Погват хиляди длъжници за данък върху колите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите

Мнение от skipper » 19 Мар 2015, 10:13

Николай Диянов написа:По принцип прегледа би трябвало да може да се мине до 30 юни с платен данък само за миналата година. Обаче кой ли ти следи закони и разпоредби.

Аз го знам, че е до 31 Март :dunno:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Мар 2015, 15:14

a1n написа:Колеги, и в крайна сметка мога ли аз да отида примерно утре з ГТП, данъците си ги плащам но по-банков път? Ако наистина системата работи човека ще чукне и ще му покаже че ми е платен данъка и не ми трябва стикерчета, печатчета и хварчащи листове от данъчното?

Мисля, че въвеждат номера от холограмния стикер, но защо не ни направиш услуга на всички и не отидеш с бележките от банката и да върнеш информацията тук - станало ли е или не.....

по повод данъците, сега като не може да се мърда и се регистрират доста нередовни платци, дано с увеличаването на събираемостта да се сетят да ги намалят...ма ме съмнява

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 19 Мар 2015, 19:00

skipper написа:
Николай Диянов написа:По принцип прегледа би трябвало да може да се мине до 30 юни с платен данък само за миналата година. Обаче кой ли ти следи закони и разпоредби.

Аз го знам, че е до 31 Март :dunno:

В мислите и съзнанията на комисиите за ГТП е така. Аз затова се възмущавам, че никой въобще не си прави труда да чете закони- всеки си прави каквото пожелае и т.н. В чл. 60 ЗМДТ се казва, че данъкът се внася на две вноски до 30 юни и до 30 октомври. Това означава, че до тези дати ти можеш по всяко едно време на заплатиш, без да се считаш нередовен и без администрацията да е в състояние да изисква от теб каквото и да е. Де факто обаче, те си правят други неща.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 19' G31 540i

Мнение от HDI » 20 Мар 2015, 12:42

Някой знае ли как стоят нещата с намалянето на данъка след като навърши колата 14 години?
Например първа регистрация е Юни 2001 - съответно навършва 14 през Юни 2015, данъка за 2015 намален ли е за цялата година или само за периода след Юни 2015? Или пък се намаля чак през 2016 година?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 20 Мар 2015, 13:33

HDI написа:Някой знае ли как стоят нещата с намалянето на данъка след като навърши колата 14 години?
Например първа регистрация е Юни 2001 - съответно навършва 14 през Юни 2015, данъка за 2015 намален ли е за цялата година или само за периода след Юни 2015? Или пък се намаля чак през 2016 година?

С две думи да ти кажа,почти не намаля данъка или поне при мен беше така! И преди си беше 150 и сега пак толкова!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 20 Мар 2015, 13:59

Те тия не знаят, че колата ти е над 14 години!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 20 Мар 2015, 16:29

sub_eleven написа:
a1n написа:Колеги, и в крайна сметка мога ли аз да отида примерно утре з ГТП, данъците си ги плащам но по-банков път? Ако наистина системата работи човека ще чукне и ще му покаже че ми е платен данъка и не ми трябва стикерчета, печатчета и хварчащи листове от данъчното?

Мисля, че въвеждат номера от холограмния стикер, но защо не ни направиш услуга на всички и не отидеш с бележките от банката и да върнеш информацията тук - станало ли е или не.....

по повод данъците, сега като не може да се мърда и се регистрират доста нередовни платци, дано с увеличаването на събираемостта да се сетят да ги намалят...ма ме съмнява

Нищо не въвежадат, системата е все още от 19 век, искът печат от общината навсякъде това е, така че всякакъв вид плащане по-интернет/по-банков път и т.н. се обесмисля. Това е, не минах преглед, сега трябва да се редя при лелките да ми сложат някъв печат. Питам "Добре де не може ли да чукнеш в компа и да видиж аджеба платил ли съм или не и ако не съм ОК?" човека ми вика "не може тая система не работи още, прикачаме само подпечатана документи от общината иначе 1500лв ми е глобата на кола." Това е, честито, сега 2но разкарване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 20 Мар 2015, 16:42

Вчера бях на преглед за единия автомобил и ми обясниха горе долу това, което и колегата е преживял- на преглед се отива задължително с вносна бележка за платен данък, тъй като не всички автомобили са регистрирани в системата. Дали е регистриран или не автомобилът се разбира обаче по средата на прегледа и затова трябва да има вносна бележка, която да се сканира при нужда. Бележката трябва да е с печат или стикер от общината- номерът с вносна бележка, без печат не минава. Това е, при положение, че автомобилът е със софийска регистрация. Но така или иначе не съм сигурен коя комисия за ГТП ще се навие да прегледа колата без, или с ненадлежно заверена бележка за платен данък.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2015, 18:49

Тия дни отивам с бележката от банката и ако ще да се насерат не ме интересува. За какъв чеп плащам по банка, като ще трябва после да се редя един час за печат? :kuku: Накрая ще ме карат да си правя печат на общината :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 26 Мар 2015, 19:14

печат не знам, но ако направиш от холограмните стикери ме пиши в играта, че с тия 9 литра дето имам... :evil:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2015, 22:37

Свърши вече с неплащането. Кой играл, играл.. Мара се ожени :mhihi:

Странното е, че тия ми налупаха някаква глоба че не съм обявил в срок ама като си платих по банков път тая глоба не излиза. Тия глоби имат ли някаква давност и да не вземе да ме подгони някой съдия изпълнител за 50лв накрая :banghead: :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Мар 2015, 22:40

Споко, сега ще ти кажат, че данъците и глобите са за балъците :ok: 3,2,1... :ok:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Мар 2015, 4:13

bum_bum написа:Свърши вече с неплащането. Кой играл, играл.. Мара се ожени :mhihi:

Странното е, че тия ми налупаха някаква глоба че не съм обявил в срок ама като си платих по банков път тая глоба не излиза. Тия глоби имат ли някаква давност и да не вземе да ме подгони някой съдия изпълнител за 50лв накрая :banghead: :ranting:

Общината не работи с ЧСИто ,поне доколкото ми е известно,най-вероятно си минал метър,а ако все пак са ти я наложили тази глобичка, трябва да ти излезе по партида на МПС то към общината(предполагам си проверяваш онлайн данъка)
Аз хванах преди 2 години прИмоцията за 20 лв глоба (даже май и толкова не ме глобиха),и ми взеха за 5 години назад данък -с лихвички естествено (аз дължах за 7 мисля,явно първите 2 като прескочили давност не ги търсят, и те тАва е)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 27 Мар 2015, 10:03

В момента съм в един пункт за ГТП, питах специално за въпроса с бележките по банков път. Общината ви издава удостоверение за постъпила сума, няма такова нещо като печат, стикер и т.н. Който ял-ял, който пил-пил...

Бележките/удостоверенията се сканират само ако системата не намери колата. Видях с очите си как системата търси и открива регистрирана кола.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 27 Мар 2015, 10:23

bum_bum написа:Свърши вече с неплащането. Кой играл, играл.. Мара се ожени :mhihi:

Давността е 5 години, и да, частен съдия изпълнител може да те гони. Преди години ма гони за 20лв, неплатени за неправилно паркиране в Бургас.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата