По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Юни 2016, 4:31

Ми да умрат. Що си мислиш, че аз защитавам корупционни и губещи бизнеси на хранилка на държавата :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от Хаос » 14 Юни 2016, 20:08

kartinki-s-nadpisjami-8.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 14 Юни 2016, 20:10

Сондьора написа:хехе .....4 млрд лева са смехотворни ли?
Не си и виждал бананова република :winky:
Ако зависеше от мен бих забранил частните болници...ше бегате ли, ми бегайте има индийци пакистаници и т.н....и без тва в англия отидехте след тях.
Преди демокрасито имаше некъв респект към докторите, ся стинкаджии...

Щи дам пример за пумиярщината, преди години съм осигурен в БГ (а ся ви плащам 8% секи месец, повече от колкото е на запада) както и семейството ми, но съм със застраховка международна за мен фриии за фемилито 45$ на месец (тва ми струва на мен)...имах проблем с прешлени и ме стегна в БГ...то беха направления за ЯМРта и т.н. и т.н., ма немах време за тая дисертация и в ЮАР със застраховката ме оправиха за 15 мин преглед и хапове...
Брат ми си извади рамото и чака пред спешното, ми ше чакаш 5 часа, че не умираш, нали ама отидете в токуда примерно :mhihi:
Толкова примери имам колко са некадърни и крадете с шепи, че не е истина...
Немало пари за консумативи , тва белата мафия сте... :banghead:

да, смешни пари са тия 4 милярда, т.е крайно недостатъчно
и да слава богу че не съм виждал бананова република
за частните болници те разбирам какво искаш да кажеш и си прав. И ще бегаме да, докато не се научите на уважение.
Последно, не знам кой запад визираш, твърдейки че плащаш повече щото видиш ли били 8%, щото тоя запад в който съм аз процента е 14,6. 7,3% плаща работника и също толкова работодателя. А ти от тия 8% плащаш 4. Така че недей се опитва да объркваш хората.
Това че си е извадил рамото брат ти не означава че автоматично ще влезе в спешното защото не е животозастрашаващо състияние!! Има хора които могат през това време да умрат, а на брат ти могат винаги да му наместят рамото и да оздравее и забрави за случката. Недей да даваш мнения за неща за които си нямаш очевидно представа.
Тука хората чакат с месеци! за да им дадът час при специалист. Българина трябва да е благодарен, че не само има кой да го прегледа, ами и че се случва от днес за утре.
За примерите, за това кой е некадърен и кой не, мога да ти дам повече, повярвай. Че има некадърни - има, че има корумпирани и крадящи яко - има, но да слагаш цялата гилдия под един знаменател е причината да нямате здравеопазване и затова и мен ме няма вкъщи да ви лекувам.
Ама иначе тва бялата мафия сме......нали?
Последна промяна ineedmoney на 14 Юни 2016, 20:11, променена общо 1 път
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 14 Юни 2016, 20:11

ineedmoney написа:Ама иначе тва бялата мафия сме......нали?

Щом така се самоопределяте. :clap:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 14 Юни 2016, 20:14

nqmam_bmw написа:
ineedmoney написа:Ама иначе тва бялата мафия сме......нали?

Щом така се самоопределяте. :clap:

така ни определя ревящото за здравеопазване население. Прочети целия пост на Сондьора и моя отговор, недей да изваждаш изречения от контекста като първолак. Предполагам имаш поне основно.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 14 Юни 2016, 20:15

ineedmoney написа:...

Никът ти казва всичко. :clap:

п.с. Да имам основно какво ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Юни 2016, 20:46

nqmam_bmw написа:...

На теб не ти ли писва във всяка тема да се заяждаш с някой и да вадиш цитатчета ? :dunno: Във всяка тема твоите тъпотии. Като нямаш какво да кажеш, недей пиши, вместо само да се заяждаш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Юни 2016, 22:07

ineedmoney написа:И ще бегаме да, докато не се научите на уважение.

Уважението бива да е взаимно. Защото тук стъпвайки в лечебно заведение се отнасят с теб като с парцал. Прекрачвайки прага преставаш да бъдеш личност и ставаш "оня с изваденото рамо", "оня с инфаркта", "4-то легло" или нещо подобно.

http://edition.cnn.com/2016/05/03/healt ... -of-death/

Тази статия предлагам да си я четеш всеки ден преди работа за да имаш едно на ум.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 14 Юни 2016, 22:17

ineedmoney написа:
Тука хората чакат с месеци! за да им дадът час при специалист.

Ти пък сега за едни 6 месеца чакане на проблем ще го правиш . Някой хора докато не го ИЗЯДАТ ЦЕЛИЯ няма да го проумеят ! Те затова как беше "сития на гладния не вярва " !!
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Юни 2016, 22:18

6 месеца чакаш за доктор и ти е смешно, че се чакало 15 години за кола. Безценно :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 14 Юни 2016, 22:24

Гласувах, че не мога да проценя, все пак бях на 5 години като ме завариха промените. Дали е било по-добре или по-зле е въпрос на гледна точка . Примерно като питам баща ми, е било супер зле. Нищо че си е купил 3 стаен апартамент в София, нова кола , имал е 3 месеца платен отпуск, работил е колкото да не заспи и се пенсионира на 50 :lol: Така че ще напиша аз какво си спомням, вместо да цитирам чужди субективни мнения. Първо хората бяха научени на пестеливост и икономии. Още помня как дядо ми, лека му пръст, си наливаше топла вода от чайника на печката , в едно войнишко легенче , има няма 100 грама , за да се бръсне. Не че си нямаше течаща вода и бойлер и тока не беше без пари , но така правеше - сядаше на една малка масичка, на едно още по-малко столче (което всъщност беше макара от кабел) и почваше да се стърже с бик-чето (ама онея старовремските с едното ножче) , насапунисан с бръснарски сапун (явно по-евтин от крема каро) ,а аз му досаждах и обикновено се порязваше и после го отнасях :mhihi: Просто се пестеше от всичко, и въпреки че пенсиите им са били винаги минималните, като се нанесохме в новия апартамент ни дадоха пари за телевизор и хладилник (които хич не бяха евтини на фона на пенсиите от има няма 50лв).

Относно храната - още помня вкуса на салама Камчия , който баба ми го пържеше в бакърения тиган колкото да хване коричка. Наще купуваха разни шпрекове, шунки, но това просто ми беше любимото. Пробвайте сега да изпържите некой салам, дори най-скъпия да видите какво ще се случи :mhihi: (спойлер - ще се разпадне на пихтиесто розова маса). А и като цяло много малко неща се купуваха от магазина, тъй като дядо ми гледаше овци - до 1ви клас не знаех, че и кравите давали мляко :lol: Относно опашките по магазините - да имаше до известна степен. Просто в квартала имаше една хлебарница (в която се продаваше и мляко) и всички като се наредят сутринта още преди да е дошъл хляба и ставаше опашка, но бързо се минаваше. Имаше си и супер маркет, в който си влизаш с кошницата и си избираш стоките и плащаш на касата, и си беше добре зареден и нямаше опашки . Като дойде лукановата зима обаче и всичко изчезна от тоя супер маркет. Относно бананите, не си ги спомням - но си спомням едни кубински портокали , дето бяха със зелена кора като лайм , сега не съм виждал такива . От къде ги домъкна майка ми и дали се е редила по опашки и дали е било по нова година не си спомням.

Относно кражбите - чистачките се прибираха задължително в багажника, щото изчезваха - предполагам са били дефицитна стока. Една детска количка ни откраднаха от входа (естествено не се заключваше) и докато ни качи майка ми двамата с брат ми до 3тия етаж (нямаше асансьор) и количката залипсва. По принцип се крадеше от държвното и не се крадеше ами се "береше" . Примерно баща ми си беше набрал едни тръби за канализация от 30-40 км ги беше прекарвал с колата на няколко курса. И си седяха така заебани 20+ години в едни храсталаци - е в крайна сметка влязоха в употреба преди няколко години :lol: Одеала си беше набрал (още се завивам с тях :mhihi: ) , разни електронни елементи,транзистори, радио лампи, контактори - още си висят по мазетата. Общо взето колкото хората пестяха и живееха скромно, толкова държавата разхищаваше. Примерно дядо ми работеше в сервиза за селскостопанска техника. Това беше едно голямо хале, в което се вкарва вътре тактора, даже няколко, разкоства се , след което майсторите насядват около него с бира и цигара и почваха да цъкат с език :lol: Само там сигурно работеха 10 пъти повече хора, отколко сега работят при кооператора, който обработва същата земя , че дори и повече. Имаше си и джънк ярд със заебани 50тина трактора, фадроми, комбайни, които кротко си гниеха и чат пат се ползваха за някоя и друга резервна част, беше ми любимото място за игра. А от дунапрена на седалките ставаха чудесни "гъби" за миене на чинии :lol:

Ми това е което си спомням общо взето, ако се присетя нещо друго ще пиша
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 14 Юни 2016, 23:42

ineedmoney написа:
Последно, не знам кой запад визираш, твърдейки че плащаш повече щото видиш ли били 8%, щото тоя запад в който съм аз процента е 14,6. 7,3% плаща работника и също толкова работодателя. А ти от тия 8% плащаш 4. Така че недей се опитва да объркваш хората.

Аз не съм плащал нищо, просто е част от договра да е фрее международна застраховка :winky: (за смейството ми ми струваше 45$)....в Англия офертата беше същата, само че за семейството 15 паунда на човек :winky: , а в БГ ми взима 8% и от жена ми още 8% . А и тук не те питат искаш ли да плащаш или не...така или иначе се ходи само по спешност и за кардиолог за дете по направление...ми няма ред ся след 1 месец, ако си платите може веднага, колко е ако не съм по каса 50лв..взимате 50лв и пак си пускате по каса :mhihi:
4 млрд на 6 млн са нищо а :mhihi: ..бегай седи си там и не се връщай да оправяш нещата с тва мислене.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Юни 2016, 5:08

Темата отиде у кереча, ама да се опитаме да я върнем малко към заглавието.

Какво му е необходимо на човек, за да му е добре?

- да му е пълно стомахчето
- да са му платени сметките
- да може да заведе семейството си на почивка
- да не се притеснява за утрешния ден

Всичко друго е криво разбрана вещомания.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Юни 2016, 5:32

Интересно, че казваш вещомания. Карл Маркс е философ материалист (ма тва не е обида, а философско течение) и за него духовното не е съществувало. Според него човек е единствено щастлив когато притежава благата на своя труд... ама физическите блага... не някакво духовно удовлетворение или нещо подобно... колко ирония...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 15 Юни 2016, 7:34

alekangg написа:
nqmam_bmw написа:
dreadx написа:alekangg: бутилките.. баце, стига с твоите тъпи доводи, като стара мома си бе..

И аз не разбрах каква е драмата с бирата? :roll:

Доста бг марки се закриха, а сега основно се пълни спиртосан бълвоч в ПВЦ бутилки от по 2-3-17 литра и т.н. :paranoid:

Драмата беше хигиената отново, как всеки надигаше и обръщаше бутилките преди да ги плати, за да види какво плува вътре! Пак стигаме до проблема, че дори да се правило нещо свястно, се е правило с гъза..преди дадох пример с плуващите млека и т.н.

Сега ще започнат да правят бири и по 20л, като туба бензин, това се търси, това има, също както е при колите. Защо у нас, една и съща кола е по-евтина отколкото в чужбина? Сигурно щото сме пичове и на търгашите им ги дават на половин цена..това се търси, това има, всеки гледа годината и фасона, другото не е важно

Ох с тая бира ми е много смешно като почнете. А сега плащаме х2 и х3 цената за мътна бира, в която да плува "нещо" :mhihi: Просто на соц директорите на пивоварните им е куцал маркетинга и рекламата - само е трябвало да лепната един етикет мътна чешка/немска бира и никой нямаше да се оплаква, че му плува нещо в бирата :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата