"специално" паркиране
Модератор: Общи модератори
- Mephistofel
- Потребител
-
Re: "специално" паркиране
http://dnes.dir.bg/news/parkirane-shofy ... 67409?nt=4
”Стена на срама” и акция на КАТ за нагли шофьори
„Стена на срама” за наглите шофьори, които паркират на места за инвалиди, се появи във Facebook. КАТ също се активизира и започна проверки по моловете.
Ако заварите на стъклото на автомобила си стикер, на който пише „Аз съм наглец” или „Аз искам да бъда инвалид, затова използвам техните места да паркирам колата си!”, значи вероятно сте привлекли вниманието на Facebook инициативата „Заедно срещу крайно наглите шофьори”.
За около един месец инициативата е събрала над 5000 привърженици, които споделят снимки на реални нарушения при паркиране.
Освен с публикации и гневни коментари в страницата, хората са предприели и реални действия срещу наглите шофьори - публикува снимки на автомобили от цялата страна, заснети в грубо нарушение на закона, и разпечатването, и разпространява стикерите с протокативни текстове, които хората поръчват чрез социалната мрежа.
„Идеята идва съвсем спонтанно. Имахме един приятел, който спираше много нагло. И на шега един ден му казахме, че ще му направим „Стена на срама” и ще качваме всичките му снимки там, като го видим да спира така. Като направихме групата във Facebook видяхме колко много съмишленици имаме. Преценихме, че времето за превъзпитание е дошло и този проблем е доста назрял в обществото”, разказа един от участниците в групата пред Дарик.
Създателите на групата във Facebook призовават хората, които споделят идеята, да се разграничат от всякакви призиви за причиняване на щети на автомобилите, тъй като сред коментарите не липсват и доста крайни идеи.
Идеята за поставяне на стикери върху неправилно паркирали автомобили чрез спонтанна гражданска организация се среща в много европейски страни.
Пример е руското движение „СтопХам”.
Организаторите на българската Facebook инициатива споделят, че към момента не разполагат с такъв ресурс. По думите им обаче, ако „5000 или 10 000 очи в цялата страна следят за нарушители, рано или късно проблемът ще бъде изкоренен”.
Наскоро във Варна се проведена акция "Паркирал си като идиот" >>
КАТ също се активизира
Служители на КАТ също тръгнаха на лов за нагли шофьори, които спират на местата за инвалиди в големите търговски центрове. Акцията, чиято първа част започна вчера, е съвместно с Българската асоциация на пострадали при катастрофи.
Само до обяд униформените успяха да глобят няколко шофьора със скъпи коли, спрели неправилно. Законът предвижда санкцията за тях да е в размер на 200 лева.
"Хората започнаха да се оплакват, че на местата за инвалиди има спрели коли, които нямат съответните стикери, за да ги ползват. Така съвместно с Българската асоциация на пострадалите при катастрофи решихме да действаме. Техни хора ни сигнализират, когато някой спре на такова място и ние съответно идваме и го санкционираме", обясни пред "Монитор" шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.
Той апелира останалите хора, които снимат и изпращат материалите до органите на реда, да дават и писмени обяснения за това, което са видели. Така полицаите ще могат да съставят акт на нарушителите, тъй като само снимка, дори и от охранителните камери на търговския център, не вършела работа.
Служителите на "Пътна полиция" разказаха и за случаи от вчера, когато са засичали спрели на места за инвалиди шофьори. Те обаче били в колите си и обяснили, че са само за малко. Ако видели обаче някой инвалид, веднага щели да се преместят.
"На такива водачи също няма да им се разминава", заканиха се от КАТ.
От КАТ са категорични, че ще продължават с проверките.
"Дайте ми шест реда,написани от най-честния човек и аз ще намеря в тях за какво да го обеся!" Кардинал Ришельо
http://www.wartime.bg
http://www.facebook.com/wartime.bg
http://www.muzikant.org/
Tribute to Ronnie James Dio -"Rainbow In The Dark" http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
http://www.wartime.bg
http://www.facebook.com/wartime.bg
http://www.muzikant.org/
Tribute to Ronnie James Dio -"Rainbow In The Dark" http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Благоевградчани не се шегуват. Double Shot

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
снимката не е авторска, но брутално показателна. Не бъди от тях

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Снимката е е много показателна. Точно тези три модела S Klasse 2008, ML 2008-9, X6 - X5 E70 от нея се шофират от едни от най-арогантните шофьори.
Само А8 2008г. - 2010г. - Рейндж Роувър 2008г. и Кайен липсват и картинката ще бъде пълна!
Сигурно има някъде примерен шофьор на такива - но аз не съм го срещал все още за 16 години зад волана.
Лошото е че в такива модели и 55 годишни чичковци и лелки се държат нагло и заплашват!
Само А8 2008г. - 2010г. - Рейндж Роувър 2008г. и Кайен липсват и картинката ще бъде пълна!
Сигурно има някъде примерен шофьор на такива - но аз не съм го срещал все още за 16 години зад волана.
Лошото е че в такива модели и 55 годишни чичковци и лелки се държат нагло и заплашват!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За съм за спазване на правилата естествено, но тази кампания е малко лицемерна и ще кажа защо мисля така.
В един момент всички са се вторачили в този не малък проблем, всякакви хора ходят активно да лепят лепенки на олигофрени (и мен много ме ядосват), паркирали на места за инвалиди...
Хвърля се огромна енергия, понякога доста комично се получава (заснето клипче, как кола, която не е на инвалид, паркирала на инвалидно място и някакви тикат инвалидна количка, опитвайки се да минат покрай колата, ама тясно, все едно ако е на инвалид и паркира там, ще може да мине същият, ама забавно да е) и се показва лицемерието...
Никой от тези, дето лепят лепенки, изживяват се като ТВ звезди и разпалено обясняват как и какво е нарушено...няма да отиде до някой инвалид и да му помогне я с покупки на нещо, я да го качи в колата си и да го закара някъде си...
Освен това самата дума "Инвалид" от английски означава..."невалиден"
В един момент всички са се вторачили в този не малък проблем, всякакви хора ходят активно да лепят лепенки на олигофрени (и мен много ме ядосват), паркирали на места за инвалиди...
Хвърля се огромна енергия, понякога доста комично се получава (заснето клипче, как кола, която не е на инвалид, паркирала на инвалидно място и някакви тикат инвалидна количка, опитвайки се да минат покрай колата, ама тясно, все едно ако е на инвалид и паркира там, ще може да мине същият, ама забавно да е) и се показва лицемерието...
Никой от тези, дето лепят лепенки, изживяват се като ТВ звезди и разпалено обясняват как и какво е нарушено...няма да отиде до някой инвалид и да му помогне я с покупки на нещо, я да го качи в колата си и да го закара някъде си...
Освен това самата дума "Инвалид" от английски означава..."невалиден"
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Ето едно видео, което показва, че не само скъпите коли спират на инвалидни места.
Мен ме дразни, че не се обръща внимание, като цяло за неправилно паркирали автомобили, а само на инвалидни места.
Айде, айде , тоя го дразнело това, оня онова, малко по малко темата ще се превърне в "Колко е зле България" и пр. Мен пък ме дразнят съседите и изобщо на всички подобни, приписващи си общинска територия, като свои паркоместа. Дайте да правим бебешки стъпки де 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И аз се чудя защо толкова се пресилва това паркиране на инвалидните места. Да, тъпо и невъзпитано е, но това е една много малка част от нарушенията, а другите някак си не се забелязват. Сега, ако надникна през прозореца, само на пресечката пред нас ще видя поне 5 качени по тротоарите, да не говорим за паркиралите на места, където има знак спирането забранено. С две думи, много шум за нищо..
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Fixxxer написа:Айде, айде , тоя го дразнело това, оня онова, малко по малко темата ще се превърне в "Колко е зле България" и пр. Мен пък ме дразнят съседите и изобщо на всички подобни, приписващи си общинска територия, като свои паркоместа. Дайте да правим бебешки стъпки де
Не виждам смисъл в първата част от мнението ти, при положени, че в следващата споделяш мнението ми. Да, България е зле в пълния смисъл на думата. Просто сме бананова република.
Club BMW написа:..
Не виждам смисъл в първата част от мнението ти, при положени, че в следващата споделяш мнението ми. Да, България е зле в пълния смисъл на думата. Просто сме бананова република.
Това за дразненето го написах, като пример за това което казвах, че всеки го дразни по нещо, но като игнорираме всяко нещо което се случва с нашите дразнения , нищо няма да стане, просто поредното масло в огъня. Аз подкрепям инициативата на колегите, независимо че това не е най-голямата болежка.

Ако имаш предвид, че като цяло хората виждат нередност, но я игнорират и продължават, съгласен съм, но не всички са така и тази тема е доказателство. Принципно нямаме гражданско общество, няма и държавност.
Редовно съм свидетел как хора вървят по улицата, защото тротоара е зает от автомобили, но повечето се възмущават и до там, малцина са тези, които ще вземат реални мерки за да не се случва това. Достатъчно е всеки да подаде сигнал за нарушенията в неговия квартал и това да е системно, а не еднократно и ефекта ще дойде с времето.
Трудно става, но става
Редовно съм свидетел как хора вървят по улицата, защото тротоара е зает от автомобили, но повечето се възмущават и до там, малцина са тези, които ще вземат реални мерки за да не се случва това. Достатъчно е всеки да подаде сигнал за нарушенията в неговия квартал и това да е системно, а не еднократно и ефекта ще дойде с времето.
Трудно става, но става

- B-Cars Ltd
- Потребител
-
Демирев написа:Снимката е е много показателна. Точно тези три модела S Klasse 2008, ML 2008-9, X6 - X5 E70 от нея се шофират от едни от най-арогантните шофьори.
Много точно казано...харесва ми това с годините

Sent from my iPhone using Tapatalk