Черен петък ли е черния петък в България?
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Черен петък ли е черния петък в България?
Borymeckata написа:Шлайфчето е слабо - само 750 вата. Но на мен ми трябваше малък и компактен, мощен си имам.
Бомба си "ракетата", идеална е за една ръка

Ubi dubium, ibi libertas
Borymeckata написа:Аз си поръчах от ЕМаг-а един ъглошлайф - син Бош с 125мм диск.
Колега, купих си този преди 2 години, и да ти кажа не съм очарован. Имам доста неща от синята серия, но са производство Малайзия - безупречни, а на този му личи китайската сглобка с кофти материали. Първо - предпазителят не се захваща надеждно и диска започва да опира. Второ - от четирите отвора на гайката, ключа влиза само в двата. Трето - доста къс кабел, сравнено с друг китайски конкурент. Взех го, заради възможно най-малкият диаметър на ръкохватката и лесно боравене с една ръка.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колеги, какви черни петъци , какви намаления ? -Промивка на мозъците само Ви правят.
Давам простия пример - В Турция в Одрин в МОЛ ''ЕРАСТА'',в момента върви indirim - намаления на всички стоки , защото подменят колекцията и всички цени са с до 60 % намалени и това е до края на месец ноември ..Хайде, сега всички юруш към Турция за евтини покупки
))
Да не говорим ,че през останалото време в магазин LC WAIKIKI всички дрехи за малките деца и не само за тях , са три пъти по-евтини в сравнение с тези цени в Българския WAIKIKI .
Нещо повече - колекции от дрехи , ги купувате оттам на цени 1/3 и след месец или два те идват в България на тройни цени ...
U.S. POLO ASSN- то, чантите от новите колекции намалени отново на 1/3 от цената, а тук в България след два дена влизаме в същия магазин в МОл-а и питаме и те казват ''не сме ги получили ''.
Друг пример - Пепси кола - зелен лимон в Турция върви намаление в магазини BIM на 3 лири за бутилка -това са 0.90 лв , при нас под 1.69лв. и то на промоция я няма никъде..
За перилните препарати и лекарствата няма да коментирам нещата, защото там нещата са ясни ,че в Турция е по-евтино ,независимо ,че Турция няма заводи за лекарства, а ние имаме и въпреки това специално за Турция се правят всичките лекарства във Франция, Великобритания и т..н. с етикети на турски и независимо от вноса им в Турция и транспорт-а, те излизат на цени по -евтини отколкото в България, където имаме заводи за лекарства и си ги произвеждаме и уж трябва да са на добри цени за нас -българите..
И в крайна сметка какво се получава?
Работите всички , работим цяла седмица и в края на седмицата всички на шопинг до Турция .
Миналата събота през ГКПП КАПИТАН АНДРЕЕВО бяха минали 3500 автомобила и повече от 89 автобуса.
Хайде сега всички сметнете в тези 3500 автомобила и във всеки от тях има по трима човека, а тези автобусчета средно с по 45-50 човека и всеки като изхарчи в Турция по около 100 лв или казано 300 лири -минимум , хайде сега да сметнем пак за един ден колко свежи парички влизат в Одрин и икономиката на града,който град в момента наброява около 166 000 човека и непрекъснато се разраства и се строи още и още .Сега се замислете колко автобуса с чужди туристи сте виждали да идват в София на ден ,а в Пловдив-европейската столица на културата за да пзаруват ? Колко от тях пазаруват така както българите в Одрин ?
Преди година и нещо ,Одрин беше 155 000 ,а сега е 166 000 човека - някой нещо да каже?
Кой български град ще се похвали с такъв положителен прираст?
А това не Ви ли говори нещо много тревожно за България, за българската икономика и нашата Държава като цяло?
А беше време, когато нашите търговци пътуваха до Истанбул в далечната 1990 г. и носега да продават боя за печки ''Щъркел '' и когато турците идваха тук да си купуват кашкавал ''БАЛКАН'', а сега каква стана , тя?
Парите от България се изнасят навън - първо идват чрез българите ,които работят навън и изпращат на своите родници тук за да живеят, след това тези пари не могат да се завъртят тук и отново се изнасят чрез всичките тези чужди вериги , които имат тук представителства, а така също и чрез всички нас, които си купуваме стоки от близките ни съседки като Турция и Гърция и Сърбия .
Е, изводите оставям на Вас !!!
Давам простия пример - В Турция в Одрин в МОЛ ''ЕРАСТА'',в момента върви indirim - намаления на всички стоки , защото подменят колекцията и всички цени са с до 60 % намалени и това е до края на месец ноември ..Хайде, сега всички юруш към Турция за евтини покупки

Да не говорим ,че през останалото време в магазин LC WAIKIKI всички дрехи за малките деца и не само за тях , са три пъти по-евтини в сравнение с тези цени в Българския WAIKIKI .
Нещо повече - колекции от дрехи , ги купувате оттам на цени 1/3 и след месец или два те идват в България на тройни цени ...
U.S. POLO ASSN- то, чантите от новите колекции намалени отново на 1/3 от цената, а тук в България след два дена влизаме в същия магазин в МОл-а и питаме и те казват ''не сме ги получили ''.
Друг пример - Пепси кола - зелен лимон в Турция върви намаление в магазини BIM на 3 лири за бутилка -това са 0.90 лв , при нас под 1.69лв. и то на промоция я няма никъде..
За перилните препарати и лекарствата няма да коментирам нещата, защото там нещата са ясни ,че в Турция е по-евтино ,независимо ,че Турция няма заводи за лекарства, а ние имаме и въпреки това специално за Турция се правят всичките лекарства във Франция, Великобритания и т..н. с етикети на турски и независимо от вноса им в Турция и транспорт-а, те излизат на цени по -евтини отколкото в България, където имаме заводи за лекарства и си ги произвеждаме и уж трябва да са на добри цени за нас -българите..
И в крайна сметка какво се получава?
Работите всички , работим цяла седмица и в края на седмицата всички на шопинг до Турция .
Миналата събота през ГКПП КАПИТАН АНДРЕЕВО бяха минали 3500 автомобила и повече от 89 автобуса.
Хайде сега всички сметнете в тези 3500 автомобила и във всеки от тях има по трима човека, а тези автобусчета средно с по 45-50 човека и всеки като изхарчи в Турция по около 100 лв или казано 300 лири -минимум , хайде сега да сметнем пак за един ден колко свежи парички влизат в Одрин и икономиката на града,който град в момента наброява около 166 000 човека и непрекъснато се разраства и се строи още и още .Сега се замислете колко автобуса с чужди туристи сте виждали да идват в София на ден ,а в Пловдив-европейската столица на културата за да пзаруват ? Колко от тях пазаруват така както българите в Одрин ?
Преди година и нещо ,Одрин беше 155 000 ,а сега е 166 000 човека - някой нещо да каже?
Кой български град ще се похвали с такъв положителен прираст?
А това не Ви ли говори нещо много тревожно за България, за българската икономика и нашата Държава като цяло?
А беше време, когато нашите търговци пътуваха до Истанбул в далечната 1990 г. и носега да продават боя за печки ''Щъркел '' и когато турците идваха тук да си купуват кашкавал ''БАЛКАН'', а сега каква стана , тя?
Парите от България се изнасят навън - първо идват чрез българите ,които работят навън и изпращат на своите родници тук за да живеят, след това тези пари не могат да се завъртят тук и отново се изнасят чрез всичките тези чужди вериги , които имат тук представителства, а така също и чрез всички нас, които си купуваме стоки от близките ни съседки като Турция и Гърция и Сърбия .
Е, изводите оставям на Вас !!!
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Xiaomi Roborock S50 за 700 лв. Следя го месец и нещо, към 800 и нещо вървеше.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Навсякъде има маркетингов трик. Наскоро реших да си купя техника от голям международен сайт за пазаруване. Цената беше около 700 лв. Видях, че след 10 дена ще има "голямо намаление"(подобно на черен петък при нас) и реших да изчакам. Съответно като остана 1 седмица до намалението цената на продукта скочи на 780лв. В деня на намалението платих за него 680 лв. След няколко дена цената отново беше 700 лв. Реално ако 1 на зор се набута и си купи на завишена цена ще компенсира 4 ма купили намалена стока.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Vasko написа: !!!
Следващия път да не забравиш да свалиш феса на връщане от Одрин

Парите от България се изнасяли в Турция

От кой? От кауните дето пълнят багажника с прах за пране и после го продават на битака в Димитровград?
Тя ако България чака на тия бизнесмени да и крепят икономиката, за*би...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
drago_pavlov написа:Vasko написа: !!!
Следващия път да не забравиш да свалиш феса на връщане от Одрин![]()
Аз ходих в Одрин по не особено приятен повод. Имат огромна университетска болница, каквато няма в цяла Бъглария! Имаше хора от Шабла, за които това беше единствената надежда. Та и цените бяха по-добри от тези в България. Лекуват доста българи и дори има лекари, които знаят български. Освен това отношението им е повече от перфектно. За стаите и т.н. няма да говорим. Пак по кофти поводи съм ходил и в Токуда, и на други места. Ами този град колкото Хасково е на светлинни години пред Хасково и подобните му!
Та не зная какъв фес трябва да сваля колега, но ние трябва да си отворим очите....

P.S. Преди години нашата българска фирма имаше офис в Анкара. Преди 15 години! Контрола на достъпа сканираше ириса на окото

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Vasko написа:бля бля бля !!!
още няколко хора написа:бля бля бля Turkie!!!
Каква ти Турция, ти знаеш ли в Китай к'во е? М? Светлинни години.
Обърнахте го турска тема т'ва.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Абе, що няма наспирали коли по поляната?zAcK написа:drago_pavlov написа:Vasko написа: !!!
Следващия път да не забравиш да свалиш феса на връщане от Одрин![]()
Аз ходих в Одрин по не особено приятен повод. Имат огромна университетска болница, каквато няма в цяла Бъглария! Имаше хора от Шабла, за които това беше единствената надежда. Та и цените бяха по-добри от тези в България. Лекуват доста българи и дори има лекари, които знаят български. Освен това отношението им е повече от перфектно. За стаите и т.н. няма да говорим. Пак по кофти поводи съм ходил и в Токуда, и на други места. Ами този град колкото Хасково е на светлинни години пред Хасково и подобните му!
Та не зная какъв фес трябва да сваля колега, но ние трябва да си отворим очите....
P.S. Преди години нашата българска фирма имаше офис в Анкара. Преди 15 години! Контрола на достъпа сканираше ириса на окотоНяма какво повече да кажа!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
KoolyO написа:Vasko написа:бля бля бля !!!още няколко хора написа:бля бля бля Turkie!!!
Каква ти Турция, ти знаеш ли в Китай к'во е? М? Светлинни години.
Обърнахте го турска тема т'ва.
Да се качваме в автобуса и да ходим до Китай? Няма такъв злобен народ като нас българите, това е самата истина! Колегата е споделил кое как е и що е, никой не Ви/ни кара да пазаруваме от там. Сега някакъв злобар да не ми скочи... никога не съм пазарувал от там, но може би някой ден ще скокна за няколко часа, а за Китай ще си помисля.

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Нито се дразня на някой, нито злобея, или к'вото и да е там. Т'ва са ми чужди усещания.
Ама я погледни поста на колегата и погледни името на темата.
За к'во се правят кръстосани сравнения на портокали с кокошки с AK-47?
Ама я погледни поста на колегата и погледни името на темата.
За к'во се правят кръстосани сравнения на портокали с кокошки с AK-47?
Laugh...
Cry...
Cry...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Аз не разбрах какъв беше тоя фалшив черен петъкв бг, истинския нали трябва да е тая седмица? Иначе аз отнесох един хладилник бош за 200-250лв по евтоно от нормалното...следя го последния месец как се движи цената. Готвя се за тоя петък, харесал съм си много отдавна пералня със сушилня и чакам оферта че е 2к на нормална цена
4 камери съм сложил в количката в алиеспрес от 1 месец и като гледам петък ще ги отнеса, имах надежди малко повече да ги намалят ама няма да го бъде на същата цена като на 11.11 ще са така че няма какво повече да ги чакам. Сериозно се чудя дали да не взема и един xiaomi water purifier, ама ще видим дали ще е сега че нещо и отстъпките за него не са примамливи.

4 камери съм сложил в количката в алиеспрес от 1 месец и като гледам петък ще ги отнеса, имах надежди малко повече да ги намалят ама няма да го бъде на същата цена като на 11.11 ще са така че няма какво повече да ги чакам. Сериозно се чудя дали да не взема и един xiaomi water purifier, ама ще видим дали ще е сега че нещо и отстъпките за него не са примамливи.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Когато сравнявате цени в Турция и в България, отчетете колко струва турската лира към BGN в момента... и колко беше преди само няколко години. В Турция не им позволяват да дигат цените, за да изравняват подобни курсови разлики и затова е и евтино...
Писнало ми е някой да ми обяснява, как в Турция било 3 пъти по-евтино, ама факта, че лирата е 30ст, а не както беше 90ст.... никой не го гледа това. Нарочно ли се гледа едностранчиво на нещата, за да се създава напрежение?
Писнало ми е някой да ми обяснява, как в Турция било 3 пъти по-евтино, ама факта, че лирата е 30ст, а не както беше 90ст.... никой не го гледа това. Нарочно ли се гледа едностранчиво на нещата, за да се създава напрежение?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Реалните намаления са доста по-малко от посочените, но ги има, трябва да се рови и сравнява.
От емаг взех на жената самсунг с10+ за 1249лв, като цените по останалите магазини са от 1300 до 1600лв.
За мен си направих подарък ASUS ROG Strix G G731GT i7-9750H, 17.3", GeForce GTX 1650 за 1900 (0% лихва при 24 месеца), като цената другаде започва от 2100лв.
Ето и един сайт за музика с доста намаления:
http://caraudio.bg/product/198/alpine-swr-t12.html
ето и аналога:
https://www.sonicelectronix.com/item_27 ... R-T12.html
От емаг взех на жената самсунг с10+ за 1249лв, като цените по останалите магазини са от 1300 до 1600лв.
За мен си направих подарък ASUS ROG Strix G G731GT i7-9750H, 17.3", GeForce GTX 1650 за 1900 (0% лихва при 24 месеца), като цената другаде започва от 2100лв.
Ето и един сайт за музика с доста намаления:
http://caraudio.bg/product/198/alpine-swr-t12.html
ето и аналога:
https://www.sonicelectronix.com/item_27 ... R-T12.html
Реалните намаление на конкретни неща са с 10-20% макс, но пак си е нещо, ако точно даденият артикул ти трябва 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV