BMW срещу Porsche
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: BMW срещу Porsche
bum_bum написа:Това ме подсеща на какво станах свидетел онзи ден.
Е така я беше заебал за сума време на средата на пътя и ходи на майната си с едно тубе за малко нафта.
Щом и ти започна да пускаш скрити реклами на Датчия...

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Нз какви голфове ти се привиждат. Но явно не си ми схванал сарказма с "директно сравнение... Ябълки с портокали".Top Gun Maverick написа:host написа:https://youtu.be/mzXEI7PyY9o
Директно сравнение... Ябълки с портокали
И още едно
https://youtu.be/sCMXCIHipms
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Сериозно ли сега сравняваме старта на задвижването на БМВ на задно и този на Порш?Добре де, като ще я караме като гоУфаджии, ето ти нещо да помислиш тогава:
https://www.youtube.com/watch?v=Ao3CzlsG9IY
Значи почти същата работата, до 200 там някъде уж ги дават, за след това трябваше бинокъл, но го няма като екстра в Порша.Та сещай се ако си карат по пътя и тръгнат от 60 з акакво иде реч.
А Ако колата не е Гран дебело купе, а М6 малко по-малко дебело купе или М5 къде ще е разликата. Та като се сравняват двете марки, ще е добре да се изтъкват на едните плюсовете и на другите, а не като това горе "ами на 400 метра от 0 Порша лети, значи БМВ-то не става. Не е редно. Да, М4 не е ултра колата, затова има куп модели в куп марки, но обединява доста, доста много неща. Гледал съм Кристиан Менцел по Автомотор и спорт чанела като тестваше М4. Той харесва БМВ по принцип, но е дълги години пилот на Порше и те са му в кръвната група, ГТ3 и т.н.
Та той каза за М4, че БМВ са направили точно това, което са искали и колата обединява много, много качества, може да я караш всеки ден до магазина и да я изкараш на пистата без тя да има претенции дори за пистова кола. Но пък ако толкова искаш да е пистова кола, вземаш си GTS-a и готово. И пак ще е само на задно и ще го има онзи специфичен кеф.
Всеки да кара каквото му е кеф. Иначе Менцел редовно му хвърлям по едно око, хубаво описва какво е усетил на Мендиг.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW срещу Porsche
А бе къде съм казал, че са селяни. Не ме навирайте във вашето мислене. Написах, че това са коли с различно предназначение за мен и не виждам как ще се чудя между М3 и 911. Ако някой го прави това е рядкост.
Толкова се в вживяхте, че чак Метро го изкарахте магазин за клошари. На мен пък ми харесват някои неща там.
Еиндствения ми негативен коментар за Порше беше, че Бокстер за мен са пари на вятъра.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Толкова се в вживяхте, че чак Метро го изкарахте магазин за клошари. На мен пък ми харесват някои неща там.
Еиндствения ми негативен коментар за Порше беше, че Бокстер за мен са пари на вятъра.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Vra4anin написа:немо написа:Vra4anin написа:...|
Умишлено ти цитирах целия пост.
Има ли шанс да знаеш какво означава "парвеню" ?
.................
Ясно,не знаеш.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- steeN
- старши ентусиаст
-
буквално новобогаташ на български 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Vra4anin написа:Субективно според някои (очевидно теб, стинката, илков) такива гледки са смешни и такива хора са "селяни" и "парвенюта".
Случайно или не, гледките на скъпи коли на "неподходящи места" и карани от "странни хора"

са често срещани в източна европа за разлика от по-старите цивилизации, където пак ги има,
но обикновенно са замесени хора със славянски имена или постоянен тен в комбинация с мустаци

СлучаеноС

За едно си прав, малко ни трябваше за да го обърнем на хейт

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Vra4anin написа:Субективно според някои (очевидно теб, стинката, илков) такива гледки са смешни и такива хора са "селяни" и "парвенюта".
Случайно или не, гледките на скъпи коли на "неподходящи места" и карани от "странни хора"![]()
са често срещани в източна европа за разлика от по-старите цивилизации, където пак ги има,
но обикновенно са замесени хора със славянски имена или постоянен тен в комбинация с мустаци![]()
СлучаеноС
сега ша са обиждаме ли?
аз като се прибирам от пистата уйкенда примерно и съм умрял от глад и се наредя на драйвтру-то на макдоналдс или жената каже- мини да вземеш мляко и спра на паркинга на уолмарт- селянин ли съм? нямам славянско име (ако не се брои бащиното разбира се), нито постоянен тен, нито мустаци

ае стига с тия стеротипи...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Всяко правило си има изключения ... А и не говорим за еднократни неща
Ти в макдоналдс ли по принцип се храниш?
В евтин квартал ли живееш?
Не се правете, че не разбирате за кво иде реч
Аз като си купих дъбова греда от склад край София я мушнах през ски сака на 330ката да си я закарам
Боли ме паДката кой кво си е помислил
В еконта с ризката ровейки в мазни пликове с части сигурно също съм странен
Ти в макдоналдс ли по принцип се храниш?
В евтин квартал ли живееш?
Не се правете, че не разбирате за кво иде реч

Аз като си купих дъбова греда от склад край София я мушнах през ски сака на 330ката да си я закарам
Боли ме паДката кой кво си е помислил

В еконта с ризката ровейки в мазни пликове с части сигурно също съм странен

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Бах... почти разбирам, ама не баш, сори
Та да взема и аз да си излея мъката
Ходя на работа с метрото. Щото така ми кеф и съм решил да не си пиля нервите по задръствания
По едно време имахме с брат ми автомобили с обща кубатура 14+ литра и 1000++ коня и колегите ми се смееха, че ходя с метрото
Лятото с колело
Купувам разни жипки, само и само да им на шес' на хоби каровете и да има кой да им вози едрогабаритните части
Пак щото така ми е кеф
Живея в евтин квартал, но скъп имот. Щото така съм решил
Макдонадс отдавна не ям, ама се изкушавам за сосче Аладин и някой друг дьомнер
Щото така ми е благо
Часовника ми е 50лв, ама и аз ходя на работа с ризка, зарад нек'ви коври да им е гадно, иначе си бичех с тениска доскоро
Порша нямам, щото нямам още подходяща жипка за него, а и не ми е изтекла месечната карта за метрото, чакам да взема годишна да спестя за Порша
И те така
П.С. С кеф бих спрял пред Аладинеца за дьомнер с една GT2-ка и 'ич нема да ми мигне окото

Ходя на работа с метрото. Щото така ми кеф и съм решил да не си пиля нервите по задръствания

Живея в евтин квартал, но скъп имот. Щото така съм решил

Макдонадс отдавна не ям, ама се изкушавам за сосче Аладин и някой друг дьомнер

Часовника ми е 50лв, ама и аз ходя на работа с ризка, зарад нек'ви коври да им е гадно, иначе си бичех с тениска доскоро

Порша нямам, щото нямам още подходяща жипка за него, а и не ми е изтекла месечната карта за метрото, чакам да взема годишна да спестя за Порша

И те така

П.С. С кеф бих спрял пред Аладинеца за дьомнер с една GT2-ка и 'ич нема да ми мигне окото

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
K_Ilkov написа:Vra4anin написа:Субективно според някои (очевидно теб, стинката, илков) такива гледки са смешни и такива хора са "селяни" и "парвенюта".
Случайно или не, гледките на скъпи коли на "неподходящи места" и карани от "странни хора"![]()
но обикновенно са замесени хора със славянски имена или постоянен тен в комбинация с мустаци![]()
СлучаеноС

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Социалното неравенство в обществото и неговата ранжираност, ако щете класовото разпредление не предполага Ролс Ройса да спре в Макдоналдс. Което всъщност е абсолютно нормално. Както и притежаването на скъпа кола (за Бг. стандарта скъпа да се разбира над 150к) и ходене на работа с метро, пазаруване в мола и тн. Това противоречи на теориите на стратификацията на обществото. Друг е въпроса, че нашето общество е съвсем различно от европейското, при нас такова нещо като традиции, такова нещо като социално развитие.... тц. В България стратификацията е на .... хммм, реално на 25-30 години... В централна/западна Европа това обществено разделение е от преди 100 години. Демек - не се предполага че имаш скъпа кола а си беден, не се предполага че имаш Порше и живееш в 80 квадрата, просто тези марки за това имат имидж. Обикновено чистата покупка на вещта не те причислява към обществото имащо тези вещи (а вещите са социални маркери), в случая за това изглежда неестествено Порша пред КауфланЯ, защото тези вещи са част от ежедневието на различна социална класа, не са част от тази прослойка, която ходи НА КауфланЯ... И за това е .... странно айде 
П.С. Първеню =един хубав пример е футболист (днес има пара и кара Бентли, утре кара.... нищо, защото неустойчиво във времето е богат, тоест случайно, временно и тн.)

П.С. Първеню =един хубав пример е футболист (днес има пара и кара Бентли, утре кара.... нищо, защото неустойчиво във времето е богат, тоест случайно, временно и тн.)

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Както сподели Маверик ако разбира се има предвид прабългарите като "цивилизация" то може да се счита че любовта към коня се е прехвърлила в днешно време към автомобила като приоритетна. 

- steeN
- старши ентусиаст
-
В Европа и особено западна Европа има някакви неща останали от времето на аристокрацията, едно превземане. В Англия например ако се родиш в грешното семейство и имаш грешния акцент, цял живот ще си останеш от ниската класа, независимо колко си напред с материала. Малко е глупаво да си създаваме аристокрация, като сме я премахнали един път. Парадоксалното е, че в щатите това не е изобщо така изразено, за това Порше на МакДоналдс е напълно нормално нещо, което не прави впечатление на никой.