Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
Модератор: Общи модератори
Re: Швейцария отхвърли заплата от 3300 евро
Сондьора написа:Зависи, дано темата да не се развие като предишните преди години...ама една заплата от 1000лв, примерно, да си от монтана или софия е различно нали..проблема е че има хора да се съгласяват да бачкат за дадена заплата...после некой друг им бил виновен..
:
Ей тука си много прав. Наистина е така, в Мездра примерно с 1000лв се живее доста приятно и спокойно, докато в София 1000лв. са си доста малко. В този ред на мисли искам да кажа, че като кажете 800евро в Германия кажете в кой район, защото и там има разлика. Примерно в Рим с 900евро се живее нормално. 400-450евро е квартирата 100-150 са разходите за ток, вода, интернет и т.н. и храната е много евтина. Другия основен проблем тук е отношението и играта с осигуровките. Много работодатели ти дават заплатката ама те цакат яко с осигуровките, които са дори много по-важни от самата заплата, защото след 40г. като се пенсионираш и ти дадат 100лв. пенсия просто не знам, аз бих се метнал от 7мия етаж.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това с осигуровките си е така в Бг, ама основни имат вина работниците за мен. Аз лично не бих работил за някаква огромна разлика в реалната и написаната заплата. Освен за пенсия, всеки работещ така, не получава нищо, ако го съкратят, ако е болен и т.н. Всеки знае защо е приел така, но такава е тенденцията. Очаквам включване от работодателите, да видим каква теория имат за този проблем. С какво са заслужили работниците тези измамни схеми.
nqmam_bmw написа:800 евро месечна заплата в Германия....То сме си прости ора, ама ти съвсем ни взе за публика
Е колко да вземаш - отиваш примерно без да знаеш езика, без диплома (или с българска, което е пак същото). Няма да работиш в офис със сигурност. Единствената работа, която можеш да намериш е в някоя кухня, общ работник на строеж или нещо подобно. Имах един познат германец, занимаващ се със строителство, който наемаше чужденци на работа и редовно им се ядосваше "аз му викам донеси кофата, той ми носи лопатата."

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
dimodi написа:nqmam_bmw написа:800 евро месечна заплата в Германия....То сме си прости ора, ама ти съвсем ни взе за публика
Е колко да вземаш - отиваш примерно без да знаеш езика, без диплома (или с българска, което е пак същото). Няма да работиш в офис със сигурност. Единствената работа, която можеш да намериш е в някоя кухня, общ работник на строеж или нещо подобно. Имах един познат германец, занимаващ се със строителство, който наемаше чужденци на работа и редовно им се ядосваше "аз му викам донеси кофата, той ми носи лопатата."Та дори и за там не е лошо да има човек някакви знания по езика.
Леля ми е чистачка в Молл във "Франкурт на Майн", който се оказал "Франкфурт ан Майн"

На немски знае не повече от 20 думи

п.с. 2-ра година вече "мизерства" там у чужбинско

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
много интересна тема и за много неща се пораждат спорове.да споделя нещо относно софия и провинцията.пътуваме доста из страната и като се налага да хапваме някъде,най-евтино и вкусно досега е било точно в столицата.разликата с останалите градове е по-големите разстояния,но едва ли това е причината за едни и същи длъжности заплатите да са с двойна разлика.
така и така живеем в скапани условия на живот тук,ама поне да бяхме по-човечни и да си помагаме повече,а то от неземна простотия си пречим един друг по всевъзможни начини.
имам над 13г трудов стаж и смея да твърдя,че винаги съм се доказвал като добър служител.но навсякъде най-добре откъм заплащане са лакеите на шефовете.изобщо не е от значение какви умения имаш,ако целуваш началническите крачета ще расте и месечното ти възнаграждение.има много отрасли в държавата ни,къде печалбите са огромни и дори чуждите им партньори биха им завидели.като пример земеделието-от евро помощите се наляха милиарди и бизнеса се разви страшно много.една фирма предлагаща земеделска техника завършва годината с десетки млн печалба,персонала не е голям,отвсякъде разходите са намалени,а заплащането не е фрапиращо по-голямо от други фирми с нищожни обороти.а колко ''инженерни'' колеги съм имал,къде не могат да си напишат cv-то,камо ли да покажат някакви знания,отговарящи на дипломата им
така и така живеем в скапани условия на живот тук,ама поне да бяхме по-човечни и да си помагаме повече,а то от неземна простотия си пречим един друг по всевъзможни начини.
имам над 13г трудов стаж и смея да твърдя,че винаги съм се доказвал като добър служител.но навсякъде най-добре откъм заплащане са лакеите на шефовете.изобщо не е от значение какви умения имаш,ако целуваш началническите крачета ще расте и месечното ти възнаграждение.има много отрасли в държавата ни,къде печалбите са огромни и дори чуждите им партньори биха им завидели.като пример земеделието-от евро помощите се наляха милиарди и бизнеса се разви страшно много.една фирма предлагаща земеделска техника завършва годината с десетки млн печалба,персонала не е голям,отвсякъде разходите са намалени,а заплащането не е фрапиращо по-голямо от други фирми с нищожни обороти.а колко ''инженерни'' колеги съм имал,къде не могат да си напишат cv-то,камо ли да покажат някакви знания,отговарящи на дипломата им

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Много интересна тема, изчетох я на един дъх. Много са ми интересни мрънкалата - работници, които "Чуек, осемстин леа са малку". Да започнем от там, че в момента съм на почти 26. Като станах 12 клас се заговори за кандидатстване. Обстоятелствата така се стекоха, че 2007 баща ми се регистрира собствена фирма за проектиране работата му вървеше - събра ни един ден с прителката ми и каза - Стояне - ти кондидатствап икономика, Мария - ти со ОК с точните науки - отиваш в ТУ-София - телекомуникации, учите 5 години и се прибирате в Хасково да работим заедно. ОК. Иделаен план на баща, който мисли за децата си, защото знае, че да работиш за себе си е най-доброто, което можеш да направиш. Речено-сторено! Учихме и влязохме точно това, коетои скахме - първо желание на първо класиране. От там нататък - София, общижития и т.н. След първи курс се прибрах лятото в Хасково и започнах работата кати шофьор в магазин за авто части. За три месеца управителя ме хареса, бяха ме обучили, как да въвеждам стоките от доставчици, да издавам фактури и т.н. Ако нещо се случеше можех да подсигуря магазина за 2-3 дни сам. Дойде време да стягм куфара пак за София и за втори курс - не искаха да ме пускат, защото се явих читав човек. Разделихме се. Втори курс нямах право на общежитие въпреки добрия успех от 5.00. Толкова ме беше срам от майка ми и баща ми, че им казах - търся си работа, за да мога да си плащам квартирата. Намерих си. И се почна. Цяла седмица - работа - университет. Ставах сутрин в 6:15 - тичай към работата - вечер до 20:00 или ставай в 6:15 - тичай към инуверситет - докато имам лекции и упражнения. Почнах като общ работник - малко по-малко показах, че имам желание и съм акдърно момче с нещо в главата. на третия месец почнха работа в склада - склада имаше м атериали за милиони - разкараха един от работниците там заради мен. На шестия месец работа в склада - работата се увеличи - напрвиха ме отговорник за целия склад. Следях доставки, планирах зереждания на другите складове и т.н. След година и половина ме направиха началник на складовете. През това време не съм и оставял образованието си. Излизал съм от работа, взимал съм си отпуски и т.н. отработвах си часовете, оставал съм до късно, защото имах цел. Исках и образование и работа, от която да не ме е срам - работа, в която да мога да се усъвършенствам и да раста нагоре и като кариера и като финанси. Сега ми предстои да започна работа в трета фирма. През това време съм отварял нови складове, подпомагал съм сливания на фирми към нашата. Самата фирма се преструктурира в друга по-голяма. Управялвал съм различне брой хора и са ме управялявали различни, но за почти 6 години усспях да се утвърдя и дори да предстои сливане, преструктуриране и т.н. управата ме вижда, претегля ме и решава, че ставам. Фирмата, в която предстои да започна е точно такава, в каквато е професилоналното и представяне - логистика и спедиция. Отново ще ръководя хора, но ще имам и управляващи ме, но не - това не ми е достатъчно и директно аправих уговорката, че искам да раста. При прителката ми нещата се стекоха по подобен начин, До втори курс - учеше, защото, който е бил в ТУ знае, че там се учи. Във втори курс започна работа като касиер, но във фирма предлагаща интернет услуга. Съвместяваше работа и учене. След това се премести в колцентъра им. Буквално месеци по-късно я повишиха в стари кол-център оператор, защото си разбираше от работата, а и това учеше в университета. Курсовете Cisco и т.н., които изкара междувременно не ги коментираме. Стана по квалифицирана от жената над нея и реши, че не може хора, които не отоговарят на нейните компетенции да са й началници. Смени работата, като в периода на смяна имаше предложения от няколко места за различни длъжности. В момента е ръководител на подобен тип кол-център и отново е пред повишение. Защо изписах цялият този роман - ами за да кажа, че ние двамата имахме стратегия, масово работниците нямат стратегия. За да постигнеш нещо първо трбява да помислиш. Ако бях почнал като общак на някой строеж на времето за 1500лв. едва ли щях да стана нещо повече от строител и да обикалям страната, а това нямаше да е дори в моята сфера. В момента съм доволен от това, което изкарваме двамата. Имам си ред допълнителни придобивки, които като теглим чертата месечно минават 500-600 лева, в това число - кола, с която се прибирам вечер, та идеята ми е че българският работник трябва да се бори и да търси своето, а не да се примири "Ам, те, поичи от 300 леа няама ми дъдът!" Като няма да ти дадат за това, което си в момента - постарай се да станеш нещо повече в бъдеще. Никой няма да ви се моли да взимате голяма заплата ако не я заслужите. Освен това на всяко интервю питат - каква заплата очаквате. Ако сте кадърни и си заставате зад думите и сте сигурни в качествата си - поискайте си толкова, колкото заслужавате. В началото споменах баща ми. За момента не се случи, така че да почнем работа при него, защото всички знаят, че работата с проекиране и строителство намаля, т.е. и неговата работа - той не е сигурен, че ще може да ни осигури за момента заплатите. В бъдеще може би ще се реализира първоначалната идея. Толкова от мен за сега.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
speeder88 написа:... та идеята ми е че българският работник трябва да се бори и да търси своето, а не да се примири "Ам, те, поичи от 300 леа няама ми дъдът!" Като няма да ти дадат за това, което си в момента - постарай се да станеш нещо повече в бъдеще.
Добре, ти нали разбираш, че не може всички да са вождове? И че на другите трябва да им се осигуряват средства за нормален живот. За това иде реч.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
_galio_ написа:speeder88 написа:... та идеята ми е че българският работник трябва да се бори и да търси своето, а не да се примири "Ам, те, поичи от 300 леа няама ми дъдът!" Като няма да ти дадат за това, което си в момента - постарай се да станеш нещо повече в бъдеще.
Добре, ти нали разбираш, че не може всички да са вождове? И че на другите трябва да им се осигуряват средства за нормален живот. За това иде реч.
Разбирам те, но нямам предвид всеки да иска да е дЕректор, отделен е и въпроса, че не всеки има потенциал. Просто преди да поискаш трябва да дадеш. Нагледал съм се през годините на хора на по 20-25 години, които не могат да работят на компютър, не знаят 10 думи английски на кръст, колкото да си оправи настройките на компютъра и видиш ли 700 лева са малко.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
speeder88 написа:Разбирам те, но нямам предвид всеки да иска да е дЕректор, отделен е и въпроса, че не всеки има потенциал. Просто преди да поискаш трябва да дадеш.
Нагледал съм се през годините на хора на по 20-25 години, които не могат да работят на компютър, не знаят 10 думи английски на кръст, колкото да си оправи настройките на компютъра и видиш ли 700 лева са малко.
Да бе, ама даваш пример с теб и приятелката ти - вие явно сте кадърни и е редно да сте на мениджърски позиции и да растете, но някак и тия отдолу трябва да имат с какво да живеят нормално.
Ами тези са останали просто. И пак е много, понеже пък и тях ще ги заместят мургави, които вече и настройките си не могат да направят.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
nqmam_bmw написа:Леля ми е чистачка в Молл във "Франкурт на Майн", който се оказал "Франкфурт ан Майн"4-часов работен ден - 900 Евра чисто
![]()
На немски знае не повече от 20 думи![]()
Повярвах ти.

dimodi написа:nqmam_bmw написа:Леля ми е чистачка в Молл във "Франкурт на Майн", който се оказал "Франкфурт ан Майн"4-часов работен ден - 900 Евра чисто
![]()
На немски знае не повече от 20 думи![]()
Повярвах ти.![]()
Пич, по-горе и аз бях споменал за моята майка, чистачка в министерството на култирата в Рим, 4ч. 950евро + ходи почасово за още 250евро. Ако ти давах пример с чуто от познат пиши това, но аз ти давам пример от източника и не се прави.
Наша позната работи почасово като чистачка, а мъжа и работи в градския транспорт в Рим, заедно си купиха кемпер за 40к евро, купиха с кеш апартамент на дъщеря си пак в Рим. Идеята е, че хора работещи на позиции, които не изискват квалифициран труд живеят абсолютно нормално. Тук работиш квалифицирана работа и едва успяваш да платиш 4D-то на бременната си жена и два смогваш да купуваш памперси на новороденото си дете. Смешното е, че за да имаш дете ти трябва да станеш роб до гроб, за да му осигуриш нормално детство ставаш като клошар в повечето случаи. Купуваш си обувки и дрехи само в случаи, когото вече са тотално скъсани, за да може да има за него. Това е недопустимото.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Сега гледам новият мит е, как в България е по-добре с 500лв, от колкото навън с 800евро!! Та чак си вярват, пишещите, направо ще вземат да намлят още парите, че може да започнат да идват чужденци в Бг...С 800евро навън ще оживееш, искам да ми калкулирате как се оживява с 500лв, ако се плаща стая под наем в голям град.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Бе 500 не е,но в провинцията е по-добре с 800лв отколкото в Мюнхен с 800е.
Ами не е по-добре с 500 лв., но е същата работа. Аз докато живеех в Германия като студент ми трябваха поне 500 евро на месец. И не живеех в голям и скъп град, а в средно голям около 350 000 души. И това при положение, че като студент имаш много облекчения - по-ниска здравна застраховка, по-ниски разходи за транспорт (картата беше на смешна цена, съответно нямах и кола и разходи по нея) и още кой знае колко предимства, от които един нормален работник не може да се възползва. Там може евентуално да се спестят пари, но ако живееш мизерно и правиш сметка за всяка стотинка. Е то ако ще живееш мизерно може и тука да го правиш. И запомнете едно нещо - никой българин в чужбина няма да признае пред българите останали в България, че е зле и мизерства. Всеки ще се хвали какъв прекрасен живот води. Преди да замина имах един приятел, който беше отишъл една година преди мен. Като проучвах ситуацията и разпитвах за него всички в един глас тръбяха колко прекрасно живеел, как следването му вървяло супер, как се издържал и изкарвал баснословни пари. А като отидох там се оказа, че е затънал в дългове и не е стъпвал в университета от една година. Като му зададох въпроса защо така, отговорът му беше: "С какви очи да кажа на майка ми, баща ми и приятелите ми, че съм по-зле отколкото в България, нали ще се притесняват? Как да им обясня за какво съм дошъл на майната си в такъв случай, а не съм при тях?"
Така че всеки решава за себе си и преценя кое е най-добре за него. Успех на всички.
Така че всеки решава за себе си и преценя кое е най-добре за него. Успех на всички.

Последна промяна dimodi на 26 Май 2014, 12:28, променена общо 1 път
KUM4o написа:Наша позната работи почасово като чистачка, а мъжа и работи в градския транспорт в Рим, заедно си купиха кемпер за 40к евро, купиха с кеш апартамент на дъщеря си пак в Рим.
Това сега го видях. Айде спрете се вече докато нещата са още долу-горе прилични.