Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?
За шистовия бан нещо?... 

Като пушач смятам, че забраната е дискриминация. Понеже съм достатъчни толерантен приемам всички решения, които се взимат. Но подкрепям 2 варианта - зали за пушачи и непушачи или свободно пушене с подходяща инсталация за проветрение. Било вредно. Тогава да забраним и колите, защото отделят повече вредни емисии. Да забраним повечето храни и безалкохолни, защото имат Е-та и т.н. Преди да влезе забраната за пушене никой не говореше на тази тема и изведнъж всичко се промени. В повечето компании има пушачи и когато вкараха залите, тези за непушачи пустееха. И понеже не ми се пише повече имам един прост въпрос - алкохола и наркотиците като зависимост не са ли по-вредни от цигарите?
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
4iko написа:Като пушач смятам, че забраната е дискриминация. Понеже съм достатъчни толерантен приемам всички решения, които се взимат. Но подкрепям 2 варианта - зали за пушачи и непушачи или свободно пушене с подходяща инсталация за проветрение. Било вредно. Тогава да забраним и колите, защото отделят повече вредни емисии. Да забраним повечето храни и безалкохолни, защото имат Е-та и т.н. Преди да влезе забраната за пушене никой не говореше на тази тема и изведнъж всичко се промени. В повечето компании има пушачи и когато вкараха залите, тези за непушачи пустееха. И понеже не ми се пише повече имам един прост въпрос - алкохола и наркотиците като зависимост не са ли по-вредни от цигарите?
Никой не говореше за пушенето, щото нямаше кой да чуе. Преди 200 години и за правата на негрите не се е говорило...

Така е, колите замърсяват въздуха. Па щом се тровим с едно, дай да се тровим с повече, няма да живеем цял живот я

Иначе , колите не са забранени.

Дискриминация било. Ми и на мен не ми дават да си гърмя с газовия пистолет в парка - па и той купен законно от редовен магазин - и мен ме дискриминират значи

Според мен закона трябва да бъде: Собственика избира - или пуска пушачи в заведението си или лица под 18 години. И ако реши да печели от пушачите, но обслужва и ученици - солидна глоба. При повторно нарушение - да си губи лиценза.
Толкоз.
Benedetto написа: ..............................
.........................................
......................................
.....................................
Според мен закона трябва да бъде: Собственика избира - или пуска пушачи в заведението си или лица под 18 години ( или въобще да не се пуши) . И ако реши да печели от пушачите, но обслужва и ученици - солидна глоба. При повторно нарушение - да си губи лиценза (и още по-дебела глоба, но да се събира а не само на хартия да я има) .
Толкоз.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Вчера в едно кафе ми предложиха да подпиша някъв бел лист, че съм ЗА връщането. Еми пушач съм, ама не искам да връщат старото. Не ми е приятно да смърдя на зла гад всяка вечер.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Как така пушачите са ощетени , а хората които искат да не се тровят и да не перат всяка вечер дрехи те какво да правят. Верно крайната забрана е доста твърда мярка особено на България , но все пак трябва да се направи опит да се намалят броя пушачи.
Минавали ли сте пред някое училище - по-грозна гледка от това да гледаш как 11-12-15 годишни деца са с цигарата няма ! Не става въпрос за Пешо и Ангел дето са пушачи от 30 години , става въпрос за младото поколение.
За тях пушенето е като детската игра , лесно и достъпно навсякъде , А НЕ Трябва да е така ! По този начин се дава пример на по-малките и точно отмяната на забраната ще подтикне доста от тях към цигарите.
Ако вашия живот не значи нищо , то поне ценете живота на по-младите и е добре да им даваме добри примери , а не да ги учим на пороци в живота още от малки
Минавали ли сте пред някое училище - по-грозна гледка от това да гледаш как 11-12-15 годишни деца са с цигарата няма ! Не става въпрос за Пешо и Ангел дето са пушачи от 30 години , става въпрос за младото поколение.
За тях пушенето е като детската игра , лесно и достъпно навсякъде , А НЕ Трябва да е така ! По този начин се дава пример на по-малките и точно отмяната на забраната ще подтикне доста от тях към цигарите.
Ако вашия живот не значи нищо , то поне ценете живота на по-младите и е добре да им даваме добри примери , а не да ги учим на пороци в живота още от малки

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Няма го най-важният отговор в анкетата! Имаше такова предложение преди и мисля че е най-добро!
Да е разрешено пушенето на закрито от 22 часа до 6 часа сутринта. Забранено от 06.00 ч. до 22.00ч.
Да е разрешено пушенето на закрито от 22 часа до 6 часа сутринта. Забранено от 06.00 ч. до 22.00ч.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
От както я въведоха тая забрана, спрях да ходя по заведения. С група приятели си реставрирахме едно мазе , с прилично озвучения и там си се събираме - хем пиенето излиза доста по евтино, хем може да се правиме на животни без да ставаме за резил на околните
И да я махнат сега, няма шанс пак да тръгнеме, така че да си правят каквото искат, все ми е тая 

Не Мы такие, Жизнь такая
- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
15 години пуших - въпросната забрана ми помогна да спра цигарите. Да, спестих пари, да, напълнях (и отслабнах), да, по-добре се чуствам, да, много ми се пуши от време на време. Но НЕ искам да мириша на л**на след като съм ходил на кафе, бар, ресторант. Като ти се пуши пушиш навън, ако ти е студено ще си пушиш в къщи - голяма бохемщина да пуфтиш опиянен цигара след цигара без да ги броиш дори и димната завеса да изглежда и ухае така сякаш си запалил мокра слама посредата на заведението.
Дискриминация на пушачите няма - като всяка наркомания обаче е добре да се ограничава.
Дискриминация на пушачите няма - като всяка наркомания обаче е добре да се ограничава.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Винаги ми е било смешно когато видя пушач да дърпа от цигарата, а дима така да го дразни, че да я е лапнал настрани и да е стиснал окото от същата страна защото дима наистина дори на самия него не му понася.
И в същото време опъва ли, опъва...все едно някой ще му я вземе всеки миг от устата. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Темата не беше ли за забраната ?
Вредата от цигарите не е обект на забраната .
Вредата от цигарите не е обект на забраната .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да бе, все едно да дискутираш стандартите Евро 5 и 6 за колите и да кажеш, че вредата от старите коли и многото изгорели газове не те засяга. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е че те не забраняват цигарите ?!
Забраната е за пушене на обществени места и то конкретно в затворени помещения.
Забраната е за пушене на обществени места и то конкретно в затворени помещения.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ми то и за другото не забраняват ДВГ, просто си има ограничаване. 

- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
То и сега си се пуши ...... по дискотеките