Най-добрите квартали за живот в София
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Най-добрите квартали за живот в София
Централните квартали са около 550м, северните 20-30 по-малко. Лозенец около 600, около и над Околовръстното + още 50, 100. Бистрица е към 900, както и високите квартали на Банкя.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
bum_bum написа:Централните квартали са около 550м, северните 20-30 по-малко. Лозенец около 600, около и над Околовръстното + още 50, 100. Бистрица е към 900, както и високите квартали на Банкя.
Аз не мислих, че Бистрица е толкова високо, а сега гледам сателитна карта на софия http://satellite.somemaps.com/bg/%D1%81 ... %D1%8F.php
и вярно 900 метра и нагоре. Аз съм почти до драгалевския лифт и ми показва 850.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
masimo написа:Bogat-Beden написа:Колега, така е за Дружба 2,но колко е мръсен въздуха, каква депресия е целия квартал ,заедно със индустриалната му зона и Теца ,аз лично не го харесвам-всъщност може би това едно от най-неприятните неща на Дружбите-на ниско са и най-мръсния въздух се свлича там..В тази връзка на под 5 км е Редута,но заради това ,че е малко по-високо въздуха е коренно различен..(там пък драмата с транспорта ако нямаш МПС е голяма)-пълно щастие нямаmasimo написа:Don_Diego написа:Никой не се изказа за Горна баня - почти изцяло само къщи с дворове, сравнително нормални хора живеят тук, лесно придвижване към центъра, бърза връзка с околовръстното. Аз лично много си го харесвам квартала.
Живял съм на квартира там. Какво имаш в предвид под бърза връзка с центъра ? Вървят само стари не особенно редовни автобуси ... Когато живеех там работех в Лозенец и със 102 пътувах по 2 часа до там. Като комуникация е доста зле, има огромни задръсвания на кръстовището на цар Борис. Положителното, е че има спокойствие в квартала, къщи ...
Сега съм в Дружба 2 и съм супер доволен. Има всички комуникации включително и метро, много хипермаркети, магазини, банки и т.н. Все още квартала не е презастроен и се паркира свободно, а булевардите са изчислени като големи за квартала и не стават задръствания, за 2мин съм на цариградско, а още 5 на центъра с кола. Лятото беше кофти само като ремонтираха цариградско, но товага всички страдаха.![]()
П.С. Горна Баня е супер според мен (не съм живял там),но просто ми харесва напук на гореизброените бели кахъри
Може би съм трениран, но разлика във въздуха не откривам. А въздуха в София никъде не е чист. Депресия ?Ами по депресиращо ми беше в Г. Баня, без детски площадки и черни кални пътища
На мен лично Дружба ми напомня, документален филм за Чернобил - на това му викам депресия . Не че родното ми градче , което си е чисто село е по-модерно , но наистина има нещо депреснатско около ТЕЦа
Ачка, нема да говориш така. Аз колко хубави моменти съм имал на баража (и от време на време продължаваме разбира се).
Иначе по темата:
Всеки трябва обаче да реши какво за него е хубав квартал. Както и според приоритетите и нуждите на човека.
Например снощи с едно причтелче си говорихме и за него е най-добре на Витошка (където живее), за 5мин. пеша на работа има си всичко, като заведения, магазини, клубове и т.н. Всички институции са му близко. И най-важното, живее сам. Няма и не иска кола.
За мен пък е точно обратното, аз съм в краен квартал на София, в къща със спокойствие. Но имам семейство и дете. Имам и кола, която и да спра на средата на улицата няма проблем.
Иначе по темата:
Всеки трябва обаче да реши какво за него е хубав квартал. Както и според приоритетите и нуждите на човека.
Например снощи с едно причтелче си говорихме и за него е най-добре на Витошка (където живее), за 5мин. пеша на работа има си всичко, като заведения, магазини, клубове и т.н. Всички институции са му близко. И най-важното, живее сам. Няма и не иска кола.
За мен пък е точно обратното, аз съм в краен квартал на София, в къща със спокойствие. Но имам семейство и дете. Имам и кола, която и да спра на средата на улицата няма проблем.
BMW_RIDER написа:bum_bum написа:Централните квартали са около 550м, северните 20-30 по-малко. Лозенец около 600, около и над Околовръстното + още 50, 100. Бистрица е към 900, както и високите квартали на Банкя.
Аз не мислих, че Бистрица е толкова високо, а сега гледам сателитна карта на софия http://satellite.somemaps.com/bg/%D1%81 ... %D1%8F.php
и вярно 900 метра и нагоре. Аз съм почти до драгалевския лифт и ми показва 850.
Колега,900+ е и не само заради това е най-доброто място за живеене в и около София.
А и още нещо. Най-доброто място за живеене според какъв стандарт? Защото иначе 99% ще се съгласят с мен, че резиденция "Бояна" е най-доброто място за живеене в София.
Защото ако имам джиБ и още някоя кола, ако имам и къща в Бистрица, ако работното ми време е такова че си го нормирам сам - да това е "дъ бест оф", но ако съм студентче с Е36 318 на газ, бачкам на смени, ходя на лекции, плащам наем и т.н. - разбирате ме. То Бистрица ще е убийство за мен и по-добро от "центърО" и метрото няма да има.
Защото ако имам джиБ и още някоя кола, ако имам и къща в Бистрица, ако работното ми време е такова че си го нормирам сам - да това е "дъ бест оф", но ако съм студентче с Е36 318 на газ, бачкам на смени, ходя на лекции, плащам наем и т.н. - разбирате ме. То Бистрица ще е убийство за мен и по-добро от "центърО" и метрото няма да има.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Kris написа:А и още нещо. Най-доброто място за живеене според какъв стандарт? Защото иначе 99% ще се съгласят с мен, че резиденция "Бояна" е най-доброто място за живеене в София.

Метрото обаче винаги е най-добро и няма реална конкуренция, най-малкото като бързина .
Аз също се замисля за след година-две за жилище във вилните зони но става малко натоварено - кога ще пътуваш за работа , жената дали ще има удобна връзка или 2 часа на ден ще пътува , живот и здраве дете кога и как ще ходи на училище и детска гради, ще има ли млади хора и деца наблизо да общува или ще е като в забито село ... ще се трепере ли че нощес някой ще влиза да краде по двора