Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Модератор: Общи модератори
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Re: Погват хиляди длъжници за данък върху колите
Николай Диянов написа:По принцип прегледа би трябвало да може да се мине до 30 юни с платен данък само за миналата година. Обаче кой ли ти следи закони и разпоредби.
Аз го знам, че е до 31 Март

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
a1n написа:Колеги, и в крайна сметка мога ли аз да отида примерно утре з ГТП, данъците си ги плащам но по-банков път? Ако наистина системата работи човека ще чукне и ще му покаже че ми е платен данъка и не ми трябва стикерчета, печатчета и хварчащи листове от данъчното?
Мисля, че въвеждат номера от холограмния стикер, но защо не ни направиш услуга на всички и не отидеш с бележките от банката и да върнеш информацията тук - станало ли е или не.....
по повод данъците, сега като не може да се мърда и се регистрират доста нередовни платци, дано с увеличаването на събираемостта да се сетят да ги намалят...ма ме съмнява
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
skipper написа:Николай Диянов написа:По принцип прегледа би трябвало да може да се мине до 30 юни с платен данък само за миналата година. Обаче кой ли ти следи закони и разпоредби.
Аз го знам, че е до 31 Март
В мислите и съзнанията на комисиите за ГТП е така. Аз затова се възмущавам, че никой въобще не си прави труда да чете закони- всеки си прави каквото пожелае и т.н. В чл. 60 ЗМДТ се казва, че данъкът се внася на две вноски до 30 юни и до 30 октомври. Това означава, че до тези дати ти можеш по всяко едно време на заплатиш, без да се считаш нередовен и без администрацията да е в състояние да изисква от теб каквото и да е. Де факто обаче, те си правят други неща.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Някой знае ли как стоят нещата с намалянето на данъка след като навърши колата 14 години?
Например първа регистрация е Юни 2001 - съответно навършва 14 през Юни 2015, данъка за 2015 намален ли е за цялата година или само за периода след Юни 2015? Или пък се намаля чак през 2016 година?
Например първа регистрация е Юни 2001 - съответно навършва 14 през Юни 2015, данъка за 2015 намален ли е за цялата година или само за периода след Юни 2015? Или пък се намаля чак през 2016 година?
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
HDI написа:Някой знае ли как стоят нещата с намалянето на данъка след като навърши колата 14 години?
С две думи да ти кажа,почти не намаля данъка или поне при мен беше така! И преди си беше 150 и сега пак толкова!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Те тия не знаят, че колата ти е над 14 години!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
sub_eleven написа:a1n написа:Колеги, и в крайна сметка мога ли аз да отида примерно утре з ГТП, данъците си ги плащам но по-банков път? Ако наистина системата работи човека ще чукне и ще му покаже че ми е платен данъка и не ми трябва стикерчета, печатчета и хварчащи листове от данъчното?
Мисля, че въвеждат номера от холограмния стикер, но защо не ни направиш услуга на всички и не отидеш с бележките от банката и да върнеш информацията тук - станало ли е или не.....
по повод данъците, сега като не може да се мърда и се регистрират доста нередовни платци, дано с увеличаването на събираемостта да се сетят да ги намалят...ма ме съмнява
Нищо не въвежадат, системата е все още от 19 век, искът печат от общината навсякъде това е, така че всякакъв вид плащане по-интернет/по-банков път и т.н. се обесмисля. Това е, не минах преглед, сега трябва да се редя при лелките да ми сложат някъв печат. Питам "Добре де не може ли да чукнеш в компа и да видиж аджеба платил ли съм или не и ако не съм ОК?" човека ми вика "не може тая система не работи още, прикачаме само подпечатана документи от общината иначе 1500лв ми е глобата на кола." Това е, честито, сега 2но разкарване.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Вчера бях на преглед за единия автомобил и ми обясниха горе долу това, което и колегата е преживял- на преглед се отива задължително с вносна бележка за платен данък, тъй като не всички автомобили са регистрирани в системата. Дали е регистриран или не автомобилът се разбира обаче по средата на прегледа и затова трябва да има вносна бележка, която да се сканира при нужда. Бележката трябва да е с печат или стикер от общината- номерът с вносна бележка, без печат не минава. Това е, при положение, че автомобилът е със софийска регистрация. Но така или иначе не съм сигурен коя комисия за ГТП ще се навие да прегледа колата без, или с ненадлежно заверена бележка за платен данък.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия дни отивам с бележката от банката и ако ще да се насерат не ме интересува. За какъв чеп плащам по банка, като ще трябва после да се редя един час за печат?
Накрая ще ме карат да си правя печат на общината 

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
печат не знам, но ако направиш от холограмните стикери ме пиши в играта, че с тия 9 литра дето имам... 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Свърши вече с неплащането. Кой играл, играл.. Мара се ожени
Странното е, че тия ми налупаха някаква глоба че не съм обявил в срок ама като си платих по банков път тая глоба не излиза. Тия глоби имат ли някаква давност и да не вземе да ме подгони някой съдия изпълнител за 50лв накрая

Странното е, че тия ми налупаха някаква глоба че не съм обявил в срок ама като си платих по банков път тая глоба не излиза. Тия глоби имат ли някаква давност и да не вземе да ме подгони някой съдия изпълнител за 50лв накрая

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Споко, сега ще ти кажат, че данъците и глобите са за балъците
3,2,1... 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
bum_bum написа:Свърши вече с неплащането. Кой играл, играл.. Мара се ожени![]()
Странното е, че тия ми налупаха някаква глоба че не съм обявил в срок ама като си платих по банков път тая глоба не излиза. Тия глоби имат ли някаква давност и да не вземе да ме подгони някой съдия изпълнител за 50лв накрая![]()
Общината не работи с ЧСИто ,поне доколкото ми е известно,най-вероятно си минал метър,а ако все пак са ти я наложили тази глобичка, трябва да ти излезе по партида на МПС то към общината(предполагам си проверяваш онлайн данъка)
Аз хванах преди 2 години прИмоцията за 20 лв глоба (даже май и толкова не ме глобиха),и ми взеха за 5 години назад данък -с лихвички естествено (аз дължах за 7 мисля,явно първите 2 като прескочили давност не ги търсят, и те тАва е)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
В момента съм в един пункт за ГТП, питах специално за въпроса с бележките по банков път. Общината ви издава удостоверение за постъпила сума, няма такова нещо като печат, стикер и т.н. Който ял-ял, който пил-пил...
Бележките/удостоверенията се сканират само ако системата не намери колата. Видях с очите си как системата търси и открива регистрирана кола.
Бележките/удостоверенията се сканират само ако системата не намери колата. Видях с очите си как системата търси и открива регистрирана кола.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
bum_bum написа:Свърши вече с неплащането. Кой играл, играл.. Мара се ожени![]()
Странното е, че тия ми налупаха някаква глоба че не съм обявил в срок ама като си платих по банков път тая глоба не излиза. Тия глоби имат ли някаква давност и да не вземе да ме подгони някой съдия изпълнител за 50лв накрая![]()
Давността е 5 години, и да, частен съдия изпълнител може да те гони. Преди години ма гони за 20лв, неплатени за неправилно паркиране в Бургас.