Покупка на климатик????

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Re: Покупка на климатик????

Мнение от кичоне » 19 Сеп 2013, 21:37

Честно казано,по-добре да ти отвори,отколкото после да съжаляваш,че не си го направил.....Аз така от много мислене праснах климатиците във всикчите стаи по дължина на стаите,защото така работят по-добре.И сега заради това се чудя в спалнята на къде да го въртя да не пречи на никой....ама мисля тези дни да го преместя вътрешното тяло...по добре да си поиграя после с премахването на дупките,отколкото всеки ден да ме дразни,че не съм го направил....
Успех с покупката и играта по монтиране и местене... :yes:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

The last M40 driver
Аватар
Кара: e31-1 и е31+1

Мнение от La4u » 14 Ное 2013, 16:40

Колеги, мнение за Fujitsu ASYG12LUCA / AOYG12LUC

http://vimax.bg/productv/5440/invertoren-klimatik-fujitsu-asyg12luca-aoyg12luc.html

Доста добри показатели му дават, добър разход на енергия.
Имате ли представа модел-а коя година е? Прилича ми на нов, а предпочитам да си взема по-стара година модел
Знам че са сходни с General (да не кажа едни и същи), казаха ми добри мнения за тях

Мерси
(<OO \ (||||)(||||) / OO>)

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Ное 2013, 16:53

1600лв за това фуджтсу/дженерал са твърде много според мен и то без включен монтаж .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

The last M40 driver
Аватар

Мнение от La4u » 14 Ное 2013, 17:04

А 2300 за митсубиши електрик със същите показатели, не ти ли се струват още повече ?
Бях се спрял на такова, но цената ме накара да се замисля
Дай 1 пример за климатик, за стая около 27кв и кубатура около 80-90м3, главно за отопление

А главния въпрос е : докога в редиците на ЗАКОНА ще се допускат хора , които нямат никакъв умствен багаж,които са взели изпита за полицай,който се състои в забиването на 20см пирон в букова дъска само с глава?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 14 Ное 2013, 17:36

jordanpar написа:Искате климатици,не телевизори и смартфони ,нали?Какъв самсунг тогава.
Фуджи,дженерал електрик,дайкин,митсубиши,по ред на цените това са марките за домашни климатици.И не от техномаркети,полиси и други техномехно олл инклузив магазини за сбирщайн техника.
И още нещо,колкото по-малко светлинки,диодчета,ЛЕД дисплеи и прочее цигании има по вътрешното тяло,значи може и да е правилната марка ;)
Като разбира се на никого не натрапвам моето мнение.

Вземи го от устата:yes:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Ное 2013, 17:43

За съжаление си трябва поне 1900-2000 лв. за истински икономичен климатик!
- това което знам за икономичност и качествена работа, трябва да е със СОР на отопление над 5.0!

Боклуците на LG и Самсунг са по циганийките - гъзарийки тип стъкло вИрсачИ на панела :lol: и СОР 2.8 за 1700 лв. :lol:
Ама к'во ти пука?! Нали има лед осветление и черно стъкло на панела :mhihi:

Тошиба Дайсейкай със СОР 6.0 е Бентлито на климатиците!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

The last M40 driver
Аватар

Мнение от La4u » 14 Ное 2013, 18:10

Знаеме също, че новите и скъпи коли за най-хубави ... но си купуваме по-евтини, защото нямаме пари
Знам кои са хубавите климатици, просто търся нещо малко над средния клас и имах конкретен въпрос.
към някой с Фуджицу. Ще се радвам да имам конкретно мнение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Ное 2013, 18:18

La4u написа:Знаеме също, че новите и скъпи коли за най-хубави ... но си купуваме по-евтини, защото нямаме пари
Знам кои са хубавите климатици, просто търся нещо малко над средния клас и имах конкретен въпрос.

Климатик се купува - за да не харчи ток колкото електрически радиатор - конвектор - нали?!

Освен това и стандартния сплит климатик от ниския клас при китайските сглобки дори Панасоник Чайна от 600 лева още на минус 5 градуса почват да бръмчат адски над 50 дб. и да дърпат по 2500 вата на час при стандартни 1100-1200!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

The last M40 driver
Аватар

Мнение от La4u » 14 Ное 2013, 18:26

Демирев написа:
La4u написа:Знаеме също, че новите и скъпи коли за най-хубави ... но си купуваме по-евтини, защото нямаме пари

Климатик се купува - за да не харчи ток колкото електрически радиатор - конвектор - нали?!

Освен това и стандартния сплит климатик от ниския клас при китайските сглобки дори Панасоник Чайна от 600 лева още на минус 5 градуса почват да бръмчат адски над 50 дб. и да дърпат по 2500 вата на час при стандартни 1100-1200!

Мисля че този климатик от линка, няма да харчи ток колкото радиатор, нали?!
Кой ти говори за панасоник, самсунг, нео, беко ..... Дай пример за климатик в този ценови клас

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 14 Ное 2013, 18:31

Освен това на 6-7та година квото и да вземеш става една боклукчава купчина пластмаса и метал за скрап.Всичко се амортизира и морално остарява ако ще да е най скъпото на пазара.За топ моделите на известните марки само преди 10на години клиента плащаше 3-4к долара ....на фона на сегашните 1500лв за средно читава инверторна 12ка ....
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 14 Ное 2013, 19:20

Е то същото важи и за автомобилите последните 5-6 години.Всичко се прави в името на консуматорското общество.
по темата-La4u ,вземи си Фуджи/Фуджиелектрик/Дженерал но ако намериш модели отпреди 2-3 години.Някъде ако има останали складови наличности.Новите вече не са стока за съжаление.Или се насочи към европейски Дайкин или Митсубиши в ценовата зона над 1600 лева.
За съжаление в България се напълни с лоши партиди.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 15 Ное 2013, 10:43

LU и LT на GENERAL/FUJITSU са добри и ще се справят с 25М2, стига да няма големи топлозагуби.
За още малко пари MITSUBISHI FH35 направо ще хвърля лава и няма да си дава много зор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Ное 2013, 13:51

Дават ги за 90м3 :mhihi: което си е почти 40м2 помещение ...доста голямо изхвърляне което аз наричам некоректна реклама на продукта. В момента в който попитате търговеца при какви загуби в помещението каква зададена вътре температура и каква външна се постигат тия невероятни параметри почва едно хъкане мъкане и чесане зад врата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 15 Ное 2013, 15:07

90 м3 може за охлаждане да става... Аз лично бих си сложил 12LT или FH35 за 30 кв.м /75 м3/ при прилична изолация и мисля че няма да има проблем за отопление. Изолацията, етаж, изложение и т.н. / топло загубите/ е много определящ фактор за избора на мощност.
п.п. Между LT и LU моделите има разлика както в цената, така и при мощност при -15 градуса и надолу..!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 31 Окт 2014, 1:05

Ще вдигна малко темата, че гледам последното мнение от преди година и виждам че има доста запознати по темата. Въпроса ми е следният става въпроз за помещение около 32кв/м, юг/изток с две външни стени, има сложена изолация каменна вата на тавана. Спрял съм се на тези два модела:
http://frescor-bg.com/manifacture/mitsu ... rt-deluxe/
или
http://frescor-bg.com/manifacture/mitsu ... rt-deluxe/

За 12ката не съм сигурен че ще се справя с помещение 32кв.м, но пък е хиперинветор, докато 18ката е инвертор. Но все пак ще е добре да чуя и други мнения.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата