия като махнем наема от средната ти заплата за целия период да речем 1300 евро си имал 900 евро на разположение.
За да спестиш 10к за 2 години, излиза, че си харчил само по 483 евро на месец в Германия извън наема.
В България за да спестиш 1000 евро за 2 години при 800 евро заплата, излиза, че си имал 750 евро на месец чисто за харчене или казано повече от колкото в Англия.![]()
Излиза, че в Англия си харчил няма и 500 евро, а в Бг по 750 евро, ама за сметка на това в Англия си спестил в пъти повече.
Как, ами с ядене на кренверши от лидъла, стискане и не излизане, без кола и т.н. и т.н.. Много ме кефят такива криви сметки и празни приказки.
Сега разбра ли, че поне от това което си дал като цифри в България си имал по-големи доходи?
Ако беше започнал да спестяваш по същия начин с българската заплата, щеше да събереш над 7 бона евро за тия 2 години.
Кажи ми само, каква ми е файдата да тръгна да лъжа ?
Прибрах се с точно 9800 евро и далеч не съм мизерствал. Сметките ти за Англия въобще не съм ги чел, защото си нямам и на представа какво е там.
В Германия в периода в който живеех, дизела ми беше от 1.10 до 1.20 евро. Бях на Алди телефон, плащах 7 евро. Фитнеса ми беше 17 евро, после го направиха 19. Колата ми беше с БГ номера и не плащах нищо там. На пазар повече от 30-40 евро не съм давал, пазарувах горе-долу 2 пъти в седмицата. Тук горивото ми е 2.30, пазар под 100лв нямам, фитенса ми е 60лв, телефона ми е 30лв. Имах безплатен интернет там, тук ми е още 20 лв. Давам ти прости сметки.Казвам ти от личен опит, ти ако искаш извади и ми направи таблица в ексел ..
Цяла зима тук давах по 200лв за ток само ..... не знам какво смятате за Белгия, че бил скъп ..
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Объркал съм Англия с Германия, но цифрите са твоите, а и не съм казал, че лъжеш.
Обясних ти, че е можело в Бг да спестиш, ако искаш същите пари на база цифрите, които си написал, нищо повече и че реално там си имал по-малко пари. Толкова ли е трудно да го разбереш?
Сега дали искаш е друг въпрос, но явно в Германия си искал и си се стискал много, а в Бг си го раздавал широко.
Инак трябва да ми докажеш, че една бира там е по-евтина от Бг, защото видиш ли си имал по-малко пари, не си се лишавал от нищо и си събрал повече накрая, баси още малко и перпетуум мобиле ще измислиш.
Обясних ти, че е можело в Бг да спестиш, ако искаш същите пари на база цифрите, които си написал, нищо повече и че реално там си имал по-малко пари. Толкова ли е трудно да го разбереш?
Сега дали искаш е друг въпрос, но явно в Германия си искал и си се стискал много, а в Бг си го раздавал широко.
Инак трябва да ми докажеш, че една бира там е по-евтина от Бг, защото видиш ли си имал по-малко пари, не си се лишавал от нищо и си събрал повече накрая, баси още малко и перпетуум мобиле ще измислиш.
Последна промяна alekangg на 04 Май 2019, 15:33, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На мен ми е любимо "зъбите в България, че по-евтино... като цяло на всякакъв доктор, че по-евтино... колата регистрирана в България, че по-евтино... Ама иначе е супер, много пари се вадят, за всичко стигат". Ама споко, в тая тема не само твоите сметки не излизат 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия кешовите спорове се решават визуално според мен . Лаптопа отворен на форума и сложен върху купчината кешовица , лаптопа отворен на форума и изглед към моравата пред имението с басейна , лаптопа отворен на форума и го държи 18 годишната любовница , на капака на новото Бентли и т.н Просто всичко друго е 100 яйца 100 чакмака дето вика народа . След такива теми и вълкът от уолстрийт ще си гризе нервно ноктите в ъгъла с мижавите си доходи 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Колеги всичко, което съм написал е информация от първа ръка.
Нямам абсолютно никаква полза да изопачавам нещата и да изкарвам едва ли не колко е прекрасно в чужбина - било то за Англия, Америка, Австралия, Германия и т.н.
Всеки има познати, приятели и роднини, които са пръснати нейде из света.
Живея в Англия и това, което съм написал е на 100% вярно и не смятам и не искам да убеждавам никого в обратното.
В предният си пост направих проста математика как можеш да живееш с минимално работно заплащане при 8 часова смяна на ден. През другото време прави каквото искаш - дали ще почиваш или ще бачкаш нещо почасово или ще подготвяш собствен бизнес /било то и онлайн/ си е абсолютна твоя преценка. Но дори и да почиваш пак - остават. Да не казвам колко българи има с автосервизи тук и правят стабилни пари.
Някой по-горе спомена за майчинството, че било няколко месеца..това са глупости.
Вярно - в България е 2 години, тук е 1, но разликата в цените за отглеждане на бебе са космически. Да не говорим за бебешките дрешки. Хората правят бизнес от тук към BG с марката George, която се продава в ASDA и майките не искат да чуят за друга, защото техните приятелки само нея признавали..а има толкова много по-добри. Не че е от значение тъй като след няколко месеца не им стават, но..бизнеса си е бизнес с тези неща
Памперсите за две седмици са £15. Тази сума я изкарваш за 2 часа при минимално работно заплащане. Моля ви се направете разликата.
Отделно имаш много помощи от държавата /само не почвайте да казвате как всеки се възползвал от тези помощи, защото разликата е огромна сравнено с това, което правят "наште братя българи"/. Да не споменавам как съседите ти дават дрехи за новородени, храна и още много други "малки", но съществено важни неща и то безплатно, защото знаят какво е. И понеже виждам, че UK е трън в очите на някои хора ще дам пример с Албания - €3245 за първо дете, €6490 за второ - и не ги обръщайте в лева! Колко е в България???
Масово тук хората живеят така да го кажа хем в града, хем не. И колата е необходимост за да избегнеш цялата лудница, бърз шопинг и обратно вкъщи по магистралата за 10 минути. Ще ти дам пример с Glenrothes, Kirkcaldy и като цяло Fife областта. На 10 мили от тези градчета хората работят масово в Amazon и вземат £9.50 - £11.26 per hour при 10 часова смяна /справка - http://www.pmprecruitment.co.uk/amazon/jobs/dunfermline /. Работят 4 дни и 3 почиват. Седмично си докарват по 450 лири преди овъртайм, а там е постоянен и преспокойно можеш да стигнеш 700 лири на седмица. Другите градове, които ще спомена са Манчестър, Ливерпуул и Стоук. Сами можете да проверите average заплатата в google за тях.
За Лондон сте прави - пълна лудница е там и при предното ми посещение оставих колата за две седмици на паркинг и бръмчах с метрото за да разгледам и свърша общо взето всичко. Трябва да си пълен мазохист, че да живееш там еле па да караш кола. Въпреки, че масово там всичко е UBER и лични автомобили рядко се забелязват. Хубавото на UBER е, че работиш когато ти си пожелаеш - може за час-два-пет или това да ти е основната работа. Ако цял ден се занимаваш може преспокойно да минеш 220-240 лири на ден, обаче нервите ще са ти съсипани от трафика и всеки ден надали ще издържиш. Или трябва да имаш желязни такива.
Единственото условие, за да работиш това е, че колата трябва да е под 10 години. Сега сме 2019 тоест твоята трябва да е най-малко 2009.
Който има желание може да напише UBER UK qualifications. Искат UK книжка - тя се сменя по пощата. Пращаш твоята към DVLA и след 2 седмици ти пристига английската. Ако нямаш А категория в българската - вече имаш в английската стига да имаш 3 години стаж. Цената е 60 лири. Българската ти се праща обратно в България и можеш да си я вземеш винаги, ако решиш да се завърнеш на родна земя.
Не бъркайте Англия с Лондон!
Така е колега, прав си. Има си и минусите, но и плюсовете - приятелства, спомени и т.н. Срещаш най-различни хора от целият свят. Никой не е казал, че ще живееш до живот с тях тъй като през това време спестяваш и за няколко месеца можеш да си вземеш жилище с ипотека. Сам можеш да провериш в http://spareroom.co.uk какво и за колко се предлага.
Колега информацията е най-скъпото нещо на света. Не си прави равносметка от първият сайт тъй като те са най-високо платените и съответно с най-скъпите обяви. Къща може и за 5 милиона да си вземеш. Има много други сайтове - http://zoopla.com и още много други.
Напротив - точно това е смисъла от fulltime permanent contract-a. Няма ли работа си се прибираш като пич и ти се плаща пълен работен ден. Прочети по внимателно какво написах за christmas period, bank holidays и т.н.
Не го мислете BREXIT - забавиха го до 31ви октомври и до тогава трябва да излезат със сделка или не. А най-вероятно няма да излезат и везните ще се обърнат. Замислете се върху факта, че юни са евро изборите и UK е част от EU все още. Ще се проведе втори референдум най-вероятно. Дори и да няма сделка до 2021г UK е все още Европейска зона. А през тези 2 години се кандидатства за EU settlement. Цялата хватка с този брекзит е, че предишния /и по настоящем MP/ направи референдума малко преди изтичането на мандата му и беше почти сигурен, че няма да го изберат пак обаче - guess what
избраха го и трябваше да го приеме в новият му мандат. 
Нямам абсолютно никаква полза да изопачавам нещата и да изкарвам едва ли не колко е прекрасно в чужбина - било то за Англия, Америка, Австралия, Германия и т.н.
Всеки има познати, приятели и роднини, които са пръснати нейде из света.
Живея в Англия и това, което съм написал е на 100% вярно и не смятам и не искам да убеждавам никого в обратното.
В предният си пост направих проста математика как можеш да живееш с минимално работно заплащане при 8 часова смяна на ден. През другото време прави каквото искаш - дали ще почиваш или ще бачкаш нещо почасово или ще подготвяш собствен бизнес /било то и онлайн/ си е абсолютна твоя преценка. Но дори и да почиваш пак - остават. Да не казвам колко българи има с автосервизи тук и правят стабилни пари.
Някой по-горе спомена за майчинството, че било няколко месеца..това са глупости.
Вярно - в България е 2 години, тук е 1, но разликата в цените за отглеждане на бебе са космически. Да не говорим за бебешките дрешки. Хората правят бизнес от тук към BG с марката George, която се продава в ASDA и майките не искат да чуят за друга, защото техните приятелки само нея признавали..а има толкова много по-добри. Не че е от значение тъй като след няколко месеца не им стават, но..бизнеса си е бизнес с тези неща

Памперсите за две седмици са £15. Тази сума я изкарваш за 2 часа при минимално работно заплащане. Моля ви се направете разликата.
Отделно имаш много помощи от държавата /само не почвайте да казвате как всеки се възползвал от тези помощи, защото разликата е огромна сравнено с това, което правят "наште братя българи"/. Да не споменавам как съседите ти дават дрехи за новородени, храна и още много други "малки", но съществено важни неща и то безплатно, защото знаят какво е. И понеже виждам, че UK е трън в очите на някои хора ще дам пример с Албания - €3245 за първо дете, €6490 за второ - и не ги обръщайте в лева! Колко е в България???
alx написа:имам само един въпрос - това горното дето съм те цитирал - в юк в кое измерение е? щото не е в нашето... цените в момента там са безумни. зависи от мястото разбира се, но за тези пари ще си купиш нещо което ще е много далече от това което си описал...
Масово тук хората живеят така да го кажа хем в града, хем не. И колата е необходимост за да избегнеш цялата лудница, бърз шопинг и обратно вкъщи по магистралата за 10 минути. Ще ти дам пример с Glenrothes, Kirkcaldy и като цяло Fife областта. На 10 мили от тези градчета хората работят масово в Amazon и вземат £9.50 - £11.26 per hour при 10 часова смяна /справка - http://www.pmprecruitment.co.uk/amazon/jobs/dunfermline /. Работят 4 дни и 3 почиват. Седмично си докарват по 450 лири преди овъртайм, а там е постоянен и преспокойно можеш да стигнеш 700 лири на седмица. Другите градове, които ще спомена са Манчестър, Ливерпуул и Стоук. Сами можете да проверите average заплатата в google за тях.
За Лондон сте прави - пълна лудница е там и при предното ми посещение оставих колата за две седмици на паркинг и бръмчах с метрото за да разгледам и свърша общо взето всичко. Трябва да си пълен мазохист, че да живееш там еле па да караш кола. Въпреки, че масово там всичко е UBER и лични автомобили рядко се забелязват. Хубавото на UBER е, че работиш когато ти си пожелаеш - може за час-два-пет или това да ти е основната работа. Ако цял ден се занимаваш може преспокойно да минеш 220-240 лири на ден, обаче нервите ще са ти съсипани от трафика и всеки ден надали ще издържиш. Или трябва да имаш желязни такива.
Единственото условие, за да работиш това е, че колата трябва да е под 10 години. Сега сме 2019 тоест твоята трябва да е най-малко 2009.
Който има желание може да напише UBER UK qualifications. Искат UK книжка - тя се сменя по пощата. Пращаш твоята към DVLA и след 2 седмици ти пристига английската. Ако нямаш А категория в българската - вече имаш в английската стига да имаш 3 години стаж. Цената е 60 лири. Българската ти се праща обратно в България и можеш да си я вземеш винаги, ако решиш да се завърнеш на родна земя.
Не бъркайте Англия с Лондон!
alekangg написа: ама само не ни обяснявай, колко е яко да живееш с други хора и че едва ли е върха на сладоледа тая работа.
Я само сметни сега, колко ще даваш за квартира и разходи, ако живееш сам, ще стигне ли заплата изобщо?
Така е колега, прав си. Има си и минусите, но и плюсовете - приятелства, спомени и т.н. Срещаш най-различни хора от целият свят. Никой не е казал, че ще живееш до живот с тях тъй като през това време спестяваш и за няколко месеца можеш да си вземеш жилище с ипотека. Сам можеш да провериш в http://spareroom.co.uk какво и за колко се предлага.

Jordana написа:Колегата явно визира някакви части на острова където освен ниските цени на имотите има само кози овце и вали перманентно цяла година . Тъй като гледам в първата произволна търсачка ми се струват ташкън цените за поданици на нейно величество камо ли за гастарбайтери със 200 гроша спастрени на месец![]()
https://www.rightmove.co.uk/house-price ... gland.html
Колега информацията е най-скъпото нещо на света. Не си прави равносметка от първият сайт тъй като те са най-високо платените и съответно с най-скъпите обяви. Къща може и за 5 милиона да си вземеш. Има много други сайтове - http://zoopla.com и още много други.
Jordana написа:Осигурен си до живот тръцки , в момента в който спреш да работиш и филма свършва . Емигрант в чужда държава .
Напротив - точно това е смисъла от fulltime permanent contract-a. Няма ли работа си се прибираш като пич и ти се плаща пълен работен ден. Прочети по внимателно какво написах за christmas period, bank holidays и т.н.
Не го мислете BREXIT - забавиха го до 31ви октомври и до тогава трябва да излезат със сделка или не. А най-вероятно няма да излезат и везните ще се обърнат. Замислете се върху факта, че юни са евро изборите и UK е част от EU все още. Ще се проведе втори референдум най-вероятно. Дори и да няма сделка до 2021г UK е все още Европейска зона. А през тези 2 години се кандидатства за EU settlement. Цялата хватка с този брекзит е, че предишния /и по настоящем MP/ направи референдума малко преди изтичането на мандата му и беше почти сигурен, че няма да го изберат пак обаче - guess what

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
BaDxBoY написа:Кажи ми само, каква ми е файдата да тръгна да лъжа ?
Прибрах се с точно 9800 евро и далеч не съм мизерствал. Сметките ти за Англия въобще не съм ги чел, защото си нямам и на представа какво е там.
В Германия в периода в който живеех, дизела ми беше от 1.10 до 1.20 евро. Бях на Алди телефон, плащах 7 евро. Фитнеса ми беше 17 евро, после го направиха 19. Колата ми беше с БГ номера и не плащах нищо там. На пазар повече от 30-40 евро не съм давал, пазарувах горе-долу 2 пъти в седмицата. Тук горивото ми е 2.30, пазар под 100лв нямам, фитенса ми е 60лв, телефона ми е 30лв. Имах безплатен интернет там, тук ми е още 20 лв. Давам ти прости сметки.Казвам ти от личен опит, ти ако искаш извади и ми направи таблица в ексел ..
Виж сега колко е дизела в Германия и колко е в България. Помня и аз 15 лв. такса за телефон с неограничени минути, сега не ми е много повече - 18 лв. към всички оператори неограничено плюс нета и смс-те пак колкото искаш, към Теленор. Фитнесът и тук беше 20 лв, после 30, сега е 40 и то в супер зала с нови уреди. Телефонът ти защо е 30 лв. тук след като всичко оператори са под 20 за неограничените минути отдавна, нет и т.н? Сигурно за по-висока скорост или изплащаш нещо. Мен не ме бърка, но просто като колегата ти давам пример, че там повече си мислил с цел песетене на пари и няма как да убедиш някой в противното просто защото си мислел един ден да се върнеш, тоест печелиш там и харчиш тук или инвестираш парите тук, все тая. Един мой познат живеещ във Флорида и идващ си тук постоянно ми казва как ЗА НЕГО е най-добре да ги печелиш там и харчиш тук, особено като вземеш предвид жените.Всъщност малко извън темата, но да кажа, че ние сме разглезени на тема жени и на тия на които много им намираме кусура за западняците често са супер крсиви. Който не е виждал масовите жени в техните държави(не говоря за рядко срещани красиви защото такива има навсякъде, но масово тук са хубави, там изобщо)не знае за какво става дума.
Скоро един върнал се от Англия ми ревеше как можело тука да му е 40 лв. фитнеса в супер нова и голяма зала с нови и модерни уреди, а там му било 20 паунда. Викам му, че има и за 20 лв. фитнес на месец, ама то пък залата не му харесвала. Върна се с едно Е60 с десен волан разбира се, очукано, отракано с претапициран от него волан, който преправил от такъв за камион, понеже такъв му пратили попощата и не му се връщало, той е от тия дето обясняват колко е зле тука и как там е ебати царството. Черно е Е60-то да не се заблудите нещо, ходи иначе със златен ланец и три ленти, класика е в жанра, но 40 лв. му изглеждат супер много за наистина хубав фитнес. Караше си го с Английските номера, че знаем как са нещата с плащанията, ама накрая се принуди да я прехвърли защото все пак нали ще излизат от Европата и малко мътно да не го накарат мито да плати или нещо си. Иначе беше баш от тези, които преди години разправяха как тука няма да се върнат.TNT написа:На мен ми е любимо "зъбите в България, че по-евтино... като цяло на всякакъв доктор, че по-евтино... колата регистрирана в България, че по-евтино... Ама иначе е супер, много пари се вадят, за всичко стигат". Ама споко, в тая тема не само твоите сметки не излизат
Това със зъбите аз лично го разбирам, понеже хората си правят сметката и ако в чужбина не си правиш сметката(и не си специалист в дадена област като хирург или нещо много платено)си тотално изгубен. Но те разбирам и теб, че реално ако толкова много изкарваха, щяха в САЩ да ги правят тия зъби, понеже тук само, че някоя е специализирала в Америка и го ползва за супер реклама. Даже имам пресен пример в града как една изобщо не добра зъболекарка е специализирала там(някога си)и това го пише на куп места и по радио и тв си вървеше тук, та кабиенат и е пълен. На всичко отгоре материалите там и тук...та ясно ми е за какво говориш, но и аз ако живеех там бих си правил сметаката за зъбите тук, особено ако наистина не мога да си ги позволя там. Специално за САЩ говоря, за европа не знам как са зъболекарските услуги.
Последна промяна Top Gun Maverick на 04 Май 2019, 19:14, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Еееее голяма злоба голямо нещо.Първо ни броят дюнерите , ся па зъбите
Лично на мен не ми се е налагало да ползвам зъболекарски услуги и чукам на дърво да не ми се налага , щото зъболекарите ако са като докторите им ... мале мале
Но една проста сметка , сочи че , щом си идвам в България 3 пъти годишно , ще си правя зъбите там и точка!Да не съм малоумен , да дам за една услуга 200евра , като същото нещо в моята държава струва 50% надолу - така и така си идвам
А и когато отсъстваш от вкъщи по 15 часа дневно нямаш много време , това е главната причина , тук да се избягва ходене по зъболекари , сервизи и подобни.
Миналата година си прецаках окото и се наложи да обикалям по доктори , навсякъде висиш като сопол , накрая след 2 дена ходене по мъките (не можех нито да спя , нито да работя нито да ям , абе нищо - инвалид) , ме пратиха в най-голямата АОГе клиника в Германия , че ми е близо тука , и там уж с термин ала-бала сигурна работа - аммеее висях 7 часа , на един диван пред кабинета , накрая не издържах и си заминах
Намерих очен лекар - сърбин в моя град , че ме оправи , иначе на немец ако чакаш си жив умрел.

Лично на мен не ми се е налагало да ползвам зъболекарски услуги и чукам на дърво да не ми се налага , щото зъболекарите ако са като докторите им ... мале мале

Но една проста сметка , сочи че , щом си идвам в България 3 пъти годишно , ще си правя зъбите там и точка!Да не съм малоумен , да дам за една услуга 200евра , като същото нещо в моята държава струва 50% надолу - така и така си идвам

А и когато отсъстваш от вкъщи по 15 часа дневно нямаш много време , това е главната причина , тук да се избягва ходене по зъболекари , сервизи и подобни.
Миналата година си прецаках окото и се наложи да обикалям по доктори , навсякъде висиш като сопол , накрая след 2 дена ходене по мъките (не можех нито да спя , нито да работя нито да ям , абе нищо - инвалид) , ме пратиха в най-голямата АОГе клиника в Германия , че ми е близо тука , и там уж с термин ала-бала сигурна работа - аммеее висях 7 часа , на един диван пред кабинета , накрая не издържах и си заминах

Намерих очен лекар - сърбин в моя град , че ме оправи , иначе на немец ако чакаш си жив умрел.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Нема се плашите , и в Англия пакитата преглеждат бавно и мудно . Но виж , ако си преуспял ще знаеш как да ги решиш тия малки неудобства ...предполагам . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Естествено , когато знаеш добре език и можеш да си изискваш правата , е друга бира.
Когато обаче от устата ти излизат некакви нечленоразделни звуци , екстрите на запада се губят като на Е36 хидравликата
Sent from my iPhone using Tapatalk
Когато обаче от устата ти излизат некакви нечленоразделни звуци , екстрите на запада се губят като на Е36 хидравликата

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Искам да задам няколко въпроса на емигрантите (в което число съм и аз) , ей тъй да си сверя часовника:
Как и защо напуснахте родината , с каква цел?
И тези , които са по-отдавна на вън - какво разбрахте с времето?
Как и защо напуснахте родината , с каква цел?
И тези , които са по-отдавна на вън - какво разбрахте с времето?

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
^^ с цел образование, като в последствие ми хареса и след завършването останах и нямам планове за връщане към БГ.
пари се изкарват навсякъде и не са всичко, за някои хора има по-важни неща и според мен не може да се каже, че в БГ е по зле от Германия или обратното, защото това което мен ме прави щастлив не е задължително да прави друг щастлив.
от друга страна, шанса в БГ да не изкарваш пари и да се чувстваш мизерен е доста по-голям, защото все пак парите не са всичко, но липсата им предразполага към мизерия.
p.s. аз ходя на зъболекар в Дания, имам и застраховка, а имам и колега датчанин който си прави зъбите в Чехия - с полета включително му беше по-евтино
бих казал, че ако можеш да си позволиш да спестиш сума Х, без значение дали е от зъболекар, ремонт на кола, наемане на полска бригада и т.н., си е напълно нормално и не виждам нищо лошо в това
пари се изкарват навсякъде и не са всичко, за някои хора има по-важни неща и според мен не може да се каже, че в БГ е по зле от Германия или обратното, защото това което мен ме прави щастлив не е задължително да прави друг щастлив.
от друга страна, шанса в БГ да не изкарваш пари и да се чувстваш мизерен е доста по-голям, защото все пак парите не са всичко, но липсата им предразполага към мизерия.
p.s. аз ходя на зъболекар в Дания, имам и застраховка, а имам и колега датчанин който си прави зъбите в Чехия - с полета включително му беше по-евтино

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Jordana написа:Тия кешовите спорове се решават визуално според мен . Лаптопа отворен на форума и сложен върху купчината кешовица , лаптопа отворен на форума и изглед към моравата пред имението с басейна , лаптопа отворен на форума и го държи 18 годишната любовница , на капака на новото Бентли и т.н Просто всичко друго е 100 яйца 100 чакмака дето вика народа . След такива теми и вълкът от уолстрийт ще си гризе нервно ноктите в ъгъла с мижавите си доходи
Куче което лае, не хапе. Аз бих се замислил за доходите и най-вече за източника на доходите на тия, които не се включиха в темата. Иначе 18 годишните любовници ги дават под наем на час, къщата с поляната също, само че на ден, балдъзата преди да отчете оборота, ще се щракна с него, ама къде да намеря Бентли рентакар за снимката?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Мне ...не мисля , това е метод по скоро за сурат тефтера но само по себе си не върши работа без връзка с форума . Тука по лесно е да си влезе през "успешната" , милионерската регистрация ....ама едва ли 
Може би има някакво разминаване все пак , щото оставам с впечатление от мненията че да си "успял" емигрант извън БГ означава да си намерил постоянна работа и да изплащаш ипотека .

Може би има някакво разминаване все пак , щото оставам с впечатление от мненията че да си "успял" емигрант извън БГ означава да си намерил постоянна работа и да изплащаш ипотека .

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BaDxBoY написа:Спестих последните месеци към 4-5 000лв и се чудя в какво да ги сложа.Миналата година играх много с тия криптовалути, но изгорих всичко по-бързо и от колкото в казино ...
BaDxBoY написа:2 години работих на заплата от 1100 до 1500 евро, плащах наем 400 евро всичко и събрах 10 000 евро без да се лишавам от нищо. В България за 2 години не мога да спестя и 2000лв с над 1500лв заплата.
Тия 10к в Германия след инвестициите в криптото ли са или преди?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.