Космос
Модератор: Общи модератори
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Re: Космос
То той още влакове взривява, както казваше един популярен през осемдесетте виц.
Очевидно не става, човек да помоли нещо.
Ама хайде, ще играя.
Много моля за няколко пояснения.
1. По какъв начин точно трябва да изглежда тази кола? Очевидно от постовете ти личи, че не съм на ясно, а ти си. Моля, обясни.
2. Очевидно не съм на ясно и че надписът "Don't Panic" е на течно-кристален дисплей. Аз където съм чел и слушал, става въпрос за стикер. Моля, дай информация, наистина ли е LCD. И 2.1. Ако несъмнено е LCD, то тогава къде е тая тесла, че да си работи без проблеми.
3. Кой (хаха, сещам се за КОЙ?!?) ме е измамил така? Какво получава от това, че съм така измамен?
Edit: А! За малко да забравя. По никакъв начин не мога да схвана иронията на видеото, към което колегата е дал линк. Това видео е създадено през 2010г. като дипломна работа по тв маркетинг. Няма как да изроинзира нещо, което ще се случи през 2018...

Jordana написа:Това че ти пускат някаква картинка с твърдението че свири запис на нам ква си песен и тя отлита към марс , при положение че звук няма там е вече пълен шит за наивници . Другото което явно не си разбрал е течнокристалния дисплей с надписа "без паника " няма как да показва каквото и да било при тия температури . А още по другото е че тая кола няма как да изглежда по тоя начин , ако не си разбрал иронията на горното видео към което колегата е дал линк ...ами нищо не мога да направя за теб . Дали лети тая тесла някъде е без значение вече , просто факта на измамата е налице.
Очевидно не става, човек да помоли нещо.
Ама хайде, ще играя.
Много моля за няколко пояснения.
1. По какъв начин точно трябва да изглежда тази кола? Очевидно от постовете ти личи, че не съм на ясно, а ти си. Моля, обясни.
2. Очевидно не съм на ясно и че надписът "Don't Panic" е на течно-кристален дисплей. Аз където съм чел и слушал, става въпрос за стикер. Моля, дай информация, наистина ли е LCD. И 2.1. Ако несъмнено е LCD, то тогава къде е тая тесла, че да си работи без проблеми.
3. Кой (хаха, сещам се за КОЙ?!?) ме е измамил така? Какво получава от това, че съм така измамен?
Edit: А! За малко да забравя. По никакъв начин не мога да схвана иронията на видеото, към което колегата е дал линк. Това видео е създадено през 2010г. като дипломна работа по тв маркетинг. Няма как да изроинзира нещо, което ще се случи през 2018...
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе тука да няма кандидати за марсианската мисия че толкоз се впрягате с на Мъска теслата
Нито съм му фен нито ми е интересен , но ако бях препариран от невероятните му "успехи" определено бих се притеснил от фалшивите картинки с които пързаля феновете си .
Като няма смислени отговори на това което пиша , почват личните обиди . Кой бил Мъск .....ехеее къде съм аз къде сте вие . Дайте да не пишем за никой нищо .
Пълен шут и циркаджия - това е истината и мен лично ми е през оная работа какъв бил или какъв искал да стане .
Науката няма никаква полза от него , не трябва да си гений за да го разбереш .
...Musk could have used his wealth and fame to aid real space science. Instead, he sent up a monument to his huge ego
Значи на тая картинка с теслата музиката е фалшива щото във вакуум няма звук . Надписа е фалшив на картонче нарусиван .....сещаш ли се другото фалшиво кое е ? Ами тя цялата е фалшива бре .

Като няма смислени отговори на това което пиша , почват личните обиди . Кой бил Мъск .....ехеее къде съм аз къде сте вие . Дайте да не пишем за никой нищо .

Науката няма никаква полза от него , не трябва да си гений за да го разбереш .
...Musk could have used his wealth and fame to aid real space science. Instead, he sent up a monument to his huge ego
?1. По какъв начин точно трябва да изглежда тази кола? Очевидно от постовете ти личи, че не съм на ясно, а ти си. Моля, обясни.
3. Кой (хаха, сещам се за КОЙ?!?) ме е измамил така? Какво получава от това, че съм така измамен
Значи на тая картинка с теслата музиката е фалшива щото във вакуум няма звук . Надписа е фалшив на картонче нарусиван .....сещаш ли се другото фалшиво кое е ? Ами тя цялата е фалшива бре .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Jordana написа:... Науката няма никаква полза от него, не трябва да си гений за да го разбереш.
Виж, това е рано да се каже. Че има чесане на его (по-точно - на ЕГО) - има. Че има реклама - това е ясно. Но човекът е постигнал НЕЩО, а значението му ще оценим след време. Ама защо точно Тесла? Това имал - това изстрелял, тук са важни размерите и масата на полезния товар, а не каква лепенка са сложили и каква музика му свирила...
Развитието на науката и техниката често минава през доста такива, на пръв поглед - съвсем безсмислени моменти. И после се оказва, че май не са били чак толкова безсмислени... Самолетът например - през първите години на авиацията никой не го е смятал за нещо сериозно. Някой си сглобил моторно хвърчило от летви и хартия, засилил го по някакъв хълм и прелетял 100 метра - смешник, начесал си е егото, голяма работа... Да, ама сега - закъде сме без самолетите? Първите компютри са били възприемани като играчки, средства за забавление, а днес са навсякъде, само в колата си имам няколко. Наскоро спорехме с един колега - аз му разправям, че руснаците през 1977-та година са стигнали с кораб на Северния полюс, а той вика: "Голяма работа - каква полза...". Конкретната полза на момента може да е малка или въобще да няма, но в бъдеще? Така се прокарват пътищата в непознати територии - първите стъпки може да изглеждат безсмислени, колебливи и смешни, но без тях нямаше да ги има и следващите и... нямаше да стигнем до никъде.
Ето тук още едни клоуни - някакви шемети от Ямаха си нямали работа, съсипали сума кабели и алуминий колко за един радиатор и сглобили, к'во мислиш? Робот, дето кара мотор, моля ви се...
https://www.youtube.com/watch?v=Du7mSCmBxuY
И какъв е смисълът - никакъв! Да бяха направили някакъв полезен робот - разбирам, примерно да мие чинии или да пали печката. А за какво ти е робот - моторист (мотобот)? Остави това, ами го пуснали да се състезава с Валентино Роси и естествено Докторът го размазал с няколко секунди...

Пълни смешници, казвам ви...
Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
В същност избора на Тесла с двата си тона тегло да натовари ракета с товароносимост 60 тона .....е меко казано смешен но напълно оправдан като се имат пред вид проблемите на производството . 500 000 клиенти чакат да си получат теслите а той произвежда по 2000 автомобила месечно . Батериите се оказаха костелив орех , не е като космическите полети
на това отгоре тесла е изключително мръсен и безсмислен сапунен балон който съвсем скоро ще се спука .
И въобще на кой му пука за Мъск , кой е той и за кво си харчи парите
https://www.youtube.com/watch?v=-Cucnuzvsiw

Резултатите на IVL показват, че при производството на батерия с капацитет 30 кВт/ч, каквато се използва в Nissan Leaf например, се отделят средно 5.3 тона въглероден диоксид. За създаването на 100-киловатчасовите батерии на Tesla Model S отиват 17.5 тона от парниковия газ.
За сравнение един нормален автомобил с двулитров бензинов мотор, ако изминава средно по 15 000 км годишно, ще отдели тези емисии за около 8 години, посочват авторите на изследването Лизбет Дальоф и Миа Ромаре. При пътуването на един самолетен пътник от Европа до САЩ се отделят средно 600 кг въглероден диоксид, напомнят те.
И въобще на кой му пука за Мъск , кой е той и за кво си харчи парите

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Ами Мъск си каза,че целта е да се види дали въобще ще литне тая ракета, все пак 10 години са правили R&D. Конкретно от този полет са събрали умопомрачително количество информация и данни, които в момента се анализират от най добрите мозъци в занаята(включително и български). Също така тази година ще има поне още 2 тестови полети, с доста по-голям тонаж. С колите е голям филм, има проблеми със supply chain-а, а и като цяло да подкара поточните линии в оптимален режим. Разбира се, това са проблеми които ще бъдат разрешени(рано или късно). Относно батериите, нали не си мислиш, че нещата при тях не еволюиратJordana написа:В същност избора на Тесла с двата си тона тегло да натовари ракета с товароносимост 60 тона .....е меко казано смешен но напълно оправдан като се имат пред вид проблемите на производството . 500 000 клиенти чакат да си получат теслите а той произвежда по 2000 автомобила месечно . Батериите се оказаха костелив орех , не е като космическите полетина това отгоре тесла е изключително мръсен и безсмислен сапунен балон който съвсем скоро ще се спука .
Резултатите на IVL показват, че при производството на батерия с капацитет 30 кВт/ч, каквато се използва в Nissan Leaf например, се отделят средно 5.3 тона въглероден диоксид. За създаването на 100-киловатчасовите батерии на Tesla Model S отиват 17.5 тона от парниковия газ.
За сравнение един нормален автомобил с двулитров бензинов мотор, ако изминава средно по 15 000 км годишно, ще отдели тези емисии за около 8 години, посочват авторите на изследването Лизбет Дальоф и Миа Ромаре. При пътуването на един самолетен пътник от Европа до САЩ се отделят средно 600 кг въглероден диоксид, напомнят те.
И въобще на кой му пука за Мъск , кой е той и за кво си харчи парите![]()

https://youtu.be/Go2g_BNpG_Y
Виждаш в началото на клипа,че пича пилотира лек електрически самолет...

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Това какво общо има с Тесла ? Тесла не ползват самсунг батерии а технология на панасоник , и освен това произвеждат сами батериите си - по чужда технология . Някои запознати твърдят че все още продължават да ги сглобяват на ръка тия прословути батерии дето трябваше драстично да свалят цената на електромобила .
Вие да не смятате че като се пръкне някъде по света нова технология и хоп на другия ден е имплантирана в тесла мобила ?
Относно спейс програмата на Мъск , тя си е точно това - спейс програмата на Мъск . Някъде да видяхте научна апаратура , научни проекти и изследвания или да се планират такива ? Това е просто една комерсиална програма за извеждане на товари в космоса , на гърба на която Мъск си прави безумна реклама на скапания си недъгав електромобил . Освен това работите отиват на зле със науката защото Тръмп смята да прекрати финансирането на МКС 2024 г и да я превърне в частен поект . Марсианската мисия изобщо няма да я коментирам щото Мъск няма нужното финансиране на за такава мисия . Това не е само един старт на ракета за 90млн долара , МКС струва в моменат около 150 млрд долара разходи и милиарди за подръжка а изграждането на марсианска база дори подобна на МКС е извън капацитета на Мъск . Това е проект който може да се осъществи само с международно финансиране . За тая цел обаче Мъск трябва да спре да профанизира науката и наистина да обърне внимание на учените , иначе просто няма да получи финансирането за тоя проект .

Вие да не смятате че като се пръкне някъде по света нова технология и хоп на другия ден е имплантирана в тесла мобила ?
Относно спейс програмата на Мъск , тя си е точно това - спейс програмата на Мъск . Някъде да видяхте научна апаратура , научни проекти и изследвания или да се планират такива ? Това е просто една комерсиална програма за извеждане на товари в космоса , на гърба на която Мъск си прави безумна реклама на скапания си недъгав електромобил . Освен това работите отиват на зле със науката защото Тръмп смята да прекрати финансирането на МКС 2024 г и да я превърне в частен поект . Марсианската мисия изобщо няма да я коментирам щото Мъск няма нужното финансиране на за такава мисия . Това не е само един старт на ракета за 90млн долара , МКС струва в моменат около 150 млрд долара разходи и милиарди за подръжка а изграждането на марсианска база дори подобна на МКС е извън капацитета на Мъск . Това е проект който може да се осъществи само с международно финансиране . За тая цел обаче Мъск трябва да спре да профанизира науката и наистина да обърне внимание на учените , иначе просто няма да получи финансирането за тоя проект .
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Общо взето си прав, няма нищо ново и удивително в ракетостроенето с тоя проект, освен че качва товари, в ниска орбита, на цена $640/паунд. Т'ва е, докога и дали ще е все така - ще видим
Другото е цирк със съответната публика
Няма нужда да преебаваме и тая тема с подскачане в агитки

Ubi dubium, ibi libertas
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
hell's angel написа:Общо взето си прав, няма нищо ново и удивително в ракетостроенето с тоя проект, освен че качва товари, в ниска орбита, на цена $640/паунд. Т'ва е, докога и дали ще е все така - ще видимДругото е цирк със съответната публика
![]()
Прав си, деструктивното мислене е присъщо на една кочина на североизток от нас. Явно им е трудно да преглътнат, че Мъск оня ден "уволни" 200хил. души персонал на роскосмос (самьй, самьй). И прогрес-а които виждат, е само тоя, които от време на време не се взривява

https://youtu.be/zMKI64iY2CY
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Уволнил е и още 1 милион американци от няколкото частни ракетни програми които са му конкурентни , както и държавната програма на боинг и наса . Мислете малко като Ви поднасят захарасони глупости на килограм по медиите .
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Пич стига вече, престани с тая жлъч която разпръскваш, отричайки всичко което е постигнато. Ти за Боинг, Наса, Нортроп и тнт не се притеснявай, програмите са им предимно с военна насока(x37B, 2 години обикаля в околоземна орбита и никой не го забеляза:))). Отделно космоса, не е запазен само за Мъск, нито е на Мъск. Не случайно каза, че иска нова космическа надпревара т.е усъвършенстване на технологиите, намаляване на разходите и тнт. И какво направи? Докара космоса при хората(изстрелванията на живо, шума по медиите и др.), и това е целенасочено. Страшно много деца в момента са вдъхновени от това което виждат и четата.Тепърва предстои да видим бъдещи авио/космически инженери(гений), които са се вдъхновили от моменти като този с фалкън хеви, дърпайки цивилизацията напред.
PS - шкода също изстреляха кола, която стигна марс
https://m.youtube.com/watch?v=79d0jxWZlds
PS - шкода също изстреляха кола, която стигна марс

https://m.youtube.com/watch?v=79d0jxWZlds
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ммм да...Шкода , изстреляха кола до село "марс " . Ако не виждате че половината свят се гъбарка с Мъск .... щото другата половина не знаят изобщо кой е той
Закриване на космически програми и уволнения на 200 000 работници в роскосмос ....иначе аз съм бил с деструктивно мислене но пък космоса бил за всички
Като няма аргументи почва схоластиката и обидите , явно стандартна ситуация . Какво толкова деструктивно има когато централния модул на фалкон хеви се счупи , точно този модул който носи основната тежест на цялата ракета и е основно променен и практически е най-важния в този полет се оказа куц и недъгав ? Какво деструктивно има когато ракетата с 60 тона товар се натоварва с 2 тона вместо с пълния си капацитет и така няма реален тест може ли да ги вдигне тия 60 тона в орбита . Какво деструктивно да има когато пускаш фейк картинки да боклука който изхвърляш в космоса и твърдиш че това е най-голямото постижение на човечествто ....

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Все пак пичът прави НЕЩО, насочено към изследването на Космоса. Никой не казва, че е направил най-много, най-доброто или че е постигнал нещо невиждано, но поне е стъпка в тази насока... Ако вместо да изстрелва ракета си беше купил футболен отбор, остров или 120-метрова яхта - по-добре ли щеше да бъде? Тогава пак ли щеше да е виновен, или няма проблеми?
Че си прави реклама е ясно, но за мен това е необходимо зло. Тоя е частник и трябва някак да си финансира проекта, а няма държавен бюджет като НАСА. Така че освен тоя електрокар в орбита, може да видим пералня на Луната или кафе-машина на някой астероид... За мен няма лошо, стига покрай рекламните дивотии да върви и сериозната (научна) работа.
Че си прави реклама е ясно, но за мен това е необходимо зло. Тоя е частник и трябва някак да си финансира проекта, а няма държавен бюджет като НАСА. Така че освен тоя електрокар в орбита, може да видим пералня на Луната или кафе-машина на някой астероид... За мен няма лошо, стига покрай рекламните дивотии да върви и сериозната (научна) работа.
Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Беше смешен още през 2016 когато твърдеше че извънземните му провалят стартовете на спейс х ...
Но явно на доста хора им идва в повече , още малко от Мъск
https://www.youtube.com/watch?v=nULPR9MjKNw
https://www.youtube.com/watch?v=rXyKq7izYCQ
Но явно на доста хора им идва в повече , още малко от Мъск

https://www.youtube.com/watch?v=nULPR9MjKNw
https://www.youtube.com/watch?v=rXyKq7izYCQ
Замисляли ли сте се, че този шемет може да достави Теслата до всяка точка на земното кълбо? Утре някой ненормалник (има филми по темата) може да изстреля нещо от частен имот и да стане доста интересно?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Niel de Grasse Tyson... клоун, който се изтърка с държавната си пропаганда. Любимец ми е, не мога да отрека, щото става за смях постоянно, както в случая. Ех тия частни фирми. На всичкото отгоре има още една Blue Origin, която е без никакви държавни проекти и субсидии.
Разбира се "little rocket man" е безобиден с ядрените бомби, но някой, който праща електрически коли в космоса е заплаха за човечеството
Разбира се "little rocket man" е безобиден с ядрените бомби, но някой, който праща електрически коли в космоса е заплаха за човечеството

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.